Beskrivning

Nishiki Comp är en riktigt fin cykel som med sin lätta ram, kvick geometri och bra körställning bjuder in till en snabb upplevelse. Comp är perfekt för pendling till jobb och skola, men är också en härlig träningspartner för oss som älskar cykling som motionsform. Stommen på Nishiki Comp är den nyutvecklade och mer komfortabela ramen med nya ramrör (en design lik Pro SLD) och gaffel i aluminium.

Comp har nyutvecklade, robusta, assymetriska hjul och punkteringsskyddade däck vilket ger trygghet både på asfalt och enklare grusvägar – och inför 2015 fick den hydrauliska skivbromsar vilket ger avsevärt mindre underhåll samtidigt som bromsverkan blir ännu bättre. Sedan 2016 är det dessutom ett par finare bromsar (från Shimano) vilket är en solklar förbättring.

Nishiki Comp är alltså cykeln för alla som vill ta steget från treväxlade promenadcyklar till något som ger lite mer utmaning och glädje på längre turer, samtidigt som man vill ha något som fungerar när man bara ska ta sig kortare sträckor på landet eller i stan. Det är viktigt för dig att cykeln fungerar och inte strular, men du behöver inte något extra lull-lull (ännu).

2017 byggs Nishiki Comp med 9-delade växlar, dvs. 27 växlar istället för 24, vilket ger lite större valfrihet i cyklingen.

Givetvis är Nishiki Comp förberedd för alla tänkbara tillbehör som kan behövas - t.ex. skärmar, lås och stöd.

Mer om Nishiki Racehybrider

Det här är cyklar som verkligen ger dig det bästa av två världar och därmed verkligen gör skäl för att kallas hybrid. Man har å ena sidan tittat på snabba landsvägscyklar och utifrån dessa skapat riktigt lättrullade cyklar med stabil väghållning och effektiva köregenskaper. Från andra typer av lite mer terränganpassade cyklar har man plockat över raka styren, hydrauliska skivbromsar och en lite mer bekväm sittställning.

Alla modeller i serien är dessutom handbyggda hemma på Hisingen och är pålitliga i ur och skur – och fungerar utmärkt till både pendling och träning, då fart och pålitlighet kombineras. Samtliga racehybrider är dessutom fullt anpassade för vardagsbruk i våra tuffa skandinaviska förhållanden och är därför förberedda för montering av både skärmar, stöd och pakethållare. 

Se alla produkter inom Nishiki Racehybrider
Specifikation
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Reducerad aluminiumram 6061-T6
 • Rammaterial Aluminium
 • Framgaffeltyp Stel
 • Bakgaffeltyp Stel
 • Framgaffel Aluminium, för skivbroms, 1 1/8"
 • Framgaffelmaterial Aluminium

Hjul

 • Hjulstorlek 28"
 • Hjul Linus Asymetric Disc-fälg, 36 smidda förstärkta svarta ekrar, centerlock nav, polerat svar
 • Däckdimension 28-622
 • Framdäck Schwalbe Road Plus , 622x28 mm, punkteringsskyddat samt med reflexsida
 • Bakdäck Schwalbe Road Plus , 622x28 mm, punkteringsskyddat samt med reflexsida

Drivlina

 • Växelreglage Shimano Altus
 • Framväxel Shimano FD-M370, 31,8 mm klamma
 • Bakväxel Shimano RD-3500 Sora
 • Vevparti Shimano FC-M371, 170 mm, 48x38X28 T, svart
 • Vevlager FSA TH-BB7420, BSA 68x124,5 mm
 • Kedja Shimano HG-53, 114 länkar
 • Kassett Shimano HG-300, 9 del 11-28 T

Komponenter

 • Frambroms Shimano BR-355, hydraulisk skivbroms
 • Bakbroms Shimano BR-355, hydraulisk skivbroms
 • Styre Nishiki aluminium, 31,8 mm, polerat svart, bredd 620 mm
 • Styrstam Nishiki aluminium, för 31,8mm styre, polerad svart
 • Styrlager FSA NO.11AGY, 1 1/8"
 • Sadel Nishiki Hybrid Race, svart överdrag
 • Pedaler Wellgo plattformspedaler med Cr-Moly-axel
Recensioner18
Nishiki Comp grå

Snabb och bekväm
4 5
Star

Lätt ram, smala däck och lagom framåtböjd sittställning. Lättrampad och rullar fint. Lite rasslig i växlarna, speciellt framväxeln är svår att justera in perfekt, så jag kör nästan alltid enbart på mittenklingan för att slippa växla framväxeln i backar.
Alla tillbehör perfekt monterade vid leverans. Mycket nöjd med cykeln!

