Beskrivning

Superior TEAM XF 29 Elite är först ut bland Superior´s heldämpade racemountainbikes som hämtar all sin teknologi från den översta hyllan. Det här är inget annat en än riktig racefantom på två hjul och en optimal cykel för dig som vill kunna köra riktigt d#&?la fort, men ändå vill ha full kontroll på prylarna.

Heldämpad och med uppdaterad värstingdämpare med 100 mm slaglängd samt en flerfaldigt tävlingstestad ram med kolfiber i både fram- och baktriangel ger dig en extremt reaktionssnabb och ett galet lätt fundament att luta dig mot när du står på startlinjen.

Dämpningen hanteras dels av en bakre dämpare (DT Swiss X313) som är låsbar från styret samt en helt nyutvecklad luftfjädrad gaffel från DT Swiss gaffel (OPM O.D.L) med tre olika lägen (Open, Drive, Lock) som givetvis också regleras från styret.

Den rätta farten uppnås med hjälp av lättrullande 29-tummare från DT Swiss/Saipan kombinerat med komplett XT-grupp med singelklinga från Shimano, här pratar vi ren 1X11 med uppdaterad utväxling tack vare en kassett med 11-46T.

Resultatet - en heldämpad och ruskigt snabb mountainbike med en totalvikt på låga 11.2 kg!

Bör du skaffa en?... några gamla hederliga djungelordspråk får leda dig rätt... är fantomen är hård mot dom hårda?... svämmar floden över när fantomen pinkar? Svaren är såklart JA, ja och ja!!!

Mer om kolfiberramen (Team XF 29)

En flerfaldigt tävlingstestade design med kolfiber i både fram- och baktriangel som givetvis är galet lätt. Det som skiljer den vanliga XF-serien mot Team XF är anpassningen för kortare fjädringsväg samt att även baksvingen är tillverkad helt i kolfiber.

Lägg därtill superiors racegeometri samt en riktigt smart dämparupphängning så har du en ram som levererar flyt i absoluta världsklass när det handlar om mindre ojämnheter, dessutom utan att någon kraft går till spillo när du lägger tryck på pedalerna.

Om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Superior använder sig av en bred vevlagerstandard med pressfit vilket gör att man kan överdimensionera alla rör som möts nere vid vevpartiet och på så sätt minimera flex och garantera effektiv kraftöverföring.

Flexibla sittstag gör att man slipper en led vid baknavet vilket gör att man sparar vikt och minimerar behovet av underhåll.

Mer om Superior´s Team XF 29 serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto "Always Race" och det gäller i allra högsta grad även för den redan mytomspunna i Team XF 29 serien. Samtliga modeller i serien speciellt anpassade för oss vill känna hård fartvinden i fejset och tillhör det absoluta toppskiktet när det gäller aggressiva heldämpade stigcyklar.

Den grymt lätta ramen i kolfiber har vass racegeometri och utgör ett effektivt fundament som ser till att ingen kraft går till spillo, vilket ju är helt perfekt för oss som vill kunna köra overkligt fort i spåren. Och helt beroende av vilken modell ur serien du väljer så får du alltid en vass heldämpad stigmumsare som älskar nya utmaningar och som definitivt har kapacitet att ta din cykling till helt nya nivåer.

En klockren investering som kommer ge dig full avkastning i form av 100% dämpad hastighet och när du tittar på prislappen så inser du ganska snabbt att det här är ett regelrätt klipp.

Se alla produkter inom Superior - Team XF 29 serien
Specifikation
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Carbon MTB Race BF-1601
 • Rammaterial Kolfiber
 • Framgaffeltyp Dämpad
 • Bakgaffeltyp Dämpad
 • Framgaffel DT Swiss OPM O.D.L, Tapered, Air NCS/O.D.L + remote lock-out, TA15 × 100 mm
 • Framgaffel, typ av fjäder Luftfjäder
 • Slaglängd fram 100 mm
 • Låsbar framgaffel? Via reglage på styret
 • Bakdämpare DT Swiss X313 remote lock-out
 • Slaglängd bak 100 mm
 • Låsbar bakdämpare? Via reglage på styret

