Mer om Merida Scultura serie

På krävande bergsetapper har ofta låg vikt högsta prioritet, och för Pro Tour-cyklisterna i Bahrain Merida Teamet är då stilrena Scultura serien alltid förstahandsvalet. Den här serien innefattar landsvägscyklar designade för allt från rena njutningsturer till stenhård klättring och hetsiga spurter på släta underlag. Men oavsett vilken modell ur serien du väljer så får du alltid en fantastiskt rapp landsvägscykel med korta kedjestag och en underbar balans.

Det här är modeller med klassens kanske bästa komfort förenat med kvick acceleration och klättringsförmåga i toppklass. Cyklarna är utrustade med några av världens lättaste ramar (finns både i kolfiber så väl som aluminium) och är utformade med fokus på att uppnå den optimala balansen mellan vass prestanda och skön komfort. En annan imponerande egenskap är dess aerodynamiska kvalitéer, uppmätta värden ligger faktiskt inte långt bakom några av de främsta aeroramarna på marknaden.

Instegsmodellerna har givetvis en något mer upprätt körställning men tack vare sina extremt mångsidiga egenskaper har samtliga modeller i serien den unika förmågan att passa för alla möjliga typer av landsvägscykling.

Det finns inga produkter som matchar urvalet