Beskrivning

Rapp endorfinmaskin som älskar att forcera fram ute bland stock och sten

Den rappa skogsmissilen Scott Contessa Spark 920 ser till att du kan forcera fram med full kontroll på alla typer av underlag, och dessutom lika snabbt som Nino Schurter och hans stallkamraten. Tack vare en unik konstruktion med en fullt integrerad dämpare och 130/120 mm slaglängder så plöjer den fram i skogen på ett överraskande enkelt och effektivt sätt. Visst, den är inte riktigt lika lätt som cyklarna i RC-serien men den är fortfarande extremt klättringsvillig och dessutom lite greppsäkrare i utförslöporna. En helt perfekt hoj för tjejer som trivs med att forcera fram på knixiga skogsrepor med full kontroll och den levererar dessutom både uppför, utför och nere på platten. En makalöst underhållande skogsmaskin för oss som älskar fart och som kräver att framhjulet bibehåller greppet även när spåren blir lite mer tekniskt utmanande. Helt integrerad dämpare? Effektiv singlepivot upphängning med klassledande kinematik? Cockpit med fullt Integrerad kabeldragning? Plats för två vattenflaskor i den främre triangeln? Check, check, check och givetvis check! 

Nyckeln till framgång!

 • Heldämpad endorfinmaskin med vass kolfiberram och DNA med anor från flerfaldiga världsmästare
 • Huvudtriangel i kolfiberram (HMF) med integrerad dämpare och singlepivot länkage med swingarm i aluminium (6011)
 • Klassens smidigaste heldämpade ram med 130/120mm slaglängd (2.650 gram ink dämpare)
 • Kvalitativa dämpare från RockShox som styrs via Scott´s egna TwinLock
 • Medger bibehållet enkel åtkomst för injustering av både lufttryck, retur, kompression & SAG av dämparen
 • Pålitlig 1x-drivlina med 12 växlar från kvalitetssäkra SRAM (NX/SX Eagle) med bred utväxling
 • Hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT501) som är anpassade efter fartresurserna 
 • Robust hjulset från Syncros (X-30SE TR) som tål en hel del och lite till
 • Greppsäkra kvalitetsgummin från Schwalbe (Wicked Will  29x2.4") som är redo att köras slanglöst
 • Dropper Post från Syncros (Duncan Dropper Post 2.5) som styrs via TwinLock-reglaget
 • Högklassiga komponenter från Syncros som är speciellt anpassade för den kvinnliga anatomin

Mästerlig stomme i kolfiber/aluminium med unikt singlepivot länkage 

Utan att bli det minsta stöddig lutar sig denna rappa skogsmaskin självsäkert mot en främre triangel i högkvalitativ kolfiber (HMF) i kombination med ett singlepivot länkage med swingarm i aluminium (6011) som väger in på låga 2.650 gram inklusive dämparen. Den unika konstruktionen med en kraftfull undre stomme (stiffness zone) där fokus ligger på styrka och vridstyvhet i kombination med en övre stomme (lightweight zone) där fokus ligger på att minimera vikten utan att riskera stommens strukturell styrka har redan visat sig vara ett vägvinnande koncept. Och det kanske inte är så konstigt när den här helt nya stommen har hämtat inspiration från en föregångare med en geometri som plockat hem flera VM- och OS-medaljer än någon annan XC-cykel i världshistorien.

Den bakre triangel saknar pivotupphängning vid navinfästningen vilket sparar massor av vikt och de övre kedjestaget flexar max 7 mm även när dämpningen jobbar för fullt. Kombinationen av grymt effektiv kinematik med singlepivot och väl balanserade slaglängder skapar smidig manöverförmåga, klassledande kraftöverföring och gör dig kvick även i riktigt utmanade terräng. Grundpelarna i den framgångsrika geometrin bygger på en främre gaffelvinkel på strax under 66° i kombination med en vinkel på sadelstolpen runt 76° och kedjestag med 43.75 cm i längd. En smart detalj är att du kan justera gaffelvinkeln med 0.6 grader utan att du behöver montera av styre, styrlager, gaffel etc.

