Beskrivning

Alla fyrkantiga bakåtsträvare hävdar att det är lönlöst att försöka uppfinna hjulet igen. Vi håller delvis med, men vi vågar nog påstå att vår helt egna MADE Linde är beviset för att ihärdig utveckling, ständig förbättringar, smarta detaljer och moderna tillverkningsmetoder faktisk kan ge en helt ny dimension till cykling på en tidlös och stilig klassisker. 

Vi har väll alla hört att "det var bättre förr" och vi kan förstå att det är lätt att tro att det även gäller farmors gamla damcykel. Visst den var både hållbar, ganska pålitlig och "- den står ju fortfarande där nere i källaren". Men det är väl just det senare som är den gamla damcykelns akilleshäl, att den sällan används och fortfarande bara står där nere i källaren. Vi har nog ofta glömt att farmor många gånger ledde sin cykel och att hon nästan alltid var tvungen att kliva av cykeln så fort det blev minsta lila uppförsbacke. Den främsta anleding är helt enkelt att farmors cykel (i ren motsats till MADE Linde) vägde bly och dessutom var tämligen obekväm att sitta på.

Efter att i snart 30 år (och hundratusentals sålda cyklar) ha samlat på oss massor av erfarenhet av cykling så är MADE Linde Cykelkrafts svar på frågan "Hur skall en modern damcykel av idag se ut?". Vi har noga lyssnat på vad folk verkligen vill ha, och den är inte bara färgsatt i rätt färg, och den har heller inte bara det klassiska snittet för en svensk damcykel - den är mycket lättare och betydligt roligare att cykla på än de allra allra flesta andra damcyklarna på marknaden. Vad sägs om nästan ett helt kilo lättare än storsäljaren i kategorien?

Chassit består av en lätt och styv aluminiumram med klassisk hängmatteform och praktiskt lågt insteg. Farten hanteras av en extremt beprövad drivlina med 3 Shimano Nexus-växlar med helt problemfri fotbroms som fungerar oavsett väderlek och vägförhållanden. Utrustningsnivån är skyhög och består av en noga utvald mix av pålitliga komponeter i kvalitativa material. Eller vad sägs om både pakethållare, stänkskärmar, godkänt lås (en försäkring ingår dessutom), stöd, kedjeskydd, korg, batteribelysning och massor av annat. Alla delar är noga utvalda för att hålla vikten på en låg nivå, och därmed se till att du kan hålla lättheten i cyklingen på en hög nivå.

Så vill du också bli lycklig ägare till en testvinnare med klassiskt vackra former, låg vikt och pålitlig funktion som presterar lika bra oavsett om du ska pendla till jobbet, cykla söndagsturen, eller tryggt vill kunna köra hem i oberäkneligt vinterväglag? Då är MADE Linde helt rätt val för dig!

Står du fortfarande i valet och kvalet mellan MADE Linde och någon annan av våra klassiska treväxlade cyklarna? Då tycker vi att du ska ta och titta på dessa lyxiga detaljer som Linde har, men som alternativen troligtvis inte har:

 • Gelsadel - ger oslagbar komfort i sadeln!
 • Ergonomiska handtag
 • Ställbar styrstam (vill du ha det sportigt eller bekvämt? Du väljer själv - varje dag!)
 • Punkteringsskyddade däck
 • Kvalitetspakethållare från svenska Atran Velo

Om MADE

MADE bygger svenskdesignade cyklar som ska vara roliga att cykla på. Cyklarna byggs i Taichung - världens bästa plats att bygga fina och lätta aluminiumramar på! Det gör att cyklarna blir roliga att cykla på - men samtidigt är de designade med svenska väder- och vindförhållanden i åtanke, vilket gör att de håller i ur och skur - år efter år.

