Beskrivning

Hojen som ger dig segervittring varje gång du rullar fram till startlinjen!

Älskar du att köra snabb singletrack? Har du kanske redan ställt upp i ett par XC-tävlingar (och haft lika kul varje gång) eller vill du helt enkelt börja köra seriöst? Vill har en hardtail med stomme i kolfiber till ett överraskande överkomligt pris? Lätta Trek Procaliber 9.6 är en högteknologisk kolfiberhoj med de helt unika IsoSpeed länkaget, och den kommer ge dig segervittring varje gång du rullar fram till startlinjen. Om du vill jaga topplaceringar på en hoj som är både smidigare, snabbare, komfortablare och effektivare än alla andra, ja då är det helt klart en Procaliber du vill ha. Den ger dig ett tydligt materiellt övertag över motståndarna, och låter din fysik och kondition bli de avgörande komponenterna... så att du kan återvända i depån med det där breda leendet på läpparna. En fullt tävlingsklar XC-raket i kolfiber som är konstruerad för att vara snabb och effektiv med en 1x12-drivlina med ett imponerande brett växelomfång, en vass dämpad luftgaffel och sina vägvinnande 29-tumshjul.

Nyckeln till framgång!

 • Kolfiberhoj (OCLV Mountain Carbon) som kan tävla mot de allra bästa hardtail-cyklarna på marknaden
 • IsoSpeed-länkaget och kolfiberramen gör den bekvämare än någon annan hardtail du någonsin kört
 • Dämpad luftgaffel från RockShox med remote lockout som ger dig bättre kontroll på stötiga partier
 • Slagkraftig 1x-drivlina med 12 växlar från Shimano (XT/SLX) med bred utväxling (30Tx10-51T)
 • Hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT4100) som ser till att du alltid har kraftfull bromsverkan
 • Vägvinnande hjulset med robusta aluminiumfälgar från Bontrager (Kovee Comp 23) 
 • Slanglösa kvalitetsdäck från Bontrager (XR2 Team Issue) med 2,2 bredd som är klart för drabbning
 • Straight Shot - Diagonalrör som ger extra styvhet och responsiv manöver förmåga utan addera vikt
 • Knock Block - Styrlager som skyddar mot snurrande styre och gaffelkrona

Tävlingsklar kolfiberram med en helt unik IsoSpeed konstruktion 

Treks kolfiberupplägg för mountainbike är både tåligt, mäktig vridstyvt och anpassat för krävande tävlingsförhållanden. Tack vare avancerade analyser har man skapat en ram med en optimal mix av låg vikt, reaktionssnabbhet och en precis lagom följsamhet för att kunna eliminera behovet av ett otympligt bakre länkage. Ramkonstruktion med Straight Shot som optimerar förhållandet styvhet/vikt för att skapa en riktigt reaktionssnabb cykel. Resultatet? Du kommer både att kunna trycka på hårdare och dessutom blir det enklare kunna bibehålla racelinjen när underlaget blir tuffare.

Ramen har invändigt kabledragnining samt helt unika IsoSpeed, ett innovativt länkage som låter sadelröret rotera fritt i förhållande till fästpunkten för bakstaget övre rör. Slutresultatet i praktiken? Den vertikala följsamheten fördubblas och underlagets ojämnheter absorberas utan att någon pedaleffektivitet går förlorad. Du kan med andra ord cykla snabbare, längre och kraftfullare vilket ju ökar förutsättningarna för fina pallplatser. En annan smart teknisk funktion är Knock Block styrlager som hindrar styret ifrån att snurra runt om du kraschar, vilket i sin tur skyddar kablarna från att ryckas loss och reglagen från att slå i ramens överrör.

Dämparkonfiguration som sätter fullt fokus på effektiviteten

Framtill sitter en vass gaffel från RockShox (Recon Gold RL) med luftfjädring som både är lättare och har fler inställningsmöjligheter än andra typer av dämpare. Med en luftgaffel ställer du dessutom enkelt in rätt tryck och du uppnår på så sätt dämpning som är anpassad efter just din vikt och körstill. Gaffeln har en slaglängd på 110 mm och är utrustad med remote lockout , vilket innebär att du kan spärra gaffeln och därmed åstadkomma högre pedaleffektivitet, vilket är perfekt på släta avsnitt där effektiviteten är viktigare än stötdämpningen. 

