Filter
Sortera
Visar 72 produkter

Luftfilter till moped

Luftfiltret är den del som sitter på förgasarens insugssida för att förhindra att du får in skräp i förgasaren. Luftfiltret sitter där det gör för att förhindra vägdamm, grus, lera, vatten och annat skräp för att sugas in i förgasaren och vidare in i motorns cylindrar. Om du får in skräp i cylindrarna kan de repas och bli skadade vilket minskar effektiviteten och ökar risken för att motorn skär.

Luftfiltret kan även öka prestandan

Luftfiltret kan även hjälpa till att öka prestandan i din motor om du har cylindrar utan reedventiler. Många sådana motorer kan släppa ut luft och bränsle bakvägen i motorn, och om du inte har ett luftfilter där så försvinner allt detta ut i luften. Om du har ett luftfilter så kan dock denna luft- och bränsleblandning stanna kvar i filtret för att sedan sugas tillbaka in i motorn. Du får alltså en mer bränsleeffektiv motor tack vare att ha korrekt luftfilter.

Luftfilter moped

Ska jag ha ett luftfilter som filtrerar mycket eller lite?

Ett luftfilter som begränsar luftflödet i motorn så lite som möjligt är ofta det prestandamässigt bästa. Det kan även vara så att dessa filter inte nödvändigtvis filtrerar bort mindre partiklar, så se till att välja ett filter som kommer att passa din motor och din moped så bra som möjligt. Ett filter som filtrerar mycket kan även göra så att motorn bränner för mycket bränsle, eftersom det inte kommer in tillräckligt med luft i motorn. När du installerat det nya luftfiltret, testa och kolla så att luftflödet är som det ska genom hela motorn.

Köp luftfilter till moped online

Hos oss hittar du ett stort utbud av luftfilter till moped till riktigt bra priser till de allra flesta mopeder. Vi säljer såväl originaldelar som icke-originaldelar till riktigt bra priser från Steptwo, TNT Steg6 och vårt egna varumärke Cykelkraft. Ta hjälp va filtret "passar moped" för att hitta rätt filter till din moppe eller hör av dig till vår support så hjälper vi dig.