Beskrivning

Hojen som ger dig segervittring varje gång du rullar fram till startlinjen!

Älskar du att köra snabb singletrack? Har du kanske redan ställt upp i ett par XC-tävlingar (och haft lika kul varje gång) eller vill du helt enkelt börja köra seriöst? Vill har en hardtail med stomme i kolfiber till ett överraskande överkomligt pris? Lätta Trek Procaliber 9.6 är en högteknologisk kolfiberhoj med de helt unika IsoSpeed länkaget, och den kommer ge dig segervittring varje gång du rullar fram till startlinjen. Om du vill jaga topplaceringar på en hoj som är både smidigare, snabbare, komfortablare och effektivare än alla andra, ja då är det helt klart en Procaliber du vill ha. Den ger dig ett tydligt materiellt övertag över motståndarna, och låter din fysik och kondition bli de avgörande komponenterna... så att du kan återvända i depån med det där breda leendet på läpparna. En fullt tävlingsklar XC-raket i kolfiber som är konstruerad för att vara snabb och effektiv med en 1x12-drivlina med ett imponerande brett växelomfång, en dämpad luftgaffel och sina vägvinnande 29-tumshjul.

Nyckeln till framgång!

 • Fullt tävlingsklar kolfiberhoj (OCLV Mountain Carbon) till helt rätt pris
 • IsoSpeed-länkaget gör den bekvämare än någon annan hardtail du någonsin kört
 • Dämpad luftgaffel från RockShox som kan ställas in efter din vikt och som dessutom väger lätt
 • Slagkraftig 1x-drivlina med 12 växlar från Shimano (XT/SLX) med bred utväxling (30Tx10-51T)
 • Hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT410) som ser till att du alltid har kraftfull bromsverkan
 • Vägvinnande hjulset med robusta aluminiumfälgar från Bontrager (Kovee Comp 23) 
 • Slanglösa kvalitetsdäck från Bontrager (XR2 Team Issue) med 2,2" bredd som är klart för drabbning
 • Straight Shot - Diagonalrör som ger extra styvhet och responsiv manöver förmåga utan addera vikt
 • Knock Block - Styrlager som skyddar mot snurrande styre och gaffelkrona

Tävlingsklar kolfiberram med en helt unik IsoSpeed konstruktion 

Treks kolfiberupplägg för mountainbike (OCLV Mountain Carbon) är både tåligt, mäktig vridstyvt och anpassat för krävande tävlingsförhållanden. Tack vare avancerade analyser har man skapat en ram med en optimal mix av låg vikt, reaktionssnabbhet och en precis lagom följsamhet för att kunna eliminera behovet av ett otympligt bakre länkage. Ramkonstruktion med Straight Shot som optimerar förhållandet styvhet/vikt för att skapa en riktigt reaktionssnabb cykel. Resultatet? Du kommer både att kunna trycka på hårdare och dessutom blir det enklare kunna bibehålla racelinjen när underlaget blir tuffare.

Ramen har invändigt kabledragnining samt helt unika IsoSpeed, ett innovativt länkage som låter sadelröret rotera fritt i förhållande till fästpunkten för bakstaget övre rör. Slutresultatet i praktiken? Den vertikala följsamheten fördubblas och underlagets ojämnheter absorberas utan att någon pedaleffektivitet går förlorad. Du kan med andra ord cykla snabbare, längre och kraftfullare vilket ju ökar förutsättningarna för fina pallplatser. En annan smart teknisk funktion är Knock Block styrlager som hindrar styret ifrån att snurra runt om du kraschar, vilket i sin tur skyddar kablarna från att ryckas loss och reglagen från att slå i ramens överrör.

Dämparkonfiguration som sätter fullt fokus på effektiviteten

Framtill sitter en vass gaffel från RockShox (Recon Gold RL) med luftfjädring som både är lättare och har fler inställningsmöjligheter än andra typer av dämpare. Med en luftgaffel ställer du dessutom enkelt in rätt tryck och du uppnår på så sätt dämpning som är anpassad efter just din vikt och körstill. Gaffeln har en slaglängd på 100 mm och är utrustad med remote Lockout (styrs via ett lättåtkomligt reglage på styret), vilket innebär att du kan spärra gaffeln och därmed åstadkomma högre pedaleffektivitet, vilket är perfekt på släta avsnitt där effektiviteten är viktigare än stötdämpningen. En näst intill ovärderlig bestyckning som håller dig fräsch och i kontroll även under långa heldagsrepor.