Nishiki Comp grå

Kanon
4 5
Star

Great bike, great value, and rides beautifully. The only downside is shimano parts that are not consistent, front derailleur and shifter is "altus", as part of Shimano's BMX range, while the rear derailleur is much better with a "sora", a super reliable Shimano road range that is above entry level road bikes.

Nishiki Comp grå

Lätt cykel med småproblem
4 5
Star

Vikten var bland det viktigaste för mig. Tyvärr finns lite problem. Jag kan i nuläget inte få in minsta växelhjulet av de tre där fram. Lite dyrt att köpa till skärmar och lås. Där är lite skakig, ingen dämpning, men det kan vara p.g.a. de smala däcken som gör att den rullar lätt då underlaget är jämnt(jag har dock undvikit punktering hittills trots mindre kanter som känts hårda). Dessutom gillar jag inte växelplaceringen i handtagen, jag ska försöka vrida ca 1/8 varv då växlarna i nuläget går ihop med cykelklockan som f.ö. sitter lite löst. Men som sagt, den var lätt och prisvärd under 6000.

Nishiki Comp grå

Bra Pendlarcykel
4 5
Star

Detta är en enkel, men för priset bra pendlarcykel.

Jag tycker att den är lite för kort från sadel till styre. Jag hade nog övervägt att gå upp en storlek. Jag är iofs van vid landsvägscykel.

Komponenterna är i enklaste laget på denna cykel. Fast cykeln är ny så låter det en del när man inte har de den perfekta växeln i.
Även bromsskivan fram låter lite på min cykel, men kan eventuellt vara en inställningsfråga.

Paketet med pakethållare, skärmar och stöd var mycket bra.

Nishiki Comp grå

Nishiki Comp blå
5 5
Star

Allt funkade perfekt. Snygg blå cykel.
Mycket lättcyklad. Den rullar lätt och det är kul att motionera. Känns som man flyger fram i jämförelse med den gamla damcykeln.
Saknade lyset.

Nishiki Comp grå

Bra pendlarcykel
5 5
Star

En skön och lätt ram med snabba hjul. Fungerar utmärkt fram och tillbaka från jobbet om man vill cykla på lite extra. Supernöjd, har endast behöva spänna växelvajern, något som man behöver göra på alla nya cyklar.

Nishiki Comp grå

Bra pendlarcykel
5 5
Star

En lätt och pålitlig pendlarcykel. Uppskattar den sköna och överaskande lätta ramen och lättrullade hjulen. En skön cykel om man vill köra på lite extra fram och tillbaka från jobbet. Köpte den med skärmar. Fungerat felfritt, fick spänna växelvarjern efter ett par rundor, något som man får göra på alla nya cyklar.

Nishiki Comp grå

Comp Grå
5 5
Star

Smidig och lättrampad. Smala däck, så tänk bara på att pumpa dem ofta! Beställdes tillsammans med Nishikis tillbehörskit, som passade bra. Som tidigare nämnt är den en aning mörkare i grå färg än på bilden.

Nishiki Comp grå

Sammantaget helt ok
4 5
Star

Har haft cykeln en månad och sammantaget är jag nöjd. Efter att ha cyklat på diverse järnhästar på över 20 kg med all utrustning så är det en fröjd att cykla. Även med extra lås, barnsadelfäste, skärmar mm så är cykeln lättrampad. Vid start och i uppförsbackar blir det extra tydligt när andra cyklister blir stoppklossar.

Nu lite punkter.

Färgen är mörkare i verkligheten än på bild, mycket snyggare i mitt tycke.
Växlarna hoppar en del, märks att det inte är det bästa.
Växlarna /kedjan låter vi färd.
Stör mig på att man "växlar åt olika håll"

För den pengen jag betalade, strax under 6000 kr är jag definitivt nöjd.

Nishiki Comp grå

Familjens 4de Nishiki
5 5
Star

Dottern hade vuxit ur sin N Comp dam medium och kväve att om hon skulle byta så skulle det vara en lika dan. Helt klart vara årsmodell 2017 en ännu bättre cykel än den från 2014 (fler växlar och skönare handtag. Att cykeln var monterad med extra distanserna och styrstammen riktad upp passar henne, den dag hon vill ha en aggressivare sittställning är det lätt justerat.

comp blå
Star

allt har funkat kanon trevlig cykel lätt växlad bra bromsar

Skriven av 2014-09-16 av esko vanha

Sammanfattning/rubrik
Star

Sammantaget en smäcker hybrid -racer, känns gedigen och kvalitetsmässigt byggd.
Snygg i den vita lacken.