Hjul

 • Hjulstorlek 29"
 • Framnav DT Swiss 370 Straightpull IS, TA15 × 100 mm
 • Baknav DT Swiss 370 Straightpull IS, TA12 × 142 mm
 • Ekrar Sapim Laser/Race, svart
 • Fälgar DT Swiss M 462, 28H
 • Däck Fram: Schwalbe Rocket Ron 29 × 2.10" / Bak: Schwalbe Racing Ralph Performance 29 × 2.10"
 • Däckdimension 54-622

Drivlina

 • Växelreglage Shimano XT SL-M8000, RapidFire Plus
 • Bakväxel Shimano XT RD-M8000-GS, Shadow Plus
 • Vevparti Shimano XT FC-M8000, 34T
 • Vevlager Shimano BB-71-41A
 • Kedja KMC X11
 • Kassett Shimano CS-M8000-11, 11-46T

Komponenter

 • Frambroms Shimano XT BR-M8000 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Bakbroms Shimano XT BR-M8000 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Handtag/Styrlinda ESI Racer‘s Edge silicone
 • Styre ONE Race flat
 • Styrstam ONE Race SuperFlat 31.8 mm
 • Styrlager FSA Orbit 1.5E ZS No.57B
 • Sadelstolpe ONE Race, diameter: 31.6 mm, längd: 400 mm
 • Sadel Fizik Tundra M5 MG
 • Pedaler Medföljer ej
Recensioner5
Superior Team XF 29 Elite matt svart/vit/röd

Prisvärd
5 5
Star

Har inte cyklat så långt än men den känns bra i storlek L då jag är 181cm med ganska långa ben. Kanske kommer korta stammen 10 eller 20mm. Den vägde 11,5kg direkt ur kartongen dvs utan pedaler och flaskställ. Skulle byta bromsar till Magura MT8 då jag hade dessa liggande med det gick inte pga bromsfästet sitter för nära övre röret i baktriangeln. Cykeln kom med 2,25” däck och inte 2,1” som det stod i specen och det satt även en Shimano kasset och inte en SunRace. Det är väldigt mycket cykel för pengarna tycker jag med tanke på hur bra den är specad.

Känns väldigt bra
Star

Har haft cykeln ca 3 veckor nu och kört 4 rundor, cykeln känns väldigt tajt, väl i hopskruvad. Var ute efter en heldämpad som inte känns gungig och som känns stiff om man låser dämparna, det upplevs absolut denna göra. På de få tillfällen jag än så länge kört cykeln upplevs den väldigt prisvärd. Ska man ändå klaga på något så skulle det vara sadeln som känns lite väl hård.

Skriven av 2017-01-16 av Mattias

Mycket för priset
Star

Jag har haft cykeln sedan april i år och vill gärna dela mina erfarenheter med andra MTB-intresserade.
Jag har cyklat kanske 90 mil i skogen och 70 mil på vägar, och är än så länge nöjd med cykeln.

Jag skulle köpa samma cykel igen - kanske välja XT Di2 modellen (älskar Di2 på min landsvägscykel). Cykeln är en snabb och lätt MTB för XC-maraton, dvs. inga brutala hopp eller stunts, utan snabba banor med fokus på hastighet. Lockouten på fram- och baksidan funkar mycket bra! Tyvärr är reglaget för lockouten över handtaget, så att man måsta släppa greppet på vänsterhand för att öppna eller stänga lockouten, här hade Superior kunnat tänka till lite mera och montera den under handtaget.
Vikten på min medium-storlek är 12.01 kg med pedaler (XTR pedaler). Shimano XT är som vanligt bra, och ergonomin för att växla är mycket bättre än hos SRAM (jag jämför med Scott Spark), plus att reservdelarna är billigare med Shimano.

Storlek: jag är 179 cm och storlek medium (43.1 cm) passar bra.

Att ha singelklinga (34T) fram räcker inte tycker jag, jag fick köpa en 30T för att jag ska till alperna och cykla en Transalp, och långa branta stigningar skulle nöta för mycket med en 34 fram och 42 bak. 34T är ok för vanliga men inte jättebranta MTB stigar, sedan beror det förstås på styrkan i dina ben.