Specifikation
Försäkring Ingår
Artikelnummer G-CK1120223
Serie MADE-cyklar
Årsmodell 2018
Hjulstorlek 28"
Rammaterial Aluminium
Framgaffeltyp Stel
Framgaffelmaterial Stål
Bromstyp Fotbroms
Växelreglageserie Shimano Nexus
Framväxelserie Ingen framväxel
Bakväxelserie Shimano Nexus
Antal växlar 3-växlad (navväxel)
Ram Cityram med lågt insteg i 6061 aluminium med fäste för fotbromsnav
Framgaffel Citystålgaffel med fäste för skärm, cykelkorg och v-broms. En smart fjäder sitter fäst mellan gaffeln och ramen som ser till att hjulet pekar rakt fram när cykeln är parkerad, underlättar när man ska lasta i korgen
Växelreglage Shimano Nexus 3, vridreglage med kort grepp
Bakväxel Shimano Nexus 3
Frambroms Tektro C310, v-broms
Bakbroms Shimano Nexus-fotbroms
Vevparti Samox aluminiumvevarmar i silver med 42T ståldrev i svart, vevarmslängd: 170 mm
Vevlager FSA BB-7420ST SQ-E med dubbeltätade masiknlager
Kassett Shimano 18T
Kedja Taya GST300, antirostbehandlad
Hjul Dubbelbottnad aluminiumfälg med CNC-frästa sidor, framnav: Formula OV31-F, baknav: Shimano Nexus 3 SG-3C41, 36 st rostfria ekrar/hjul
Däck CST C-1698, extra punkteringsskydd, svart med reflexrand, 47-622
Däckdimension 47-622
Styrlager FSA TH-B52S 1 1/8", svart, vattentätt
Styrstam Kalloy AL-828 Quill, aluminium, silver, justerbar vinkel 0-60°, styrdiameter: 25.4 mm, längd: 95 mm
Styre Kalloy AL-078, aluminium, silver, stigning: 45 mm, diameter: 25.4 mm, bredd: 618 mm
Handtag/Styrlinda Velo Synthetics/Kraton, svart, bredd: 132/92 mm (v/h)
Sadelstolpe Kalloy SP-242 aluminium, silver, mikrojustering av sadelns vinkel, diameter: 28.6 mm, längd: 300 mm
Sadel Velo VL6104E Gel, stålrails, svart med Made Logo
Pedaler FPD NW-496, svart plastkropp med grå kratongummi-topp, infälld reflex
SSF-Godkänt lås Ja
Medföljer Godkänt fast monterat ramlås, Herrmans batteribaklampa för pakethållare, XingCheng LED batteriframlampa, cykelkorg, pakethållare i aluminium, kjolskydd i plast, skärmar, centrummonterat stöd i aluminium
Vikt (enligt tillverkaren) 17,2 kg
Färg Svart
Varumärke Made
Recensioner7
MADE Linde 3-växlad blanksvart

Made Linde
4 5
Star

Är supernöjd med denna cykel. Stabil cykel och en fröjd att köra. Bekväm sadel och handtagen är ett stort plus med extrastödet vid handloven, dock är stödet för instabilt när underlaget är ojämt och välter om du har "packning" kvar i korgen framtill.

MADE Linde 3-växlad blanksvart

Kul initiativ
5 5
Star

Jag gillar konkurrens så jag ger cykeln bra betyg. Det är en damcykel, men växlar, sadel, styre mm är av bra kvalitet och det är en lätt cykel. Sen vet jag inte om den är snygg.

MADE Linde 3-växlad blanksvart

Robust, lättcyklad och snygg
5 5
Star

Gav denna cykeln till min fru i present. Hon är väldigt förtjust. Den är robust, lättcyklad och dessutom väldigt snygg.

MADE Linde 3-växlad blanksvart

Bra och stabil cykel
4 5
Star

Made Linde är en stabil cykel som känns hållbar och rejäl. Mycket nöjd!

Bäst i test – ”Superbekväm, som att sitta i en fåtölj”
Star

8 Damcyklar men bara en är bäst i test!

Made som är ett helt nytt svenskt varumärke har verkligen lyckats. Linde är stabil, känns gedigen, inga kedjeskydd eller stänkskärmar i plast, ändå är den lätt. Men framför allt är den skön att sitta på, gelsadeln känns som en kudde mot rumpan - eller som att sitta i en skön fotölj. Även handtagen är toppen och klart bekvämast i testet. Extra plus också för att styret är ställbart, praktiskt för de sportigare turerna. Fint driv, lätt i backar, möjligen är fotbromsen något svag. Ska bli spännande att se hur nykomlingen håller sig över tid.

MADE Linde - Bäst i test bland vårens damcyklar 2017

Skriven av 2017-04-06 av Aftonbladet+

Toppencykel
Star

Bekväm, lättcyklad och lättmonterad. Var lite orolig att jag skulle behöva byta ut sadeln mot en bredare, men den är verkligen superbekväm!
Däremot var kjolskyddet av plast, och buckligt på ett sätt som inte verkar gå att justera, vilket känns trist på en helt ny produkt.

Skriven av 2017-12-12 av Lovisa

Helnöjd
Star

Beställde och några dagar senare kom den ihopskruvad (några delar kvar) hem till dörren. En fantastisk fin cykel som är lite ljusare i färgen än på bilden, vilket inte är negativt för den är mycket finare live.
En bastant och bra cykel!