Skriven av 2015-06-26 av Johan

Grym
Star

Min bästa cykel någonsin. EXTREMT lättrullad. Jag sitter bekvämt. Har visserligen en lite enklare racermodell, men jämfört med den är skillnaden minimal på vägen till jobbet, det handlar om någon minut max.

Rekommenderar alla som vill pendla eller ha lättcyklad cykel i stan att köpa Compen!

Skriven av 2016-08-03 av Jörgen B

Kanon
Star

Allting perfekt monterat. Bara att vrida styret. Till och med sadeln satt på rätt höjd. Cykeln underbar. Har haft en Gary Fisher Mendota innan. Skönt med hydrauliska skivbromsar.

Skriven av 2016-09-30 av Johan Olofsson

Comp Blå
Star

Allt har fungerat perfekt från beställning till leverans. Allt perfekt monterat och det är en mycket trevlig cykel. Kan varmt rekommenderas.

Skriven av 2016-11-22 av Peter

Kanon!
Star

Mycket fin och lättrullad. Använder den som pendlingscykel till jobbet och att byta till den här (från klassisk monark) var som att plocka upp benen efter att ha vadat i knädjup lera.

Skriven av 2016-12-09 av Linda

Grym!
Star

Jag kan inte annat än att hålla med personen som jämförde med att ta upp fötterna ur lera i en annan kommentar! Efter att ha cyklat på en 20 kilos damcykel i flera år är detta en uppenbarelse! Så lättcyklad och rullar på bra. Dessutom är den ännu snyggare än på bild i verkligheten. Mycket mörkare i färgen mer midnattsblå..

Skriven av 2017-07-05 av Therese

Mycket prisvärd pendlarcykel
Star

Mycket cykel för pengarna :)

Skriven av 2017-09-16 av Noelle
Skriv en recension OM Nishiki Comp grå
Frågor & Svar 2
28

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
20

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Nishiki Comp grå

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Nishiki Comp är en riktigt fin cykel som med sin lätta ram, kvick geometri och bra körställning bjuder in till en snabb upplevelse. Comp är perfekt för pendling till jobb och skola, men är också en härlig träningspartner för oss som älskar cykling som motionsform. Stommen på Nishiki Comp är den nyutvecklade och mer komfortabela ramen med nya ramrör (en design lik Pro SLD) och gaffel i aluminium.

Comp har nyutvecklade, robusta, assymetriska hjul och punkteringsskyddade däck vilket ger trygghet både på asfalt och enklare grusvägar – och inför 2015 fick den hydrauliska skivbromsar vilket ger avsevärt mindre underhåll samtidigt som bromsverkan blir ännu bättre. Sedan 2016 är det dessutom ett par finare bromsar (från Shimano) vilket är en solklar förbättring.

Nishiki Comp är alltså cykeln för alla som vill ta steget från treväxlade promenadcyklar till något som ger lite mer utmaning och glädje på längre turer, samtidigt som man vill ha något som fungerar när man bara ska ta sig kortare sträckor på landet eller i stan. Det är viktigt för dig att cykeln fungerar och inte strular, men du behöver inte något extra lull-lull (ännu).

2017 byggs Nishiki Comp med 9-delade växlar, dvs. 27 växlar istället för 24, vilket ger lite större valfrihet i cyklingen.

Givetvis är Nishiki Comp förberedd för alla tänkbara tillbehör som kan behövas - t.ex. skärmar, lås och stöd.

Mer om Nishiki Racehybrider

Det här är cyklar som verkligen ger dig det bästa av två världar och därmed verkligen gör skäl för att kallas hybrid. Man har å ena sidan tittat på snabba landsvägscyklar och utifrån dessa skapat riktigt lättrullade cyklar med stabil väghållning och effektiva köregenskaper. Från andra typer av lite mer terränganpassade cyklar har man plockat över raka styren, hydrauliska skivbromsar och en lite mer bekväm sittställning.