Modifikationer: jag har däcken på slanglös (med Stans Notubes). Har en Fizik Airone sadel, men Fizik Tundran som sitter på den är faktiskt bra! Kommer att byta till Nobby Nic senare, däcken som sitter på från fabriken är lite smala (2.1 tum). Klinga fram är 30T nu.

Framgaffel: ingen rebound inställing, det saknar jag! Annars ok.
Dämparen: ok!

Cyklar jag har att jämföra den med: min gamla Specialized Enduro, en Scott Spark 900, Cube Race One. Scott Spark 900 2016 har nästan samma ramform som SUP Team XF, kostar dubbelt så mycket (!!), och är någorlunda bättre - förstås, jag skulle ändå påstå att man får otrolig mycket för pengarna om man köper SUP-cykeln.

Kontakt med Cykelkraft: tar lång tid, de verkar kompetenta, dock väntar man för länge att få svar och hjälp.
Garanti: i andra länder erbjuds 3 år garanti, dock inte i Sverige?? Jag väntar fortfarande på svar om man kan få 3-års ramgaranti här (se SUPs webbsida, Sverige verkar inte ingå?).

Leverans: tog mycket lång tid!

Precis samma cykel finns under benämningen Birk Attack i Norge, dock med SRAM-delar.

Problem jag har haft:
- det finns ett glapp i dämparens monteringsdel mot baktriangeln, jag informerade Cykelkraft om problemet för flera veckor sen - inte fått någon återkoppling än.
- bromsslangen för frambromsen var för kort, fick montera om den, slarv vid montage!
- på bakväxels vajer sitter en innerhylsa av teflon, den har glidit ut efter ca 100 km, antagligen för att ändhylsan var för stor eller fel?

Skriven av 2017-06-20 av Albert

En helt underbar cykel.
Star

En stilren och snygg cykel!
Funkar fin fint både som grusvägs raket som i skogen inställningarna på gaffel och bakdämpare sitter smidigt till även rebonden går att ställa under färd.
Har lite funderingar kring service av dämpare och gaffel men det ordnar sig nog.. väldigt sjön dämpning på denna cykel.
Super snabb leverans han inte hem från semestern knapp!!
Mv Jonny

Skriven av 2017-08-08 av Jonny

Mycket bra cykel
Star

Har cyklat 10+ mil med den nu och har bara gott att säga. Allt känns som bra kvalitet rakt igenom. Jag är 185 cm lång och köpte en XL och det funkar alldeles utmärkt (jag har både långa ben och långa armar).

Min tidigare erfarenhet av heldämpat är mycket begränsad, men det är en fröjd att åka i ojämn terräng på denna. Härligt lätt cykel för att vara stor (har en XL) och heldämpad. Gillar remote reglaget på styret så att man snabbt och utan minsta problem kan skifta funktion på dämparna, eller låsa dem!

Det enda jag möjligen kan sakna är ett par högre växlar som en dubbelklinga fram hade gett, men å andra sidan har jag inte nytta av det så jätteofta och jag är mycket nöjd med den låga vikten istället. Har än så länge inte upplevt att växlarna inte räcker till i lägre registret.

Upplever inte några problem med vajerdragning fram som andra recensenter skrivit, så tillverkaren kanske har löst problemet?!

Upplever sadeln komfortabel fast den är mycket slimmad. Den passar nog mig som är ganska smal.

Allt som allt känns det som en mycket bra cykel. Ska bli kul att se vad den går för i längden, men mina förväntningar är helt klart höga.

Skriven av 2017-09-01 av Kjell Peter
Skriv en recension OM Superior Team XF 29 Elite matt svart/vit/röd
Frågor & Svar 3
30

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
27

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
9

Fråga

48cm. Förbeställning. Levereras ca. 2018-03-26.
Hur pass exakt är det leveransdatumet?? När är deadline för att beställa?

//Patrik

2018-01-09 från G-CK1189753
 • SVAR

  Hej Patrik,

  För tillfället är det inte längre möjligt att förbeställa denna cykel. Därav att du inte kan välja den i menyn.

