Beskrivning

Letar du efter snabb och lätt cykel som blandar racekänsla med komfort och som trivs lika bra på grusvägar som på asfalten så är Superior X-Road Team Comp ett självklart alternativ.

Instegsmodellen bland X-Road cyklarna med kolfiberram och som klippt och skuren för oss som vill kunna cykla året runt (bara att montera rätt däck för årstiden) och som vill köra något som är både lättare och snabbare än den traditionella hybriden. En riktigt kompetent pendlare med skivbromsar där framkomlighet, effektivitet och rolig cykling ligger i fokus.

Hjärtat i denna cykel är en superlätt och vridstyv ram helt i kolfiber som tål riktigt tuff tag där både fart, kraftöverföring och effektivitet prioriteras. För att maximera styrprecisionen kombineras ramen med en lätt framgaffel (även den helt i kolfiber) som ser till att du har grym kontroll och massor av reaktionssnabbhet. Ramens fina egenskaper tillsammans med en sportig sittställning skapar en behaglig sittposition vilket gör att du orkar köra riktigt långa rundor med bibehållen komfort. 

Komponentmässigt är det ett vevparti med dubbla klingor och 20 växlar från Shimano (Tiagra-serien) som ger pålitlig prestanda och ser till att du alltid hittar rätt utväxling när underlag och omständigheter bjuder på tuffare motstånd. Superior X-Road Team Comp är även utrustad med föredömligt lättrullande och slitstarka hjul från DT Swiss med 30 mm breda däck som ser till att du kan färdas precis vart du vill oavsett underlag. Med lite lägre luftryck i däcken får du ordentligt fäste på mjukare underlag och med högt tryck får du nästa samma snabba rull som på en ren landsvägsracer.

Eftersom cykeln älskar fart är den givetvis utrustad med effektiva skivbromsar, vilket ser till att du har maximal bromsförmåga året runt och i alla väderförhållanden! I övrigt är det genomgående slittåliga komponenter som har både precision och slitstyrka, vilket är perfekt för skandinaviska förhållanden.

En hoj med låg vikt för alla former av transport och träning som klarar aggressiv kurvtagning med bibehållen kontroll och som levererar massor av cykelglädje där paradgrenarna är framkomlighet, fart, effektivitet och mångsidighet... oavsett underlag!

Mer om kolfiberramen (X-Road Carbon)

Tävlingstestad design helt i kolfiber från Superior med integrerad vajerdragning som är otroligt vridstyv och galet lätt. Kombinationen av styva rör och rör med lite mer flex samt en geometri med relativt kort hjulbas ger en reaktionssnabb och lättmanövrerad cykel som svarar direkt på dina styrkommandon.

Om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Superior använder sig av en bred vevlagerstandard med pressfit vilket gör att man kan överdimensionera alla rör som möts nere vid vevpartiet och på så sätt minimera flex och garantera effektiv kraftöverföring.

Superior arbetar med Dynamic Tube Shaping vilket fritt översatt betyder att man optimerar varje del av ramen utifrån den stress eller påverkan den i praktiken utsättas för. Vissa rör är konstruerade för att ta upp stötar och vibrationer medan övriga delar av ramen är konstruerad för vridstyvhet och maximal kraftöverföring.

Fördelen med integrerade vajrar och ledningar är kanske som störts på just gravel-cyklarna. Att snabbt kunna slänga upp hojen på axeln är ett absolut måste och att greppa en ram utan en massa vajrar är klart enklare och dessutom betydligt säkrare. Vajrar och ledningar är givetvis mer skyddade från mekanisk åverkan inuti ramen och en helt slät ram ger ju mindre luftmotstånd och den är också betydligt enklare att hålla ren. Sist men absolut inte minst så är ju en cykel med intern kabeldragning givetvis mycket snyggare.

Mer om Superior´s X-Road serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto "Always Race", men den omåttligt populära X-Road serien levererar kanske mest prestanda per investerad krona inom världen av modern Gravel och Gran Fondo. Jo du läste rätt, vi pratar om alla märken som du idag kan hitta på marknaden,  inte bara om cyklarna från Superior.

Vad får jag då för min surt förvärade slantar? Jo, du får en riktigt vass allrounder som är optimal för dig som pendlar till jobbet eller som kanske bara är sugen på att ”börja cykla lite mer seriöst”. Oavsett vilken modell i serien du väljer så kommer du utan problem att kunna briljera på allt från slät asfalt till småstökiga skogsstigar, och vi överdriver inte när vi påstår att alla modeller levererar högvis av ren cykelglädje samt minst sagt imponerande bromsförmåga.

Så alldeles oberoende av vilken utrustningsnivå du väljer (oavsett om du väljer en toppmodell med ram i kolfiber eller en instegsmodell med aluminiumram) så får du alltid en vass cykel för alla former av snabb transport som har kapacitet att ta din cykling till helt nya nivåer, och som bara väntar på att bli hårdtestad på din senaste favoritrunda. 

