Beskrivning

Letar du efter cykel med brett användningsområde som trivs lika bra på grusvägar som på asfalten och som är robust nog att klara nästan allt du kan tänkas utsätta den för så är Superior X-Road Comp ett självklart alternativ.

Den är som gjord för oss som vill kunna cykla året runt (bara att montera rätt däck för årstiden) och vill ha något som är lite snabbare än den traditionella hybriden. En riktigt snabb pendlare med skivbromsar där framkomlighet, effektivitet och rolig cykling ligger i fokus.

Hjärtat i denna cykel är en lätt och vridstyv aluminiumram som tål lite tuffare tag där både fart, kraftöverföring och komfort ligger i fokus vilket kombinerat med en framgaffel helt i kolfiber ser till att du har riktigt skarp styrprecision. Ramens egenskaper tillsammans med en sportig sittställning skapar en behaglig sittposition vilket gör att du orkar köra även lite längre rundor med bibehållen komfort. 

Komponentmässigt är det ett vevparti med dubbla klingor och 18 Sora-växlar från Shimano som ger sportig utväxling och ser till att du alltid hittar rätt växel när underlag och omständigheter bjuder på lite tuffare motstånd. Superior X-Road Comp är även utrustad med föredömligt lättrullande och slitstarka hjul med 30 mm breda däck som ser till att du kan färdas precis vart du vill oavsett underlag. Med lite lägre luftryck i däcken får du ordentligt fäste på mjukare underlag och med högt tryck får du nästa samma snabba rull som på en ren landsvägsracer.

Eftersom cykeln älskar fart är den givetvis utrustad med effektiva skivbromsar, vilket ser till att du har maximal bromsförmåga året runt och i alla väderförhållanden! I övrigt är det genomgående slittåliga komponenter som har både precision och slitstyrka, vilket är perfekt för skandinaviska förhållanden.

En hoj för alla former av transport och träning som levererar massor av cykelglädje där paradgrenarna är framkomlighet, komfort, uthållighet och mångsidighet... oavsett underlag!

Mer om ramen (X-Road ALU)

Superiors finaste aluminiumram (Alu X6 Ultralite) med integrerad vajerdragning som är både vridstyv, stark och stryktålig samt lånar många av sina fina egenskaper direkt från kolfiberramarna. Ramen har en geometri med relativt kort hjulbas vilket ger en reaktionssnabb cykel som svarar direkt på dina styrkommandon.

Vissa rör är något slankare i godsen för att absorberar vibrationer och leverera lite mera flex, allt för att öka både komfort och kontroll samt se till att du kan hantera längre rundor utan problem. Men om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Superior använder sig därför av en vevlagerstandard som minimerar flex och garanterar effektiv kraftöverföring.

Fördelen med integrerade vajrar och ledningar är kanske som störts på just gravel-cyklarna. Att snabbt kunna slänga upp hojen på axeln är ett absolut måste och att greppa en ram utan en massa vajrar är klart enklare och dessutom betydligt säkrare. Vajrar och ledningar är givetvis mer skyddade från mekanisk åverkan inuti ramen och en helt slät ram ger ju mindre luftmotstånd och den är också betydligt enklare att hålla ren. Sist men absolut inte minst så är ju en cykel med intern kabeldragning givetvis mycket snyggare.

Mer om Superior´s X-Road serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto "Always Race", men den omåttligt populära X-Road serien levererar kanske mest prestanda per investrad krona inom hela Gravel-världen. Jo du läste rätt, vi pratar om alla märken som du idag kan hitta på marknaden, och inte bara om cyklar från Superior.

Vad får jag då för min surt förvärade slantar? Jo, du får en riktigt vass allrounder som är optimal för dig som pendlar till jobbet eller som kanske bara är sugen på att ”börja cykla lite mer seriöst”. Oavsett vilken modell i serien du väljer så kommer du utan problem att kunna brilljera på allt från asfalt till tuffa skogsstigar, och vi överdriver inte när vi påstår att alla modeller levererar högvis med ren cykelglädje samt en minst sagt imponerande bromsförmåga.

Så alldeles oberoende av vilken utrustningsnivå du väljer (och oavsett om du väljer en av toppmodellerna med ram i kolfiber eller instegsmodellen med aluminiumram) så får du alltid en välutrustad cykel för alla former av transport som har kapacitet att ta din cykling till helt nya nivåer, och som bara väntar på att bli hårdtestad på din favoritrunda. 