Alla modeller i serien är dessutom handbyggda hemma på Hisingen och är pålitliga i ur och skur – och fungerar utmärkt till både pendling och träning, då fart och pålitlighet kombineras. Samtliga racehybrider är dessutom fullt anpassade för vardagsbruk i våra tuffa skandinaviska förhållanden och är därför förberedda för montering av både skärmar, stöd och pakethållare. 

Se alla produkter inom Nishiki Racehybrider
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Reducerad aluminiumram 6061-T6
 • Rammaterial Aluminium
 • Framgaffeltyp Stel
 • Bakgaffeltyp Stel
 • Framgaffel Aluminium, för skivbroms, 1 1/8"
 • Framgaffelmaterial Aluminium

Hjul

 • Hjulstorlek 28"
 • Hjul Linus Asymetric Disc-fälg, 36 smidda förstärkta svarta ekrar, centerlock nav, polerat svar
 • Däckdimension 28-622
 • Framdäck Schwalbe Road Plus , 622x28 mm, punkteringsskyddat samt med reflexsida
 • Bakdäck Schwalbe Road Plus , 622x28 mm, punkteringsskyddat samt med reflexsida

Drivlina

 • Växelreglage Shimano Altus
 • Framväxel Shimano FD-M370, 31,8 mm klamma
 • Bakväxel Shimano RD-3500 Sora
 • Vevparti Shimano FC-M371, 170 mm, 48x38X28 T, svart
 • Vevlager FSA TH-BB7420, BSA 68x124,5 mm
 • Kedja Shimano HG-53, 114 länkar
 • Kassett Shimano HG-300, 9 del 11-28 T

Komponenter

 • Frambroms Shimano BR-355, hydraulisk skivbroms
 • Bakbroms Shimano BR-355, hydraulisk skivbroms
 • Styre Nishiki aluminium, 31,8 mm, polerat svart, bredd 620 mm
 • Styrstam Nishiki aluminium, för 31,8mm styre, polerad svart
 • Styrlager FSA NO.11AGY, 1 1/8"
 • Sadel Nishiki Hybrid Race, svart överdrag
 • Pedaler Wellgo plattformspedaler med Cr-Moly-axel
Nishiki Comp grå

Snabb och bekväm
4 5
Star

Lätt ram, smala däck och lagom framåtböjd sittställning. Lättrampad och rullar fint. Lite rasslig i växlarna, speciellt framväxeln är svår att justera in perfekt, så jag kör nästan alltid enbart på mittenklingan för att slippa växla framväxeln i backar.
Alla tillbehör perfekt monterade vid leverans. Mycket nöjd med cykeln!

Nishiki Comp grå

Kanon
4 5
Star

Great bike, great value, and rides beautifully. The only downside is shimano parts that are not consistent, front derailleur and shifter is "altus", as part of Shimano's BMX range, while the rear derailleur is much better with a "sora", a super reliable Shimano road range that is above entry level road bikes.

Nishiki Comp grå

Lätt cykel med småproblem
4 5
Star

Vikten var bland det viktigaste för mig. Tyvärr finns lite problem. Jag kan i nuläget inte få in minsta växelhjulet av de tre där fram. Lite dyrt att köpa till skärmar och lås. Där är lite skakig, ingen dämpning, men det kan vara p.g.a. de smala däcken som gör att den rullar lätt då underlaget är jämnt(jag har dock undvikit punktering hittills trots mindre kanter som känts hårda). Dessutom gillar jag inte växelplaceringen i handtagen, jag ska försöka vrida ca 1/8 varv då växlarna i nuläget går ihop med cykelklockan som f.ö. sitter lite löst. Men som sagt, den var lätt och prisvärd under 6000.

Nishiki Comp grå

Bra Pendlarcykel
4 5
Star

Detta är en enkel, men för priset bra pendlarcykel.

Jag tycker att den är lite för kort från sadel till styre. Jag hade nog övervägt att gå upp en storlek. Jag är iofs van vid landsvägscykel.

Komponenterna är i enklaste laget på denna cykel. Fast cykeln är ny så låter det en del när man inte har de den perfekta växeln i.
Även bromsskivan fram låter lite på min cykel, men kan eventuellt vara en inställningsfråga.

Paketet med pakethållare, skärmar och stöd var mycket bra.

Nishiki Comp grå

Nishiki Comp blå
5 5
Star

Allt funkade perfekt. Snygg blå cykel.
Mycket lättcyklad. Den rullar lätt och det är kul att motionera. Känns som man flyger fram i jämförelse med den gamla damcykeln.
Saknade lyset.

