Beskrivning

Made Linum har en slimmad design med lite urban känsla och kvalitativ elektronisk drivlina (Shimano STePS) som levererar massor av fart och genuin cykelglädje, oavsett hur mycket kraft du har kvar i benen. Den perfekta cykeln för dig som vill ha en hjälpsam och modern följeslagare som ger dig den där underbara känslan av att vara oövervinnerlig.

Den optimala cykeln för dig som vill ha lite extra hjälp i uppförsbackarna (perfekt om flåset börjar tryta, men viljan finns kvar) eller för dig som vill kunna cykla dig till jobbet utan att du ens behöver packa ner en massa ombyte i väskan. Modellen är absolut inte begränsad till jämna cykelvägar, mångsidigheten är en av dess absolut främsta egenskaper. Den klarar alla möjliga typer av underlag och miljöer och trivs precis lika bra inne i betongdjungeln som ute på grusvägarna. En riktigt mångsidig följeslagare som hjälper dig att ta dig dit du vill, både behagligt och med massor av stil.

En elassisterad cykel är troligen det smartaste fordonet du kan äga... du cyklar enkelt en mil på runt 25 minuter, du värnar om miljön och du slipper dessutom massor av tråkiga utgifter. Inga trängselavgifter, du parkerar gratis (och du slipper oroa dig för nitiska parkeringsvakter), inga depåstopp på bensinstationen och du undgår alla oväntade fakturor från bilverkstaden. Men det kanske bästa av allt är att du klarar jobbiga uppförsbackar och tuffa motvindslöpor utan att bli det minsta svettig... och dessutom "flyter det alltid på" även om det är mitt i rusningstrafiken.

Hjärtat är en fin dubbelreducerad aluminiumram (Alu 6061.T6 ) med en geometri som ser till att du har bra uppsikt över trafiken utan att du behöver tumma på varken effektivitet eller kraftöverföring.

Komponentmässigt har den en högkvalitativ motor på hela 250 watt från Shimano, vilket kombineras med ett kraftfullt batteri på över 400 Wh. I övrigt har den en modern och pålitlig drivlina med singelklinga från Shimano som ger precision och funktion samt har lättmanövrerade reglage som ger dig möjlighet att skifta mellan de 9 växlarna utan att det känns ansträngt.

Motor och växel samarbetar i en nästan sömlös harmoni och allt sker effektivt, tyst och ger dig dessutom en imponerande räckvidd. Tack vare sin effektiva drivning direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för massor av sköna mil med ett fantastiskt tryck i pedalerna.

Modellen är dessutom utrustad med slitstarka hjul med 44 mm breda däck, vilket skapar en riktigt behaglig upplevelse även på sträckningar där underlaget är lite sämre. Hela ekipaget väger in på ca. 20 kg och eftersom den gillar när det går undan har den effektiva hydrauliska skivbromsar vilket ger kraftfull och konsekvent prestanda året runt - oavsett om det regnar, snöar eller är dammigt.

Mer om ramen

En dubbelreducerad aluminiumram (Alu 6061.T6) som i den här versionen är designad för smidig integration med det kraftfulla batteriet. Om ramen flexar spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Made använder sig av konstruktion som minimerar flex och garanterar en effektiv kraftöverföring.

Vissa rör är något tunnare i godsen och levererar lite mera flex, allt för att öka komforten och se till att du kan hantera långa rundor utan problem.

Om MADE

MADE bygger svenskdesignade cyklar vars primära målsättning är att skapa moderna, lätta och funktionella cyklar för tufft nordiskt klimat. När skandinaviskt design förenas med asiatiskt kunnande blir resultatet ett lätt kvalitetsbygge av högsta kaliber som dessutom är otroligt rolig att cykla på. Samtliga modeller är designade med svenska väderförhållanden och svenskt klimat i åtanke, vilket ser till att cyklarna håller i ur och skur - år efter år.

Det här är Cykelkrafts egna varumärke och all design och sammansättning av specifikationer sker här hemma i Sverige, all produktion och merparten av monteringen sker borta i Taiwan, i det som numera kallas för cykeltillverkningens huvudstad, Taichung. Taiwanesisk ingenjörskonst ligger i absoluta framkant och det är sannerligen ingen tillfällighet att det är just här som världens största internationella cykelmässan går av stapeln varje år.

