Monark Karin serien

Monark Karin är en ikon inom damcyklar som blivit Monarks mesta sålda cykel och en av Sveriges mest sålda cykelmodeller. Monark Karin är vad många säger det verkliga originalet av damcyklar som inspirerat många andra varumärken att även ta fram damcyklar med den populära hängmattsramen.

Ramen på Monark Karin utvecklades för över hundra år sedan i grunden för damer som bar klänning men har på senare tid även blivit populär bland herrar då det låga insteget är bekvämt om man cyklar kortare turer eller har problem att "klättra" över den annars högre ramen. Monark började ge personnamn åt cykelmodellerna på 1930-talet och de brukade ha en koppling till kungafamiljen. Från 1950-talet så såg Monark Karin ut ungefär som idag, men namnet tillkom inte förrän 1999.

Det finns inga produkter som matchar urvalet

Monark Karin - Sveriges mest sålda damcykel

Monark Karin är verkligen sveriges mest sålda damcykel. Den har den klassiska looken, men är samtidigt byggt på ett sätt som får den att hålla år efter år i svenska somrar med regn och de kalla vintrarna.

Hos Cykelkraft.se hittar du alla Monark Karin-modeller i alla färger som finns att tillgå. Vi erbjuder fri frakt, och vi monterar, justerar och testar dessutom din Monark Karin innan vi levererar den hem till din dörr.