Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Prisvärd elcykel – 4 el MTB:s som lever upp till förväntningarna

Är du på jakt efter en elektrisk mountainbike men tycker att alla cyklar verkar ha en hög prislapp? Inga problem! I artikeln nedan ger vi tips på fyra högpresterande el MTB:s i olika prisklasser som är perfekta för dig som letar efter en prisvärd elcykel.


Läs också: El mountainbike bäst i test

Gillar du att cykla i svårare terräng med mycket stigningar är det guld värt att ha en mountainbike med elassistans. Trots att vissa elcyklar har en hög prislapp kan det faktiskt vara så att beståndsdelarna väger upp för priset, eftersom de är så pass moderna och högpresterande. För att du ska slippa leta och jämföra cyklar på detaljnivå har vi nedan samlat några av våra favoriter när det kommer till el MTB:s som både är högpresterande och prisvärda.


Prisvärd elcykel - Powerfly 4 29”

Powerfly 4 29”

En perfekt el mountainbike för dig som vill ha en instegsmodell. Cykeln har en lättviktsram och en stark motor med en batterikapacitet på hela 500Wh. Växelreglaget och bakväxeln är båda ur serien Shimano Deore, som är kända för att vara bra för nybörjarcyklar, hållbara och ha ett bra förhållande mellan pris och kvalitet.

KÖP HÄR: El MTB Powerfly 4 29” från TREK


Prisvärd elcykel - eXC 7039 B

eXC 7039 B

En elassisterad mountainbike som är lätthanterlig och lekfull. Drivlinan består av komponenter från serien Shimano Deore, som är är en serie med hållbara och kvalitativa delar. Cykelns motor har även ett starkt batteri med kapacitet på 625Wh.

KÖP HÄR: El MTB eXC 7039 B från Superior


Prisvärd elcykel - eBIG.NINE 300 SE

eBIG.NINE 300 SE

En mångsidig allroundcykel perfekt för dig som är novis inom mountainbiking. Cykeln har en motor med modernt och starkt system från Shimano, högkvalitativa däck från Maxxis och en drivlina med komponenter från serien Shimano Alivio. Batterikapaciteten ligger på 504Wh och ger upp till 100 kilometers räckvidd.

KÖP HÄR: El MTB eBIG.NINE 300 SE från Merida


Prisvärd elcykel - Moterra Neo 4

Moterra Neo 4

En oerhört kraftfull el mountainbike perfekt för dig som har cyklat en del tidigare och vill nu ta din träning till nästa nivå. Cykeln är heldämpad med högkvalitativa dämpare från RockShox och utrustad med grova däck från Maxxis. Det kraftfulla batteriet med kapacitet på hela 630Wh tillsammans med en högpresterande motor ger dig en mycket pålitlig elassistans.

KÖP HÄR: El MTB Moterra Neo 4 från Cannondale


Se hela vårt utbud av el-mountainbikes

Se allt inom elcyklar

Se allt inom mountainbikes


Läs också: Köpa elcykel – det ska du titta på när du väljer elcykel

Läs också: MTB hjälm bäst i test