Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Scott 2019

Scott fortsätter med att pricka helt rätt i det mesta av sitt modellsortiment som alltid. De erbjuder något för varje cyklist, stor som liten, elitsatsare som glad motionär, man som kvinna.

Nyheter på mountainbike-sidan

Den största nyheten på mountainbike-sidan hos Scott är den helt nya modellen Ransom. Ransom är en långslagig trail- / endurocykel som är byggd för att klara av både race och stökande ned för världens bökigaste bergsslingor. Cykeln har dessutom en väldigt lätt ram, kombinerat med alla länkage, bussningar och bakdämpare så väger den in på 2650 gram, vilket gör det till en av de lättare i sin klass.

Ransom har även ett fint integrerat skydd för ramen som sitter under vevpartiet och löper en bit upp på underröret, samt ett integrerat kedjestagsskydd och helt indragna vajrar för att cykeln inte ska ta stryk när du försöker ge den stryk. Den har även en geometri som är precis vad som kan förväntas av en cykel av denna sort. Flack gaffelvinkel, korta kedjestag, lång dropperpost, lång reach och en brant sadelrörsvinkel. Helt enkelt en toppmodern enduromaskin som är omöjligt att bli besviken på! Åh, du kan även köra upp till 2,8” breda däck på 27,5”-fälgar, och 2,6” breda däck på 29”-fälgar, allt i samma ram. Blir det bättre än så? Vi tror faktiskt inte det.

Modellerna Spark, Spark RC, Scale, Scale RC och Genius är oförändrade förutom viss finjustering av stötdämpningen. Varför ändra på ett vinnande koncept? Cyklarna är väldigt framgångsrika i tävlingar i alla discipliner, och som det ser ut nu så ser vi inte att någon av dessa modeller kräver en uppdatering för att vara högaktuell på marknaden!

Scott 2019

Landsväg, gravel och cyclocross

På bockstyre-sidan kör man i mångt och mycket vidare på 2018 års program. Racermodellerna Addict och Addict RC finns med både fälgbroms och skivbroms. Addict RC-modellerna är den lätta och aggressiva klättringsramen för dig som gillar att sitta aggressivt och åka fort både uppför, nedför och på platten. Addict är den lite mer ”uthålliga” modellen med bekvämare sittställning och en lite annan kolfiberkonstruktion för att ge en bekvämare åktur för dig som cyklar på sämre väglag.

Aero-modellen Foil lever vidare, den har faktiskt samma geometri som Addict RC, men en annan rörform för att vara snabbare aerodynamiskt. Modellen blir lite tyngre än Addict RC, men för dig som inte cyklar jättemycket uppför är den det klockrena valet. Sedan är den ju helt magiskt snygg också. Bara en sådan sak!

Addict CX, Addict Gravel, Speedster CX och Speedster Gravel är snarlika sina landsvägsbröder, men har för 2019 fått ett litet ansiktslyft. Indragna vajrar och bromsslangar, lite modernare och trevligare färgsättningar och design samt möjlighet till ett anpassat special-skärmset gör att vi tror att dessa modeller kommer bli ännu hetare under året!

Övriga nyheter

Elcykelprogrammet är till viss del uppdaterat, här har vi ett separat inlägg (som du kan läsa här) där vi nämner både Scott och andra varumärkens nyheter på elcykelmarknaden. Scott kör även vidare på Future Pro-kollektionen med modellerna Spark 600, Roxter 600, 610 och 620 samt Contessa 600 och 610 för juniorerna som aspirerar på att bli cykelproffs.

Detta var ett litet axplock kring Scotts nyheter för 2019! Du hittar självklart ett fullt sortiment hos oss på Cykelkraft!