  Ha en fortsatt trevlig dag.

  från Christoffer Stenbeck (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Superior Team XF 29 Elite matt svart/vit/röd

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Superior TEAM XF 29 Elite är först ut bland Superior´s heldämpade racemountainbikes som hämtar all sin teknologi från den översta hyllan. Det här är inget annat en än riktig racefantom på två hjul och en optimal cykel för dig som vill kunna köra riktigt d#&?la fort, men ändå vill ha full kontroll på prylarna.

Heldämpad och med uppdaterad värstingdämpare med 100 mm slaglängd samt en flerfaldigt tävlingstestad ram med kolfiber i både fram- och baktriangel ger dig en extremt reaktionssnabb och ett galet lätt fundament att luta dig mot när du står på startlinjen.

Dämpningen hanteras dels av en bakre dämpare (DT Swiss X313) som är låsbar från styret samt en helt nyutvecklad luftfjädrad gaffel från DT Swiss gaffel (OPM O.D.L) med tre olika lägen (Open, Drive, Lock) som givetvis också regleras från styret.

Den rätta farten uppnås med hjälp av lättrullande 29-tummare från DT Swiss/Saipan kombinerat med komplett XT-grupp med singelklinga från Shimano, här pratar vi ren 1X11 med uppdaterad utväxling tack vare en kassett med 11-46T.

Resultatet - en heldämpad och ruskigt snabb mountainbike med en totalvikt på låga 11.2 kg!

Bör du skaffa en?... några gamla hederliga djungelordspråk får leda dig rätt... är fantomen är hård mot dom hårda?... svämmar floden över när fantomen pinkar? Svaren är såklart JA, ja och ja!!!

Mer om kolfiberramen (Team XF 29)

En flerfaldigt tävlingstestade design med kolfiber i både fram- och baktriangel som givetvis är galet lätt. Det som skiljer den vanliga XF-serien mot Team XF är anpassningen för kortare fjädringsväg samt att även baksvingen är tillverkad helt i kolfiber.

Lägg därtill superiors racegeometri samt en riktigt smart dämparupphängning så har du en ram som levererar flyt i absoluta världsklass när det handlar om mindre ojämnheter, dessutom utan att någon kraft går till spillo när du lägger tryck på pedalerna.

Om ramen flexar nere vid vevpartiet spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Superior använder sig av en bred vevlagerstandard med pressfit vilket gör att man kan överdimensionera alla rör som möts nere vid vevpartiet och på så sätt minimera flex och garantera effektiv kraftöverföring.

Flexibla sittstag gör att man slipper en led vid baknavet vilket gör att man sparar vikt och minimerar behovet av underhåll.

Mer om Superior´s Team XF 29 serie

Samtliga modeller från Superior präglas av deras extremt tydliga motto "Always Race" och det gäller i allra högsta grad även för den redan mytomspunna i Team XF 29 serien. Samtliga modeller i serien speciellt anpassade för oss vill känna hård fartvinden i fejset och tillhör det absoluta toppskiktet när det gäller aggressiva heldämpade stigcyklar.

Den grymt lätta ramen i kolfiber har vass racegeometri och utgör ett effektivt fundament som ser till att ingen kraft går till spillo, vilket ju är helt perfekt för oss som vill kunna köra overkligt fort i spåren. Och helt beroende av vilken modell ur serien du väljer så får du alltid en vass heldämpad stigmumsare som älskar nya utmaningar och som definitivt har kapacitet att ta din cykling till helt nya nivåer.

En klockren investering som kommer ge dig full avkastning i form av 100% dämpad hastighet och när du tittar på prislappen så inser du ganska snabbt att det här är ett regelrätt klipp.

Se alla produkter inom Superior - Team XF 29 serien
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Carbon MTB Race BF-1601
 • Rammaterial Kolfiber
 • Framgaffeltyp Dämpad
 • Bakgaffeltyp Dämpad
 • Framgaffel DT Swiss OPM O.D.L, Tapered, Air NCS/O.D.L + remote lock-out, TA15 × 100 mm
 • Framgaffel, typ av fjäder Luftfjäder
 • Slaglängd fram 100 mm
 • Låsbar framgaffel? Via reglage på styret
 • Bakdämpare DT Swiss X313 remote lock-out
 • Slaglängd bak 100 mm
 • Låsbar bakdämpare? Via reglage på styret