När det gäller utformning och funktion lämnar MADE aldrig något åt slumpen, det här är genomtänkta cyklar som utstrålar harmoni i varje liten detalj. Sen skadar det ju inte att någon av alla våra välmeriterade värmländska montörer lägger sina trygga händer på den sista, och kanske viktigaste, delen av produktionslinan. Denna sista slutmontering innebär finjustering och en noggrann översyn av cykelns samtliga komponenter, och den sker givetvis alltid här hemma i Karlstad.

Specifikation
Försäkring Ingår
Artikelnummer G-CK1207782
Varumärke Made
Serie MADE-cyklar
Årsmodell 2018
Färg Grå, Svart
Uppfyller kriterierna för elcykelpremien Ja
Växelreglageserie Shimano Altus
Framväxelserie Ingen framväxel
Bakväxelserie Shimano Altus
Antal växlar 9-växlad (1x9)
Bromstyp Hydraulisk skivbroms
Elsystem Shimano STePS
Medföljer batteri? Ja
Vikt (enligt tillverkaren) 20.2 kg
Ram Alu 6061.T6 double butted STePS
Rammaterial Aluminium
Framgaffeltyp Stel
Bakgaffeltyp Stel
Framgaffel Alloy rigid Superlight
Framgaffelmaterial Aluminium
Växelreglage Shimano Altus SL-M2000, RapidFire Plus
Bakväxel Shimano Altus RD-M2000
Vevparti Shimano FC-E6000, 44T, vevarmslängd: 170 mm
Vevlager Shimano STePS
Kedja KMC X9E-EPT
Kassett Shimano CS-HG201-9, 11-36T
Motor Shimano STePS DU-E6002
Motorplacering Vevparti
Motoreffekt 250 W
Vridmoment 50 Nm
Sensorer Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment
Maximal assistanshastighet 25 km/h
Genomsnittlig räckvidd 70 km
Maximal räckvidd 100 km
Batteri Shimano BT-E6010
Batterityp Litium-jon
Batteriplacering Diagonalrör
Avtagbart batteri Ja
Batterikapacitet (Wh) 418 Wh
Batterikapacitet (Ah) 11.6 Ah
Spänning 36 V
Kan laddas på cykeln Ja
Batteriladdare Shimano EC-E6000
Laddningstid 4 h
Display Shimano SC-E6000
Avtagbar display Ja
Displayens position Centrum
Assistansnivåer Off, Eco, Normal, High
Gåassistans Ja (upp till 6 km/h)
Hjulstorlek 28"
Framnav Shimano HB-TX505 CL
Baknav Shimano FH-TX505-8 CL
Ekrar Sapim Leader, svart
Fälgar Weinmann U28 Disc Sport, 32H
Däck Impac Smart Pac 44-622
Däckdimension 44-622
Frambroms Shimano BR-M315 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
Bakbroms Shimano BR-M315 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
Handtag/Styrlinda Ergo Lock-on dual density kraton-gel
Styre ONE Sport Flat, bredd: 660 mm, diameter: 25.4 mm
Styrstam ONE Sport, längd: 90 mm
Styrlager FSA No.42 1 1/8" Semi-Cartrige
Sadelstolpe ONE Sport, 27.2 × 300 mm
Sadel Selle Royal Lancia
Pedaler Marwi SP-610
Skärmar Ja
Stöd Ja
Recensioner4
MADE Linum dam svart

Toppen
4 5
Star

Cykeln känns väldigt välgjord och genomtänkt. Leveransen klockren uppburen till lägenheten. Bara att vrida styret och börja cykla.

MADE Linum dam svart

Snygg och bra
4 5
Star

Ser lika snygg ut i verkligheten som på bild. Känns gedigen och hyfsade komponenter.

