Det finns inga produkter som matchar urvalet

Mopedhjälmar

Här på Cykelkraft har vi ett brett sortiment av mopedhjälmar och hjälmtillbehör. Alla mopedhjälmar vi säljer är självklart CE-godkända. Säkerheten är A och O. Det vet vi alla.

Idag kan det vara lite av en djungel med nya kategorier av hjälmar och ett ständigt växande utbud. Våran förhoppning är att du ska kunna känna dig säker med ditt val av mopedhjälm när du handlar hos oss. Se denna text som en lathund till att hitta ut ur djungeln av mopedhjälmar.

Olika stil för olika åkare

Att hitta rätt modell är inte alltid det lättaste. Ska man köra med en crosshjälm eller en integralhjälm? Svaret på frågan är att det inte finns något rätt eller fel utan det är upp till dig vad du tycker är snyggt när det kommer till mopedhjälmar. Det handlar helt enkelt om vad du trivs i och vilken typ av mopedhjälm som passar på ditt huvud. Det finns dock några riktlinjer som kan vara bra att förhålla sig till. T.ex. så kan en mopedhjälm utan fullface-skydd vara ett mindre bra val om du kör mycket på banor eller i terrängen.

Man kan bryta ner de olika mopedhjälmarna till 6 olika kategorier.

Följande mopedhjälmar hittar du hos oss

  • Crosshjälmar
  • Helvisirhjälmar
  • Integralhjälmar
  • Jethjälmar
  • Juniorhjälmar
  • Systemhjälmar

Crosshjälm

Crosshjälmen täcker hela ansiktet samt har ett hakskydd för att ge extra skydd åt käken. Det sitter en skärm på hjälmen som skyddar mot stänk och smuts från underlaget. En annan fördel med Crosshjälmen är att den är väl ventilerad vilket gör den sval och skön att använda även när sommartempraturerna gör sig påminda. Allt detta gör crosshjälmen till en perfekt mopedhjälm och nästan alla tillfällen.

Helvisirhjälm

Helvisirhjälmen ger samma skydd som dom lite enklare jethjälmarna. Fördelen med denna slags hjälm är att du har bättre skydd mot vinden och eventuella föremål som flyger i luften.

mopedhjälm

Intergralhjälm

En Intergralhjälm ger lika bra skydd som crosshjälmen men är mer slimmad i designen och mer väderskyddad. Fördelen med denna typ av hjälm är att den håller värmen när temperaturen är lite lägre. Men den fördelen kan snabbt vändas till en nackdel då en integralhjälm kan upplevas väldigt varm en sommardag.

Jethjälm

Jethjälmen är en så kallad öppen hjälm där. Gillar att glida runt på sommaren på en retro-moped eller bara vill ha det lite svalare så är en jethälm att rekommendera. Den här typen av mopedhjälm har något sämre säkerhet än integralhjälmar då den inte har en stängd framsida. Du kan fördelaktigt köpa på dig ett par snygga goggles för att slippa få vind och skräp i ögonen när du kör.

Systemhjälm

En systemhjälm är egentligen den mest ultimata hjälmen då den har samma skydd som enklare integralhjälmar. Fördelen med att ha en systemhjälm är att du enkelt kan fälla upp fronten när du stannar för att fika eller tanka.

Juniorhjälm

Precis som du hör på namnet så lämpar sig denna typ av mopedhjälm till den yngre generationen. Kanske har du ett syskon som vill åka med ner till stranden? Eller har du svårt att hitta rätt passform på en “vuxenhjälm”? Då kan Juniorhjälmen vara ett alternativ väl värt att titta på. Skillnaden mellan juniorhjälmarna kontra en vanlig hjälm är inte stora. I regel är de lika säkra och uppbyggd på samma sätt, utan den stora skillnaden är att juniorhjälmen finns ner i mindre storlekar än vad en mopedhjälm för en vuxen gör.

Värt att tänka på vid köp av mopedhjälm

Köp aldrig en begagnad hjälm då du inte vet vad den har varit utsatt för. Även om den ser hel och fin ut kan den vara förbrukad. En mopedhjälm är konstruerad för att klara en en smäll. Även om du inte har slagit i din hjälm så försök att byta ut din mopedhjälm minst vart 3-4 år. Svett och UV-strålning från solen påverkar hjälmarna negativ över tid, för precis som vi skrev i början av texten så är säkerhet A och O. Alla hjälmar vi säljer är godkända för att användas ute på vägarna så du ska kunna känna dig säker när du handlar hos oss.

Köp mopedhjälm online

Hos oss hittar du ett brett utbud av mopedhjälmar till riktigt bra priser från kända varumärken som Shiro, HJC, MDS, Oneal med fler. Handlar du över 800 kr så bjuder vi på frakten och om du inte skulle bli helt nöjd med din nya moppehjälm så står vi för returfrakten.

Är du osäker på vilken mopedhjälm du ska välja? Då är du alltid varmt välkommen att kontakta vår support på antingen telefon eller mejl så hjälper de dig.