Hjul

 • Hjulstorlek 29"
 • Framnav DT Swiss 370 Straightpull IS, TA15 × 100 mm
 • Baknav DT Swiss 370 Straightpull IS, TA12 × 142 mm
 • Ekrar Sapim Laser/Race, svart
 • Fälgar DT Swiss M 462, 28H
 • Däck Fram: Schwalbe Rocket Ron 29 × 2.10" / Bak: Schwalbe Racing Ralph Performance 29 × 2.10"
 • Däckdimension 54-622

Drivlina

 • Växelreglage Shimano XT SL-M8000, RapidFire Plus
 • Bakväxel Shimano XT RD-M8000-GS, Shadow Plus
 • Vevparti Shimano XT FC-M8000, 34T
 • Vevlager Shimano BB-71-41A
 • Kedja KMC X11
 • Kassett Shimano CS-M8000-11, 11-46T

Komponenter

 • Frambroms Shimano XT BR-M8000 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Bakbroms Shimano XT BR-M8000 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
 • Handtag/Styrlinda ESI Racer‘s Edge silicone
 • Styre ONE Race flat
 • Styrstam ONE Race SuperFlat 31.8 mm
 • Styrlager FSA Orbit 1.5E ZS No.57B
 • Sadelstolpe ONE Race, diameter: 31.6 mm, längd: 400 mm
 • Sadel Fizik Tundra M5 MG
 • Pedaler Medföljer ej
Superior Team XF 29 Elite matt svart/vit/röd

Prisvärd
5 5
Star

Har inte cyklat så långt än men den känns bra i storlek L då jag är 181cm med ganska långa ben. Kanske kommer korta stammen 10 eller 20mm. Den vägde 11,5kg direkt ur kartongen dvs utan pedaler och flaskställ. Skulle byta bromsar till Magura MT8 då jag hade dessa liggande med det gick inte pga bromsfästet sitter för nära övre röret i baktriangeln. Cykeln kom med 2,25” däck och inte 2,1” som det stod i specen och det satt även en Shimano kasset och inte en SunRace. Det är väldigt mycket cykel för pengarna tycker jag med tanke på hur bra den är specad.

Känns väldigt bra
Star

Har haft cykeln ca 3 veckor nu och kört 4 rundor, cykeln känns väldigt tajt, väl i hopskruvad. Var ute efter en heldämpad som inte känns gungig och som känns stiff om man låser dämparna, det upplevs absolut denna göra. På de få tillfällen jag än så länge kört cykeln upplevs den väldigt prisvärd. Ska man ändå klaga på något så skulle det vara sadeln som känns lite väl hård.

Skriven av 2017-01-16 av Mattias

Mycket för priset
Star

Jag har haft cykeln sedan april i år och vill gärna dela mina erfarenheter med andra MTB-intresserade.
Jag har cyklat kanske 90 mil i skogen och 70 mil på vägar, och är än så länge nöjd med cykeln.

Jag skulle köpa samma cykel igen - kanske välja XT Di2 modellen (älskar Di2 på min landsvägscykel). Cykeln är en snabb och lätt MTB för XC-maraton, dvs. inga brutala hopp eller stunts, utan snabba banor med fokus på hastighet. Lockouten på fram- och baksidan funkar mycket bra! Tyvärr är reglaget för lockouten över handtaget, så att man måsta släppa greppet på vänsterhand för att öppna eller stänga lockouten, här hade Superior kunnat tänka till lite mera och montera den under handtaget.
Vikten på min medium-storlek är 12.01 kg med pedaler (XTR pedaler). Shimano XT är som vanligt bra, och ergonomin för att växla är mycket bättre än hos SRAM (jag jämför med Scott Spark), plus att reservdelarna är billigare med Shimano.

Storlek: jag är 179 cm och storlek medium (43.1 cm) passar bra.

Att ha singelklinga (34T) fram räcker inte tycker jag, jag fick köpa en 30T för att jag ska till alperna och cykla en Transalp, och långa branta stigningar skulle nöta för mycket med en 34 fram och 42 bak. 34T är ok för vanliga men inte jättebranta MTB stigar, sedan beror det förstås på styrkan i dina ben.