Slagkraftig 1x-drivlina och bromsar anpassade för höga hastigheter 

Den slagkraftiga 1x-drivlinan är hämtad från Shimano (XT/SLX) och består av en driftsäker singelklinga samt en 12-delad kassett, vilket sammantaget ger ett växelomfång som ser till att du kan hålla ett högt tempo i alla typer av terräng och lutningar. Drivlinans funktion är i princip helt krångelfri och eftersom den bara inkluderar ett växelreglage är den dessutom enklare att hålla koll på. Inbromsningen handläggs av ett par effektiva hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT410) vilket ser till att du har kraftfull bromsverkan oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåren.

Stabilt hjulset med slanglösa gummin som alltid är klara för drabbning

Allt rullar på ett par robusta 29-tummmare från Bontrager som består av fälgar i aluminium (Kovee Comp 23) och slanglösa kvalitetsgummin (Bontrager XR2 Team Issue) med 2,2" bredd som är klart för drabbning och som briljerar på löst grus över hårdpackat underlag. Däck med ett imponerande lågt rullmotstånd som levererar den perfekta kombinationen av hastighet, grepp och stabilitet, vilket i praktiken innebär att du kan köra snabbare i besvärlig terräng (du kan dessutom montera däck med upp till 2.4" om så önskas). Breda hjulfästen (110mm fram, 148mm bak) ger dig hjul som är lika styva som ett par 27.5-tummare, men med alla andra fördelar som ett större däck besitter. Med Boost148 kan du dessutom använda bredare däck och en större kedjekrans utan att påverka q-faktorn eller pedaleffektiviteten.

Mer om Trek Procaliber serie

Det här är vassa tävlingsmaskiner för snabb XC som sammanför den klassisk hardtailcyklarnas effektivitet med trötthetsbekämpande komfort tack vare innovativa IsoSpeed. Om du planerar att jaga pallplaceringar med en lätt hardtail som både är smidigare, snabbare och effektivare än alla övriga så är det garanterat en Procaliber du ska skaffa dig. Det här är imponerande kvicka hojar som ser till att du alltid har segervittring ute i spåren. 

Alla modeller är försedda med en rad praktiska funktioner så som krångelfri invändig vajerdragning, förbättrad Knock Block-teknik och en mindre svängradie för att du ska vara säker på att klara snäva svängar. Cyklarna har Trek´s innovativa IsoSpeed är ett länkage vilket ökar den vertikala följsamheten och absorberar ojämnheter från underlaget utan att minsta lilla pedaleffektivitet behöver gå förlorad. Fördelen med avancerade IsoSpeed är i praktiken ganska enkel - Du kan cykla både snabbare, längre och kraftfullare.

Samtliga hojar i serien har en stomme av högklassig OCLV Mountain Carbon med en fullt tävlingsklar ramgeometri för att vara så lätta som möjligt, samtidigt som de är stabila nog för att du ska kunna hålla ångan uppe i knöliga nedförsbackar. Dess diagonalrör med Straight Shot ger extra styvhet för precis styrning utan att addera en massa onödig vikt. Ytterligare en avgörande punkt är dess snabbrullande 29-tumshjul som är anpassade för slanglös användning redan vid leverans för att ge lägre vikt, bättre grepp och punkteringsskydd.