Se alla produkter inom Superior - X-Road serien
Specifikation
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Alu X6 Ultralite
 • Rammaterial Aluminium
 • Framgaffeltyp Stel
 • Bakgaffeltyp Stel
 • Framgaffel Carbon UD
 • Framgaffelmaterial Kolfiber
 • Slaglängd fram Stel
 • Slaglängd bak Stel

Hjul

 • Hjulstorlek 28"
 • Framnav ONE Race Ultralight, TA15 × 100 mm
 • Baknav ONE Race Ultralight, TA12 × 142 mm
 • Ekrar Sapim Race, svart
 • Fälgar Weinmann XC 180D, 24H
 • Däck Schwalbe G-One Speed 30-622
 • Däckdimension 30-622

Drivlina

 • Växelreglage Shimano Sora ST-R3000, Dual Control
 • Framväxel Shimano Sora FD-R3000
 • Bakväxel Shimano Sora RD-R3000-SS
 • Vevparti Shimano Sora FC-R345, 50/34T
 • Vevlager Shimano BB-ES300
 • Kedja KMC X9
 • Kassett Shimano CS-HG400-9, 11-32T

Komponenter

 • Frambroms Shimano BR-RS305 mekanisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Bakbroms Shimano BR-RS305 mekanisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Handtag/Styrlinda Velo Stickygel
 • Styre Alloy Compact Ergo
 • Styrstam ONE Race 31.8 mm
 • Styrlager FSA Orbit C-40 no.42/ACB
 • Sadelstolpe One Race
 • Sadel Selle Royal Seta Performa
 • Pedaler Medföljer ej
Recensioner6
Superior X-Road Comp matt svart/gul

sjukt prisvärd

Har tidigare bara cyklat Fixie/Singelspeed. Men så fick jag ett ryck och beställde hem den här pärlan. Har nog aldrig cyklat såhär fort i hela mitt liv. Är galet nöjd efter mina fin justeringar!

Mycket cykel för pengarna
Star

Har senaste året funderat mycket på att skaffa en traditionell landsvägscykel och gjorde nu slag i sak när 2017 års modeller säljs ut.
Det som avviker mot mina första planer är att detta är en CX (Cyclocross) vilket innebär för oss nybörjare att cykel är mer rustad för att klara även lite tuffare terräng i form av snällare stigar, grusvägar etc.
Komponentvalet är helt OK, för samma pengar kan man säkert hitta en setup med finare drivlina men då säkert med avkall på andra komponenter. Efter lite finjusteringar så flyter dessa växlar på väldigt bra och duger väldigt långt till motionsrundor och nybörjartävlingar.
Har inte vägt cykeln själv men det påstås att den väger in strax under 10kg vilket kanske är i tyngsta laget om man kör mycket backar.

Om man har en strikt budget anser jag detta vara ett mycket bra köp med mycket bang for the buck, och jag har garanterat en cykel som kan följa mig många år framöver om man inte får köpabstinens efter något som är värre, men då möjligen för att komma ner i vikt.

Skriven av 2018-03-29 av Tobias

Bra instegsmodell
Star

Fantastiskt bra cykel som fungerar utmärkt för mig som är ny på landsvägscykling. Ett stort plus är att man kan använda cykeln även på grus och lite tuffare vägar (dock ej mtb!). Supernöjd verkligen!

Skriven av 2018-04-22 av Anna

Kung
Star

Riktigt prisvärd cykel.

Skriven av 2018-05-07 av Mikael

Fantastiskt prisvärd hoj.
Star

Riktigt bra för nybörjare. Uppnår alla förväntningar samt klarar de flesta underlag utan problem! Sen är den väldigt snygg också.

Skriven av 2018-05-10 av Martin

Helt enligt förväntningarna
Star

Cyklat snart 5 mil på cykeln och och inga konstigheter. Låter en del på rull och växlarna behöver justeras lite men det är nog den enda negativa. Mkt snabbstyrd och stabil. Något bredare däck är nog bra om grusvägarna är åt det sämre slaget.

