Pearl Izumi

Pearl Izumi är ett cykelklädmärke som funnits sedan 1950. Innan Pearl Izumi grundades fanns det en man som cyklade 38 mil varje dag, alla dagar i veckan. Han gjorde det inte för träningens skull och inte heller för att han tyckte det var roligt. Utan han gjorde det för att leverera närmare 40 kilo kläder till närliggande byar. Mannen hete Kinj Shimizu och året 1950 var året han gick från att leverera kläder till att tillverka kläder för cyklister.

Sedan dess har han ständigt strävat efter att tillverka de absolut bästa cykelkläderna, i de absolut finaste materialen som man kan hitta. Hans strävan har varit oändlig och Pearl Izumi’s grundare har ständigt letat efter nya material och studerat kroppens rörelser för att kunna skapa cykelkläder i rätt material och med rätt anatomi. De var detta som la grunden för hur deras cykelkläder ser ut och presterar idag.

Pearl Izumis strävan efter att skapa förstklassiga cykelkläder har lett till många innovationer genom åren. Men de uttrycker själva att det uppfinner inte för att uppfinna, utan för att lära, pressa gränser och skapa bättre produkter.

Utbudet från Pearl Izumi

Pearl Izumi tillverkar cykelkläder till såväl tjejer som killar, barn och vuxna. Bland Pearl Izumi hittar du allt du kan tänkas behöva för att göra din cykelgarderob komplett. Hos oss finner du bland annat cykelbyxor, cykeljackor, cykelhandskar, cykelskor, cykeltröjor, skoöverdrag, arm- och benvärmare. Vi har kläder från Pearl Izumi som passar för alla årstider. Vill du ha hjälp med att komplettera din cykelgarderob eller kanske till och med förnya den helt och hållet – hör av dig till våra cykelexperter. De cyklar själva med cykelkläder från Pearl Izumi och har bra kunskap om deras produkter.

Filter
Sortera
Visar 160 produkter