Mer om Trek Precaliber serie

För barn är cykeln ett sätt att för att vistas utomhus, att skapa nya minnen, att ha roligt och att få uppleva den där underbara känslan av frihet på två hjul. Med en Precaliber kan barnen uppleva äkta cykelglädje och de får möjlighet att utveckla sina förmågor och talanger, oavsett om de just har börjat träna med stödhjul eller är redo att lära sig att växla. Cyklarnas komponenter är specialkonstruerade för just barn, och av människor som kan det här med cyklar. De har låg vikt, de tål att det går vilt till och de har både handtag, spakar, pedaler och sadlar som är anpassade för sin storlek. Trek lägger ned stor omsorg på att få alla detaljerna rätt, eftersom man är väl medvetna om att positiva, roliga upplevelser på cykel i tidig ålder kan uppmuntra till en livslång hobby

Alla cyklarna är perfekt för övningsrundor på uppfarten, tävlingar längs trottoaren eller en tur runt kvarteret med familjen. Och samtliga modeller har reda, stabila däck och en lätt och lättmanövrerad ram som ger barnen det mod de behöver för att våga cykla över gården och nedför en och annan brant grusstig. Trek vill att barnen precis som vi själva ska känna glädjen i cyklingen, och man lägger därför ned precis samma ansträngningar och tekniska kunnande vid utvecklingen av barncyklar som av vuxencyklar. 

Modellerna har genomgående lite lägre ramar och därmed känns det tryggare att stiga på och av cykeln. Sadeln i barnstorlek har ett praktiskt inbyggt handtag som underlättar när du behöver ge en hjälpande hand medan barnet övar. Det kan även bytas ut mot en baklampa som ökar den lilla cyklistens synlighet. Bredare däck är stabilare och ger ett bättre grepp vilket faktiskt stärker barnets mod och därmed ökar trygghet på cykelturen. Vad är då ditt bidrag? Det blir att fokusera på att ha roligt med dina små cyklister under många långa år framöver.

De mindre cyklarna som rullar på 12-tummare och 16-tummare är avsedda för barn i åldrarna 3--6 år och de har alla stödhjul. De är perfekta för barn som håller på att lära sig cykla men är för stora för sparkcyklar och föredrar att cykla med stödhjul tills de känner sig lite mer bekväma på två hjul.

De lite större cyklarna med 20-tummare och 24-tummare är avsedda för barn i åldrarna 6--12 år som redan har lärt sig cykla och nu är redo att klara av mer. Det finns många olika kombinationer av broms- och växeltyper så att du kan välja den perfekta cykeln för ditt barn och barnets färdigheter på cykel.

Filter
Sortera
Visar 19 produkter