Högklassig dämpning som ser till att du alltid är klar för drabbning

Framtill sitter en fin luftgaffel från RockShox (Pike Select RL3 Air) och även baktill hanteras dämpningen av RockShox (Deluxe Select RL3 Trunnion), dämparna levererar 130/120 mm slaglängd och du kan enkelt justera både lufttryck, retur, kompression och SAG. Båda dämparna styrs via Scott´s smarta TwinLock, vilket enkelt förklarat är en multifunktionell spak ger dig samtidig kontroll över båda dämparna och även din dropper post via ett och samma reglage. Du väljer helt enkelt bara ett av de tre fasta lägena (Lockout - Trail - Descend) vilket ger dig ett bredare användningsområde samt möjligheten att kunna åka lika fort på stökiga skogsstigar som på hårdpackade grusvägar. Ett extremt smidigt system som gör cykeln imponerande lätthanterlig och blixtsnabbt anpassningsbar efter de förutsättningar som gäller på banans olika partier.

Elegant integrerad dämpare som ger dig en rad olika fördelar

Den bakre dämparen är elegant integrerad i ramen, det ger såklart en otroligt clean design men det skapar även låg tyngdpunkt och det ser dessutom till dämparen i princip aldrig behöver blir smutsig. Integreringen medger även att cykelns vevpartiet kan göras styvare och därmed ge effektivare kraftöverföring. Och att Scott lyckats göra det med bibehållet enkel åtkomst till dämparen (så att du enkelt kan justera både lufttryck, retur, kompression) tycker vi är en ganska hyfsad bonus. Addera dessutom en yttre indikator för inställning av dämparens SAG (enkel åtkomst via separat lucka med täcklock av gummi) och du har en given vinnare!

Pålitlig 1x-drivlina med 12 smidiga växlar och näst intill problemfri funktion

Utöver en högklassig stomme med helt unik dämpning så har cykeln en pålitlig drivlina med 12 växlar från SRAM (NX/SX Eagle) som levererar driftsäker prestanda i form av en modern 1x-drivlina med problemfri funktion och ett imponernade brett register (30Tx11-50T). Drivlinan styrs från en slimmad cockpit med både styre och styrstam från Syncros som har fullt integrerad kabeldragning och imponerande hög kompatibilitet med olika tillbehör från Syncros, Garmin och GoPro (datorer, GPS:er, lampor, kameror etc). Drivlinans kedjelinje på 55 mm medger dels att du kan köra med extremt breda däck men även att du kan montera ett 40-tandat framtill (om nu någon utom Nino fixar att nyttja den utväxlingen). Det är riktigt hög klass även på övriga komponenter och cykeln har en välbalanserad mix av prylar som hämtats direkt från de övre hyllorna hos både RockShox, SRAM, Shimano och Syncros.

Robust hjulset med greppsäkra gummin samt hydrauliska skivbromsar 

Robust hjulset från Syncros (X-30SE TR) som rullar på tempostarka kvalitetsgummin från Schwalbe (Wicked Will), dessa greppsäkra 29-tummare med 2.4" bredd kännetecknas av en pålitligt rull och ett klassledande grepp i kurvorna. Och eftersom Spark älskar höga hastigheter så har den begåvats med hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT501) som matchar fartresurserna och ser till att du har effektiv bromsverkan året runt, och dessutom oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåret. Värdesätter du slagkraftig dämpning, effektiv kraftöverföring och lekfull körglädje så är du inne på helt rätt spår. Har du dessutom höga ambitioner och siktar på att ibland få dra på ledartröjan, ja då är det här den perfekta trailhojen för dig.