Skriven av 2018-04-11 av Linda
Skriv en recension OM MADE Linde 3-växlad blanksvart
Frågor & Svar 2
41

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
20

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om MADE Linde 3-växlad blanksvart

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Alla fyrkantiga bakåtsträvare hävdar att det är lönlöst att försöka uppfinna hjulet igen. Vi håller delvis med, men vi vågar nog påstå att vår helt egna MADE Linde är beviset för att ihärdig utveckling, ständig förbättringar, smarta detaljer och moderna tillverkningsmetoder faktisk kan ge en helt ny dimension till cykling på en tidlös och stilig klassisker. 

Vi har väll alla hört att "det var bättre förr" och vi kan förstå att det är lätt att tro att det även gäller farmors gamla damcykel. Visst den var både hållbar, ganska pålitlig och "- den står ju fortfarande där nere i källaren". Men det är väl just det senare som är den gamla damcykelns akilleshäl, att den sällan används och fortfarande bara står där nere i källaren. Vi har nog ofta glömt att farmor många gånger ledde sin cykel och att hon nästan alltid var tvungen att kliva av cykeln så fort det blev minsta lila uppförsbacke. Den främsta anleding är helt enkelt att farmors cykel (i ren motsats till MADE Linde) vägde bly och dessutom var tämligen obekväm att sitta på.

Efter att i snart 30 år (och hundratusentals sålda cyklar) ha samlat på oss massor av erfarenhet av cykling så är MADE Linde Cykelkrafts svar på frågan "Hur skall en modern damcykel av idag se ut?". Vi har noga lyssnat på vad folk verkligen vill ha, och den är inte bara färgsatt i rätt färg, och den har heller inte bara det klassiska snittet för en svensk damcykel - den är mycket lättare och betydligt roligare att cykla på än de allra allra flesta andra damcyklarna på marknaden. Vad sägs om nästan ett helt kilo lättare än storsäljaren i kategorien?

Chassit består av en lätt och styv aluminiumram med klassisk hängmatteform och praktiskt lågt insteg. Farten hanteras av en extremt beprövad drivlina med 3 Shimano Nexus-växlar med helt problemfri fotbroms som fungerar oavsett väderlek och vägförhållanden. Utrustningsnivån är skyhög och består av en noga utvald mix av pålitliga komponeter i kvalitativa material. Eller vad sägs om både pakethållare, stänkskärmar, godkänt lås (en försäkring ingår dessutom), stöd, kedjeskydd, korg, batteribelysning och massor av annat. Alla delar är noga utvalda för att hålla vikten på en låg nivå, och därmed se till att du kan hålla lättheten i cyklingen på en hög nivå.

Så vill du också bli lycklig ägare till en testvinnare med klassiskt vackra former, låg vikt och pålitlig funktion som presterar lika bra oavsett om du ska pendla till jobbet, cykla söndagsturen, eller tryggt vill kunna köra hem i oberäkneligt vinterväglag? Då är MADE Linde helt rätt val för dig!

Står du fortfarande i valet och kvalet mellan MADE Linde och någon annan av våra klassiska treväxlade cyklarna? Då tycker vi att du ska ta och titta på dessa lyxiga detaljer som Linde har, men som alternativen troligtvis inte har:

 • Gelsadel - ger oslagbar komfort i sadeln!
 • Ergonomiska handtag
 • Ställbar styrstam (vill du ha det sportigt eller bekvämt? Du väljer själv - varje dag!)
 • Punkteringsskyddade däck
 • Kvalitetspakethållare från svenska Atran Velo

Testfakta - Damcykeltest 2017

I aftonbladets test av 8 stycken damcyklar så tog Made Linde hem förstaplatsen som bästa damcykeln. Några utvalda ord från testet löd följande: Framför allt är den skön att sitta på, gelsadeln känns som en kudde mot rumpan - eller som att sitta i en skön fotölj. Även handtagen är toppen och klart bekvämast i testet. Extra plus också för att styret är ställbart, praktiskt för de sportigare turerna.

Om MADE

MADE bygger svenskdesignade cyklar som ska vara roliga att cykla på. Cyklarna byggs i Taichung - världens bästa plats att bygga fina och lätta aluminiumramar på! Det gör att cyklarna blir roliga att cykla på - men samtidigt är de designade med svenska väder- och vindförhållanden i åtanke, vilket gör att de håller i ur och skur - år efter år.

