Mips tar säkerheten till en ny nivå!

MIPS är en svensk uppfinning som tar cykelhjälmar och dess säkerhet till en ny nivå.

MIPS tillåter att cykelhjälmen kan rotera i förhållande till huvudet vilket ger cykelhjälmar utrustade med MIPS bättre skydd mot rotationsvåld och minskar på så sätt risken för hjärnskador vid de tillfällen hjälmen tar emot stöten annat än vinkelrätt mot backen.

Filtreringsval
Filter
Sortera
Visar 114 produkter

Mips - säkra cykelhjälmar

Hos oss hittar du ett brett utbud av MIPS-cykelhjälmar. Vi har MIPS-hjälmar i flera olika prisklasser och i en mängd fina utföranden. Även om det för en del kan vara viktigt hur hjälmen ser ut så är det absolut viktigaste att den är säker men framförallt att den sitter på huvudet när du cyklar. Vi har därför massor av MIPS-hjälmar så att du ska kunna välja en hjälm med riktigt bra säkerhet och som du samtidigt trivs med och som sitter snyggt på skallen. Oavsett om du är vuxen eller barn, dam eller herre så har vi en MIPS-hjälm för dig.

Vi har MIPS-hjälmar från flera välkända varumärken som Giro, Bell, Bontrager, Scott, Tec, Spectra och Abus.

Vad är MIPS?

MIPS är en insats i hjälmen som skyddar mot rotationsskador som tillåter att hjälmen roterar i förhållande till ditt huvud. Kroppen har ett eget sätt att skydda hjärnan på och det är detta som MIPS-tekniken tagit fasta på. Tack vare MIPS-hjälmens konstruktion kan den ta upp energin från både raka och sneda fall. Studier har dessutom visat att en MIPS-hjälm reducerar 40 % av hjärn- och nackskador vid en rotationssmäll. Idag ses MIPS som en kvalitetsstämpel på hjälmar.

MIPS-hjälmar - en svensk uppfinning

MIPS är en revolutionerande uppfinning som har tagit cykelhjälmar och dess säkerhet till en helt ny nivå. Att det dessutom är en svensk uppfinning gör oss på cykelkraft.se extra stolta. Idéen om att utveckla en säkrare hjälm föddes under 90-talet då man på Karolinska sjukhuset tröttnat på att allt för lite gjordes för att förhindra skallskador som orsakades av sportrelaterade olyckor. Vi slutet av 90-talet utvecklade Hans Von Holst på Karolinska sjukhuset tillsammans med KTH forskarna Svein Kleiven och Peter Halldin hjälmtekniken som både räddar liv och förhindrar allvarliga hjärnskador och under 2007 framställdes den första MIPS-hjälmen.