Mer om Scott Contessa Spark serie 2022

Scott Contessa är samlingsnamnet för alla Scott´s modeller som är speciellt anpassade för kvinnors unika kroppsbyggnad. De riktar sig primärt till tjejer men det är inga dramatiska skillnader, oftast handlar om en unik utformning av geometrin (generellt sett något lägre insteg samt ett kortare avståndet till styret). Och många gånger handlar det även om att sadel, styre, vevarmar och dämpare speciellt utformade för den kvinnliga anatomin, men i övrigt är det precis samma kompromisslösa cyklar.

Den här serien består uteslutande av uthålliga speedkulor som älskar spänning och alltid vill ligga först i klungan. De här är heldämpade XC-/Trailkanoner som är fullt optimerad för att göra din upplevelse fullt anpassad för både tävling, träning, lek och allt däremellan. Den här kapabla serien har de senaste åren prenumererat på pallplatser av finaste valör och har plockat hem flera medaljer än de flesta andra bara vågar drömma om.

Tack vare kombinationen av modern geometri och en elegant integrerad dämpning med slaglängder på 130/120 mm så sväljer cyklarna glupskt och effektivt allt i sin väg. Vilket i praktiken innebär att du har alla möjligheter att hantera även svåra situationer på ett snabbt, effektivt och enkelt sätt. Detta i kombination med låg vikt och pålitliga kvalitetskomponenter gör Scott Contessa serien till något alldeles extra... vilket du kommer märka redan efter ett par tramptag

 • Speciellt utformade för den kvinnliga anatomin
 • Flerfaldiga testvinnare som plockat hem flera medaljer än de flesta andra bara skulle våga drömma om
 • Heldämpade Trailkanoner som prenumererar på fina pallplatser 
 • Klassens smidigaste heldämpade ramar med 130/120mm i slaglängd
 • Helt integrerad dämpare av hög klass i kombination med singlepivot länkage 
 • TwinLoc Suspension System - dämpning med tydligt fokus på höga hastigheter
 • Anpassad för både tävling, träning, lek och allt däremellan
 • Temposnabba 29-tummare med greppvilliga gummin
 • Beprövade komponenter från kvalitativa tillverkare
  Se alla produkter inom Scott Contessa Spark

  Information om cykelns specifikation

  På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.

  Specifikation
  • Försäkring Ingår

  Allmänt

  Ramset

  • Ram Spark Carbon HMF Mainframe with Alloy 6011 Swingarm Integrated Suspension Technology Flex Pivot / Adjustable head angle Syncros Cable Integration System BB92 / UDH Interface / 12x148mm with 55mm Chainline
  • Rammaterial Kolfiber
  • Framgaffeltyp Dämpad
  • Framgaffel RockShox Pike Select RL3 Air custom Charger 3-Mode Damper 15x110mm Maxle Lite / 42mm offset / Tapered steerer Lockout / Reb. Adj. / 130mm travel
  • Framgaffel, typ av fjäder Luftfjäder
  • Låsbar framgaffel? Via reglage på styret
  • Bakdämpare RockShox Deluxe Select RL3 Trunnion 3 modes / Lockout-Trail-Descend Debon Air / Reb. Adj. Travel 120mm / T165X45mm
  • Proffsmontering 2240000060460

  Hjul

  • Hjulstorlek 29"
  • Framnav Formula CL-811 / 15x110mm
  • Baknav Formula CL-148S / 12x148mm Syncros Axle w/Removable Lever with 6mm Allen, T30 and T25 Tools
  • Ekrar Stainless Black 15G / 1.8mm
  • Fälgar Syncros-30SE / 32H / 30mm Tubeless ready
  • Framdäck F: Schwalbe Wicked Will / 29x2.4", Performance / TLR / Foldable / Addix, R: Schwalbe Wicked Will 29x2.4", Performance / TLR / Foldable / Addix
  • Bakdäck Schwalbe Wicked Will 29x2.4" EVO Super Ground / TLE / 67EPI / Addix Speed Grip