MADE Linum dam svart

Mycket nöjd!
4 5
Star

Motorn hjälper till tyst och smidigt, lättcyklad och smidiga växlar.
Upplever dock att motorn är lite "ryckig" när det blåser mycket, kan kanske bero på att den parerar vindbyar.
Totalt sett så är jag helnöjd!

MADE Linum dam svart

Mycket nöjd elcyklist
5 5
Star

Cykeln känns minimalistisk i sin design, vilket vi gillar. Tighta matta stänkskärmar och snygg design överhuvudtaget. Extremt tyst när man cyklar. Inga skallrande delar utan man glider fram tyst och mjukt.

Skriv en recension OM MADE Linum dam svart
Frågor & Svar 5
41

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
21

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
6

Fråga

Hej. Är intresserad av Elcykel med mittmotor. Vilken/vilka är skillnaderna mot superior Erx 690? Mvh Ulrika

2018-03-08 från Ulrika
 • SVAR

  Hej Ulrika,

  Det är några mindre detalj skillnader. Dock så kommer Linum med skärmar och en annan sadel. Så välj den som faller dig bäst i smaken.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  från Christoffer Stenbeck (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
1

Fråga

Hej.
Är det enbart utformningen på ramen som skiljer herrcykel från damcykel?

Vänligen
Per

2018-06-24 från Per Rosendal
 • SVAR

  Hej Per, det är faktiskt fler skillnader mellan dam och herr förutom ramen. Herrmodellen har längre vevarmar samt att styrstammen är något längre.
  Vevarmslängd: Dam 170mm/Herr 175m
  Styrstammsllängd:Dam 90mm/Herr 110mm

  från Alexander (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
0

Fråga

Jag vill läsa om cykelns specifikationer men listan är tom?

2018-08-30 från Maria
 • SVAR

  Hej Maria,

  Har kollat både från olika datorer och mobil och kan se specifikationerna utan problem. Vad använder du för webläsare? Prova att ladda om sidan annars kontakta vår kundtjänst så skall vi återkomma med en detaljerad lista åt dig.

  från Christoffer, Produktexpert (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om MADE Linum dam svart

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Made Linum har en slimmad design med lite urban känsla och kvalitativ elektronisk drivlina (Shimano STePS) som levererar massor av fart och genuin cykelglädje, oavsett hur mycket kraft du har kvar i benen. Den perfekta cykeln för dig som vill ha en hjälpsam och modern följeslagare som ger dig den där underbara känslan av att vara oövervinnerlig.

Den optimala cykeln för dig som vill ha lite extra hjälp i uppförsbackarna (perfekt om flåset börjar tryta, men viljan finns kvar) eller för dig som vill kunna cykla dig till jobbet utan att du ens behöver packa ner en massa ombyte i väskan. Modellen är absolut inte begränsad till jämna cykelvägar, mångsidigheten är en av dess absolut främsta egenskaper. Den klarar alla möjliga typer av underlag och miljöer och trivs precis lika bra inne i betongdjungeln som ute på grusvägarna. En riktigt mångsidig följeslagare som hjälper dig att ta dig dit du vill, både behagligt och med massor av stil.

En elassisterad cykel är troligen det smartaste fordonet du kan äga... du cyklar enkelt en mil på runt 25 minuter, du värnar om miljön och du slipper dessutom massor av tråkiga utgifter. Inga trängselavgifter, du parkerar gratis (och du slipper oroa dig för nitiska parkeringsvakter), inga depåstopp på bensinstationen och du undgår alla oväntade fakturor från bilverkstaden. Men det kanske bästa av allt är att du klarar jobbiga uppförsbackar och tuffa motvindslöpor utan att bli det minsta svettig... och dessutom "flyter det alltid på" även om det är mitt i rusningstrafiken.

Hjärtat är en fin dubbelreducerad aluminiumram (Alu 6061.T6 ) med en geometri som ser till att du har bra uppsikt över trafiken utan att du behöver tumma på varken effektivitet eller kraftöverföring.

Komponentmässigt har den en högkvalitativ motor på hela 250 watt från Shimano, vilket kombineras med ett kraftfullt batteri på över 400 Wh. I övrigt har den en modern och pålitlig drivlina med singelklinga från Shimano som ger precision och funktion samt har lättmanövrerade reglage som ger dig möjlighet att skifta mellan de 9 växlarna utan att det känns ansträngt.