Modifikationer: jag har däcken på slanglös (med Stans Notubes). Har en Fizik Airone sadel, men Fizik Tundran som sitter på den är faktiskt bra! Kommer att byta till Nobby Nic senare, däcken som sitter på från fabriken är lite smala (2.1 tum). Klinga fram är 30T nu.

Framgaffel: ingen rebound inställing, det saknar jag! Annars ok.
Dämparen: ok!

Cyklar jag har att jämföra den med: min gamla Specialized Enduro, en Scott Spark 900, Cube Race One. Scott Spark 900 2016 har nästan samma ramform som SUP Team XF, kostar dubbelt så mycket (!!), och är någorlunda bättre - förstås, jag skulle ändå påstå att man får otrolig mycket för pengarna om man köper SUP-cykeln.

Kontakt med Cykelkraft: tar lång tid, de verkar kompetenta, dock väntar man för länge att få svar och hjälp.
Garanti: i andra länder erbjuds 3 år garanti, dock inte i Sverige?? Jag väntar fortfarande på svar om man kan få 3-års ramgaranti här (se SUPs webbsida, Sverige verkar inte ingå?).

Leverans: tog mycket lång tid!

Precis samma cykel finns under benämningen Birk Attack i Norge, dock med SRAM-delar.

Problem jag har haft:
- det finns ett glapp i dämparens monteringsdel mot baktriangeln, jag informerade Cykelkraft om problemet för flera veckor sen - inte fått någon återkoppling än.
- bromsslangen för frambromsen var för kort, fick montera om den, slarv vid montage!
- på bakväxels vajer sitter en innerhylsa av teflon, den har glidit ut efter ca 100 km, antagligen för att ändhylsan var för stor eller fel?

Skriven av 2017-06-20 av Albert

En helt underbar cykel.
Star

En stilren och snygg cykel!
Funkar fin fint både som grusvägs raket som i skogen inställningarna på gaffel och bakdämpare sitter smidigt till även rebonden går att ställa under färd.
Har lite funderingar kring service av dämpare och gaffel men det ordnar sig nog.. väldigt sjön dämpning på denna cykel.
Super snabb leverans han inte hem från semestern knapp!!
Mv Jonny

Skriven av 2017-08-08 av Jonny

Mycket bra cykel
Star

Har cyklat 10+ mil med den nu och har bara gott att säga. Allt känns som bra kvalitet rakt igenom. Jag är 185 cm lång och köpte en XL och det funkar alldeles utmärkt (jag har både långa ben och långa armar).

Min tidigare erfarenhet av heldämpat är mycket begränsad, men det är en fröjd att åka i ojämn terräng på denna. Härligt lätt cykel för att vara stor (har en XL) och heldämpad. Gillar remote reglaget på styret så att man snabbt och utan minsta problem kan skifta funktion på dämparna, eller låsa dem!

Det enda jag möjligen kan sakna är ett par högre växlar som en dubbelklinga fram hade gett, men å andra sidan har jag inte nytta av det så jätteofta och jag är mycket nöjd med den låga vikten istället. Har än så länge inte upplevt att växlarna inte räcker till i lägre registret.

Upplever inte några problem med vajerdragning fram som andra recensenter skrivit, så tillverkaren kanske har löst problemet?!

Upplever sadeln komfortabel fast den är mycket slimmad. Den passar nog mig som är ganska smal.

Allt som allt känns det som en mycket bra cykel. Ska bli kul att se vad den går för i längden, men mina förväntningar är helt klart höga.

Skriven av 2017-09-01 av Kjell Peter
Skriv en recension OM Superior Team XF 29 Elite matt svart/vit/röd
30

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
27

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
9

Fråga

48cm. Förbeställning. Levereras ca. 2018-03-26.
Hur pass exakt är det leveransdatumet?? När är deadline för att beställa?

//Patrik

2018-01-09 från G-CK1189753
 • SVAR

  Hej Patrik,

  För tillfället är det inte längre möjligt att förbeställa denna cykel. Därav att du inte kan välja den i menyn.

  Ha en fortsatt trevlig dag.

  från Christoffer Stenbeck (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Superior Team XF 29 Elite matt svart/vit/röd