Filter
Sortera
Visar 191 produkter

Avgassystem till Moped

Ett avgasrör består typiskt av rör som är konstruerade för att rikta utbrända avgaser bort från motorn på ett sätt som skyddar ryttaren från de hetaste delarna. De flesta mopedutblåsningssystem använder sig av en ljuddämpare för att minska avgasstörningen. Detta uppnås ibland med ett förskjutningsrör, eller genom en perforerad rörljuddämpare som är omslagen med ett förpackningsmaterial.

Att tänka på

Det finns flera typer av olika avgassystem beroende på vad man är ute efter för typ av system. Vissa modeller är godkända för att köras på vägarna och vissa är endast till för racing. När man köper avgassystem så bör man hålla koll på om det är typgodkänt eller är ett effektsystem. Ett trimrör ger mopeden något mer kraft men mest ett annat ljud.

Vad innebär det att avgassystemet är typgodkänt?

Typgodkänningen gäller för vad mopeden är registrerad med att släppa ut för mängd avgaser. Ett avgasrör får inte ändra mopedens originalutförande till det sämre, alltså att det inte släpper ut mer avgaser än vad det är godkänt för. Då blir fordonet ej godkänt att framföras i trafik. Alla mopeder kommer med en viss typgodkännande för att få köras i europa.

Känner du dig osäker på om avgassystemet du ska köpa är godkänt eller inte så kan du använda dig av vårt filter på hemsidan för att se om just det avgasröret du tittar på är typgodkänt eller inte.