Se alla produkter inom Superior X-Road serien
Specifikation
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Carbon X-Road Race BF-RB03
 • Rammaterial Kolfiber
 • Framgaffeltyp Stel
 • Bakgaffeltyp Stel
 • Framgaffel Full Carbon UD
 • Framgaffelmaterial Kolfiber
 • Slaglängd fram Stel
 • Slaglängd bak Stel

Hjul

 • Hjulstorlek 28"
 • Hjul DT Swiss C1800 Spline DB23
 • Framnav TA15 × 100 mm
 • Baknav TA12 × 142 mm
 • Däckdimension 30-622
 • Framdäck Schwalbe G-One Speed 30-622
 • Bakdäck Schwalbe G-One Speed 30-622

Drivlina

 • Växelreglage Shimano Tiagra ST-4700, Dual Control
 • Framväxel Shimano Tiagra FD-4700
 • Bakväxel Shimano Tiagra RD-4700-SS
 • Vevparti Shimano Tiagra FC-4700, 50/34T
 • Vevlager Shimano BB-RS500 PressFit
 • Kedja KMC X10
 • Kassett Shimano CS-HG500-10, 11-32T

Komponenter

 • Frambroms Shimano BR-RS305 mekanisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Bakbroms Shimano BR-RS305 mekanisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Handtag/Styrlinda Velo Stickygel
 • Styre Alloy Compact Ergo
 • Styrstam ONE Race 31.8 mm
 • Styrlager FSA no.42/ACB-A
 • Sadelstolpe One Race
 • Sadel Fi‘zi:k Aliante VS MG
 • Pedaler Medföljer ej
Recensioner5
Superior X-Road Team Comp matt röd/svart/röd

Prisvärd!
5 5
Star

Har cyklat ca 30 mil nu och fullkomligt älskar den!
Farligt snabb bara. Varför betala flera tusen extra för 105 drivlina istället för Tiagra? 2 extra växlar som man aldrig använder. Dessutom är mekaniska bromsar mer lättskött. Köp ett mekställ så behöver du aldrig lämna in den på service.

Prisvärd cykel
Star

Snygg cykel med bra prestanda och gedigna komponenter. Var lite tveksam först med Tiagra växlar men är väldigt positivt överraskad, växlar minst lika bra som min Ultegra cykel. (Som dock är ca 5 år gammalt)
De mekaniska skivbromsarna har inte samma känsla som hydrauliska men tar i alla fall bra.

Skriven av 2018-02-13 av Peter

Helt klart värd varenda krona!
Star

Är ny inom racer och jag har lånat en racer ett tag, tog beslutet att jag skulle köpa en. Då råka jag stöta på den här cykeln, kollade komponenterna vilket är väldigt fina sen att det är en kolfiber cykel! Tvekade inte och beställde den. Nu när jag har cyklat på den och inser vilken skillnad det är att cykla med kolfiber. Samma väg som jag tyckte vibrera mycket med låne racern vibrerade det ingenting med den här, ett stort + alltså.

Annars finns det inte mycket att säga om den mer än att det är en otroligt prisvärd cykel, även sjukt snygg!

Vill även tillägga för er nybörjare där ute som kanske är oroliga över att det är någon MM bredare däck och att det ska sänka hastigheten vilket det kanske gör med 0,5 kmh, men DET går att byta till smalare däck om man vill det!

Skriven av 2018-05-30 av Hugge

Mycket prisvärd och bra gravel-cykel
Star

Köpte denna cykel under juli 2018 och är väldigt nöjd. Lätt, behaglig, bra komponenter. Leveransen skedde fort, inget var trasigt vid leverans.

Skriven av 2018-07-10 av Bengt

Rekomenderas starkt
Star

Har haft cykeln i några månader nu och jag älskar den. Funkar jättebra både på asfalt och lite lättare grusvägar. Mitt enda klagomål är att på min cykel är den mattsvarta färgen lite ojämn på en del ställen, men inget man märker så mycket.

Skriven av 2018-07-11 av Johan
Skriv en recension OM Superior X-Road Team Comp matt röd/svart/röd
Frågor & Svar 3
26

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
18

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
-6

Fråga

Hej!

Jag väger ca. 95 kilo och cyklar med 15 till 20 kilo packning.

Håller cykeln för det?

2018-12-06 från Bosse
 • SVAR

  Hej!

  Vanligtvis räknar cykeltillverkarna på en maxvikt på 120 kg för cyklist och cykel inklusive packning, därav blir detta på gränsen och lite till vilket kan leda till att man bör hålla mer koll på exempelvis ekerspänningen på hjulen för att säkerställa att ekrar ej går av.

  från Patrick Wallner (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Superior X-Road Team Comp matt röd/svart/röd

Letar du efter snabb och lätt cykel som blandar racekänsla med komfort och som trivs lika bra på grusvägar som på asfalten så är Superior X-Road Team Comp ett självklart alternativ.

