Beskrivning

Superior TEAM XF 29 ISSUE tillhör det absoluta toppskiktet bland heldämpade racemountainbikes och hämtar sin teknologi från Superior´s översta hylla. Det här är inget annat en än riktig racefantom på två hjul och en optimal cykel för dig som vill kunna köra riktigt d#&?la fort, men ändå vill ha full kontroll på prylarna.

Heldämpad och med uppdaterad värstingdämpare med 100 mm slaglängd samt en flerfaldigt tävlingstestad ram med kolfiber i både fram- och baktriangel ger dig en extremt reaktionssnabb och ett galet lätt fundament att luta dig mot när du står på startlinjen.

Dämpningen hanteras dels av en bakre dämpare (DT Swiss X313) som är låsbar från styret samt en helt nyutvecklad luftfjädrad gaffel från DT Swiss gaffel (OPM O.D.L) med tre olika lägen (Open, Drive, Lock) som givetvis också regleras från styret.

Den rätta farten uppnås med hjälp av lättrullande 29-tummare från DT Swiss/Saipan kombinerat med en komplett XTR-grupp med singelklinga från Shimano, här pratar vi ren 1X11 med uppdaterad utväxling tack vare en ny kassett med 11-46T.

Resultatet - en heldämpad och ruskigt snabb mountainbike på högsta elitnivå med en vikt på låga 9.9 kg!

Bör du skaffa en?... några gamla hederliga djungelordspråk får leda dig rätt... är fantomen är hård mot dom hårda?... svämmar floden över när fantomen pinkar?... Svaren är såklart JA, ja och ja!!!

Mer om kolfiberramen (Team XF 29)

En flerfaldigt tävlingstestade design med kolfiber i både fram- och baktriangel som givetvis är galet lätt. Det som skiljer den vanliga XF-serien mot Team XF är anpassningen för kortare fjädringsväg samt att även baksvingen är tillverkad helt i kolfiber.

Lägg därtill superiors racegeometri samt en riktigt smart dämparupphängning så har du en ram som levererar flyt i absoluta världsklass när det handlar om mindre ojämnheter, dessutom utan att någon kraft går till spillo när du lägger tryck på pedalerna.

Om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Superior använder sig av en bred vevlagerstandard med pressfit vilket gör att man kan överdimensionera alla rör som möts nere vid vevpartiet och på så sätt minimera flex och garantera effektiv kraftöverföring.

Flexibla sittstag gör att man slipper en led vid baknavet vilket gör att man sparar vikt och minimerar behovet av underhåll.

Mer om Superior´s Team XF 29 serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto "Always Race" och det gäller i allra högsta grad även för den redan mytomspunna i Team XF 29 serien. Samtliga modeller i serien speciellt anpassade för oss vill känna hård fartvinden i fejset och tillhör det absoluta toppskiktet när det gäller aggressiva heldämpade stigcyklar.

Den grymt lätta ramen i kolfiber har vass racegeometri och utgör ett effektivt fundament som ser till att ingen kraft går till spillo, vilket ju är helt perfekt för oss som vill kunna köra overkligt fort i spåren. Och helt beroende av vilken modell ur serien du väljer så får du alltid en vass heldämpad stigmumsare som älskar nya utmaningar och som definitivt har kapacitet att ta din cykling till helt nya nivåer.

En klockren investering som kommer ge dig full avkastning i form av 100% dämpad hastighet och när du tittar på prislappen så inser du ganska snabbt att det här är ett regelrätt klipp.

Se alla produkter inom Superior - Team XF 29 serien
Specifikation
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Carbon MTB Race BF-1601
 • Rammaterial Kolfiber
 • Framgaffeltyp Dämpad
 • Bakgaffeltyp Dämpad
 • Framgaffel DT Swiss OPM O.D.L, Tapered, Air NCS/O.D.L + remote lock-out, TA15 × 100 mm
 • Framgaffel, typ av fjäder Luftfjäder
 • Slaglängd fram 100 mm
 • Låsbar framgaffel? Via reglage på styret
 • Bakdämpare DT Swiss X313 remote lock-out
 • Slaglängd bak 100 mm
 • Låsbar bakdämpare? Via reglage på styret