Motor och växel samarbetar i en nästan sömlös harmoni och allt sker effektivt, tyst och ger dig dessutom en imponerande räckvidd. Tack vare sin effektiva drivning direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för massor av sköna mil med ett fantastiskt tryck i pedalerna.

Modellen är dessutom utrustad med slitstarka hjul med 44 mm breda däck, vilket skapar en riktigt behaglig upplevelse även på sträckningar där underlaget är lite sämre. Hela ekipaget väger in på ca. 20 kg och eftersom den gillar när det går undan har den effektiva hydrauliska skivbromsar vilket ger kraftfull och konsekvent prestanda året runt - oavsett om det regnar, snöar eller är dammigt.

Mer om ramen

En dubbelreducerad aluminiumram (Alu 6061.T6) som i den här versionen är designad för smidig integration med det kraftfulla batteriet. Om ramen flexar spelar det ingen roll hur väl cykeln i övrigt är konstruerad, du kommer ändå inte att få ner all kraft i underlaget. Made använder sig av konstruktion som minimerar flex och garanterar en effektiv kraftöverföring.

Vissa rör är något tunnare i godsen och levererar lite mera flex, allt för att öka komforten och se till att du kan hantera långa rundor utan problem.

Om MADE

MADE bygger svenskdesignade cyklar vars primära målsättning är att skapa moderna, lätta och funktionella cyklar för tufft nordiskt klimat. När skandinaviskt design förenas med asiatiskt kunnande blir resultatet ett lätt kvalitetsbygge av högsta kaliber som dessutom är otroligt rolig att cykla på. Samtliga modeller är designade med svenska väderförhållanden och svenskt klimat i åtanke, vilket ser till att cyklarna håller i ur och skur - år efter år.

Det här är Cykelkrafts egna varumärke och all design och sammansättning av specifikationer sker här hemma i Sverige, all produktion och merparten av monteringen sker borta i Taiwan, i det som numera kallas för cykeltillverkningens huvudstad, Taichung. Taiwanesisk ingenjörskonst ligger i absoluta framkant och det är sannerligen ingen tillfällighet att det är just här som världens största internationella cykelmässan går av stapeln varje år.

När det gäller utformning och funktion lämnar MADE aldrig något åt slumpen, det här är genomtänkta cyklar som utstrålar harmoni i varje liten detalj. Sen skadar det ju inte att någon av alla våra välmeriterade värmländska montörer lägger sina trygga händer på den sista, och kanske viktigaste, delen av produktionslinan. Denna sista slutmontering innebär finjustering och en noggrann översyn av cykelns samtliga komponenter, och den sker givetvis alltid här hemma i Karlstad.

