Filter
Sortera
Visar 27 produkter

Bensinkranar till moped

Bensinkranen är delen som styr flödet av bensin från tanken in till motorn. Den sitter ofta i botten av tanken, och har för det mesta tre olika lägen: på, av och ett ”reserve”-läge. Bensinkranens funktion är att kunna strypa flödet av bränsle för att det inte ska droppa bränsle ur tanken och bilda avlagringar i motorn och således hålla den renare och fräschare och ge dig en bättre gång. Bensinkranen ska ställas i av-läget när du inte kör mopeden.

Du kan även ställa in din bensinkran i reserve-läge, som kan hjälpa till att låta motorn använda bränslet när du har en låg bränslenivå i tanken.

Vakuumstyrda eller manuella bensinkranar

bensinkran moped

Ovanstående text riktar sig främst mot en manuell bensinkran där du ställer in lägena själv. Det finns även något som kallas vakuumstyrd bensinkran som du inte behöver slå på och av varje gång du ska använda din moped. En vakuumstyrd bensinkran leder in ett undertryck från motorns insug till ett membran i kranen som sedan släpper på bensinen ned till förgasaren när motorn väl är igång. Den vakuumstyrda bensinkranen kan dock vara lite svårare att felsöka än den manuella bensinkranen, vilket eventuellt kan vara en nackdel för dig som gillar att meka.

Köp bensinkran online

Här på Cykelkraft hittar du ett stort utbud av bensinkranar till de allra flesta mopedmodellerna från kända varumärken som Stylepro, Kstar, Peugeot, Steptwo och många fler. Vi säljer både original och icke-original bensinkranar till riktigt bra priser. För att hitta en bensinkran som passar din moped kan du med fördel tas hjälp av filtret "passar moped". Där visas vilka bensinkranar som passar till respektive moped.