Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Årets damcykeltest!

Årligen lanserar Aftonbladet.se ett damcykeltest med cyklar från flera kända tillverkare. Det här året fick vårt egna nya varumärke MADE chansen att äntra startligan med testcyklar och känna på hetluften. Vi kan nu glatt meddela att MADE Linde är bäst i test bland vårens damcyklar.

Testet gjordes under en veckas tid av fem kvinnor som i flera fall behöver frakta diverse saker på cykeln som barn och matkassar. Cyklarna har testats på olika underlag som grus, asfalt och gräs men även i upp- och nerförsbackar. Det Aftonbladet utgick ifrån när det gjorde testet var komfort, kvalitetskänsla och kapacitet i förhållande till prissättning.

Testvinnaren MADE Linde

Bästa damcykeln 2017

Bäst i test blev MADE Linde med motiveringen att den är superbekväm, gedigen och har många bra tillbehör.

MADE Linde är en damcykel som trots många fina tillbehör och gedigna ram ändå lyckats hålla en låg vikt i förhållande till det andra damcyklarna som tillhör toppskiktet. Den är utrustad med en bekväm gelsadel som enligt aftonbladet ”känns som en kudde mot rumpan”. Handtagen är ergonomiska för att man ska få ett bättre och bekvämare grepp och styret är ställbart för att kunna ändra sittställning beroende på om du vill sitta mer sportigt eller mer bekvämt. Utöver detta har den flera bekvämlighetsattribut som pakethållare, cykelkorg, styrfjäder, stöd, godkänt lås och kjolskydd. Såklart har MADE Linde även godkända reflexer och belysning både bak och fram.

Klicka här för att läsa mer om och köpa Made Linde

Testtvåan Monark Karin

Monark Karin

Klassikern Monark Karin som är Sveriges mest sålda Monarkcykel kom på en andraplats med motiveringen; bekväm med slimmad och stilren design.

Karin är en komplett cykel med tre växlar, skärmar, pakethållare, belysning, godkänt lås, cykelkorg och stöd. Karin är en så kallad stilikon bland damcyklarna och har ett väldigt fint snitt.

Klicka här för att läsa mer om och köpa Monark Karin

Resterande cyklar som deltog i testet i inbördes ordning

  • Sjösala Mariedel
  • Apollo Linnea
  • Crescent Toste
  • Trek bikes Stockholm Lowstep
  • Stålhästen
  • Winther 825

Källa: Aftonbladet.se / Klicka här för att läsa hela testet! OBS. Du behöver ha aftonbladet PLUS för att läsa artikeln.