Filter
Sortera
Visar 11 produkter

Hos oss hittar du elcyklar från välkända varumärken så som Ecoride, Bergamont, Moustache, Merida, Scott, MADE, Superior, Winora, Skeppshult och Rock Machine. En elcykel har en elmotor som assisterar dig i din cykling och ger dig den där extra kraften som gör att cyklingen bara känns härlig och inte slitsam. Elmotorn arbetar så länge du trampar på pedalerna och när du slutar trampa så slår motorn av. Maxhastigheten för el-assisterad cykling är 25 km/h och om du kommer upp i mer än 25 km/h så slår motorn av och du får göra jobbet själv.

Elcykeln är alltså mest lämpad för cykling/pendling där du vet att du inte kommer upp i mer än 25 km/h, då elcykeln p.g.a. sin motor och sitt batteri är lite tyngre än en vanlig cykel och blir något tungtrampad utan el-assistans.

För de flesta av oss är 25 km/h fullt tillräckligt och då är el-cykeln ett utmärkt val och en mycket lämplig cykel för pendling eller varför inte för en långtur på helgen. Att cykla till jobbet är en av de bästa motionsvanor du kan tänka dig. Elcykling är inte sämre.

Elcykel

En elcykel är ett extremt bra alternativ för den kostymklädde cyklisten som bor i till exempel städer som Stockholm och vill cykla till och från jobbet kortare sträckor utan att bli svettig. Elcykeln funkar även utmärkt till dem som av olika anledningar inte har de fysiska förutsättningarna för att cykla längre sträckor för egen maskin. Såklart funkar elcykeln även utmärkt till dig som bara vill göra miljön och plånboken en stor tjänst genom att låta bilen stå parkerad.

Vad det gäller elcyklar så är det viktigt att tänka på att en billig elcykel inte alltid är det mest ekonomiska valet. En elcykel är en komplex cykel - att bygga en riktigt bra elcykel och samtidigt göra den billig är ingen kombination som går att få ihop på ett bra sätt. Därför har till exempel Scott, Made och Crescent valt att inte bygga billiga elcyklar, utan istället riktigt bra elcyklar som kunderna blir 100% nöjda med.

Elcyklar från Ecoride, Bergamont, Moustache, Merida, Scott, MADE, Superior, Winora, Skeppshult och Rock Machine m.fl

Här hittar du elcyklar från varumärken som Ecoride, Bergamont, Moustache, Merida, Scott, MADE, Superior, Winora, Skeppshult och Rock Machine. Användningsområdet för elcyklar är oändligt och fungerar utmärkt för dig som till exempel har dålig kondition eller någon form av skada och inte kan komma i gång med cyklandet på egen hand. Det finns nämligen idag väldigt bra utvecklade elcyklar för att underlätta detta. En elcykel underlättar cyklandet då elmotorn hjälper till när det går tungt (t.ex. i uppförsbackar).

Vad menas med elcyklar och elassisterade cyklar?

Det finns egentligen två typer av elcyklar, varav den så kallade elassisterade cykeln är den som primärt säljs i Sverige. Den driver upp till maximalt 25 km/h, och den driver endast när du trampar (vilket är varför den kallas för elassisterad). Dessa behöver du inget körkort för. Det finns också en modell som går snabbare (upp till 45 km/h), men dessa kräver mopedkörkort varpå de i regel inte säljs hos cykelaffärer. Hos cykelkraft erbjuder vi ett brett sortiment av de elassisterade cyklarna.

Elcyklars olika motorer och elsystem

Vi säljer elcyklar med i princip alla elmotorsystem som finns på marknaden. Generellt kan man säga att alla modeller vi säljer har bra motorer och att de skiljer sig allt mindre och mindre från varandra. Några av elsystemen du finner hos oss är:

  • Shimano STePS
  • Bosch
  • Egoing
  • Promovec
  • Brose
Elcykel

Motorns placering har däremot betydelse för elcykelns köregenskaper och din cykelupplelvelse. Vanligast är att motorn är monterad i vevpartiet men den kan även vara monterad i fram- eller baknav. Anledning till att många elcyklar har en mittmotor är för att cykeln får en låg tyngdpunkt och därmed en bättre balans. Detta i sin tur leder till att cykeln upplevs mer som en vanlig cykel när man inte tar hjälp av motorn och blir därmed inte lika tung att cykla på. Med en mittmotor får man också bort tyngden från hjulen vilket gör att elcykeln kan accelerera snabbare.

Framhjulsmonterade motorer är en av de tidigaste metoderna för elassistant men också en av de simplare metoderna. I princip funkar den här typen av motor att montera på vilken cykel som helst men den är dock inte lika kraftfull som de andra placeringarna. Fördelen med att köpa en elcykel med framnavsplacering är att man kan köpa dessa till ett förhållandevis lågt pris. Cykeln kan däremot upplevas aningen framtung och när man använder motorn kan det upplevas som att någon drar i elcykeln. Bakhjulsmonterade motorer upplevs istället som att någon trycker på elcykeln bakifrån. Den här motorplaceringen är också betydligt mer kraftfull och ger både bra grepp och komfort.

Vill du ha lite input på ditt val av motorsystem rekommenderar vi att du kontaktar vår kunniga personal som mer än gärna hjälper dig att hitta rätt.

Elcykel till dam och herr

Oavsett om du är man eller kvinna så fungerar samtliga av våra elcyklar till dig. Däremot är ett lägre insteg och den så kallade hängmatteramen det som man i folkmun kallar för damcykel. Det innebär dock inte att enbart kvinnor kan cykla på dessa cyklar eller att det är de enda cyklar kvinnor kan cykla på, tvärtom. Vi vet däremot att många föredrar ett lägre insteg eftersom det gör det lättare att komma upp på cykeln samtidigt som avståndet till styret blir kortare. Därför har vi gjort det enkelt för dig att hitta ”dam-elcyklar” genom filtret högre upp på sidan som vi kallar för ”dam-specifik”. Genom att använda det filtret får du fram endast de cyklar som antingen har lågt insteg eller som saknar lågt insteg.

Elcykeltest

Det finns många olika test på elcyklar baserade på olika kriterier, men det bästa sättet att veta om en elcykel är rätt för dig eller inte är att testa den själv och jämföra mot andra modeller. Därför är du varmt välkommen in i en av våra butiker så hjälper dem dig att testa dig fram till rätt modell!

Köp elcykel online

Att köpa elcykel hos oss är enkelt och bekvämt. Vi levererar cykeln färdigmonterad hem till din dörr och det enda du behöver göra innan du hoppar upp på sadeln är att justera styret och skruva på pedalerna. När du handlar elcykel hos oss får du dessutom poäng som du kan använda på ditt nästa köp hos oss och 3 månaders fri försäkring. Om elcykeln du beställt mot förmodan inte faller dig i smaken så erbjuder vi dessutom 60 dagars öppet köp och fri retur.