  Drivlina

  • Växelreglage SRAM SX Eagle Trigger
  • Bakväxel SRAM NX Eagle 12 Speed
  • Vevparti SRAM1 Eagle DUB 55mm CL / 30T
  • Vevlager SRAM DUB PF 92 MTB Wide / shell 41x92mm
  • Kedja SRAM CN NX Eagle
  • Kassett SRAM SX-PG1210 / 11-50 T

  Komponenter

  • Frambroms Shimano MT501 Disc
  • Bromsskiva fram Shimano SM-RT64 CL / F&R 180mm
  • Styre Syncros Fraser 2.0 DC Alloy 6061 D.B. mini Rise / back sweep 8° / 760mm Syncros Women Pro lock-on grips
  • Styrstam Syncros DC 2.0 Syncros Cable Integration System 0° rise / 6061 Alloy / 31.8mm / 1 1/8"
  • Styrlager Syncros - Acros Angle adjust & Cable Routing HS System +-0.6° head angle adjustment ZS56/28.6 – ZS56/40 MTB
  • Sadelstolpe Syncros Duncan Dropper Post 2.5 31.6mm / S size 100mm, M size 125mm / L size 150mm
  • Sadel Syncros Savona 2.5 (V-Concept) Channel

  Utrustning

  • Övrigt
  Recensioner
  Frågor & Svar 1
  387

  Fråga

  Hej!

  Får man cykeln monterad och klar?

  2016-08-24 från Marcus
  • SVAR

   Hej,

   Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås). Vi monterar inte tillbehör som kan skadas under transporten (t.ex. belysning) eller som är så pass stora att de inte får plats i vår cykellåda (t.ex. barnsits).

   Precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna samt korgen om en sådan medföljer - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret, skruva på pedalerna och montera på korgen tar cirka 5 minuter.

   Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

   Lycka till med cyklingen!

   från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
  • Jag vill svara på denna fråga
  Ställ en fråga om MTB Scott Contessa Spark 920

  Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

  Vi monterar, justerar & prövar cykeln

  Gratis försäkring ingår alltid

  Snabba leveranser hem till dörren

  Rapp endorfinmaskin som älskar att forcera fram ute bland stock och sten

  Den rappa skogsmissilen Scott Contessa Spark 920 ser till att du kan forcera fram med full kontroll på alla typer av underlag, och dessutom lika snabbt som Nino Schurter och hans stallkamraten. Tack vare en unik konstruktion med en fullt integrerad dämpare och 130/120 mm slaglängder så plöjer den fram i skogen på ett överraskande enkelt och effektivt sätt. Visst, den är inte riktigt lika lätt som cyklarna i RC-serien men den är fortfarande extremt klättringsvillig och dessutom lite greppsäkrare i utförslöporna. En helt perfekt hoj för tjejer som trivs med att forcera fram på knixiga skogsrepor med full kontroll och den levererar dessutom både uppför, utför och nere på platten. En makalöst underhållande skogsmaskin för oss som älskar fart och som kräver att framhjulet bibehåller greppet även när spåren blir lite mer tekniskt utmanande. Helt integrerad dämpare? Effektiv singlepivot upphängning med klassledande kinematik? Cockpit med fullt Integrerad kabeldragning? Plats för två vattenflaskor i den främre triangeln? Check, check, check och givetvis check! 

  Nyckeln till framgång!

  • Heldämpad endorfinmaskin med vass kolfiberram och DNA med anor från flerfaldiga världsmästare
  • Huvudtriangel i kolfiberram (HMF) med integrerad dämpare och singlepivot länkage med swingarm i aluminium (6011)
  • Klassens smidigaste heldämpade ram med 130/120mm slaglängd (2.650 gram ink dämpare)
  • Kvalitativa dämpare från RockShox som styrs via Scott´s egna TwinLock
  • Medger bibehållet enkel åtkomst för injustering av både lufttryck, retur, kompression & SAG av dämparen
  • Pålitlig 1x-drivlina med 12 växlar från kvalitetssäkra SRAM (NX/SX Eagle) med bred utväxling
  • Hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT501) som är anpassade efter fartresurserna 
  • Robust hjulset från Syncros (X-30SE TR) som tål en hel del och lite till
  • Greppsäkra kvalitetsgummin från Schwalbe (Wicked Will  29x2.4") som är redo att köras slanglöst
  • Dropper Post från Syncros (Duncan Dropper Post 2.5) som styrs via TwinLock-reglaget
  • Högklassiga komponenter från Syncros som är speciellt anpassade för den kvinnliga anatomin

