Filter
Sortera
Visar 1 produkter

Har hittar du överkropps-, armbågs-, knä- och benskydd. Det är inte bara downhillcyklister som behöver skydd, även du som "bara" cyklar mountainbike med kompisarna minskar risken för onödiga skador om du satsar på skydd. Dagens skydd är både lätta och smidiga så de kommer inte vara ett hinder för dig.

Skydd till cykling

Lika viktigt som cykelhjälmen är för cykelpendlare är kroppsskydd viktigt för den som tar sig an tuffare cykelutmaningar som till exempel downhill eller gravity. Såklart är hjälmen lika viktig för mountainbikecyklister men flera av dessa cykelstilar kräver utöver en hjälm också skydd. Att skydda armbågar, knän och rygg är oerhört viktigt för att undvika allvarliga skador och detta löser du med hjälp av MTB-skydd och downhill-skydd. Följande skydd till cykling hittar du hos oss (utöver cykelhjälmar):

  • Knä- och benskydd
  • Överkroppsskydd
  • Armbågsskydd
  • Cykelbyxor med skydd

Välj rätt skydd

Det finns endast dåliga ursäkter för att inte använda skydd. Därför är det viktigt att ställa sig frågan vilka skydd behöver jag? Räcker det med armbågsskydd och knäskydd eller behövs det ytterligare skydd för den typ av cykling jag utövar? När du kommit underfund med vilken typ av skydd du behöver så måste du se till att välja rätt storlek. Skydd bör nämligen inte sitta löst utan de ska sitta som en smäck på kroppen. När skydden sitter tight på din kropp så skyddar det nämligen som bäst. Därför är det bästa att välja skydd i elastiska material som ger dig bra rörelsefrihet samtidigt som du får ett grymt skydd. Majoriteten av våra skydd är anatomiskt utformade och elastiska för att följa kroppen, samtidigt som de är gjorda i slittåliga och hållbara material som andas. Exempelvis är knäskydd för mtb och downhill så smarta idag att materialet leder bort stötar och vibrationer. De kan även vara gjorda i material som när det utsätts för smällar eller slag (vid en vurpa) stelnar till blixtsnabbt och dämpar effekten av slaget.

knäskydd

MTB-skydd och downhill-skydd

Det är framförallt mtb-cyklister och downhill-cyklister som behöver skydd när det är ute cyklar. I tuffa terränger och branta backar finns det ingen garanti att man lyckas hålla cykeln upprätt och risken att man ramlar eller halkar vid något tillfälle är relativt stor. Såklart är cykelhjälmen det absolut viktigaste i ett sådant läge men med mtb-skydd och downhill-skydd kan man undvika onödiga skador. Med skydd vågar man dessutom testa gränserna mer eftersom man vet att en eventuell smäll kommer dämpas av skydden man bär. Med bra mtb-skydd och downhill-skydd vågar man testa på tuffare utmaningar, pressa gränserna och förbättra sina tider utan att riskera onödiga och kanske farliga skador. Cykelhjälm tar vi för givet att du använder.

Köp skydd till cykling online

Hos oss hittar du ett stort utbud av skydd till cykling till riktigt bra priser från ledande tillverkare som POC, Alpinestars, Sweet Protection, Leatt, Fox och många fler. Handlar du dina skydd hos oss får du cykelkraftpoints som du kan använda vid ditt nästa köp hos oss. Skulle du mot förmodan hitta samma skydd billigare någon annanstans så prismatchar vi dessutom.

Ifall du känner du dig osäker på vilka skydd du behöver eller har du frågor om något specifikt varumärke? Hör av dig till våra cykelexperter på Kundservice, de hjälper dig gärna.