Instegsmodellen bland X-Road cyklarna med kolfiberram och som klippt och skuren för oss som vill kunna cykla året runt (bara att montera rätt däck för årstiden) och som vill köra något som är både lättare och snabbare än den traditionella hybriden. En riktigt kompetent pendlare med skivbromsar där framkomlighet, effektivitet och rolig cykling ligger i fokus.

Hjärtat i denna cykel är en superlätt och vridstyv ram helt i kolfiber som tål riktigt tuff tag där både fart, kraftöverföring och effektivitet prioriteras. För att maximera styrprecisionen kombineras ramen med en lätt framgaffel (även den helt i kolfiber) som ser till att du har grym kontroll och massor av reaktionssnabbhet. Ramens fina egenskaper tillsammans med en sportig sittställning skapar en behaglig sittposition vilket gör att du orkar köra riktigt långa rundor med bibehållen komfort. 

Komponentmässigt är det ett vevparti med dubbla klingor och 20 växlar från Shimano (Tiagra-serien) som ger pålitlig prestanda och ser till att du alltid hittar rätt utväxling när underlag och omständigheter bjuder på tuffare motstånd. Superior X-Road Team Comp är även utrustad med föredömligt lättrullande och slitstarka hjul från DT Swiss med 30 mm breda däck som ser till att du kan färdas precis vart du vill oavsett underlag. Med lite lägre luftryck i däcken får du ordentligt fäste på mjukare underlag och med högt tryck får du nästa samma snabba rull som på en ren landsvägsracer.

Eftersom cykeln älskar fart är den givetvis utrustad med effektiva skivbromsar, vilket ser till att du har maximal bromsförmåga året runt och i alla väderförhållanden! I övrigt är det genomgående slittåliga komponenter som har både precision och slitstyrka, vilket är perfekt för skandinaviska förhållanden.

En hoj med låg vikt för alla former av transport och träning som klarar aggressiv kurvtagning med bibehållen kontroll och som levererar massor av cykelglädje där paradgrenarna är framkomlighet, fart, effektivitet och mångsidighet... oavsett underlag!

Mer om kolfiberramen (X-Road Carbon)

Tävlingstestad design helt i kolfiber från Superior med integrerad vajerdragning som är otroligt vridstyv och galet lätt. Kombinationen av styva rör och rör med lite mer flex samt en geometri med relativt kort hjulbas ger en reaktionssnabb och lättmanövrerad cykel som svarar direkt på dina styrkommandon.

Om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Superior använder sig av en bred vevlagerstandard med pressfit vilket gör att man kan överdimensionera alla rör som möts nere vid vevpartiet och på så sätt minimera flex och garantera effektiv kraftöverföring.

Superior arbetar med Dynamic Tube Shaping vilket fritt översatt betyder att man optimerar varje del av ramen utifrån den stress eller påverkan den i praktiken utsättas för. Vissa rör är konstruerade för att ta upp stötar och vibrationer medan övriga delar av ramen är konstruerad för vridstyvhet och maximal kraftöverföring.

Fördelen med integrerade vajrar och ledningar är kanske som störts på just gravel-cyklarna. Att snabbt kunna slänga upp hojen på axeln är ett absolut måste och att greppa en ram utan en massa vajrar är klart enklare och dessutom betydligt säkrare. Vajrar och ledningar är givetvis mer skyddade från mekanisk åverkan inuti ramen och en helt slät ram ger ju mindre luftmotstånd och den är också betydligt enklare att hålla ren. Sist men absolut inte minst så är ju en cykel med intern kabeldragning givetvis mycket snyggare.

Mer om Superior´s X-Road serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto "Always Race", men den omåttligt populära X-Road serien levererar kanske mest prestanda per investerad krona inom världen av modern Gravel och Gran Fondo. Jo du läste rätt, vi pratar om alla märken som du idag kan hitta på marknaden,  inte bara om cyklarna från Superior.

Vad får jag då för min surt förvärade slantar? Jo, du får en riktigt vass allrounder som är optimal för dig som pendlar till jobbet eller som kanske bara är sugen på att ”börja cykla lite mer seriöst”. Oavsett vilken modell i serien du väljer så kommer du utan problem att kunna briljera på allt från slät asfalt till småstökiga skogsstigar, och vi överdriver inte när vi påstår att alla modeller levererar högvis av ren cykelglädje samt minst sagt imponerande bromsförmåga.

Så alldeles oberoende av vilken utrustningsnivå du väljer (oavsett om du väljer en toppmodell med ram i kolfiber eller en instegsmodell med aluminiumram) så får du alltid en vass cykel för alla former av snabb transport som har kapacitet att ta din cykling till helt nya nivåer, och som bara väntar på att bli hårdtestad på din senaste favoritrunda. 

