Filter
Sortera
Visar 2 produkter

Fälgar till moped

Dessa runda fina saker är ju såklart skapta för att kunna föra ditt fordon framåt på ett jämnt och hanterbart sätt. Dock är det viktigt att du väljer rätt fälg, då de finns bland annat i olika:

  • Fälgbredder
  • Diametrar
  • Navtyper
  • Bromstyper

Var noga med att kolla upp vad som sitter på sin moped och matcha därefter för att inte riskera att det inte går att flytta över däck eller kanske inte ens går att montera på er moped.

Fälgbredd på mopeder

Olika fälgbredder har olika egenskaper. Har du bredare fälgar så kommer det att bli en mer stabil körning med bättre grepp. Har du istället smalare fälgar tillsammans med smalare däck så kommer det uppstå mindre friktion vilket leder till mindre bränsleförbrukning och att mopeden kan uppfattas som aningen rappare.

Mopedfälg

Diameter till mopedfälgar

Diametern går inte att variera till någon större uträckning då avståndet till ramen / kåporna / gaffeln är begränsat. Kika därför på vad du har i dagsläget och välj samma som du har för att vara på säkra sidan.

Nav och bromstyper på mopeder

Det finns olika typer av infästningar för navet med olika axlar, hjulbultar m.m. De kommer även med olika bromstyper, tex skivbroms och trumbroms. Även här är det viktigt att du matchar det som satt på original!

Köp fälg till moped online

Vi säljer billiga och prisvärda fälgar till bland annat Piaggio och Peugeot. Vid alla köp över 800kr så bjuder vi på frakten, och om du mot all förmodan inte skulle bli nöjd så står vi självklart för returkostnaden.

Om du inte känner dig helt säker på vilka fälgar du ska köpa så är det bara att kontakta vår eminenta support på telefon eller mail!