Slagkraftig 1x-drivlina och bromsar anpassade för höga hastigheter 

Den slagkraftiga 1x-drivlinan består av en driftsäker singelklinga samt en 12-delad kassett, vilket sammantaget ger ett växelomfång som ser till att du kan hålla ett högt tempo i alla typer av terräng och lutningar. Drivlinans funktion är i princip helt krångelfri och eftersom den bara inkluderar ett växelreglage är den dessutom enklare att hålla koll på. Inbromsningen handläggs av ett par effektiva hydrauliska skivbromsar som ser till att du har kraftfull bromsverkan oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåren.

Stabilt hjulset med slanglösa gummin som alltid är klara för drabbning

Allt rullar på ett par robusta 29-tummmare med fälgar i aluminium och slanglösa kvalitetsgummin med 2,2 bredd som är klart för drabbning och som briljerar på löst grus över hårdpackat underlag. Däck med lågt rullmotstånd som levererar den perfekta kombinationen av hastighet, grepp och stabilitet, vilket i praktiken innebär att du kan köra snabbare i besvärlig terräng (du kan dessutom montera däck med upp till 2.4 om så skulle önskas). Breda hjulfästen ger dig hjul som är lika styva som ett par 27.5-tummare, men med alla andra fördelar som ett större däck besitter. Med Boost148 kan du dessutom använda bredare däck och en större kedjekrans utan att påverka q-faktorn eller pedaleffektiviteten.

Mer om Trek Procaliber serie

Det här är vassa tävlingsmaskiner för snabb XC som sammanför den klassisk hardtailcyklarnas effektivitet med trötthetsbekämpande komfort tack vare innovativa IsoSpeed. Om du planerar att jaga pallplaceringar med en lätt hardtail som både är smidigare, snabbare och effektivare än alla övriga så är det garanterat en Procaliber du ska skaffa dig. Det här är imponerande kvicka hojar som ser till att du alltid har segervittring ute i spåren. 

Samtliga modeller är banbrytande XC-racingmaskiner som kombinerar den klassiska effektiviteten i en hardtail med kapabel geometri, för cykling med fokus på att attackera redan från start och spurta i klättringar. Från korta banor till ultradistans. För världsmästare och nybörjare. Procaliber-serien inkluderar XC-mountainbikes som är byggd för att leverera snabbheten och kraften du behöver för att kunna stanna kvar i täten.

Med sitt arv inom racing är Procaliber redo för snabb körning och de två unika ramkonstruktionerna gör den till ett fulländat val för alla plånböcker. Oavsett om du satsar på kolfiber eller aluminium får du 29-tumshjul, invändig vajerdragning och styva genomgående axlar för hardtail-effektivitet som gör att du kan behålla din position i täten under klättring och raka vägen till prispallen. Modellerna med ramar i kolfiber har Trek´s innovativa IsoSpeed är ett länkage vilket ökar den vertikala följsamheten och absorberar ojämnheter från underlaget utan att minsta lilla pedaleffektivitet behöver gå förlorad. Fördelen med avancerade IsoSpeed är i praktiken ganska enkel - Du kan cykla både snabbare, längre och kraftfullare.

Extra lätt, extra styv, extra bekväm. Procaliber Carbon ger dig OCLV-kolfiber och IsoSpeed-teknik för bekvämare terrängcykling där sadelröret separeras från överröret för att minska vibrationer. En gaffel på 100 mm gör cykeln smidig och aggressiv med lättare cykling som sparar värdefull kraft när låren är fulla av mjölksyra och varje millisekund räknas. 

Procaliber Alloy levererar prisvärd snabbhet med ett lätt chassi i Alpha Platinum Aluminum. En perfekt hardtail för att snabbt komma ut i terrängen, avverka några kilometer och tävla lite – eller mycket. Du får en lätt aluminiumram med progressiv geometri och en gaffel med längre slaglängd på 120 mm för att hantera utmanande partier.

Se alla produkter inom Trek Procaliber
Specifikation
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram OCLV Mountain Carbon, IsoSpeed, koniskt styrhuvud, Knock Block, invändigt kablage, balanserad Post Mount-broms, Boost148
 • Rammaterial Kolfiber
 • Framgaffeltyp Dämpad
 • Bakgaffeltyp Stel
 • Framgaffel RockShox Recon Gold RL, DebonAir-luftfjädring, Motion Control-dämpare, Lockout, koniskt styrrör, 42 mm offset, Boost110, 15 mm Maxle Stealth, 110 mm slaglängd
 • Framgaffel, typ av fjäder Luftfjäder
 • Slaglängd fram 110 mm
 • Låsbar framgaffel? Via reglage på styret