Se alla produkter inom Superior X-Road serien
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Carbon X-Road Race BF-RB03
 • Rammaterial Kolfiber
 • Framgaffeltyp Stel
 • Bakgaffeltyp Stel
 • Framgaffel Full Carbon UD
 • Framgaffelmaterial Kolfiber
 • Slaglängd fram Stel
 • Slaglängd bak Stel

Hjul

 • Hjulstorlek 28"
 • Hjul DT Swiss C1800 Spline DB23
 • Framnav TA15 × 100 mm
 • Baknav TA12 × 142 mm
 • Däckdimension 30-622
 • Framdäck Schwalbe G-One Speed 30-622
 • Bakdäck Schwalbe G-One Speed 30-622

Drivlina

 • Växelreglage Shimano Tiagra ST-4700, Dual Control
 • Framväxel Shimano Tiagra FD-4700
 • Bakväxel Shimano Tiagra RD-4700-SS
 • Vevparti Shimano Tiagra FC-4700, 50/34T
 • Vevlager Shimano BB-RS500 PressFit
 • Kedja KMC X10
 • Kassett Shimano CS-HG500-10, 11-32T

Komponenter

 • Frambroms Shimano BR-RS305 mekanisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Bakbroms Shimano BR-RS305 mekanisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Handtag/Styrlinda Velo Stickygel
 • Styre Alloy Compact Ergo
 • Styrstam ONE Race 31.8 mm
 • Styrlager FSA no.42/ACB-A
 • Sadelstolpe One Race
 • Sadel Fi‘zi:k Aliante VS MG
 • Pedaler Medföljer ej
Superior X-Road Team Comp matt röd/svart/röd

Prisvärd!
5 5
Star

Har cyklat ca 30 mil nu och fullkomligt älskar den!
Farligt snabb bara. Varför betala flera tusen extra för 105 drivlina istället för Tiagra? 2 extra växlar som man aldrig använder. Dessutom är mekaniska bromsar mer lättskött. Köp ett mekställ så behöver du aldrig lämna in den på service.

Prisvärd cykel
Star

Snygg cykel med bra prestanda och gedigna komponenter. Var lite tveksam först med Tiagra växlar men är väldigt positivt överraskad, växlar minst lika bra som min Ultegra cykel. (Som dock är ca 5 år gammalt)
De mekaniska skivbromsarna har inte samma känsla som hydrauliska men tar i alla fall bra.

Skriven av 2018-02-13 av Peter

Helt klart värd varenda krona!
Star

Är ny inom racer och jag har lånat en racer ett tag, tog beslutet att jag skulle köpa en. Då råka jag stöta på den här cykeln, kollade komponenterna vilket är väldigt fina sen att det är en kolfiber cykel! Tvekade inte och beställde den. Nu när jag har cyklat på den och inser vilken skillnad det är att cykla med kolfiber. Samma väg som jag tyckte vibrera mycket med låne racern vibrerade det ingenting med den här, ett stort + alltså.

Annars finns det inte mycket att säga om den mer än att det är en otroligt prisvärd cykel, även sjukt snygg!

Vill även tillägga för er nybörjare där ute som kanske är oroliga över att det är någon MM bredare däck och att det ska sänka hastigheten vilket det kanske gör med 0,5 kmh, men DET går att byta till smalare däck om man vill det!

Skriven av 2018-05-30 av Hugge

Mycket prisvärd och bra gravel-cykel
Star

Köpte denna cykel under juli 2018 och är väldigt nöjd. Lätt, behaglig, bra komponenter. Leveransen skedde fort, inget var trasigt vid leverans.

Skriven av 2018-07-10 av Bengt

Rekomenderas starkt
Star

Har haft cykeln i några månader nu och jag älskar den. Funkar jättebra både på asfalt och lite lättare grusvägar. Mitt enda klagomål är att på min cykel är den mattsvarta färgen lite ojämn på en del ställen, men inget man märker så mycket.

Skriven av 2018-07-11 av Johan
Skriv en recension OM Superior X-Road Team Comp matt röd/svart/röd
26

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
18

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
-6

Fråga

Hej!

Jag väger ca. 95 kilo och cyklar med 15 till 20 kilo packning.

Håller cykeln för det?

2018-12-06 från Bosse
 • SVAR

  Hej!

  Vanligtvis räknar cykeltillverkarna på en maxvikt på 120 kg för cyklist och cykel inklusive packning, därav blir detta på gränsen och lite till vilket kan leda till att man bör hålla mer koll på exempelvis ekerspänningen på hjulen för att säkerställa att ekrar ej går av.

  från Patrick Wallner (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Superior X-Road Team Comp matt röd/svart/röd