Superior eRX 690 har en slimmad design med lite urban känsla och kvalitativ elektronisk drivlina Shimano STePS som levererar extra fart och genuin cykelglädje, oavsett hur mycket kraft du har kvar i benen. Den perfekta cykeln för dig som vill ha en hjälpsam och modern följeslagare med äventyrliga gener.

Modellen är absolut inte begränsad till jämna cykelvägar, mångsidigheten är en av dess främsta egenskaper. Den klarar alla möjliga typer av underlag och miljöer och trivs lika bra i betongdjungeln som på grusvägarna. En riktigt mångsidig följeslagare som hjälper dig att ta dig dit du vill, dessutom behagligt och med massor av stil.

Hjärtat är en dubbelreducerad aluminiumram med en geometri som ser till att du har bra uppsikt på trafiken utan att du behöver tumma på effektivitet eller kraftöverföring. 

Komponentmässigt har den en högkvalitativ motor på hela 250 watt från Shimano, vilket kombineras med ett kraftfullt batteri som du laddar fullt på 4 timmar. I övrigt har den en modern och pålitlig drivlina från Shimano som ger precision och funktion samt har lättmanövrerade reglage som ger dig möjlighet att skifta mellan växlarna utan att det känns ansträngt.

Motor och växel samarbetar i en nästan sömlös harmoni och allt sker effektivt, tyst och ger dig dessutom en imponerande räckvidd. Med effektiv drivning direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för massor av sköna mil med ett fantastiskt tryck i pedalerna. 

Modellen är dessutom utrustad med slitstarka hjul med 42mm breda däck, vilket skapar en riktigt behaglig upplevelse även på sträckningar där underlaget är lite sämre. Eftersom cykeln gillar när det går undan har den effektiva hydrauliska skivbromsar vilket ger kraftfull och konsekvent prestanda året runt - oavsett om det regnar, snöar eller är dammigt.

Försäkring Ingår
Artikelnummer G-CK1186630
Årsmodell 2017
Hjulstorlek 28"
Rammaterial Aluminium
Framgaffeltyp Stel
Framgaffelmaterial Aluminium
Bromstyp Hydraulisk skivbroms
Växelreglageserie Shimano Alivio
Framväxelserie Ingen framväxel
Bakväxelserie Shimano Deore
Antal växlar 9 st
Ram Aluminium 6061.T6 Double Butted STePS
Elsystem Shimano STePS
Motor Shimano STePS E6000, 250 W, 50 Nm, 36V
Batteri Shimano STePS 418 Wh, Lithium-ion 36 V, 11.6 Ah
Framgaffel Superlight aluminium
Växelreglage Shimano Alivio SL-M4000, Rapidfire Plus
Bakväxel Shimano Deore RD-M591-SGS
Frambroms Shimano BR-M315, hydraulisk skivbroms, 160 mm bromsskiva
Bakbroms Shimano BR-M315, hydraulisk skivbroms, 160 mm bromsskiva
Vevparti Shimano STePS FC-E6000, 44T
Vevlager Shimano STePS DU-E6001
Kassett Shimano CS-HG300-9, 11-34T
Kedja Shimano CN-E6070-9
Hjul Weinmann U28 Disc Sport fälgar med Shimano TX505 Disc nav och 32 ekrar/hjul
Däck Schwalbe Marathon Supreme 42-622
Däckdimension 42-622
Styrlager FSA No.10 Semi-Cartrige
Styrstam One Sport OV 31.8 mm
Styre One Sport Flat
Handtag/Styrlinda Ergo Lock-On Dual Density Kraton-Gel
Sadelstolpe One Sport SL
Sadel Selle Royal Look in Athletic
Pedaler Marwi SP-610
Vikt (enligt tillverkaren) 17.4 kg
Färg Grå, Svart
Varumärke Superior
Hemsida tillverkare https://superiorbikes.eu/en/2017/e-sport/erx-690/matte-dark-grey-black

Mycket bra kvalitet för priset
SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART
Star

Jag köpte denna som pendelcykel och betalade 13990kr.
Jag var skeptiskt över cykelns kvalitet eftersom priset var så lågt men efter 500km är jag faktistk nöjd. Ja, man kan hitta billigare elcyklar med kinesiska komponenter men de ligger på en helt annat kvalitet och prestandanivå. Cykeln är utrustad med bra komponenter och det är enkelt att hitta en bekväm position på den. Ibland saknar jag dämpare fram på grund av allt gatuarbete och spår i mitt omrade men samtidigt är det lätt att cykla snabbare än 25km/timme eftersom cykeln inte är så tung. Simano steps systemet funkar bra när det behövs. Skarmen är stor och funktionell och kontrollerna sitter ergonomist brevid vänster tumme. Det har gått bra att cykla i regnet.
Det säkert finns bättre elcyklar men just nu ingen i den här prisklassen.

Skriven av 2017-04-24 av Manuel

Mycket bra kvalitet för priset
SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART
Star

Jag köpte denna som pendelcykel och betalade 13990kr.
Jag var skeptisk över cykelns kvalitet eftersom priset var så lågt men efter 500km är jag faktiskt nöjd. Ja, man kan hitta billigare elcyklar med kinesiska komponenter men de ligger på en helt annat kvalitet och prestandanivå. Cykeln är utrustad med bra komponenter och det är enkelt att hitta en bekväm position på den. Ibland saknar jag dämpare fram på grund av allt gatuarbete och spår i mitt omrade men samtidigt är det lätt cykla snabbare än 25km/timme eftersom cykeln inte är så tung. Shimano Steps funkar bra när det behövs. Skärmen är stor och funktionell och kontrollerna sitter ergonomiskt brevid vänster tumme. Det har gått bra att cykla i regnet.

Det säkert finns bättre elcyklar men just nu ingen i den här prisklassen.

Skriven av 2017-04-24 av Manuel
Skriv en recension OM SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART
51

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
6

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om SUPERIOR eRX 690 MATT MÖRKGRÅ/SVART