Cykelkraft har öppnat! Produkter fylls på för varje dag som går. Läs mer här.

Mer om Skeppshult Favorit

Hela serien bjuder på en härlig cykelupplevelse; en trygg nostalgisk känsla av det ljuva 70-talet kombinerat med modern teknik från idag. Favorit-cyklarna är lättrullande samtidigt som de behåller den sköna 70-talskänslan. Utseendet väcker minnen och påminner oss om vad en klassisk cykel faktiskt är - ett praktiskt och miljövänligt fordon som komfortabelt och snabbt tar dig dit du vill.

Det här är en komplett cykel där alla nödvändiga utrustningsdetaljer ingår från start och den stora, fyrkantiga korgen är såklart specialbyggd. Skeppshult Favorit är både lätt och otroligt smidig, jämfört med dess klassiska föregångare så är den faktiskt 2 kilo lättare vilket förstås gör otrolig skillnad i cyklingen. Tanken med Favorit är att den – förutom att vara riktigt snygg – skall vara den perfekta citycykeln, och vi tycker att Skeppshult har lyckats fanatstiskt bra.

Vi på Cykelkraft är rörande överens om att Favorit-cyklarna är bland det snyggaste vi sett - både i ramutförandet men kanske mest på grund av de vackra färgerna. Så här säger Skeppshult själva: "en av våra allra skönaste cyklar. Lätt i hela känslan. Korgen är "vår egen", gjord bara för oss och färgerna är helt fantastiska.

Favorit tillverkas också i en Sport-variant som du kan se genom att klicka här.

Favorit - En favorit bland klassiska cyklar!

Skeppshult Favorit har precis som många andra Skeppshult-modeller en stor rymlig korg och en rejäl pakethållare. Låt dig inte luras av den stiliga 70-tals designen, cykeln är faktiskt väldigt modern. En lättsam cykel som du enkelt kan cykla snabbt med oavsett om du har cykeln fylld med packning.

Överlag så kan man se 70-talets raka och eleganta linjer tillsammans med flera otroligt iögonfallande färger. Bara efter att ha sett designen på Skeppshult Favorit skulle troligtvis många känna sig nöjda, men det gjorde inte Skeppshult när de byggde cykeln. Favorit är fullutrustad med mängder av cykeltillhör. Även om cykeln är lätt och sportig så har man inte glömt komforten, vi på cykelkraft tycker att Skeppshult har lyckats lägga nivån för en vardagscyklist på precis rätt nivå. Nutidens sportiga komponenter i kombination med cykelns alla detaljer som värnar för komfort gör cykeln till det bästa ifrån två världar. Ska man beskriva Skeppshult Favorit med två enstaka ord skulle det troligtvis vara: mycket cykelkänsla.