Se alla produkter inom Trek Procaliber
Specifikation
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram CARBON
 • Rammaterial Kolfiber
 • Framgaffel RockShox Recon Gold RL, DebonAir-luftfjädring, Motion Control-dämpare, Remote Lockout, koniskt styrrör, 42 mm offset, Boost110, 15 mm Maxle Stealth, 100 mm slaglängd

Hjul

 • Hjulstorlek 29"
 • Hjul Bontrager Kovee Comp 23, Rapid Drive 108
 • Däckdimension 55-622
 • Framdäck Bontrager XR2 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksida, aramidkant 120 tpi, 29x2,20"
 • Bakdäck Bontrager XR2 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksida, aramidkant 120 tpi, 29x2,20"

Drivlina

 • Växelreglage Shimano SLX M7100, 12-växlat
 • Bakväxel Shimano XT M8100, lång arm, max. 51T
 • Vevparti Shimano MT611, 30T stålkrans, aluminiumaxel, Boost, 175 mm längd
 • Kedja Shimano Deore M6100
 • Kassett Shimano SLX M7100, 10 - 51, 12-delad

Komponenter

 • Frambroms Shimano hydraulisk skivbroms, MT4100-handtag, MT410-bromsok // Shimano hydraulisk skivbroms, MT4100-handtag, MT410-bromsok //Shimano RT56, 6-bults, 180 mm // Shimano RT56, 6-bults, 160 mm
 • Bakbroms Shimano hydraulisk skivbroms, MT4100-handtag, MT410-bromsok // Shimano hydraulisk skivbroms, MT4100-handtag, MT410-bromsok //Shimano RT56, 6-bults, 180 mm // Shimano RT56, 6-bults, 160 mm
 • Handtag/Styrlinda Bontrager XR Trail Comp, nylon Lock-on
 • Styre Bontrager Comp, aluminium, 31,8 mm, 5 mm rise, 720 mm bredd
 • Styrstam Bontrager Rhythm Comp, 31,8 mm, Knock Block, 0 grader, 70 mm längd
 • Sadelstolpe Bontrager Comp, 6061 aluminium, 31,6 mm, 8 mm offset, 400 mm längd
 • Sadel Bontrager Arvada, Hollow CrMo-rails, 138 mm bredd
Recensioner
Reviews

Recensioner

Reviews
Frågor & Svar 1
-15

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås). Vi monterar inte tillbehör som kan skadas under transporten (t.ex. belysning) eller som är så pass stora att de inte får plats i vår cykellåda (t.ex. barnsits).

  Precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna samt korgen om en sådan medföljer - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret, skruva på pedalerna och montera på korgen tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om MTB Trek Procaliber 9.6 grön/svart 29"

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Hojen som ger dig segervittring varje gång du rullar fram till startlinjen!

Älskar du att köra snabb singletrack? Har du kanske redan ställt upp i ett par XC-tävlingar (och haft lika kul varje gång) eller vill du helt enkelt börja köra seriöst? Vill har en hardtail med stomme i kolfiber till ett överraskande överkomligt pris? Lätta Trek Procaliber 9.6 är en högteknologisk kolfiberhoj med de helt unika IsoSpeed länkaget, och den kommer ge dig segervittring varje gång du rullar fram till startlinjen. Om du vill jaga topplaceringar på en hoj som är både smidigare, snabbare, komfortablare och effektivare än alla andra, ja då är det helt klart en Procaliber du vill ha. Den ger dig ett tydligt materiellt övertag över motståndarna, och låter din fysik och kondition bli de avgörande komponenterna... så att du kan återvända i depån med det där breda leendet på läpparna. En fullt tävlingsklar XC-raket i kolfiber som är konstruerad för att vara snabb och effektiv med en 1x12-drivlina med ett imponerande brett växelomfång, en dämpad luftgaffel och sina vägvinnande 29-tumshjul.

Nyckeln till framgång!

 • Fullt tävlingsklar kolfiberhoj (OCLV Mountain Carbon) till helt rätt pris
 • IsoSpeed-länkaget gör den bekvämare än någon annan hardtail du någonsin kört
 • Dämpad luftgaffel från RockShox som kan ställas in efter din vikt och som dessutom väger lätt
 • Slagkraftig 1x-drivlina med 12 växlar från Shimano (XT/SLX) med bred utväxling (30Tx10-51T)
 • Hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT410) som ser till att du alltid har kraftfull bromsverkan
 • Vägvinnande hjulset med robusta aluminiumfälgar från Bontrager (Kovee Comp 23) 
 • Slanglösa kvalitetsdäck från Bontrager (XR2 Team Issue) med 2,2" bredd som är klart för drabbning
 • Straight Shot - Diagonalrör som ger extra styvhet och responsiv manöver förmåga utan addera vikt
 • Knock Block - Styrlager som skyddar mot snurrande styre och gaffelkrona