Hjul

 • Hjulstorlek 29"
 • Hjul Bontrager Kovee Comp 25, TLR Tubeless Ready, 6-bults, Boost110, 15 mm genomgående axelBontrager Kovee Comp 25, TLR Tubeless Ready, Rapid Drive 108, Boost148, 12 mm genomgående axel
 • Däckdimension 65-622
 • Framdäck Bontrager XR2 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksida, aramidkant, 120 tpi, 29 x 2,20"
 • Bakdäck Bontrager XR2 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksida, aramidkant, 120 tpi, 29 x 2,20"

Drivlina

 • Växelreglage Shimano SLX M7100, 12-växlat
 • Bakväxel Shimano XT M8100, lång arm
 • Vevparti Shimano MT611, 32T stålkrans, aluminiumaxel, 52 mm kedjelinje, 175 mm längdShimano MT500, 92 mm, presspassat
 • Kedja Shimano Deore M6100, 12-vxl
 • Kassett Shimano SLX M7100, 10-51T, 12-växlad

Komponenter

 • Frambroms Shimano hydraulisk skivbroms, MT501-handtag, MT500-bromsok
 • Bromsskiva fram Shimano RT56, 6-bults, 180 mm
 • Bakbroms Shimano hydraulisk skivbroms, MT501-handtag, MT500-bromsok
 • Bromsskiva bak Shimano RT56, 6-bults, 180 mm
 • Handtag/Styrlinda ESI Chunky
 • Styre Bontrager Rhythm Comp, aluminium, 31,8 mm, 15 mm rise, 750 mm bredd
 • Styrstam Bontrager Rhythm Comp, 31,8 mm, Knock Block, 0 grader, 80 mm längd
 • Sadelstolpe Bontrager Comp, 6061 aluminium, 31,6 mm, 8 mm offset, 400 mm längd
 • Sadel Bontrager Verse Elite, austenitrails, 145 mm bredd
Recensioner
Frågor & Svar 1
326

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås). Vi monterar inte tillbehör som kan skadas under transporten (t.ex. belysning) eller som är så pass stora att de inte får plats i vår cykellåda (t.ex. barnsits).

  Precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna samt korgen om en sådan medföljer - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret, skruva på pedalerna och montera på korgen tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om MTB Trek Procaliber 9.6 Grå 29"

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Hojen som ger dig segervittring varje gång du rullar fram till startlinjen!

Älskar du att köra snabb singletrack? Har du kanske redan ställt upp i ett par XC-tävlingar (och haft lika kul varje gång) eller vill du helt enkelt börja köra seriöst? Vill har en hardtail med stomme i kolfiber till ett överraskande överkomligt pris? Lätta Trek Procaliber 9.6 är en högteknologisk kolfiberhoj med de helt unika IsoSpeed länkaget, och den kommer ge dig segervittring varje gång du rullar fram till startlinjen. Om du vill jaga topplaceringar på en hoj som är både smidigare, snabbare, komfortablare och effektivare än alla andra, ja då är det helt klart en Procaliber du vill ha. Den ger dig ett tydligt materiellt övertag över motståndarna, och låter din fysik och kondition bli de avgörande komponenterna... så att du kan återvända i depån med det där breda leendet på läpparna. En fullt tävlingsklar XC-raket i kolfiber som är konstruerad för att vara snabb och effektiv med en 1x12-drivlina med ett imponerande brett växelomfång, en vass dämpad luftgaffel och sina vägvinnande 29-tumshjul.

Nyckeln till framgång!

 • Kolfiberhoj (OCLV Mountain Carbon) som kan tävla mot de allra bästa hardtail-cyklarna på marknaden
 • IsoSpeed-länkaget och kolfiberramen gör den bekvämare än någon annan hardtail du någonsin kört
 • Dämpad luftgaffel från RockShox med remote lockout som ger dig bättre kontroll på stötiga partier
 • Slagkraftig 1x-drivlina med 12 växlar från Shimano (XT/SLX) med bred utväxling (30Tx10-51T)
 • Hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT4100) som ser till att du alltid har kraftfull bromsverkan
 • Vägvinnande hjulset med robusta aluminiumfälgar från Bontrager (Kovee Comp 23) 
 • Slanglösa kvalitetsdäck från Bontrager (XR2 Team Issue) med 2,2 bredd som är klart för drabbning
 • Straight Shot - Diagonalrör som ger extra styvhet och responsiv manöver förmåga utan addera vikt
 • Knock Block - Styrlager som skyddar mot snurrande styre och gaffelkrona

