Filter
Sortera
Visar 370 produkter

Munstycken till moped

Denna text hjälper dig att få svar på en del av frågorna som kan uppstå när du kikar på nya munstycken till din förgasare. Läser du runt på engelskspråkiga sidor kallas proceduren när man byter förgasarmunstycke för “jetting”. Detta kommer från ordet jets som är detsamma som förgasarmunstycke.

Finjustera motorn med hjälp av förgasarmunstycken

Att jetta om sin moped betyder då att finjustera förgasaren för att få den att alltid bistå motorn med rätt blandning av luft och bränsle. Grovt räknat så behöver luften bestå av ca 13 gånger massan av bränslet. Får man till det perfekta förhållandet så kommer motorn att bränna allt tillgängligt bränsle och utvecklar då sin fulla potential.

Har du fel storlek på munstycken så kan kraften försämras och i vissa fall även påverka motorn negativt och även förstöras om man har otur. Bland annat så kan motorn bli för varm vilket då gör att kolven i cylindern expanderar av värmen och fastnar. En av svårigheterna är dock att finjusteringen kan påverkas av många olika faktorer. Bland annat temperaturen, varvtalet och hur hårt motorn jobbar.

Munstycken moped

Vilket munstycke skall jag ha?

Det finns olika tillvägagångssätt för detta. Delvis kan du kika på vilken färg tändstiftet har. Har du ett för stort munstycke så kommer moppen blöddra och tändstiftet får en svart och sotig beläggning. Ett för litet munstycke gör att motorn blir svår att starta inte orkar varva upp och då får tändstiftet knappt något bränsle som passerar och den behåller då sin vitgråa färg. När munstycket har rätt storlek så släpper den igenom lagom mycket och skapar då en brunaktig färg. Du kan även prova dig fram efter känsla. Detta är dock ett mer riskabelt sätt och kräver att du känner mopeden väldigt väl. Ett bra tips är att börja med ett lite för stort munstycke för att sedan gå nedåt i storlek.

Köp munstycken till din moped online

Hos oss hittar du ett brett utbud av munstycken till moped till riktigt bra priser från kända varumärken som Stylepro, Mikuni, Gurtner, Dellorto, Keihin med flera. Handlar du över 800 kr så bjuder vi på frakten och om du inte skulle bli helt nöjd med ditt nya munstycke så står vi för returfrakten. Är du osäker på vilket förgasarmunstycke du ska välja? Då är du alltid varmt välkommen att kontakta vår support på antingen telefon eller mejl så hjälper de dig.