Tävlingsklar kolfiberram med en helt unik IsoSpeed konstruktion 

Treks kolfiberupplägg för mountainbike (OCLV Mountain Carbon) är både tåligt, mäktig vridstyvt och anpassat för krävande tävlingsförhållanden. Tack vare avancerade analyser har man skapat en ram med en optimal mix av låg vikt, reaktionssnabbhet och en precis lagom följsamhet för att kunna eliminera behovet av ett otympligt bakre länkage. Ramkonstruktion med Straight Shot som optimerar förhållandet styvhet/vikt för att skapa en riktigt reaktionssnabb cykel. Resultatet? Du kommer både att kunna trycka på hårdare och dessutom blir det enklare kunna bibehålla racelinjen när underlaget blir tuffare.

Ramen har invändigt kabledragnining samt helt unika IsoSpeed, ett innovativt länkage som låter sadelröret rotera fritt i förhållande till fästpunkten för bakstaget övre rör. Slutresultatet i praktiken? Den vertikala följsamheten fördubblas och underlagets ojämnheter absorberas utan att någon pedaleffektivitet går förlorad. Du kan med andra ord cykla snabbare, längre och kraftfullare vilket ju ökar förutsättningarna för fina pallplatser. En annan smart teknisk funktion är Knock Block styrlager som hindrar styret ifrån att snurra runt om du kraschar, vilket i sin tur skyddar kablarna från att ryckas loss och reglagen från att slå i ramens överrör.

Dämparkonfiguration som sätter fullt fokus på effektiviteten

Framtill sitter en vass gaffel från RockShox (Recon Gold RL) med luftfjädring som både är lättare och har fler inställningsmöjligheter än andra typer av dämpare. Med en luftgaffel ställer du dessutom enkelt in rätt tryck och du uppnår på så sätt dämpning som är anpassad efter just din vikt och körstill. Gaffeln har en slaglängd på 100 mm och är utrustad med remote Lockout (styrs via ett lättåtkomligt reglage på styret), vilket innebär att du kan spärra gaffeln och därmed åstadkomma högre pedaleffektivitet, vilket är perfekt på släta avsnitt där effektiviteten är viktigare än stötdämpningen. En näst intill ovärderlig bestyckning som håller dig fräsch och i kontroll även under långa heldagsrepor.

Slagkraftig 1x-drivlina och bromsar anpassade för höga hastigheter 

Den slagkraftiga 1x-drivlinan är hämtad från Shimano (XT/SLX) och består av en driftsäker singelklinga samt en 12-delad kassett, vilket sammantaget ger ett växelomfång som ser till att du kan hålla ett högt tempo i alla typer av terräng och lutningar. Drivlinans funktion är i princip helt krångelfri och eftersom den bara inkluderar ett växelreglage är den dessutom enklare att hålla koll på. Inbromsningen handläggs av ett par effektiva hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT410) vilket ser till att du har kraftfull bromsverkan oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåren.

Stabilt hjulset med slanglösa gummin som alltid är klara för drabbning

Allt rullar på ett par robusta 29-tummmare från Bontrager som består av fälgar i aluminium (Kovee Comp 23) och slanglösa kvalitetsgummin (Bontrager XR2 Team Issue) med 2,2" bredd som är klart för drabbning och som briljerar på löst grus över hårdpackat underlag. Däck med ett imponerande lågt rullmotstånd som levererar den perfekta kombinationen av hastighet, grepp och stabilitet, vilket i praktiken innebär att du kan köra snabbare i besvärlig terräng (du kan dessutom montera däck med upp till 2.4" om så önskas). Breda hjulfästen (110mm fram, 148mm bak) ger dig hjul som är lika styva som ett par 27.5-tummare, men med alla andra fördelar som ett större däck besitter. Med Boost148 kan du dessutom använda bredare däck och en större kedjekrans utan att påverka q-faktorn eller pedaleffektiviteten.

