Filter
Sortera
Visar 17 produkter

Lameller

Vad är en Lamell?

En lamell är den delen som styr när och var kopplingen tar. Om man har varit busig och trimmat sin moped kan man vilja ändra hur kopplingen beter sig och möjligen byta till ett material som är av högre kvalitet än vad som sitter orginal.

Hur fungerar en Lamell?

Man kan kortfattat beskriva en lamell med att det är en kopplingsskiva som är en del av en manuell växellåda, även känd som friktionsfoder. Den är placerad mellan tryckplattan och svänghjulet, huvudsakligen beståendes av två komponenter. Splinesnavet och en metallplatta där själva friktionsfodret sitter.

Huvudsyftet med det är att hjälpa splinserna som är placerade i mitten att bli kompatibla med splinserna på själva ingångsaxeln.

På detta sätt blir ingångsaxeln och skiva sammansatta, medan skivan fortfarande tillåts glida fram och tillbaka på axeln.

Vad ska man tänka på när det kommer till Lameller?

Bra att veta är att du bör ha god kunskap om mopeder och delar till mopeder innan du ger dig i kast med att byta lameller på din moped. Gör du fel i själva monteringen eller väljer fel lamell så kan mopeden ta skada och det är väldigt mycket roligare att kunna köra sin moped än att den ska stå i garaget. Eller hur?

lamell moped

Varumärken

  • Kstar
  • Stylepro
  • Steptwo
  • Stadge6
  • Derbi