Nishiki Comp grå

Bra pendlarcykel
5 5
Star

En skön och lätt ram med snabba hjul. Fungerar utmärkt fram och tillbaka från jobbet om man vill cykla på lite extra. Supernöjd, har endast behöva spänna växelvajern, något som man behöver göra på alla nya cyklar.

Nishiki Comp grå

Bra pendlarcykel
5 5
Star

En lätt och pålitlig pendlarcykel. Uppskattar den sköna och överaskande lätta ramen och lättrullade hjulen. En skön cykel om man vill köra på lite extra fram och tillbaka från jobbet. Köpte den med skärmar. Fungerat felfritt, fick spänna växelvarjern efter ett par rundor, något som man får göra på alla nya cyklar.

Nishiki Comp grå

Comp Grå
5 5
Star

Smidig och lättrampad. Smala däck, så tänk bara på att pumpa dem ofta! Beställdes tillsammans med Nishikis tillbehörskit, som passade bra. Som tidigare nämnt är den en aning mörkare i grå färg än på bilden.

Nishiki Comp grå

Sammantaget helt ok
4 5
Star

Har haft cykeln en månad och sammantaget är jag nöjd. Efter att ha cyklat på diverse järnhästar på över 20 kg med all utrustning så är det en fröjd att cykla. Även med extra lås, barnsadelfäste, skärmar mm så är cykeln lättrampad. Vid start och i uppförsbackar blir det extra tydligt när andra cyklister blir stoppklossar.

Nu lite punkter.

Färgen är mörkare i verkligheten än på bild, mycket snyggare i mitt tycke.
Växlarna hoppar en del, märks att det inte är det bästa.
Växlarna /kedjan låter vi färd.
Stör mig på att man "växlar åt olika håll"

För den pengen jag betalade, strax under 6000 kr är jag definitivt nöjd.

Nishiki Comp grå

Familjens 4de Nishiki
5 5
Star

Dottern hade vuxit ur sin N Comp dam medium och kväve att om hon skulle byta så skulle det vara en lika dan. Helt klart vara årsmodell 2017 en ännu bättre cykel än den från 2014 (fler växlar och skönare handtag. Att cykeln var monterad med extra distanserna och styrstammen riktad upp passar henne, den dag hon vill ha en aggressivare sittställning är det lätt justerat.

comp blå
Star

allt har funkat kanon trevlig cykel lätt växlad bra bromsar

Skriven av 2014-09-16 av esko vanha

Sammanfattning/rubrik
Star

Sammantaget en smäcker hybrid -racer, känns gedigen och kvalitetsmässigt byggd.
Snygg i den vita lacken.

Skriven av 2015-06-26 av Johan

Grym
Star

Min bästa cykel någonsin. EXTREMT lättrullad. Jag sitter bekvämt. Har visserligen en lite enklare racermodell, men jämfört med den är skillnaden minimal på vägen till jobbet, det handlar om någon minut max.

Rekommenderar alla som vill pendla eller ha lättcyklad cykel i stan att köpa Compen!

Skriven av 2016-08-03 av Jörgen B

Kanon
Star

Allting perfekt monterat. Bara att vrida styret. Till och med sadeln satt på rätt höjd. Cykeln underbar. Har haft en Gary Fisher Mendota innan. Skönt med hydrauliska skivbromsar.

Skriven av 2016-09-30 av Johan Olofsson

Comp Blå
Star

Allt har fungerat perfekt från beställning till leverans. Allt perfekt monterat och det är en mycket trevlig cykel. Kan varmt rekommenderas.

Skriven av 2016-11-22 av Peter

Kanon!
Star

Mycket fin och lättrullad. Använder den som pendlingscykel till jobbet och att byta till den här (från klassisk monark) var som att plocka upp benen efter att ha vadat i knädjup lera.

Skriven av 2016-12-09 av Linda

Grym!
Star

Jag kan inte annat än att hålla med personen som jämförde med att ta upp fötterna ur lera i en annan kommentar! Efter att ha cyklat på en 20 kilos damcykel i flera år är detta en uppenbarelse! Så lättcyklad och rullar på bra. Dessutom är den ännu snyggare än på bild i verkligheten. Mycket mörkare i färgen mer midnattsblå..

Skriven av 2017-07-05 av Therese

Mycket prisvärd pendlarcykel
Star

Mycket cykel för pengarna :)

Skriven av 2017-09-16 av Noelle
Skriv en recension OM Nishiki Comp grå
28

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
20

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Nishiki Comp grå