Filter
Sortera
Visar 12 produkter

Bromsskivor Moped

Bromsskivor räknas som en slitdel vilket innebär att de med tiden kommer behöva bytas. Hur vet man när det är dags att byta ut sina bromsskivor? Vi förstår att det ibland kan det kännas som en djungel att inte bara veta när man ska byta bromsskivorna utan också hitta rätt mellan alla olika dimensioner och infästningar. Vi hoppas att du med hjälp av den här texten ska känna dig trygg med att välja ut dina nya bromsskivor till din moped.

Hur vet jag om bromsskivan är sliten?

Ett enkelt knep för att känna om bromsskivorna på din moped behöver bytas är att dra ett finger över själva bromsytan. Känner du ojämnheter eller repor i dem är det dags att byta. Gör du inte det så riskerar du att tappa bromsförmågan och på sikt få trasiga bromsskivor.

Så här byter du bromsskivor på egen hand

Det första steget är att montera av bromsoket. Därefter behöver man lossa hastighetsmätardrivningen från fälgen. Detta gör man så att inga vajrar och slangar sitter fast i däcken eller fälgarna. När du gjort dessa två steg monterar du av hjulet från framgaffeln. Det sitter med en lång genomgående bult som man skruvar av. Om du har gjort rätt ska hjulet gå att plocka av och du kommer åt att lossa bromsskivan från fälgen.

I regel sitter bromsskivan fast med insexskruvar. Dessa skruvar kan sitta ganska hårt så ett tips kan vara att smörja upp dem med någon form av smörjmedel så att du inte riskerar att förstöra någon av skruvarna till bromsskivan. Nu när du har fått av den gamla bromsskivan är det dags att montera den nya på samma sätt fast i omvänd ordning.

Tips

  • Var noggrann med att dra fast skruvarna ordentligt när du monterar din nya bromsskiva. Om man drar åt dem för löst så finns risken att de vibrerar loss.
  • Efterdra alltid skruvarna till bromsskivan när du kört några mil efter bytet för att kontrollera så att de fortfarande sitter som de ska.
  • Applicera blå loctite på skruvarna och dra åt till ca 8-10nm.

Känner du dig fortfarande osäker på vilken bromsskiva som passar till din moped så kan du använda dig av våra filter för att vilken modell som passar just din moped.

Märken

Vi säljer bromsskivor från kända varumärken så som:

  • Stylepro
  • Piaggio
  • Derby
  • Rieju
  • Peugeot