  Mästerlig stomme i kolfiber/aluminium med unikt singlepivot länkage 

  Utan att bli det minsta stöddig lutar sig denna rappa skogsmaskin självsäkert mot en främre triangel i högkvalitativ kolfiber (HMF) i kombination med ett singlepivot länkage med swingarm i aluminium (6011) som väger in på låga 2.650 gram inklusive dämparen. Den unika konstruktionen med en kraftfull undre stomme (stiffness zone) där fokus ligger på styrka och vridstyvhet i kombination med en övre stomme (lightweight zone) där fokus ligger på att minimera vikten utan att riskera stommens strukturell styrka har redan visat sig vara ett vägvinnande koncept. Och det kanske inte är så konstigt när den här helt nya stommen har hämtat inspiration från en föregångare med en geometri som plockat hem flera VM- och OS-medaljer än någon annan XC-cykel i världshistorien.

  Den bakre triangel saknar pivotupphängning vid navinfästningen vilket sparar massor av vikt och de övre kedjestaget flexar max 7 mm även när dämpningen jobbar för fullt. Kombinationen av grymt effektiv kinematik med singlepivot och väl balanserade slaglängder skapar smidig manöverförmåga, klassledande kraftöverföring och gör dig kvick även i riktigt utmanade terräng. Grundpelarna i den framgångsrika geometrin bygger på en främre gaffelvinkel på strax under 66° i kombination med en vinkel på sadelstolpen runt 76° och kedjestag med 43.75 cm i längd. En smart detalj är att du kan justera gaffelvinkeln med 0.6 grader utan att du behöver montera av styre, styrlager, gaffel etc.

  Högklassig dämpning som ser till att du alltid är klar för drabbning

  Framtill sitter en fin luftgaffel från RockShox (Pike Select RL3 Air) och även baktill hanteras dämpningen av RockShox (Deluxe Select RL3 Trunnion), dämparna levererar 130/120 mm slaglängd och du kan enkelt justera både lufttryck, retur, kompression och SAG. Båda dämparna styrs via Scott´s smarta TwinLock, vilket enkelt förklarat är en multifunktionell spak ger dig samtidig kontroll över båda dämparna och även din dropper post via ett och samma reglage. Du väljer helt enkelt bara ett av de tre fasta lägena (Lockout - Trail - Descend) vilket ger dig ett bredare användningsområde samt möjligheten att kunna åka lika fort på stökiga skogsstigar som på hårdpackade grusvägar. Ett extremt smidigt system som gör cykeln imponerande lätthanterlig och blixtsnabbt anpassningsbar efter de förutsättningar som gäller på banans olika partier.

  Elegant integrerad dämpare som ger dig en rad olika fördelar

  Den bakre dämparen är elegant integrerad i ramen, det ger såklart en otroligt clean design men det skapar även låg tyngdpunkt och det ser dessutom till dämparen i princip aldrig behöver blir smutsig. Integreringen medger även att cykelns vevpartiet kan göras styvare och därmed ge effektivare kraftöverföring. Och att Scott lyckats göra det med bibehållet enkel åtkomst till dämparen (så att du enkelt kan justera både lufttryck, retur, kompression) tycker vi är en ganska hyfsad bonus. Addera dessutom en yttre indikator för inställning av dämparens SAG (enkel åtkomst via separat lucka med täcklock av gummi) och du har en given vinnare!

