Mer om Scott Contessa Active serie

Contessa är samlingsnamnet för alla Scotts modeller som är speciellt anpassade för kvinnors unika kroppsbyggnad. De riktar sig primärt till tjejer men det är inga dramatiska skillnader, oftast handlar om en unik utformning av geometrin (generellt sett något lägre insteg samt ett kortare avståndet till styret). Och många gånger handlar det även om att sadel, styre, vevarmar och dämpare speciellt utformade för den kvinnliga anatomin, men i övrigt är det precis samma kompromisslösa cyklar.

I den sportiga Active serien hittar du mångsidiga mountainbikes med ett riktigt brett användningsområde. Pålitliga modeller med fokus på hög komfort och moderna teknologier, och eftersom de är prisvärda erbjuder hela serien massor av cykelglädje till en imponerande bred målgrupp av tjejer. De passar helt enkelt de flesta typer motionärer som vill kunna rulla fram på lite tuffare underlag.

Samtliga modeller har en modern geometri med fokus på komfort som - förutom att helt enkelt vara lite mer bekväma än de tävlingsklara modellerna - ger bättre uppsikt och en mer användarvänlig cykling. Man skall dock inte förväxla komfort med avkall på prestanda, utan tvärtom har hela serien en bred repertoar och passar kvalitetsmedvetna cyklister som vill ha en pålitlig partner, både till vardags och till sina träningspass.

  • Speciellt utformade för den kvinnliga anatomin
  • Modern geometri som ger full kontroll och bra uppsikt på omgivningen
  • Komponenter (växlar, bromsar och andra delar) från världsledande tillverkare 
  • Komfortabel sittställning som minskar slitage på axlar och nacke
  • Utbytbara delar även på ramen ger ökad livslängd om olyckan skulle vara framme
  • Försedd med fästen för skärmar, pakethållare och stöd (perfekt för oss som pendlar)
  • Finns med både 27.5-tummare och 29-tummare beroende på ramstorlek