Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

MTB:s för alla användare

En mountainbike, som brukar förkortas till MTB, är ursprungligen en cykel som användes i skogen - på berget (därav namnet). De hade alltid 26"-hjul, men idag är 27,5" och 29" de vanligaste hjulstorlekarna. Idag är användsningsområdet mycket bredare, och det är en smidig och bekväm allroundcykel för den som vill kunna cykla lite överallt. Hos Cykelkraft.se finner du ett stort utbud av mountainbikes från de kända tillverkarna Trek, Scott, Cannondale, Merida, Superior och Rock Machine. Funderingar kring MTB? - vi har kunskapen och sortimentet, hör av dig till oss. När du köper mountainbike på cykelkraft.se får du alltid mycket kvalitet för pengarna. Hemleverans och färdigmonterat!

Vilket användningsområde passar in på dig bäst?

Cross country - XC

En Cross Country cykel är för dig som gärna kör terräng på lite enklare underlag där fokus ligger på fart och distans. En Cross Country-MTB kan vara en hardtail eller en heldämpad MTB och Hjulstorleken antingen 27,5” eller 29” tum. De har ofta en lägre vikt och kortare slaglängd för en effektivare kraftöverföring. Cross Country är den bredaste och mest populära kategorin inom MTB eftersom du kan cykla i princip överallt. Kika in här!

Trail

Trailcyklar är MTB-cyklar som är anpassade för att köras på snåriga skogsvägar, tuffa leder och i allmänhet mer teknisk cykling i skogen. Trail-MTB’s är oftast heldämpade och utrustade med dropperpost så att du snabbt ska kunna höja och sänka sadeln beroende på underlaget. De har ofta en längre slaglängd och en smidig geometri för att klara alla hinder som skogen kan erbjuda. Trailcyklar funkar utmärkt även för XC-cykling även om de ofta inte är lika race-inriktade. Kika in här!

Enduro

Enduro-cyklar klarar riktigt tuffa utförslöpor med hopp och luftfärder. Men de är samtidigt är tillräckligt lätta och effektiva för att du ska kunna ta dig mellan stigarna. Dessa MTB-cyklar har en längre slaglängd, grövre däck med ordentligt grepp för att du ska kunna cykla uppför berget såväl som nedför. En Enduro-mountainbike är utrustad med både bakdämpare och framdämpare för att kunna hantera även de riktigt avancerade hinder som terrängen har att erbjuda. Kika in här!

Gravity/Downhill

Downhill-MTB’s är heldämpade mountainbikes med tåliga komponenter för att kunna hantera det som många kallar för cyklingens störtlopp. Här handlar det om att ta sig ner för backar och berg så fort som möjligt. Därför har dessa MTB-cyklar en slaglängd mellan 160 mm – 220 mm, är lågviktiga och utrustade med hydrauliska skivbromsar. Downhill-cyklar är också mer bakåtlutade, detta för att undvika en framåtlutning i en brant backe. Kika in här!

Aluminium eller kolfiber på din MTB?

De vanligaste materialen på mountainbikes är aluminium samt kolfiber och båda varianterna hittar du hos oss. Kolfiber är ett lättare material än aluminium men ändå stryktåligt och styvt. För dig som vill köra XC race och fokus ligger på tiden så är kolfiber rätt materialval. Aluminium är däremot ett väldigt prisvärt material som bidrar till goda köregenskaper. Vi har dessutom några enstaka mountainbikes i stål, dessa är otroligt hållbara och om ramen skulle gå sönder går det ofta att laga.

Aluminiumcyklar hittar du här!

Kolfibercyklar hittar du här!

Elassisterade mountainbikes

Hur tufft och roligt vore det inte med en riktig mountainbike som du kan använda i skogen och på slingrande skogsvägar, men som du när du känner för det kan sätta igång en motor och få extra skjuts? Med en elassisterad mountainbike kan du få just det! Perfekt för dig som vill cykla i skog och terräng men också ha en cykel som du enkelt kan ta dig längre sträckor på utan att bli slutkörd. En heldämpad el-mountainbike tar dig enkelt upp och nedför backar och till och med berg. Den nya teknologin gör att el-mtb’s har en helt annan vikt än förut plus att de har lika bra komponenter som vilken annan MTB som helst.

Kolla in elassisterade mountainbikes här!

mtb, mountainbike

Köp mountainbike online

När vi på Cykelkraft.se säljer cyklar online monterar, justerar och testar vi cykeln innan vi levererar den hem till din dörr. Mountainbikes är inget undantag, utan vi lägger både kärlek och tid på att se till att din nya mountainbike är i perfekt skick när den kommer hem - du vill ju ut och cykla direkt! Kika in alla MTB:s här!

Funderingar/osäker kring MTB? Vi finns alltid där för dig - kontakta oss!

Vi svarar på e-post inom 24h (Måndag - Fredag, 10.00-17.00)

Telefon: 010 - 101 40 00

E-post: support@cykelkraft.se