Beskrivning

Letar du efter en hoj med brett användningsområde som trivs lika bra på grusvägar som på asfalten och som dessutom är tillräckligt robust för att klara i princip allt du kan tänkas utsätta den för så är Superior X-Road Comp ett smart alternativ. Den riktar sig mot oss som vill kunna cykla komfortabelt under året alla månader (bara att montera rätt däck för årstiden) och vill köra något som är snabbare än den traditionella hybriden. En snabb hoj med pålitliga skivbromsar där hög framkomlighet, effektivitet och rolig cykling ligger i fokus. 

Stommen utgörs av en lätt och imponerande vridstyv aluminiumram som tål tuffare tag och där både hastighet, kraftöverföring och komfort är av högsta prioritet. Ramen kompletteras av en framgaffel i kolfiber och aluminium som levererar en väl avvägd balans mellan skarp styrprecision och hög komfort. Ramens egenskaper tillsammans med en sportig position skapar en behaglig sittställning vilket ser till att du utan problem klarar av att köra även riktigt långa rundor med bibehållen komfort. 

Komponentmässigt är det ett vevparti med dubbla klingor och totalt 18-växlar från Shimano (Sora) som ger sportig utväxling och ser till att du alltid hittar rätt växel, även när underlag och omständigheter bjuder på lite tuffare motstånd. Original rullar hojen på ett par föredömligt lättrullande 28-tummare med 30 mm breda kvalitetsdäck från Schwalbe (One Performance RaceGuard) som ser till att du kan trampa vidare nästan oavsett vilket underlag som gäller för stunden. 

Eftersom hojen gillar när det går undan är den försedd med mekaniska skivbromsar som levererar pålitlig prestanda året runt - oavsett om det är lerigt, dammigt eller slaskigt för dagen. I övrigt är det genomgående slittåliga komponenter som har både precision och slitstyrka, vilket är helt perfekt för våra skandinaviska förhållanden. En snabb allroundhoj med låg vikt (totalvikten ligger på 10.3 kilo) för alla former av transport som levererar massor av cykelglädje där paradgrenarna är framkomlighet, komfort, uthållighet och mångsidighet.

Mer om ramen (Alu X6 Ultralite X-Road Race)

Superiors finaste aluminiumram (Alu X6 Ultralite) med integrerad kabeldragning är föredömligt vridstyv samt stryktålig och lånar många av sina fina egenskaper från de fina kolfiberramarna. Ramen har en geometri med relativt kort hjulbas vilket ger en reaktionssnabb, lekfull och kvick cykel som svarar direkt på dina styrkommandon.

Vissa rör är något slankare i godsen för att absorberar vibrationer och leverera lite mera flex, allt för att öka både komfort och kontroll samt se till att du kan hantera längre rundor utan problem. Men om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Superior använder sig därför av en modern vevlagerstandard som minimerar oönskat flex och garanterar effektiv kraftöverföring.

Fördelen med integrerade vajrar och kablar är kanske som störts på just den hör typen av cyklar. Att snabbt kunna slänga upp hojen på axeln är ett absolut måste och att greppa en ram utan en massa vajrar är klart enklare och dessutom betydligt säkrare. Vajrar och kablar är givetvis mer skyddade från mekanisk åverkan inuti ramen och en helt slät ram ger ju även mindre luftmotstånd och den är också betydligt enklare att hålla ren. Sist men absolut inte minst så är ju en cykel med intern kabeldragning betydligt snyggare.

Mer om Superior X-Road serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto "Always Race", men den omåttligt populära X-Road serien levererar kanske mest prestanda per investerad krona inom världen av modern Gravel och Gran Fondo. Jo du läste rätt, vi pratar om alla märken som du idag kan hitta på marknaden,  inte bara om cyklarna från Superior.

Vad får jag då för min surt förvärade slantar? Jo, du får en riktigt vass allrounder som är optimal för dig som pendlar till jobbet eller som kanske bara är sugen på att ”börja cykla lite mer seriöst”. Oavsett vilken modell i serien du väljer så kommer du utan problem att kunna briljera på allt från slät asfalt till småstökiga skogsstigar, och vi överdriver inte när vi påstår att alla modeller levererar högvis av ren cykelglädje samt minst sagt imponerande bromsförmåga.

Så alldeles oberoende av vilken utrustningsnivå du väljer (oavsett om du väljer en toppmodell med ram i kolfiber eller en instegsmodell med aluminiumram) så får du alltid en vass cykel för alla former av snabb transport som har kapacitet att ta din cykling till helt nya nivåer, och som bara väntar på att bli hårdtestad på din senaste favoritrunda. 