Hjul

 • Hjulstorlek 29"
 • Framnav DT Swiss 350 Straightpull CL, TA15 × 100 mm
 • Baknav DT Swiss 350 Straightpull CL, TA12 × 142 mm
 • Ekrar Sapim Laser/Race, svart
 • Fälgar DT Swiss XR 391, 28H
 • Däck Fram: Schwalbe Rocket Ron Liteskin 29 × 2.25" / Bak: Schwalbe Racing Ralph Liteskin 29 × 2.25"
 • Däckdimension 57-622

Drivlina

 • Växelreglage Shimano XTR SL-M9000, RapidFire Plus
 • Bakväxel Shimano XTR RD-M9000-SGS, Shadow Plus
 • Vevparti Shimano XTR FC-M9020, 34T
 • Vevlager Shimano BB-71-41A
 • Kedja KMC X11L
 • Kassett Shimano CS-M8000-11, 11-46T

Komponenter

 • Frambroms Shimano XTR BR-M9000 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Bakbroms Shimano XTR BR-M9000 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Handtag/Styrlinda ESI Racer‘s Edge silicone
 • Styre FSA K-Force Light flat
 • Styrstam ONE Race SuperFlat 31.8 mm
 • Styrlager FSA Orbit 1.5E ZS No.57B
 • Sadelstolpe FSA K-Force Light SB0, diameter: 31.6 mm, längd: 400 mm
 • Sadel Fizik Tundra M3 K:ium
 • Pedaler Medföljer ej
Recensioner11
Superior Team XF 29 Issue matt svart/vit/röd

Prisvärd racemaskin
5 5
Star

Tävlat hela 2018 på denna, grym maskin och svårt för mer cykel för samma pengar.

Superior Team XF 29 Issue matt svart/vit/röd

RIKTIGT IMPONERANDE
5 5
Star

En mycket imonerande hoj, jag jämför med årets (2017) Trek Topfuel 9.8 som jag tävlat på under denna säsong, Har tidigare haft problem med att få med mig bakdelen när jag lyft över hinder, nu får jag nästan hålla igen i rycket, Sup:en känns så lätt och smidig. Nedför ger den otroligt mycket självförtroende och efter att ha hårdtestat dämparna från DT-Swiss är jag såld. De sväljer allt och "mellanläget" funkar klockrent i de flesta underlagen, ger ett bra driv i förhållande till dämpningen. Vid drop och branter möter dämparna upp oerhört bra i landingen. Det ska bli oerhört kul att köra Sup:en under 2018års tävlingssässong.

Superior Team XF 29 Issue matt svart/vit/röd

Toppkvalitet
5 5
Star

Var lite tveksam till känsla och kvalitet innan med tanke på priset. Efter att kört första turen är jag otroligt imponerad. Otroligt lätt/styv med riktigt tajt känsla i dämpare och växlar. Mycket fin finish på ram och andra detaljer. Mycket nöjd!

Toppspeccad kvick och lätt Kolfiberhoj
Star

Jag är väldigt nöjd med den här cykeln, rapp som fasen och spec. på den är topp topp. Haft lite problem med bakdämparen då den fick in luft i oljan men det blev reklamationsärende så inga problem där. Rekommenderar märket och modellen

Skriven av 2017-05-18 av Kenny

Superior XF Team Issue
Star

Du får en grym cykel som är styv så det räcker i både ram och i hjulväg. DT dämparna är av hög klass och bakdämparen går att få riktigt stel om så önskas! På det hela taget får du en följsam cykel som inte lämnar mycket mer att önska.

Skriven av 2017-05-18 av Martin

Rekommenderas
Star

Rekommenderar denna bike lätt, har inte hittat någon annan med dessa komponenter och vikt för detta pris.

Skriven av 2017-05-18 av Niklas

Ett klipp
Star

Visst är det mycket pengar men jämfört med mad motsvarande cyklar av anda märken kostar är det ju ett klipp. Har kört på min någon månad nu och är supernöjd,rapp och stabil så det är bara att stå på i skogen. Inga som helt problem heller så jag är supernöjd.

