Filter
Sortera
Visar 13 produkter

Höjning Till Moped

Upplever du att din moped är för låg och vill åt mer markfrigång så är det en höjning du ska kolla efter. Vi erbjuder ett stort sortiment av produkter som passar de allra flesta flesta mopeder på den svenska marknaden.

Hur och varför höjer man en moped?

Det finns några anledningar till att man vill höja sin moped. Precis som vi skrev i det inledande stycket så kan det helt enkelt vara så att man upplever sin moped för låg och vill ha en högre markfrigång. En högre markfrigång innebär att du kan framföra din moped på ett mer ojämnt väglag än vad du kunde tidigare. Perfekt om du vill utforska nya platser dit din moped inte kunde ta dig tidigare. Det kan även vara praktiskt att ha en högre moped om du är lång så att dels av- och påstigning blir lättare samt att du får en bättre sittställning på mopeden. Så det finns alltså både praktiska och funktionella aspekter med att göra en höjning av sin moped.

Precis som att det kan vara fördelar med att höja sin moped så kan det ibland vara en sänkning som behövs för att din moped ska bli just som du vill ha den. Samma sak gäller här fast omvänt från om du är lång. det vill säga att är du lite kortare kan en sänkning av din moped göra det lättare att kliva av och på mopeden samt att den blir enklare att hantera vilket leder till ett tryggare framförande. Ytterligare en fördel med att sänka mopeden kan vara för att komma åt en bättre väghållning.

Olika typer av höjningar till moped

DDet finns några olika sätt man kan höja sin moped på men det absolut vanligaste är att antingen montera en gaffelbensförlängare eller en stötdämparförlängare. Vilket som är det bästa alternativet beror på vilken modell på moped du har. Du kan med fördel använda vårt filter “passar moped” för att på ett enkelt sätt kunna hitta rätt typ av höjning till din moped.

Tänk på

Till vissa typer av mopeder måste man vid en höjning köpa till ett sidostöd eller byta ut centralstödet då längden på stöden i regel är gjorda för just den specifika höjden som mopeden kommer med orginal. Görs inte detta så kommer inte stödet att kunna användas.

Delar

Vi säljer både original- och eftermarknadsdelar från välkända varumärken så som:

  • Stage6
  • Stylepro
  • Str8
  • Rieju