Se alla produkter inom Superior X-Road serien
Specifikation
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Alu X6 Ultralite X-Road Race, Road Advanced Geometry, Smooth Welding, Disc Brake Flat mount, BB BSA 68mm, SH dropout, Inner cable routig, mudguadrs ready
 • Rammaterial Aluminium
 • Framgaffeltyp Stel
 • Bakgaffeltyp Stel
 • Framgaffel X-Road Comp 28", Carbon/alloy rigid, Ahead 1-1/8x1.5", 12x100mm axle
 • Slaglängd fram Stel
 • Slaglängd bak Stel

Hjul

 • Hjulstorlek 28"
 • Framnav BITEX MTF15-20, 28H, 12X100mm THRU Type AXLE
 • Baknav ONE1 MTR10, 28H, M10x135, CASSETE, QR Type
 • Ekrar Sapim Race, Stainless Black
 • Fälgar Stars J18SF, 28H
 • Däckdimension 30-622
 • Framdäck Schwalbe One Performance RaceGuard, 28x1.20", ADDIX
 • Bakdäck Schwalbe One Performance RaceGuard, 28x1.20", ADDIX

Drivlina

 • Växelreglage SHIMANO SORA ST-R3000-L Dual Control, 2-speed, SHIMANO SORA ST-R3000-R Dual Control, 9-speed
 • Framväxel SHIMANO SORA FD-R3000, BRAZED-ON Type
 • Bakväxel SHIMANO SORA RD-R3000
 • Vevparti SHIMANO SORA FC-R345, 50-34T
 • Vevlager SHIMANO BB-ES300, BSA, shell 68mm
 • Kedja KMC X9
 • Kassett SHIMANO CS-HG201-9, 11-34T

Komponenter

 • Frambroms SHIMANO ST-R3000, BR-RS305 Mechanical
 • Bakbroms SHIMANO ST-R3000, BR-RS305 Mechanical
 • Styre ONE1 Alloy, X-Race Aero, 16° flared, 70mm reach, 31.8mm
 • Styrstam ONE1 Race RAS-D62938 Alloy, 31.8mm, -8°
 • Styrlager FSA NO.42-A
 • Sadelstolpe ONE1 Race Alloy, SP C255
 • Sadel Selle Royal Seta Performa
 • Pedaler Medföljer ej
Recensioner6

Mycket cykel för pengarna
Star

Har senaste året funderat mycket på att skaffa en traditionell landsvägscykel och gjorde nu slag i sak när 2017 års modeller säljs ut.
Det som avviker mot mina första planer är att detta är en CX (Cyclocross) vilket innebär för oss nybörjare att cykel är mer rustad för att klara även lite tuffare terräng i form av snällare stigar, grusvägar etc.
Komponentvalet är helt OK, för samma pengar kan man säkert hitta en setup med finare drivlina men då säkert med avkall på andra komponenter. Efter lite finjusteringar så flyter dessa växlar på väldigt bra och duger väldigt långt till motionsrundor och nybörjartävlingar.
Har inte vägt cykeln själv men det påstås att den väger in strax under 10kg vilket kanske är i tyngsta laget om man kör mycket backar.

Om man har en strikt budget anser jag detta vara ett mycket bra köp med mycket bang for the buck, och jag har garanterat en cykel som kan följa mig många år framöver om man inte får köpabstinens efter något som är värre, men då möjligen för att komma ner i vikt.

Skriven av 2018-03-29 av Tobias

Bra instegsmodell
Star

Fantastiskt bra cykel som fungerar utmärkt för mig som är ny på landsvägscykling. Ett stort plus är att man kan använda cykeln även på grus och lite tuffare vägar (dock ej mtb!). Supernöjd verkligen!

Skriven av 2018-04-22 av Anna

Kung
Star

Riktigt prisvärd cykel.

Skriven av 2018-05-07 av Mikael

Fantastiskt prisvärd hoj.
Star

Riktigt bra för nybörjare. Uppnår alla förväntningar samt klarar de flesta underlag utan problem! Sen är den väldigt snygg också.

Skriven av 2018-05-10 av Martin

Helt enligt förväntningarna
Star

Cyklat snart 5 mil på cykeln och och inga konstigheter. Låter en del på rull och växlarna behöver justeras lite men det är nog den enda negativa. Mkt snabbstyrd och stabil. Något bredare däck är nog bra om grusvägarna är åt det sämre slaget.

Skriven av 2018-05-31 av Robert

sjukt prisvärd
Star

Har tidigare bara cyklat Fixie/Singelspeed. Men så fick jag ett ryck och beställde hem den här pärlan. Har nog aldrig cyklat såhär fort i hela mitt liv. Är galet nöjd efter mina fin justeringar!