Skriven av 2017-05-29 av Markus

Prisvärd, snabb och lätt
Star

Detta är min första heldämpade cykel och har tidigare kört på väldigt lätta kolfibermonster. Dock så är denna cykeln en riktig raket uppför oavsett hur mycket sten och rötter det ligger på stigen. Ramen är styv och svarar bra, den är lättstyrd och går att manövrera runt hinder som om den hade 26" hjul. Bättre specad cykel till detta priset får man leta efter. Det tog lite tid att få rätt på trycket i bakdämparen men när jag väl hittat rätt så känns den bra. Vill man så går dämparna att låsa nästa helt men det bara på asfalten som jag gör det. Cykeln är snabbare i halvöppet eller helöppet läge när det är terräng.

Nu till några lite sämre egenskaper. Slangen till frambromsen nötte rätt hårt på ramen redan på första turen innan jag såg hur tokigt de hade dragit den. Efter lite diskussion med supporten på cykelkraft så gick de med på att skicka en ny för att kunna dra om slangen så den inte nöter på ramen.

Hjulen är säkert maskinbyggda och blev riktigt kasst gjorda. Efter en timmes tur så blev de 5mm skeva och när jag sedan försöker rikta upp dem igen så går det inte att få ekrarna i rätt spänning. Efter mycket möda så fick jag hjulen raka med vissa ekrar är alldeles för hårt spända och andra är för lösa. Kommer byta hjul så snart det går även om de är riktigt fina på pappret. Har cyklat i 21 år och har aldrig varit med om såhär dåligt byggda hjul.

Trots det negativa jag har att säga om cykeln så är den helt enormt bra och jag vill rekommendera den varmt. Speciellt med rabatten som jag köpte den med.

Skriven av 2017-06-10 av Tomi

Mycket och lätt hoj för pengarna
Star

Mycket nöjd. Har cyklat i över en månad. En mycket lätt och vridstyv cykel som inte går att hitta någon annanstans till det priset. Otroligt prisvärd.

29" hjul i kombination med de justerbara dämparna från styret gör den otroligt lättcyklad i all tänkbar terräng. Bromsarna är helt suveräna och biter direkt. De är de absolut bästa bromsarna som jag någonsin har provat. Toppenbetyg!

Har fått spänna en och annan skruv som håller baksvingen då de gängade ur sig efter ett tag. Kunde slutat riktigt illa. Så glöm inte att kolla över skruvarna i ramen med jämna mellanrum på din heldämpade hoj.

DT-dämparna var lätta att justera utifrån en tabell i manualen (finns på nätet efter lite googlande) och jag fick till rätt dämpning både bak och fram ganska kvickt. Toppen!

XTR-grejerna är av yppersta kvalité och styret och sadelstolpen i kolfiber står pall för hårt cyklande i skogen. Top notch!

Har gjort om fälgarna till tubeless utan större problem. Fälgarna är redan preppade med fälgtejp så du behöver bara ventiler och vätska. 2 hg som bantades bort på en redan lätt cykel samt att man kan köra med lägre tryck i däcken. Rekommenderas varmt!

Enda minuset på cykeln är sadeln enligt mitt tycke. Ganska skön dämpning men det känns som om man ska ramla av hela tiden. Inget stöd för ändan helt enkelt. Blev till att montera en annan sadel så var det problemet löst.

Skriven av 2017-06-17 av Christer

Mycket bra cykel och vilket pris.
Star

Nu är jag nybörjare inom detta men VILKEN cykel sjukt lätt och snabb.

Skriven av 2017-08-08 av Anders

Härlig MTB
Star

Mycket nöjd med min Team XF 29 Issue, har bl.a. använts på Cykelvasan men bra resultat! Snabb leveranstid och support från Cykelkraft.

Skriven av 2017-08-21 av Johan
Skriv en recension OM Superior Team XF 29 Issue matt svart/vit/röd
Frågor & Svar 3
26

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
17

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
0

Fråga

Får en 36- ellr t.o.m. 38-klinga fram plats?

2019-05-10 från P Eriksson
 • SVAR

  Hej Peder!

