Filter
Sortera
Visar 121 produkter

Avgasrör och ljuddämpare för moped

Mopeder, motorcyklar och crossar har avgasrör och ljuddämpare av ett flertal olika anledningar:

  • Den leder bort gaser från åkaren och eventuell passagerare. Du och din passagerare vill inte bli neddragen i en dimma av gaser och avgasröret leder bort den till en betydligt bättre plats.
  • Sätter du en ljuddämpare på motorn så sänker du ljudnivån markant. Prova att gå på en motorshow eller liknande så förstår du hur högt ljudet kan bli.
  • Den hjälper motorn att prestera bättre. Tro det eller ej, att skruva fast ett avgasrör kan hjälpa motorn på din moped att fungera bättre. Det finns mängder av forskning kring detta men i grund och botten, går motorn bättre är det bra att ha!

Varför skall jag byta ut mitt avgasrör?

Din moped kom förmodligen med ett färdigmonterat avgasrör, så varför skulle du vilja byta den? Bland annat så har tillverkaren en budget att möta. Detta innebär att de kan ha använt en enklare design och funktion än vad som går att köpa på eftermarknaden. Avgasrören kan även väga betydligt mer än vad som är nödvändigt. Att få ner vikten kan i många fall göra mer effekt än en ökning i antal hästkrafter. Beroende på vilken moped du kör så kan du ändra ljudet till alltifrån en behaglig till ett rytande monster!

Hur påverkar ett eftermarknads-avgasrör min mopeds prestation?

Det finns ett flertal sätt att få motorn att arbeta hårdare. Göra den större, varva snabbare, komprimera luftinsuget etc. Den relevanta delen gällande avgasrör är dock att öka effektiviteten. En motor kan vara hur kraftig som helst. Men är den begränsat av delen där allt överflöd försvinner ut genom så kommer alla andra justeringar att ha en begränsad effekt.

Avgasrör moped

Vilken typ av avgasrör skall jag köpa?

Din körstil har betydelse för ditt val av avgasrör. En tyngre åkare med mycket packning behöver en typ medans en lättare åkare som enbart är ute och åker för skojs skull behöver en annan. Det finns avgasrör som kommer färdigt med ljuddämpare men även de som kommer utan. Du behöver även tänka på vad slutmålet är med din moped. Vill du bara ha lite ballare ljud? Kommer du fortsätta jobba och byta ut delar? Vill du öka effektiviteten? Skall det bara se lite coolare ut? Tänk på om du kommer ändra på andra delar i framtiden och planera in vad som passar med varandra så du inte står där och behöver byta ut saker i onödan.

Kolfiber, aluminium eller något annat?

Det finns många olika material som används. Bland annat kolfiber. Fördelen här är att vikten är väldigt låg jämfört med de flesta metaller. Nackdelen är kostnaden. Aluminium är en bra avvägning mellan kostnad och vikt vilket gör det till en riktig storsäljare.

Hos oss hittar du många olika avgasrör och ljuddämpare till moped till bra priser som passar de flesta mopeder såsom Yamaha DT50R, Peugeot Jetforce med flera.