Skriven av 2018-05-31 av Robert
Skriv en recension OM Superior X-Road Comp matt svart/gul
Frågor & Svar 2
24

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
13

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Superior X-Road Comp matt svart/gul

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Letar du efter cykel med brett användningsområde som trivs lika bra på grusvägar som på asfalten och som är robust nog att klara nästan allt du kan tänkas utsätta den för så är Superior X-Road Comp ett självklart alternativ.

Den är som gjord för oss som vill kunna cykla året runt (bara att montera rätt däck för årstiden) och vill ha något som är lite snabbare än den traditionella hybriden. En riktigt snabb pendlare med skivbromsar där framkomlighet, effektivitet och rolig cykling ligger i fokus.

Hjärtat i denna cykel är en lätt och vridstyv aluminiumram som tål lite tuffare tag där både fart, kraftöverföring och komfort ligger i fokus vilket kombinerat med en framgaffel helt i kolfiber ser till att du har riktigt skarp styrprecision. Ramens egenskaper tillsammans med en sportig sittställning skapar en behaglig sittposition vilket gör att du orkar köra även lite längre rundor med bibehållen komfort. 

Komponentmässigt är det ett vevparti med dubbla klingor och 18 Sora-växlar från Shimano som ger sportig utväxling och ser till att du alltid hittar rätt växel när underlag och omständigheter bjuder på lite tuffare motstånd. Superior X-Road Comp är även utrustad med föredömligt lättrullande och slitstarka hjul med 30 mm breda däck som ser till att du kan färdas precis vart du vill oavsett underlag. Med lite lägre luftryck i däcken får du ordentligt fäste på mjukare underlag och med högt tryck får du nästa samma snabba rull som på en ren landsvägsracer.

Eftersom cykeln älskar fart är den givetvis utrustad med effektiva skivbromsar, vilket ser till att du har maximal bromsförmåga året runt och i alla väderförhållanden! I övrigt är det genomgående slittåliga komponenter som har både precision och slitstyrka, vilket är perfekt för skandinaviska förhållanden.

En hoj för alla former av transport och träning som levererar massor av cykelglädje där paradgrenarna är framkomlighet, komfort, uthållighet och mångsidighet... oavsett underlag!

Mer om ramen (X-Road ALU)

Superiors finaste aluminiumram (Alu X6 Ultralite) med integrerad vajerdragning som är både vridstyv, stark och stryktålig samt lånar många av sina fina egenskaper direkt från kolfiberramarna. Ramen har en geometri med relativt kort hjulbas vilket ger en reaktionssnabb cykel som svarar direkt på dina styrkommandon.

Vissa rör är något slankare i godsen för att absorberar vibrationer och leverera lite mera flex, allt för att öka både komfort och kontroll samt se till att du kan hantera längre rundor utan problem. Men om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Superior använder sig därför av en vevlagerstandard som minimerar flex och garanterar effektiv kraftöverföring.

Fördelen med integrerade vajrar och ledningar är kanske som störts på just gravel-cyklarna. Att snabbt kunna slänga upp hojen på axeln är ett absolut måste och att greppa en ram utan en massa vajrar är klart enklare och dessutom betydligt säkrare. Vajrar och ledningar är givetvis mer skyddade från mekanisk åverkan inuti ramen och en helt slät ram ger ju mindre luftmotstånd och den är också betydligt enklare att hålla ren. Sist men absolut inte minst så är ju en cykel med intern kabeldragning givetvis mycket snyggare.

Mer om Superior´s X-Road serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto "Always Race", men den omåttligt populära X-Road serien levererar kanske mest prestanda per investrad krona inom hela Gravel-världen. Jo du läste rätt, vi pratar om alla märken som du idag kan hitta på marknaden, och inte bara om cyklar från Superior.

Vad får jag då för min surt förvärade slantar? Jo, du får en riktigt vass allrounder som är optimal för dig som pendlar till jobbet eller som kanske bara är sugen på att ”börja cykla lite mer seriöst”. Oavsett vilken modell i serien du väljer så kommer du utan problem att kunna brilljera på allt från asfalt till tuffa skogsstigar, och vi överdriver inte när vi påstår att alla modeller levererar högvis med ren cykelglädje samt en minst sagt imponerande bromsförmåga.

Så alldeles oberoende av vilken utrustningsnivå du väljer (och oavsett om du väljer en av toppmodellerna med ram i kolfiber eller instegsmodellen med aluminiumram) så får du alltid en välutrustad cykel för alla former av transport som har kapacitet att ta din cykling till helt nya nivåer, och som bara väntar på att bli hårdtestad på din favoritrunda. 