  En 36 klinga skall få plats :-)

  från Olof, Produktexpert (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Superior Team XF 29 Issue matt svart/vit/röd

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Superior TEAM XF 29 ISSUE tillhör det absoluta toppskiktet bland heldämpade racemountainbikes och hämtar sin teknologi från Superior´s översta hylla. Det här är inget annat en än riktig racefantom på två hjul och en optimal cykel för dig som vill kunna köra riktigt d#&?la fort, men ändå vill ha full kontroll på prylarna.

Heldämpad och med uppdaterad värstingdämpare med 100 mm slaglängd samt en flerfaldigt tävlingstestad ram med kolfiber i både fram- och baktriangel ger dig en extremt reaktionssnabb och ett galet lätt fundament att luta dig mot när du står på startlinjen.

Dämpningen hanteras dels av en bakre dämpare (DT Swiss X313) som är låsbar från styret samt en helt nyutvecklad luftfjädrad gaffel från DT Swiss gaffel (OPM O.D.L) med tre olika lägen (Open, Drive, Lock) som givetvis också regleras från styret.

Den rätta farten uppnås med hjälp av lättrullande 29-tummare från DT Swiss/Saipan kombinerat med en komplett XTR-grupp med singelklinga från Shimano, här pratar vi ren 1X11 med uppdaterad utväxling tack vare en ny kassett med 11-46T.

Resultatet - en heldämpad och ruskigt snabb mountainbike på högsta elitnivå med en vikt på låga 9.9 kg!

Bör du skaffa en?... några gamla hederliga djungelordspråk får leda dig rätt... är fantomen är hård mot dom hårda?... svämmar floden över när fantomen pinkar?... Svaren är såklart JA, ja och ja!!!

Mer om kolfiberramen (Team XF 29)

En flerfaldigt tävlingstestade design med kolfiber i både fram- och baktriangel som givetvis är galet lätt. Det som skiljer den vanliga XF-serien mot Team XF är anpassningen för kortare fjädringsväg samt att även baksvingen är tillverkad helt i kolfiber.

Lägg därtill superiors racegeometri samt en riktigt smart dämparupphängning så har du en ram som levererar flyt i absoluta världsklass när det handlar om mindre ojämnheter, dessutom utan att någon kraft går till spillo när du lägger tryck på pedalerna.

Om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Superior använder sig av en bred vevlagerstandard med pressfit vilket gör att man kan överdimensionera alla rör som möts nere vid vevpartiet och på så sätt minimera flex och garantera effektiv kraftöverföring.

Flexibla sittstag gör att man slipper en led vid baknavet vilket gör att man sparar vikt och minimerar behovet av underhåll.

Mer om Superior´s Team XF 29 serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto "Always Race" och det gäller i allra högsta grad även för den redan mytomspunna i Team XF 29 serien. Samtliga modeller i serien speciellt anpassade för oss vill känna hård fartvinden i fejset och tillhör det absoluta toppskiktet när det gäller aggressiva heldämpade stigcyklar.

Den grymt lätta ramen i kolfiber har vass racegeometri och utgör ett effektivt fundament som ser till att ingen kraft går till spillo, vilket ju är helt perfekt för oss som vill kunna köra overkligt fort i spåren. Och helt beroende av vilken modell ur serien du väljer så får du alltid en vass heldämpad stigmumsare som älskar nya utmaningar och som definitivt har kapacitet att ta din cykling till helt nya nivåer.

En klockren investering som kommer ge dig full avkastning i form av 100% dämpad hastighet och när du tittar på prislappen så inser du ganska snabbt att det här är ett regelrätt klipp.

Se alla produkter inom Superior - Team XF 29 serien
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Carbon MTB Race BF-1601
 • Rammaterial Kolfiber
 • Framgaffeltyp Dämpad
 • Bakgaffeltyp Dämpad
 • Framgaffel DT Swiss OPM O.D.L, Tapered, Air NCS/O.D.L + remote lock-out, TA15 × 100 mm
 • Framgaffel, typ av fjäder Luftfjäder
 • Slaglängd fram 100 mm
 • Låsbar framgaffel? Via reglage på styret
 • Bakdämpare DT Swiss X313 remote lock-out
 • Slaglängd bak 100 mm
 • Låsbar bakdämpare? Via reglage på styret