  Pålitlig 1x-drivlina med 12 smidiga växlar och näst intill problemfri funktion

  Utöver en högklassig stomme med helt unik dämpning så har cykeln en pålitlig drivlina med 12 växlar från SRAM (NX/SX Eagle) som levererar driftsäker prestanda i form av en modern 1x-drivlina med problemfri funktion och ett imponernade brett register (30Tx11-50T). Drivlinan styrs från en slimmad cockpit med både styre och styrstam från Syncros som har fullt integrerad kabeldragning och imponerande hög kompatibilitet med olika tillbehör från Syncros, Garmin och GoPro (datorer, GPS:er, lampor, kameror etc). Drivlinans kedjelinje på 55 mm medger dels att du kan köra med extremt breda däck men även att du kan montera ett 40-tandat framtill (om nu någon utom Nino fixar att nyttja den utväxlingen). Det är riktigt hög klass även på övriga komponenter och cykeln har en välbalanserad mix av prylar som hämtats direkt från de övre hyllorna hos både RockShox, SRAM, Shimano och Syncros.

  Robust hjulset med greppsäkra gummin samt hydrauliska skivbromsar 

  Robust hjulset från Syncros (X-30SE TR) som rullar på tempostarka kvalitetsgummin från Schwalbe (Wicked Will), dessa greppsäkra 29-tummare med 2.4" bredd kännetecknas av en pålitligt rull och ett klassledande grepp i kurvorna. Och eftersom Spark älskar höga hastigheter så har den begåvats med hydrauliska skivbromsar från Shimano (MT501) som matchar fartresurserna och ser till att du har effektiv bromsverkan året runt, och dessutom oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåret. Värdesätter du slagkraftig dämpning, effektiv kraftöverföring och lekfull körglädje så är du inne på helt rätt spår. Har du dessutom höga ambitioner och siktar på att ibland få dra på ledartröjan, ja då är det här den perfekta trailhojen för dig.

  Mer om Scott Contessa Spark serie 2022

  Scott Contessa är samlingsnamnet för alla Scott´s modeller som är speciellt anpassade för kvinnors unika kroppsbyggnad. De riktar sig primärt till tjejer men det är inga dramatiska skillnader, oftast handlar om en unik utformning av geometrin (generellt sett något lägre insteg samt ett kortare avståndet till styret). Och många gånger handlar det även om att sadel, styre, vevarmar och dämpare speciellt utformade för den kvinnliga anatomin, men i övrigt är det precis samma kompromisslösa cyklar.

  Den här serien består uteslutande av uthålliga speedkulor som älskar spänning och alltid vill ligga först i klungan. De här är heldämpade XC-/Trailkanoner som är fullt optimerad för att göra din upplevelse fullt anpassad för både tävling, träning, lek och allt däremellan. Den här kapabla serien har de senaste åren prenumererat på pallplatser av finaste valör och har plockat hem flera medaljer än de flesta andra bara vågar drömma om.

  Tack vare kombinationen av modern geometri och en elegant integrerad dämpning med slaglängder på 130/120 mm så sväljer cyklarna glupskt och effektivt allt i sin väg. Vilket i praktiken innebär att du har alla möjligheter att hantera även svåra situationer på ett snabbt, effektivt och enkelt sätt. Detta i kombination med låg vikt och pålitliga kvalitetskomponenter gör Scott Contessa serien till något alldeles extra... vilket du kommer märka redan efter ett par tramptag

  • Speciellt utformade för den kvinnliga anatomin
  • Flerfaldiga testvinnare som plockat hem flera medaljer än de flesta andra bara skulle våga drömma om
  • Heldämpade Trailkanoner som prenumererar på fina pallplatser 
  • Klassens smidigaste heldämpade ramar med 130/120mm i slaglängd
  • Helt integrerad dämpare av hög klass i kombination med singlepivot länkage 
  • TwinLoc Suspension System - dämpning med tydligt fokus på höga hastigheter
  • Anpassad för både tävling, träning, lek och allt däremellan
  • Temposnabba 29-tummare med greppvilliga gummin
  • Beprövade komponenter från kvalitativa tillverkare
   Se alla produkter inom Scott Contessa Spark

   Information om cykelns specifikation

   På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.

