Mer om Merida Reacto

Ska du tävla eller har som målsättning att kunna cykla så snabbt som möjligt så väljer du en cykel från denna serie. För Pro Tour-cyklisterna i proffsteamet Bahrain Merida är REACTO alltid förstahandsvalet när det handlar om snabba spurtetapper. Det här är kompromisslösa och toppmoderna aeroracer´s som är skapade med ett tydligt syfte - Att du ska kunna ligga först i klungan och vara först över mållinjen.

Ramens aerodynamiska utformning bidrar både till seriens fantastiska prestanda och dess enorma stabilitet. Kraftöverföringen är inget annat än imponerande, både tack vare hög vridstyvhet i allmänhet men runt vevpartiet i synnerhet. Den är dessutom är trygg i alla situationer och den hanterar även riktigt snabba kurvor utan minsta problem. Skillnaden i aerodynamik mellan fälg- och skivbromsar är dessutom mindre än en watt, vilket gör skivbromsarna till rätt alternativ i snabba utförslöpor. Och precis som namnet antyder är modellerna fantastisk reaktiva och varje liten kraftinsats belönas därför alltid med ännu mera fart.

Och vad säger säger pressen? Främst hyllar man dess fantastiska aerodynamik, höga komfort och dess imponerande stabila köregenskaper. 

Det finns inga produkter som matchar urvalet