Filter
Sortera
Visar 1 produkter

Ett mer lekfullt transportmedel än kickbike får man leta länge efter. De är smidiga, lätta och framförallt oerhört roliga att åka med. Sparkcykeln är perfekt till kortare sträckor på plana underlag och att tricksa med i parken. Skulle ett hinder korsa ditt barns eller din sparkcykels väg så är det inga problem, de är nämligen väldigt lätta och enkla att lyfta.

Sparkcyklar och Kickbikes

Med en sparkcykel eller kickbike som det också kallas kan man ha mycket kul. Sparkcykeln skiljer sig rätt mycket från den vanliga cykeln. Den saknar nämligen både sadel och pedaler. Istället har den en platta som man står på och precis som på en vanlig cykel två hjul och ett styre. En del sparkcyklar kan däremot ha tre eller fyra hjul för att det ska bli lättare att hålla balansen. Du får fart på sparkcykeln genom att trycka ifrån med ena foten i backen och den andra på brädan. Du justerar farten genom att trycka i med foten mer eller mindre och du kan bromsa den genom att sätta foten på bakskärmen. Kickbikes är ett väldigt uppskattat sätt att ta sig fram på bland barn men även bland många vuxna.

Även om kickbikes främst används av barn och då kanske främst som en leksak så är det även vanligt med kickbikes i större lokaler som sjukhus, flygplatser och lager för att kunna ta sig fram snabbare. Bland våra sparkcyklar finner du de som funkar utmärkt som transportmedel och de som går alldeles utmärkt att göra coola tricks med.

Varför kickbike?

Den främsta anledning till att välja en kickbike är såklart för att den är oerhört rolig och lätt att åka med. Konstruktionen är nätt och lätt så att du enkelt ska kunna bära den när underlaget är dåligt eller när du stöter på ett hinder som till exempel en trappa. Den lämpar sig utmärkt för lek men även kortare transportsträckor.

Med en sparkcykel kan man även öva upp balansen, innan man börjar cykla på en vanlig cykel utan stödhjul. En annan fördel med kickbikes är att man får mycket skoj för lite pengar. Kickbikes brukar i det allra flesta fall inte kosta lika mycket som vanliga cyklar.

Stora eller små hjul på din sparkcykel

Är det stora hjul på sparkcykeln så minskar kravet på underlaget då den kan rulla på både grus och hårdare sand. Sparkcyklar som har små hjul kräver ett hårt underlag som betong eller asfalt. Både kickbikes med stora och små hjul kan komma upp i höga hastigheter så se till att bromsen där bak fungerar som den ska!

Kickbike för tricks

Äldre barn och även vuxna använder gärna kickbikes som en slags trickcykel, dessa är mer robust byggda än andra sparkcyklar. De är varken fällbara eller justerbara eftersom det minskar risken att någon justering släpper mitt i ett trick. Fotplattan är dessutom klädd med grepptejp som gör att man inte halkar under tricket.

Köp sparkcykel på nätet

sparkcykel

Att köpa sparkcykel på Cykelkraft är enkelt och smidigt. Du beställer bara den modellen du vill ha till din adress så skickar vi den hem till dig färdigmonterad. Skulle inte sparkcykeln uppleva till era förväntningar har ni dessutom 60 dagars öppet kör och fri retur.

Vill du ha hjälp med att hitta en passande sparkcykel för ditt barn eller kanske dig till och med? Då är du varmt välkommen att kontakta våra cykelexperter i kundtjänst på telefonnumret: 010 - 101 40 00

Vi säljer sparkcyklar från de populära varumärkena Hudora, Madd Gear, Solitary Scooters, No Rules med flera.