Filter
Sortera
Visar 291 produkter

Här hittar du pedaler till din cykel. Vi har ett stort sortiment av pedaler från välkända varumärken som 45-North, All-City, BBB, Cavo, Chromag, Crank Brothers, Ergon, ISSI, Look, Mavic, Race Face, Shimano, Speedplay, Time, Truvativ, Wellgo m.fl.

SPD/SPD-SL-pedaler är en slitdel och de skall bytas ut om de börjar glappa, allt för att du skall slippa knäproblem elller andra skador orsakade av slitna pedaler.

Cykelpedaler

Utan pedaler blir det svårt att cykla. Det är pedalerna och dina fötters kraft som får cykelns hjul att rulla och på så sätt röra sig framåt och på vissa cyklar även bakåt. Pedalerna är oftast uppbyggda av en gängad axel som sitter fast i vevarmen, samt en kropp att ha foten på, som kan rotera fritt runt pedalens axel med hjälp av kullager.

Olika typer av pedaler

Det finns olika typer av pedaler som lämpar sig för olika typer av cyklar. De olika pedalerna som du hittar hos oss är:

  • SPD-pedaler
  • Kombipedaler
  • Plattformspedaler
  • Standardpedaler

SPD-pedaler brukar även kallas för Clipless-pedaler. För att ett par SPD-pedaler ska fungera korrekt så behöver du även investera i ett par skor med klossinfästning. Detta eftersom SPD-pedaler är till för att du ska kunna klicka fast skon i pedalen likt en skidbindning. SPD-pedalerna bidrar med mycket kontroll när du kör snabbt och i kurvor eftersom pedalerna hindrar din fot från att glida av när du kör på stötiga underlag. Det krävs lite övning för att få kläm på SPD-pedaler men när man väl lyckats bemästra tekniken så sitter den i ryggmärgen. Det finns två typer av SPD-pedaler, de med 2-håls klossinfästning och det med 3-håls klossinfästning. Kör du mountainbike är de vanligast med 2-håls klossinfästning medan om du kör racercykel så är det vanligare med 3-håls klossinfästning.

En annan vanlig pedal är den så kallade plattformspedalen. Dessa hade du troligen på någon av dina första cyklar. Plattformspedalen har en stabil och slät yta som ger ett bra stöd till dina fötter och kan användas till nästan vilka skor som helst, men det är inte avsedda att användas tillsammans med clipless-skor. De som cyklar mycket utför burkar föredra denna pedal tillsammans med en sko med bra sula eftersom du får tillräckligt bra grepp och kontroll samtidig som du kan lätt att hoppa av cykeln ifall du ramla.

Vilka pedaler ska jag välja?

cykelpedal

När det kommer till valet av cykelpedaler så är det den cykling du ska utföra som styr vilken typ av pedaler du ska välja. Ska du köra mountainbike i terräng men inte så mycket nerför så är det smart att välja ett par SPD-pedaler medan om du ska köra till exempel enduro eller downhill så lämpar sig ett par plattformspedaler bättre. Clipless-pedaler är också att föredra när du cyklar landsväg. Cyklar du däremot på exempelvis en hybrid eller standardcykel så funkar det bra med ett par vanliga standardpedaler eller ett par plattformspedaler. Om du inte riktigt vet vilka pedaler som lämpar sig för din cykel och din cykelstil så är du alltid varmt välkommen att kontakta våra cykelexperter i kundtjänst. De kan allt om pedaler till såväl MTB’s som landsvägscyklar och hjälper dig mer än gärna att hitta rätt pedaler för dig.

Köp pedaler online

Här på Cykelkraft hittar du ett stort utbud av cykelpedaler från välkända varumärken som Shimano, Crankbrothers, OneUp, Issi, Mavic, Race Face och många fler. Oavsett om du cyklar på en mountainbike eller racercykel så har vi rätt pedaler för dig. Vi säljer pedaler i alla prisklasser och i en mängd olika schyssta färger som röd, blå, vit, orange, silver och svart. Det finns med andra ord en mängd olika möjligheter för dig som gillar att färgkoordinera eller kanske färgkollidera? Oavsett vad du är ute efter för pedaler så hittar du det här hos oss.