Tävlingsklar kolfiberram med en helt unik IsoSpeed konstruktion 

Treks kolfiberupplägg för mountainbike är både tåligt, mäktig vridstyvt och anpassat för krävande tävlingsförhållanden. Tack vare avancerade analyser har man skapat en ram med en optimal mix av låg vikt, reaktionssnabbhet och en precis lagom följsamhet för att kunna eliminera behovet av ett otympligt bakre länkage. Ramkonstruktion med Straight Shot som optimerar förhållandet styvhet/vikt för att skapa en riktigt reaktionssnabb cykel. Resultatet? Du kommer både att kunna trycka på hårdare och dessutom blir det enklare kunna bibehålla racelinjen när underlaget blir tuffare.

Ramen har invändigt kabledragnining samt helt unika IsoSpeed, ett innovativt länkage som låter sadelröret rotera fritt i förhållande till fästpunkten för bakstaget övre rör. Slutresultatet i praktiken? Den vertikala följsamheten fördubblas och underlagets ojämnheter absorberas utan att någon pedaleffektivitet går förlorad. Du kan med andra ord cykla snabbare, längre och kraftfullare vilket ju ökar förutsättningarna för fina pallplatser. En annan smart teknisk funktion är Knock Block styrlager som hindrar styret ifrån att snurra runt om du kraschar, vilket i sin tur skyddar kablarna från att ryckas loss och reglagen från att slå i ramens överrör.

Dämparkonfiguration som sätter fullt fokus på effektiviteten

Framtill sitter en vass gaffel från RockShox (Recon Gold RL) med luftfjädring som både är lättare och har fler inställningsmöjligheter än andra typer av dämpare. Med en luftgaffel ställer du dessutom enkelt in rätt tryck och du uppnår på så sätt dämpning som är anpassad efter just din vikt och körstill. Gaffeln har en slaglängd på 110 mm och är utrustad med remote lockout , vilket innebär att du kan spärra gaffeln och därmed åstadkomma högre pedaleffektivitet, vilket är perfekt på släta avsnitt där effektiviteten är viktigare än stötdämpningen. 

Slagkraftig 1x-drivlina och bromsar anpassade för höga hastigheter 

Den slagkraftiga 1x-drivlinan består av en driftsäker singelklinga samt en 12-delad kassett, vilket sammantaget ger ett växelomfång som ser till att du kan hålla ett högt tempo i alla typer av terräng och lutningar. Drivlinans funktion är i princip helt krångelfri och eftersom den bara inkluderar ett växelreglage är den dessutom enklare att hålla koll på. Inbromsningen handläggs av ett par effektiva hydrauliska skivbromsar som ser till att du har kraftfull bromsverkan oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåren.

Stabilt hjulset med slanglösa gummin som alltid är klara för drabbning

Allt rullar på ett par robusta 29-tummmare med fälgar i aluminium och slanglösa kvalitetsgummin med 2,2 bredd som är klart för drabbning och som briljerar på löst grus över hårdpackat underlag. Däck med lågt rullmotstånd som levererar den perfekta kombinationen av hastighet, grepp och stabilitet, vilket i praktiken innebär att du kan köra snabbare i besvärlig terräng (du kan dessutom montera däck med upp till 2.4 om så skulle önskas). Breda hjulfästen ger dig hjul som är lika styva som ett par 27.5-tummare, men med alla andra fördelar som ett större däck besitter. Med Boost148 kan du dessutom använda bredare däck och en större kedjekrans utan att påverka q-faktorn eller pedaleffektiviteten.

Mer om Trek Procaliber serie

Det här är vassa tävlingsmaskiner för snabb XC som sammanför den klassisk hardtailcyklarnas effektivitet med trötthetsbekämpande komfort tack vare innovativa IsoSpeed. Om du planerar att jaga pallplaceringar med en lätt hardtail som både är smidigare, snabbare och effektivare än alla övriga så är det garanterat en Procaliber du ska skaffa dig. Det här är imponerande kvicka hojar som ser till att du alltid har segervittring ute i spåren. 

Samtliga modeller är banbrytande XC-racingmaskiner som kombinerar den klassiska effektiviteten i en hardtail med kapabel geometri, för cykling med fokus på att attackera redan från start och spurta i klättringar. Från korta banor till ultradistans. För världsmästare och nybörjare. Procaliber-serien inkluderar XC-mountainbikes som är byggd för att leverera snabbheten och kraften du behöver för att kunna stanna kvar i täten.