Försäkring Ingår
Artikelnummer G-CK1207782
Serie MADE-cyklar
Årsmodell 2018
Uppfyller kriterierna för elcykelpremien Ja
Växelreglageserie Shimano Altus
Framväxelserie Ingen framväxel
Bakväxelserie Shimano Altus
Antal växlar 9-växlad (1x9)
Elsystem Shimano STePS
Medföljer batteri? Ja
Rammaterial Aluminium
Framgaffeltyp Stel
Varumärke Made
Färg Grå, Svart
Bromstyp Hydraulisk skivbroms
Vikt (enligt tillverkaren) 20.2 kg
Ram Alu 6061.T6 double butted STePS
Bakgaffeltyp Stel
Framgaffel Alloy rigid Superlight
Framgaffelmaterial Aluminium
Växelreglage Shimano Altus SL-M2000, RapidFire Plus
Bakväxel Shimano Altus RD-M2000
Vevparti Shimano FC-E6000, 44T, vevarmslängd: 170 mm
Vevlager Shimano STePS
Kedja KMC X9E-EPT
Kassett Shimano CS-HG201-9, 11-36T
Motor Shimano STePS DU-E6002
Motorplacering Vevparti
Motoreffekt 250 W
Vridmoment 50 Nm
Sensorer Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment
Maximal assistanshastighet 25 km/h
Genomsnittlig räckvidd 70 km
Maximal räckvidd 100 km
Batteri Shimano BT-E6010
Batterityp Litium-jon
Batteriplacering Diagonalrör
Avtagbart batteri Ja
Batterikapacitet (Wh) 418 Wh
Batterikapacitet (Ah) 11.6 Ah
Spänning 36 V
Kan laddas på cykeln Ja
Batteriladdare Shimano EC-E6000
Laddningstid 4 h
Display Shimano SC-E6000
Avtagbar display Ja
Displayens position Centrum
Assistansnivåer Off, Eco, Normal, High
Gåassistans Ja (upp till 6 km/h)
Hjulstorlek 28"
Framnav Shimano HB-TX505 CL
Baknav Shimano FH-TX505-8 CL
Ekrar Sapim Leader, svart
Fälgar Weinmann U28 Disc Sport, 32H
Däck Impac Smart Pac 44-622
Däckdimension 44-622
Frambroms Shimano BR-M315 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
Bakbroms Shimano BR-M315 hydraulisk skivbroms, bromsskiva: 160 mm
Handtag/Styrlinda Ergo Lock-on dual density kraton-gel
Styre ONE Sport Flat, bredd: 660 mm, diameter: 25.4 mm
Styrstam ONE Sport, längd: 90 mm
Styrlager FSA No.42 1 1/8" Semi-Cartrige
Sadelstolpe ONE Sport, 27.2 × 300 mm
Sadel Selle Royal Lancia
Pedaler Marwi SP-610
Skärmar Ja
Stöd Ja
Visa hela specifikationen
Visa mindre
MADE Linum dam svart

Toppen
4 5
Star

Cykeln känns väldigt välgjord och genomtänkt. Leveransen klockren uppburen till lägenheten. Bara att vrida styret och börja cykla.

MADE Linum dam svart

Snygg och bra
4 5
Star

Ser lika snygg ut i verkligheten som på bild. Känns gedigen och hyfsade komponenter.

MADE Linum dam svart

Mycket nöjd!
4 5
Star

Motorn hjälper till tyst och smidigt, lättcyklad och smidiga växlar.
Upplever dock att motorn är lite "ryckig" när det blåser mycket, kan kanske bero på att den parerar vindbyar.
Totalt sett så är jag helnöjd!

MADE Linum dam svart

Mycket nöjd elcyklist
5 5
Star

Cykeln känns minimalistisk i sin design, vilket vi gillar. Tighta matta stänkskärmar och snygg design överhuvudtaget. Extremt tyst när man cyklar. Inga skallrande delar utan man glider fram tyst och mjukt.

Skriv en recension OM MADE Linum dam svart
41

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
21

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
6

Fråga

Hej. Är intresserad av Elcykel med mittmotor. Vilken/vilka är skillnaderna mot superior Erx 690? Mvh Ulrika

2018-03-08 från Ulrika
 • SVAR

  Hej Ulrika,

  Det är några mindre detalj skillnader. Dock så kommer Linum med skärmar och en annan sadel. Så välj den som faller dig bäst i smaken.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  från Christoffer Stenbeck (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
1

Fråga

Hej.
Är det enbart utformningen på ramen som skiljer herrcykel från damcykel?

Vänligen
Per

2018-06-24 från Per Rosendal
 • SVAR

  Hej Per, det är faktiskt fler skillnader mellan dam och herr förutom ramen. Herrmodellen har längre vevarmar samt att styrstammen är något längre.
  Vevarmslängd: Dam 170mm/Herr 175m
  Styrstammsllängd:Dam 90mm/Herr 110mm

  från Alexander (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
0

Fråga

Jag vill läsa om cykelns specifikationer men listan är tom?

2018-08-30 från Maria
 • SVAR

  Hej Maria,

  Har kollat både från olika datorer och mobil och kan se specifikationerna utan problem. Vad använder du för webläsare? Prova att ladda om sidan annars kontakta vår kundtjänst så skall vi återkomma med en detaljerad lista åt dig.

  från Christoffer, Produktexpert (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om MADE Linum dam svart