Skriven av 2018-06-05 av Jorge
Skriv en recension OM Superior X-Road Comp matt svart/silver
Frågor & Svar 2
16

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
12

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Superior X-Road Comp matt svart/silver

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Letar du efter en hoj med brett användningsområde som trivs lika bra på grusvägar som på asfalten och som dessutom är tillräckligt robust för att klara i princip allt du kan tänkas utsätta den för så är Superior X-Road Comp ett smart alternativ. Den riktar sig mot oss som vill kunna cykla komfortabelt under året alla månader (bara att montera rätt däck för årstiden) och vill köra något som är snabbare än den traditionella hybriden. En snabb hoj med pålitliga skivbromsar där hög framkomlighet, effektivitet och rolig cykling ligger i fokus. 

Stommen utgörs av en lätt och imponerande vridstyv aluminiumram som tål tuffare tag och där både hastighet, kraftöverföring och komfort är av högsta prioritet. Ramen kompletteras av en framgaffel i kolfiber och aluminium som levererar en väl avvägd balans mellan skarp styrprecision och hög komfort. Ramens egenskaper tillsammans med en sportig position skapar en behaglig sittställning vilket ser till att du utan problem klarar av att köra även riktigt långa rundor med bibehållen komfort. 

Komponentmässigt är det ett vevparti med dubbla klingor och totalt 18-växlar från Shimano (Sora) som ger sportig utväxling och ser till att du alltid hittar rätt växel, även när underlag och omständigheter bjuder på lite tuffare motstånd. Original rullar hojen på ett par föredömligt lättrullande 28-tummare med 30 mm breda kvalitetsdäck från Schwalbe (One Performance RaceGuard) som ser till att du kan trampa vidare nästan oavsett vilket underlag som gäller för stunden. 

Eftersom hojen gillar när det går undan är den försedd med mekaniska skivbromsar som levererar pålitlig prestanda året runt - oavsett om det är lerigt, dammigt eller slaskigt för dagen. I övrigt är det genomgående slittåliga komponenter som har både precision och slitstyrka, vilket är helt perfekt för våra skandinaviska förhållanden. En snabb allroundhoj med låg vikt (totalvikten ligger på 10.3 kilo) för alla former av transport som levererar massor av cykelglädje där paradgrenarna är framkomlighet, komfort, uthållighet och mångsidighet.

Mer om ramen (Alu X6 Ultralite X-Road Race)

Superiors finaste aluminiumram (Alu X6 Ultralite) med integrerad kabeldragning är föredömligt vridstyv samt stryktålig och lånar många av sina fina egenskaper från de fina kolfiberramarna. Ramen har en geometri med relativt kort hjulbas vilket ger en reaktionssnabb, lekfull och kvick cykel som svarar direkt på dina styrkommandon.

Vissa rör är något slankare i godsen för att absorberar vibrationer och leverera lite mera flex, allt för att öka både komfort och kontroll samt se till att du kan hantera längre rundor utan problem. Men om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Superior använder sig därför av en modern vevlagerstandard som minimerar oönskat flex och garanterar effektiv kraftöverföring.

Fördelen med integrerade vajrar och kablar är kanske som störts på just den hör typen av cyklar. Att snabbt kunna slänga upp hojen på axeln är ett absolut måste och att greppa en ram utan en massa vajrar är klart enklare och dessutom betydligt säkrare. Vajrar och kablar är givetvis mer skyddade från mekanisk åverkan inuti ramen och en helt slät ram ger ju även mindre luftmotstånd och den är också betydligt enklare att hålla ren. Sist men absolut inte minst så är ju en cykel med intern kabeldragning betydligt snyggare.

Mer om Superior X-Road serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto "Always Race", men den omåttligt populära X-Road serien levererar kanske mest prestanda per investerad krona inom världen av modern Gravel och Gran Fondo. Jo du läste rätt, vi pratar om alla märken som du idag kan hitta på marknaden,  inte bara om cyklarna från Superior.

Vad får jag då för min surt förvärade slantar? Jo, du får en riktigt vass allrounder som är optimal för dig som pendlar till jobbet eller som kanske bara är sugen på att ”börja cykla lite mer seriöst”. Oavsett vilken modell i serien du väljer så kommer du utan problem att kunna briljera på allt från slät asfalt till småstökiga skogsstigar, och vi överdriver inte när vi påstår att alla modeller levererar högvis av ren cykelglädje samt minst sagt imponerande bromsförmåga.

Så alldeles oberoende av vilken utrustningsnivå du väljer (oavsett om du väljer en toppmodell med ram i kolfiber eller en instegsmodell med aluminiumram) så får du alltid en vass cykel för alla former av snabb transport som har kapacitet att ta din cykling till helt nya nivåer, och som bara väntar på att bli hårdtestad på din senaste favoritrunda. 