Med sitt arv inom racing är Procaliber redo för snabb körning och de två unika ramkonstruktionerna gör den till ett fulländat val för alla plånböcker. Oavsett om du satsar på kolfiber eller aluminium får du 29-tumshjul, invändig vajerdragning och styva genomgående axlar för hardtail-effektivitet som gör att du kan behålla din position i täten under klättring och raka vägen till prispallen. Modellerna med ramar i kolfiber har Trek´s innovativa IsoSpeed är ett länkage vilket ökar den vertikala följsamheten och absorberar ojämnheter från underlaget utan att minsta lilla pedaleffektivitet behöver gå förlorad. Fördelen med avancerade IsoSpeed är i praktiken ganska enkel - Du kan cykla både snabbare, längre och kraftfullare.

Extra lätt, extra styv, extra bekväm. Procaliber Carbon ger dig OCLV-kolfiber och IsoSpeed-teknik för bekvämare terrängcykling där sadelröret separeras från överröret för att minska vibrationer. En gaffel på 100 mm gör cykeln smidig och aggressiv med lättare cykling som sparar värdefull kraft när låren är fulla av mjölksyra och varje millisekund räknas. 

Procaliber Alloy levererar prisvärd snabbhet med ett lätt chassi i Alpha Platinum Aluminum. En perfekt hardtail för att snabbt komma ut i terrängen, avverka några kilometer och tävla lite – eller mycket. Du får en lätt aluminiumram med progressiv geometri och en gaffel med längre slaglängd på 120 mm för att hantera utmanande partier.

Se alla produkter inom Trek Procaliber
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram OCLV Mountain Carbon, IsoSpeed, koniskt styrhuvud, Knock Block, invändigt kablage, balanserad Post Mount-broms, Boost148
 • Rammaterial Kolfiber
 • Framgaffeltyp Dämpad
 • Bakgaffeltyp Stel
 • Framgaffel RockShox Recon Gold RL, DebonAir-luftfjädring, Motion Control-dämpare, Lockout, koniskt styrrör, 42 mm offset, Boost110, 15 mm Maxle Stealth, 110 mm slaglängd
 • Framgaffel, typ av fjäder Luftfjäder
 • Slaglängd fram 110 mm
 • Låsbar framgaffel? Via reglage på styret

Hjul

 • Hjulstorlek 29"
 • Hjul Bontrager Kovee Comp 25, TLR Tubeless Ready, 6-bults, Boost110, 15 mm genomgående axelBontrager Kovee Comp 25, TLR Tubeless Ready, Rapid Drive 108, Boost148, 12 mm genomgående axel
 • Däckdimension 65-622
 • Framdäck Bontrager XR2 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksida, aramidkant, 120 tpi, 29 x 2,20"
 • Bakdäck Bontrager XR2 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksida, aramidkant, 120 tpi, 29 x 2,20"

Drivlina

 • Växelreglage Shimano SLX M7100, 12-växlat
 • Bakväxel Shimano XT M8100, lång arm
 • Vevparti Shimano MT611, 32T stålkrans, aluminiumaxel, 52 mm kedjelinje, 175 mm längdShimano MT500, 92 mm, presspassat
 • Kedja Shimano Deore M6100, 12-vxl
 • Kassett Shimano SLX M7100, 10-51T, 12-växlad

Komponenter

 • Frambroms Shimano hydraulisk skivbroms, MT501-handtag, MT500-bromsok
 • Bromsskiva fram Shimano RT56, 6-bults, 180 mm
 • Bakbroms Shimano hydraulisk skivbroms, MT501-handtag, MT500-bromsok
 • Bromsskiva bak Shimano RT56, 6-bults, 180 mm
 • Handtag/Styrlinda ESI Chunky
 • Styre Bontrager Rhythm Comp, aluminium, 31,8 mm, 15 mm rise, 750 mm bredd
 • Styrstam Bontrager Rhythm Comp, 31,8 mm, Knock Block, 0 grader, 80 mm längd
 • Sadelstolpe Bontrager Comp, 6061 aluminium, 31,6 mm, 8 mm offset, 400 mm längd
 • Sadel Bontrager Verse Elite, austenitrails, 145 mm bredd
Reviews
326

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås). Vi monterar inte tillbehör som kan skadas under transporten (t.ex. belysning) eller som är så pass stora att de inte får plats i vår cykellåda (t.ex. barnsits).

  Precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna samt korgen om en sådan medföljer - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret, skruva på pedalerna och montera på korgen tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om MTB Trek Procaliber 9.6 Grå 29"