Hjul

 • Hjulstorlek 29"
 • Framnav DT Swiss 350 Straightpull CL, TA15 × 100 mm
 • Baknav DT Swiss 350 Straightpull CL, TA12 × 142 mm
 • Ekrar Sapim Laser/Race, svart
 • Fälgar DT Swiss XR 391, 28H
 • Däck Fram: Schwalbe Rocket Ron Liteskin 29 × 2.25" / Bak: Schwalbe Racing Ralph Liteskin 29 × 2.25"
 • Däckdimension 57-622

Drivlina

 • Växelreglage Shimano XTR SL-M9000, RapidFire Plus
 • Bakväxel Shimano XTR RD-M9000-SGS, Shadow Plus
 • Vevparti Shimano XTR FC-M9020, 34T
 • Vevlager Shimano BB-71-41A
 • Kedja KMC X11L
 • Kassett Shimano CS-M8000-11, 11-46T

Komponenter

 • Frambroms Shimano XTR BR-M9000 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Bakbroms Shimano XTR BR-M9000 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Handtag/Styrlinda ESI Racer‘s Edge silicone
 • Styre FSA K-Force Light flat
 • Styrstam ONE Race SuperFlat 31.8 mm
 • Styrlager FSA Orbit 1.5E ZS No.57B
 • Sadelstolpe FSA K-Force Light SB0, diameter: 31.6 mm, längd: 400 mm
 • Sadel Fizik Tundra M3 K:ium
 • Pedaler Medföljer ej
Superior Team XF 29 Issue matt svart/vit/röd

Prisvärd racemaskin
5 5
Star

Tävlat hela 2018 på denna, grym maskin och svårt för mer cykel för samma pengar.

Superior Team XF 29 Issue matt svart/vit/röd

RIKTIGT IMPONERANDE
5 5
Star

En mycket imonerande hoj, jag jämför med årets (2017) Trek Topfuel 9.8 som jag tävlat på under denna säsong, Har tidigare haft problem med att få med mig bakdelen när jag lyft över hinder, nu får jag nästan hålla igen i rycket, Sup:en känns så lätt och smidig. Nedför ger den otroligt mycket självförtroende och efter att ha hårdtestat dämparna från DT-Swiss är jag såld. De sväljer allt och "mellanläget" funkar klockrent i de flesta underlagen, ger ett bra driv i förhållande till dämpningen. Vid drop och branter möter dämparna upp oerhört bra i landingen. Det ska bli oerhört kul att köra Sup:en under 2018års tävlingssässong.

Superior Team XF 29 Issue matt svart/vit/röd

Toppkvalitet
5 5
Star

Var lite tveksam till känsla och kvalitet innan med tanke på priset. Efter att kört första turen är jag otroligt imponerad. Otroligt lätt/styv med riktigt tajt känsla i dämpare och växlar. Mycket fin finish på ram och andra detaljer. Mycket nöjd!

Toppspeccad kvick och lätt Kolfiberhoj
Star

Jag är väldigt nöjd med den här cykeln, rapp som fasen och spec. på den är topp topp. Haft lite problem med bakdämparen då den fick in luft i oljan men det blev reklamationsärende så inga problem där. Rekommenderar märket och modellen

Skriven av 2017-05-18 av Kenny

Superior XF Team Issue
Star

Du får en grym cykel som är styv så det räcker i både ram och i hjulväg. DT dämparna är av hög klass och bakdämparen går att få riktigt stel om så önskas! På det hela taget får du en följsam cykel som inte lämnar mycket mer att önska.

Skriven av 2017-05-18 av Martin

Rekommenderas
Star

Rekommenderar denna bike lätt, har inte hittat någon annan med dessa komponenter och vikt för detta pris.

Skriven av 2017-05-18 av Niklas

Ett klipp
Star

Visst är det mycket pengar men jämfört med mad motsvarande cyklar av anda märken kostar är det ju ett klipp. Har kört på min någon månad nu och är supernöjd,rapp och stabil så det är bara att stå på i skogen. Inga som helt problem heller så jag är supernöjd.