Se alla produkter inom Superior X-Road serien
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Alu X6 Ultralite X-Road Race, Road Advanced Geometry, Smooth Welding, Disc Brake Flat mount, BB BSA 68mm, SH dropout, Inner cable routig, mudguadrs ready
 • Rammaterial Aluminium
 • Framgaffeltyp Stel
 • Bakgaffeltyp Stel
 • Framgaffel X-Road Comp 28", Carbon/alloy rigid, Ahead 1-1/8x1.5", 12x100mm axle
 • Slaglängd fram Stel
 • Slaglängd bak Stel

Hjul

 • Hjulstorlek 28"
 • Framnav BITEX MTF15-20, 28H, 12X100mm THRU Type AXLE
 • Baknav ONE1 MTR10, 28H, M10x135, CASSETE, QR Type
 • Ekrar Sapim Race, Stainless Black
 • Fälgar Stars J18SF, 28H
 • Däckdimension 30-622
 • Framdäck Schwalbe One Performance RaceGuard, 28x1.20", ADDIX
 • Bakdäck Schwalbe One Performance RaceGuard, 28x1.20", ADDIX

Drivlina

 • Växelreglage SHIMANO SORA ST-R3000-L Dual Control, 2-speed, SHIMANO SORA ST-R3000-R Dual Control, 9-speed
 • Framväxel SHIMANO SORA FD-R3000, BRAZED-ON Type
 • Bakväxel SHIMANO SORA RD-R3000
 • Vevparti SHIMANO SORA FC-R345, 50-34T
 • Vevlager SHIMANO BB-ES300, BSA, shell 68mm
 • Kedja KMC X9
 • Kassett SHIMANO CS-HG201-9, 11-34T

Komponenter

 • Frambroms SHIMANO ST-R3000, BR-RS305 Mechanical
 • Bakbroms SHIMANO ST-R3000, BR-RS305 Mechanical
 • Styre ONE1 Alloy, X-Race Aero, 16° flared, 70mm reach, 31.8mm
 • Styrstam ONE1 Race RAS-D62938 Alloy, 31.8mm, -8°
 • Styrlager FSA NO.42-A
 • Sadelstolpe ONE1 Race Alloy, SP C255
 • Sadel Selle Royal Seta Performa
 • Pedaler Medföljer ej

Mycket cykel för pengarna
Star

Har senaste året funderat mycket på att skaffa en traditionell landsvägscykel och gjorde nu slag i sak när 2017 års modeller säljs ut.
Det som avviker mot mina första planer är att detta är en CX (Cyclocross) vilket innebär för oss nybörjare att cykel är mer rustad för att klara även lite tuffare terräng i form av snällare stigar, grusvägar etc.
Komponentvalet är helt OK, för samma pengar kan man säkert hitta en setup med finare drivlina men då säkert med avkall på andra komponenter. Efter lite finjusteringar så flyter dessa växlar på väldigt bra och duger väldigt långt till motionsrundor och nybörjartävlingar.
Har inte vägt cykeln själv men det påstås att den väger in strax under 10kg vilket kanske är i tyngsta laget om man kör mycket backar.

Om man har en strikt budget anser jag detta vara ett mycket bra köp med mycket bang for the buck, och jag har garanterat en cykel som kan följa mig många år framöver om man inte får köpabstinens efter något som är värre, men då möjligen för att komma ner i vikt.

Skriven av 2018-03-29 av Tobias

Bra instegsmodell
Star

Fantastiskt bra cykel som fungerar utmärkt för mig som är ny på landsvägscykling. Ett stort plus är att man kan använda cykeln även på grus och lite tuffare vägar (dock ej mtb!). Supernöjd verkligen!

Skriven av 2018-04-22 av Anna

Kung
Star

Riktigt prisvärd cykel.

Skriven av 2018-05-07 av Mikael

Fantastiskt prisvärd hoj.
Star

Riktigt bra för nybörjare. Uppnår alla förväntningar samt klarar de flesta underlag utan problem! Sen är den väldigt snygg också.

Skriven av 2018-05-10 av Martin

Helt enligt förväntningarna
Star

Cyklat snart 5 mil på cykeln och och inga konstigheter. Låter en del på rull och växlarna behöver justeras lite men det är nog den enda negativa. Mkt snabbstyrd och stabil. Något bredare däck är nog bra om grusvägarna är åt det sämre slaget.

Skriven av 2018-05-31 av Robert

sjukt prisvärd
Star

Har tidigare bara cyklat Fixie/Singelspeed. Men så fick jag ett ryck och beställde hem den här pärlan. Har nog aldrig cyklat såhär fort i hela mitt liv. Är galet nöjd efter mina fin justeringar!

Skriven av 2018-06-05 av Jorge
Skriv en recension OM Superior X-Road Comp matt svart/silver
16

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
12

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Superior X-Road Comp matt svart/silver