Se alla produkter inom Superior - X-Road serien
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Alu X6 Ultralite
 • Rammaterial Aluminium
 • Framgaffeltyp Stel
 • Bakgaffeltyp Stel
 • Framgaffel Carbon UD
 • Framgaffelmaterial Kolfiber
 • Slaglängd fram Stel
 • Slaglängd bak Stel

Hjul

 • Hjulstorlek 28"
 • Framnav ONE Race Ultralight, TA15 × 100 mm
 • Baknav ONE Race Ultralight, TA12 × 142 mm
 • Ekrar Sapim Race, svart
 • Fälgar Weinmann XC 180D, 24H
 • Däck Schwalbe G-One Speed 30-622
 • Däckdimension 30-622

Drivlina

 • Växelreglage Shimano Sora ST-R3000, Dual Control
 • Framväxel Shimano Sora FD-R3000
 • Bakväxel Shimano Sora RD-R3000-SS
 • Vevparti Shimano Sora FC-R345, 50/34T
 • Vevlager Shimano BB-ES300
 • Kedja KMC X9
 • Kassett Shimano CS-HG400-9, 11-32T

Komponenter

 • Frambroms Shimano BR-RS305 mekanisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Bakbroms Shimano BR-RS305 mekanisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Handtag/Styrlinda Velo Stickygel
 • Styre Alloy Compact Ergo
 • Styrstam ONE Race 31.8 mm
 • Styrlager FSA Orbit C-40 no.42/ACB
 • Sadelstolpe One Race
 • Sadel Selle Royal Seta Performa
 • Pedaler Medföljer ej
Superior X-Road Comp matt svart/gul

sjukt prisvärd

Har tidigare bara cyklat Fixie/Singelspeed. Men så fick jag ett ryck och beställde hem den här pärlan. Har nog aldrig cyklat såhär fort i hela mitt liv. Är galet nöjd efter mina fin justeringar!

Mycket cykel för pengarna
Star

Har senaste året funderat mycket på att skaffa en traditionell landsvägscykel och gjorde nu slag i sak när 2017 års modeller säljs ut.
Det som avviker mot mina första planer är att detta är en CX (Cyclocross) vilket innebär för oss nybörjare att cykel är mer rustad för att klara även lite tuffare terräng i form av snällare stigar, grusvägar etc.
Komponentvalet är helt OK, för samma pengar kan man säkert hitta en setup med finare drivlina men då säkert med avkall på andra komponenter. Efter lite finjusteringar så flyter dessa växlar på väldigt bra och duger väldigt långt till motionsrundor och nybörjartävlingar.
Har inte vägt cykeln själv men det påstås att den väger in strax under 10kg vilket kanske är i tyngsta laget om man kör mycket backar.

Om man har en strikt budget anser jag detta vara ett mycket bra köp med mycket bang for the buck, och jag har garanterat en cykel som kan följa mig många år framöver om man inte får köpabstinens efter något som är värre, men då möjligen för att komma ner i vikt.

Skriven av 2018-03-29 av Tobias

Bra instegsmodell
Star

Fantastiskt bra cykel som fungerar utmärkt för mig som är ny på landsvägscykling. Ett stort plus är att man kan använda cykeln även på grus och lite tuffare vägar (dock ej mtb!). Supernöjd verkligen!

Skriven av 2018-04-22 av Anna

Kung
Star

Riktigt prisvärd cykel.

Skriven av 2018-05-07 av Mikael

Fantastiskt prisvärd hoj.
Star

Riktigt bra för nybörjare. Uppnår alla förväntningar samt klarar de flesta underlag utan problem! Sen är den väldigt snygg också.

Skriven av 2018-05-10 av Martin

Helt enligt förväntningarna
Star

Cyklat snart 5 mil på cykeln och och inga konstigheter. Låter en del på rull och växlarna behöver justeras lite men det är nog den enda negativa. Mkt snabbstyrd och stabil. Något bredare däck är nog bra om grusvägarna är åt det sämre slaget.

Skriven av 2018-05-31 av Robert
Skriv en recension OM Superior X-Road Comp matt svart/gul
24

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
13

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Superior X-Road Comp matt svart/gul

Produkter som passar Superior X-Road Comp Matt Svart/gul