Magazine

Vill du inspireras av cykelkunnigt folk samt få tips på saker som rör cykelvärlden så hittar du det här. Läs det senaste - skrivet av branschens bästa.

Bästa racercykeln – populäraste landsvägscyklarna 2024

Vilken racercykel är det bästa köpet om man får tro kunderna? Det har vi tagit reda på! Här listar vi de landsvägscyklar som sålt allra bäst hos oss under senaste året.

Välja racercykel – det ska du tänka på

För dig som älskar fart och tycker om cykling som träningsform är landsvägscykeln ett givet val. Vilken modell du ska välja beror helt och hållet på syftet; är det pendling eller motionsrundor räcker det med en racercykel med aluminiumram och du behöver inte heller de mest avancerade växelsystem. Ska du däremot cykla större lopp kan det vara värt att satsa på lite vassare komponenter för att kunna maximera effekten på cykeln. Är du tävlingscyklist eller bara vill bli riktigt vass på landsväg, då bör du kika på extra aerodynamiskt utformade cyklar, med lätt vikt, bra hjul och mer avancerade växelsystem.

Nedan listar vi årets populäraste racercyklar, och hittar du inte det du söker bland våra storsäljare har vi givetvis fler cyklar att välja på!

Se alla racercyklar här


Bästa racercykeln- Topp 3

  1. Racercykel BH Allround Quartz 1.0
  2. Racercykel Cannondale CAAD Optimo 1
  3. Racercykel Scott Contessa Speedster 25 disc

Bästa racercykeln - Racercykel BH Allround Quartz 1.0

Mest sålda! Racercykel BH Allround Quartz 1.0

Det här är en bekväm landsvägscykel med en av marknadens mest prisvärda aluminiumramar där maximal komfort, robust funktionalitet och pålitlig prestanda ligger i fokus. En mycket prisvärd hoj för dig som vill kunna utveckla din cykling. 

KÖP HÄR: Racercykel BH Allround Quartz 1.0 black/silverBästa racercykeln - Racercykel Cannondale CAAD Optimo 1

2:a plats. Racercykel Cannondale CAAD Optimo 1

Oavsett om du är en vanlig vardagsmotionär, ambitiös jobbpendlare eller blivande träningsnarkoman så kan den mångsidiga landsvägshojen Cannondale CAAD Optimo 1 vara helt rätt modell. Det här är en prisvärd motionsracer för cyklister som vill kunna hålla ett högt tempo och ser fram emot att kunna köra både snabbare och längre på nästa söndagsrunda. 

KÖP HÄR: Racercykel Cannondale CAAD Optimo 1 blåBästa racercykeln - Racercykel Scott Contessa Speedster 25 disc

3:e plats. Racercykel Scott Contessa Speedster 25 disc

Är du sugen på att förbättra tiderna och planerar du att cykla lite mer framöver så är Scott Contessa Speedster 25 Disc en perfekt landsvägsracer. Det här en lätthanterlig och komfortabel landsvägshoj med äventyrliga gener som i ansenlig hastighet tar dig dit du vill. En perfekt cykel för tjejer om vill ha något snabbare än hybriden och vill kunna köra lite längre sträckor utan att få en massa problem med ömmande rygg och axlar. 

KÖP HÄR: Racercykel Scott Contessa Speedster 25 discSe fler racercyklar här

Läs också: Scott Speedster racercykel – guide till rätt modell; 20, 30, 40 eller 50

Läs också: Storlek racercykel – så väljer du en racercykel i rätt storlek

Läs också: Prisvärd cykel – 5 alternativ för dig som vill köpa racercykel

Läs också: Bästa cykelskor landsväg – populäraste racerskorna