Filter
Sortera
Visar 4 produkter

Framgaffel till Moped

Hos oss hittar du framgafflar och tillbehör till de flesta typer av mopeder. Att ha en fungerande framgaffel som inte läcker olja är avgörande för hur mopeden kommer att upplevas på vägen. Är det dåligt tryck i framgaffeln så kommer den inte ta emot ojämnheter från underlaget på ett bra sätt och åkturen blir allt annat än bekväm.

Hitta rätt framgaffel till din moped

Ibland kan det det vara svårt att veta vilken framgaffel som passar till vilken moped. Som tur är har vi tagit fram ett filter som heter “passar moped”. Använder du dig av det filtret så kommer det inte att vara någon match att hitta rätt framgaffel till din moped.

Tillbehören

En framgaffel till moped består av många olika delar och för att bibehålla en god funktion behöver gaffeln underhållas. Oavsett om det är nya gaffelbälgar eller packboxar så hittar du garanterat det du söker hos oss. Vi har följande tillbehör till framgafflar för mopeder:

 • Bussningar
 • Packboxar
 • Gaffelbäljar
 • Fjädrar
 • Gaffelrör
 • Gummilock

Underhåll av framgaffeln

Det är inte bara är motorn som ska ha nya delar och olja. Även framgaffeln ska underhållas och servas. Det man ska vara noggrann med är att i och med att framgaffeln drar åt sig fukt och andra föroreningar utifrån så gäller det att hålla gaffelbenen så rena som möjligt. En framgaffeln blir aldrig varm på samma sätt som t.ex. en motor vilket gör att eventuell kondens och fukt ligger kvar tills man gör ett oljebyte i gaffeln. Anledningen till att det inte är bra när vatten blandas med oljan är att oljans viskositet ändras och dämparen riskerar då att ändra karaktär och på sikt kommer framgaffeln att bli mjukare vilken kan leda till genomslag och kraftiga returer.

Just därför det är viktigt att både hålla gaffelbenen så rena som möjligt och att byta packboxar i tid för att minimera risken för att framgaffeln ger upp.

Vad behövs för att göra en service på framgaffeln?

Vad du behöver för att göra en service av din framgaffeln till mopeden skiljer sig såklart lite åt beroende på vilken typ av framgaffel du har monterad på din moped. Men det är några generella saker du mer eller mindre alltid har nytta av.

Framgaffelolja

Här brukar det gå åt ca en liter till en framgaffel. Dock kan vissa behöva mer olja men i regel går klarar man sig på det. När det kommer till val av viskositeten på oljan skiljer detta sig mellan olika tillverkare. Ju högre viskositet desto hårdare blir dämparen. Kolla alltid vad den aktuella tillverkaren säger innan du väljer olja.

Packboxar

1st per gaffelben

Skrapringar

1st per gaffelben

Bussningar

Här går det åt 1st för nedre ben och 1st för övre den. Alltså 4 st totalt om man ska byta på en framgaffel.

Låsringar

1st per ben

Märken

Hos oss hittar du framgafflar med tillbehör till olika mopeder och vi säljer både icke-original och originaldelar. Vi har välkända varumärken så som:

 • Kstar
 • Stylepro
 • Derbi
 • Rieju
 • EBR Racing