Mer om Trek Procaliber serie

Det här är vassa tävlingsmaskiner för snabb XC som sammanför den klassisk hardtailcyklarnas effektivitet med trötthetsbekämpande komfort tack vare innovativa IsoSpeed. Om du planerar att jaga pallplaceringar med en lätt hardtail som både är smidigare, snabbare och effektivare än alla övriga så är det garanterat en Procaliber du ska skaffa dig. Det här är imponerande kvicka hojar som ser till att du alltid har segervittring ute i spåren. 

Alla modeller är försedda med en rad praktiska funktioner så som krångelfri invändig vajerdragning, förbättrad Knock Block-teknik och en mindre svängradie för att du ska vara säker på att klara snäva svängar. Cyklarna har Trek´s innovativa IsoSpeed är ett länkage vilket ökar den vertikala följsamheten och absorberar ojämnheter från underlaget utan att minsta lilla pedaleffektivitet behöver gå förlorad. Fördelen med avancerade IsoSpeed är i praktiken ganska enkel - Du kan cykla både snabbare, längre och kraftfullare.

Samtliga hojar i serien har en stomme av högklassig OCLV Mountain Carbon med en fullt tävlingsklar ramgeometri för att vara så lätta som möjligt, samtidigt som de är stabila nog för att du ska kunna hålla ångan uppe i knöliga nedförsbackar. Dess diagonalrör med Straight Shot ger extra styvhet för precis styrning utan att addera en massa onödig vikt. Ytterligare en avgörande punkt är dess snabbrullande 29-tumshjul som är anpassade för slanglös användning redan vid leverans för att ge lägre vikt, bättre grepp och punkteringsskydd.

Se alla produkter inom Trek Procaliber
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram CARBON
 • Rammaterial Kolfiber
 • Framgaffel RockShox Recon Gold RL, DebonAir-luftfjädring, Motion Control-dämpare, Remote Lockout, koniskt styrrör, 42 mm offset, Boost110, 15 mm Maxle Stealth, 100 mm slaglängd

Hjul

 • Hjulstorlek 29"
 • Hjul Bontrager Kovee Comp 23, Rapid Drive 108
 • Däckdimension 55-622
 • Framdäck Bontrager XR2 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksida, aramidkant 120 tpi, 29x2,20"
 • Bakdäck Bontrager XR2 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksida, aramidkant 120 tpi, 29x2,20"

Drivlina

 • Växelreglage Shimano SLX M7100, 12-växlat
 • Bakväxel Shimano XT M8100, lång arm, max. 51T
 • Vevparti Shimano MT611, 30T stålkrans, aluminiumaxel, Boost, 175 mm längd
 • Kedja Shimano Deore M6100
 • Kassett Shimano SLX M7100, 10 - 51, 12-delad

Komponenter

 • Frambroms Shimano hydraulisk skivbroms, MT4100-handtag, MT410-bromsok // Shimano hydraulisk skivbroms, MT4100-handtag, MT410-bromsok //Shimano RT56, 6-bults, 180 mm // Shimano RT56, 6-bults, 160 mm
 • Bakbroms Shimano hydraulisk skivbroms, MT4100-handtag, MT410-bromsok // Shimano hydraulisk skivbroms, MT4100-handtag, MT410-bromsok //Shimano RT56, 6-bults, 180 mm // Shimano RT56, 6-bults, 160 mm
 • Handtag/Styrlinda Bontrager XR Trail Comp, nylon Lock-on
 • Styre Bontrager Comp, aluminium, 31,8 mm, 5 mm rise, 720 mm bredd
 • Styrstam Bontrager Rhythm Comp, 31,8 mm, Knock Block, 0 grader, 70 mm längd
 • Sadelstolpe Bontrager Comp, 6061 aluminium, 31,6 mm, 8 mm offset, 400 mm längd
 • Sadel Bontrager Arvada, Hollow CrMo-rails, 138 mm bredd
Reviews

Recensioner

Reviews
-15

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås). Vi monterar inte tillbehör som kan skadas under transporten (t.ex. belysning) eller som är så pass stora att de inte får plats i vår cykellåda (t.ex. barnsits).

  Precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna samt korgen om en sådan medföljer - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret, skruva på pedalerna och montera på korgen tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om MTB Trek Procaliber 9.6 grön/svart 29"