Skriven av 2017-05-29 av Markus

Prisvärd, snabb och lätt
Star

Detta är min första heldämpade cykel och har tidigare kört på väldigt lätta kolfibermonster. Dock så är denna cykeln en riktig raket uppför oavsett hur mycket sten och rötter det ligger på stigen. Ramen är styv och svarar bra, den är lättstyrd och går att manövrera runt hinder som om den hade 26" hjul. Bättre specad cykel till detta priset får man leta efter. Det tog lite tid att få rätt på trycket i bakdämparen men när jag väl hittat rätt så känns den bra. Vill man så går dämparna att låsa nästa helt men det bara på asfalten som jag gör det. Cykeln är snabbare i halvöppet eller helöppet läge när det är terräng.

Nu till några lite sämre egenskaper. Slangen till frambromsen nötte rätt hårt på ramen redan på första turen innan jag såg hur tokigt de hade dragit den. Efter lite diskussion med supporten på cykelkraft så gick de med på att skicka en ny för att kunna dra om slangen så den inte nöter på ramen.

Hjulen är säkert maskinbyggda och blev riktigt kasst gjorda. Efter en timmes tur så blev de 5mm skeva och när jag sedan försöker rikta upp dem igen så går det inte att få ekrarna i rätt spänning. Efter mycket möda så fick jag hjulen raka med vissa ekrar är alldeles för hårt spända och andra är för lösa. Kommer byta hjul så snart det går även om de är riktigt fina på pappret. Har cyklat i 21 år och har aldrig varit med om såhär dåligt byggda hjul.

Trots det negativa jag har att säga om cykeln så är den helt enormt bra och jag vill rekommendera den varmt. Speciellt med rabatten som jag köpte den med.

Skriven av 2017-06-10 av Tomi

Mycket och lätt hoj för pengarna
Star

Mycket nöjd. Har cyklat i över en månad. En mycket lätt och vridstyv cykel som inte går att hitta någon annanstans till det priset. Otroligt prisvärd.

29" hjul i kombination med de justerbara dämparna från styret gör den otroligt lättcyklad i all tänkbar terräng. Bromsarna är helt suveräna och biter direkt. De är de absolut bästa bromsarna som jag någonsin har provat. Toppenbetyg!

Har fått spänna en och annan skruv som håller baksvingen då de gängade ur sig efter ett tag. Kunde slutat riktigt illa. Så glöm inte att kolla över skruvarna i ramen med jämna mellanrum på din heldämpade hoj.

DT-dämparna var lätta att justera utifrån en tabell i manualen (finns på nätet efter lite googlande) och jag fick till rätt dämpning både bak och fram ganska kvickt. Toppen!

XTR-grejerna är av yppersta kvalité och styret och sadelstolpen i kolfiber står pall för hårt cyklande i skogen. Top notch!

Har gjort om fälgarna till tubeless utan större problem. Fälgarna är redan preppade med fälgtejp så du behöver bara ventiler och vätska. 2 hg som bantades bort på en redan lätt cykel samt att man kan köra med lägre tryck i däcken. Rekommenderas varmt!

Enda minuset på cykeln är sadeln enligt mitt tycke. Ganska skön dämpning men det känns som om man ska ramla av hela tiden. Inget stöd för ändan helt enkelt. Blev till att montera en annan sadel så var det problemet löst.

Skriven av 2017-06-17 av Christer

Mycket bra cykel och vilket pris.
Star

Nu är jag nybörjare inom detta men VILKEN cykel sjukt lätt och snabb.

Skriven av 2017-08-08 av Anders

Härlig MTB
Star

Mycket nöjd med min Team XF 29 Issue, har bl.a. använts på Cykelvasan men bra resultat! Snabb leveranstid och support från Cykelkraft.

Skriven av 2017-08-21 av Johan
Skriv en recension OM Superior Team XF 29 Issue matt svart/vit/röd
26

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
17

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
0

Fråga

Får en 36- ellr t.o.m. 38-klinga fram plats?

2019-05-10 från P Eriksson
 • SVAR

  Hej Peder!

  En 36 klinga skall få plats :-)

  från Olof, Produktexpert (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Superior Team XF 29 Issue matt svart/vit/röd

Andra kunder köpte även