   • Försäkring Ingår

   Allmänt

   Ramset

   • Ram Spark Carbon HMF Mainframe with Alloy 6011 Swingarm Integrated Suspension Technology Flex Pivot / Adjustable head angle Syncros Cable Integration System BB92 / UDH Interface / 12x148mm with 55mm Chainline
   • Rammaterial Kolfiber
   • Framgaffeltyp Dämpad
   • Framgaffel RockShox Pike Select RL3 Air custom Charger 3-Mode Damper 15x110mm Maxle Lite / 42mm offset / Tapered steerer Lockout / Reb. Adj. / 130mm travel
   • Framgaffel, typ av fjäder Luftfjäder
   • Låsbar framgaffel? Via reglage på styret
   • Bakdämpare RockShox Deluxe Select RL3 Trunnion 3 modes / Lockout-Trail-Descend Debon Air / Reb. Adj. Travel 120mm / T165X45mm
   • Proffsmontering 2240000060460

   Hjul

   • Hjulstorlek 29"
   • Framnav Formula CL-811 / 15x110mm
   • Baknav Formula CL-148S / 12x148mm Syncros Axle w/Removable Lever with 6mm Allen, T30 and T25 Tools
   • Ekrar Stainless Black 15G / 1.8mm
   • Fälgar Syncros-30SE / 32H / 30mm Tubeless ready
   • Framdäck F: Schwalbe Wicked Will / 29x2.4", Performance / TLR / Foldable / Addix, R: Schwalbe Wicked Will 29x2.4", Performance / TLR / Foldable / Addix
   • Bakdäck Schwalbe Wicked Will 29x2.4" EVO Super Ground / TLE / 67EPI / Addix Speed Grip

   Drivlina

   • Växelreglage SRAM SX Eagle Trigger
   • Bakväxel SRAM NX Eagle 12 Speed
   • Vevparti SRAM1 Eagle DUB 55mm CL / 30T
   • Vevlager SRAM DUB PF 92 MTB Wide / shell 41x92mm
   • Kedja SRAM CN NX Eagle
   • Kassett SRAM SX-PG1210 / 11-50 T

   Komponenter

   • Frambroms Shimano MT501 Disc
   • Bromsskiva fram Shimano SM-RT64 CL / F&R 180mm
   • Styre Syncros Fraser 2.0 DC Alloy 6061 D.B. mini Rise / back sweep 8° / 760mm Syncros Women Pro lock-on grips
   • Styrstam Syncros DC 2.0 Syncros Cable Integration System 0° rise / 6061 Alloy / 31.8mm / 1 1/8"
   • Styrlager Syncros - Acros Angle adjust & Cable Routing HS System +-0.6° head angle adjustment ZS56/28.6 – ZS56/40 MTB
   • Sadelstolpe Syncros Duncan Dropper Post 2.5 31.6mm / S size 100mm, M size 125mm / L size 150mm
   • Sadel Syncros Savona 2.5 (V-Concept) Channel

   Utrustning

   • Övrigt
   Reviews
   387

   Fråga

   Hej!

   Får man cykeln monterad och klar?

   2016-08-24 från Marcus
   • SVAR

    Hej,

    Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås). Vi monterar inte tillbehör som kan skadas under transporten (t.ex. belysning) eller som är så pass stora att de inte får plats i vår cykellåda (t.ex. barnsits).

    Precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna samt korgen om en sådan medföljer - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret, skruva på pedalerna och montera på korgen tar cirka 5 minuter.

    Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

    Lycka till med cyklingen!

    från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
   • Jag vill svara på denna fråga
   Ställ en fråga om MTB Scott Contessa Spark 920