Försäkring Ingår
Artikelnummer G-CK1120223
Serie MADE-cyklar
Årsmodell 2018
Rammaterial Aluminium
Framgaffeltyp Stel
Växelreglageserie Shimano Nexus
Framväxelserie Ingen framväxel
Bakväxelserie Shimano Nexus
Antal växlar 3-växlad (navväxel)
Hjulstorlek 28"
Framgaffelmaterial Stål
Bromstyp Fotbroms
Ram Cityram med lågt insteg i 6061 aluminium med fäste för fotbromsnav
Framgaffel Citystålgaffel med fäste för skärm, cykelkorg och v-broms. En smart fjäder sitter fäst mellan gaffeln och ramen som ser till att hjulet pekar rakt fram när cykeln är parkerad, underlättar när man ska lasta i korgen
Växelreglage Shimano Nexus 3, vridreglage med kort grepp
Bakväxel Shimano Nexus 3
Frambroms Tektro C310, v-broms
Bakbroms Shimano Nexus-fotbroms
Vevparti Samox aluminiumvevarmar i silver med 42T ståldrev i svart, vevarmslängd: 170 mm
Vevlager FSA BB-7420ST SQ-E med dubbeltätade masiknlager
Kassett Shimano 18T
Kedja Taya GST300, antirostbehandlad
Hjul Dubbelbottnad aluminiumfälg med CNC-frästa sidor, framnav: Formula OV31-F, baknav: Shimano Nexus 3 SG-3C41, 36 st rostfria ekrar/hjul
Däck CST C-1698, extra punkteringsskydd, svart med reflexrand, 47-622
Däckdimension 47-622
Styrlager FSA TH-B52S 1 1/8", svart, vattentätt
Styrstam Kalloy AL-828 Quill, aluminium, silver, justerbar vinkel 0-60°, styrdiameter: 25.4 mm, längd: 95 mm
Styre Kalloy AL-078, aluminium, silver, stigning: 45 mm, diameter: 25.4 mm, bredd: 618 mm
Handtag/Styrlinda Velo Synthetics/Kraton, svart, bredd: 132/92 mm (v/h)
Sadelstolpe Kalloy SP-242 aluminium, silver, mikrojustering av sadelns vinkel, diameter: 28.6 mm, längd: 300 mm
Sadel Velo VL6104E Gel, stålrails, svart med Made Logo
Pedaler FPD NW-496, svart plastkropp med grå kratongummi-topp, infälld reflex
SSF-Godkänt lås Ja
Medföljer Godkänt fast monterat ramlås, Herrmans batteribaklampa för pakethållare, XingCheng LED batteriframlampa, cykelkorg, pakethållare i aluminium, kjolskydd i plast, skärmar, centrummonterat stöd i aluminium
Vikt (enligt tillverkaren) 17,2 kg
Färg Svart
Varumärke Made
Visa hela specifikationen
Visa mindre
MADE Linde 3-växlad blanksvart

Made Linde
4 5
Star

Är supernöjd med denna cykel. Stabil cykel och en fröjd att köra. Bekväm sadel och handtagen är ett stort plus med extrastödet vid handloven, dock är stödet för instabilt när underlaget är ojämt och välter om du har "packning" kvar i korgen framtill.

MADE Linde 3-växlad blanksvart

Kul initiativ
5 5
Star

Jag gillar konkurrens så jag ger cykeln bra betyg. Det är en damcykel, men växlar, sadel, styre mm är av bra kvalitet och det är en lätt cykel. Sen vet jag inte om den är snygg.

MADE Linde 3-växlad blanksvart

Robust, lättcyklad och snygg
5 5
Star

Gav denna cykeln till min fru i present. Hon är väldigt förtjust. Den är robust, lättcyklad och dessutom väldigt snygg.

MADE Linde 3-växlad blanksvart

Bra och stabil cykel
4 5
Star

Made Linde är en stabil cykel som känns hållbar och rejäl. Mycket nöjd!

Bäst i test – ”Superbekväm, som att sitta i en fåtölj”
Star

8 Damcyklar men bara en är bäst i test!

Made som är ett helt nytt svenskt varumärke har verkligen lyckats. Linde är stabil, känns gedigen, inga kedjeskydd eller stänkskärmar i plast, ändå är den lätt. Men framför allt är den skön att sitta på, gelsadeln känns som en kudde mot rumpan - eller som att sitta i en skön fotölj. Även handtagen är toppen och klart bekvämast i testet. Extra plus också för att styret är ställbart, praktiskt för de sportigare turerna. Fint driv, lätt i backar, möjligen är fotbromsen något svag. Ska bli spännande att se hur nykomlingen håller sig över tid.

MADE Linde - Bäst i test bland vårens damcyklar 2017

Skriven av 2017-04-06 av Aftonbladet+

Toppencykel
Star

Bekväm, lättcyklad och lättmonterad. Var lite orolig att jag skulle behöva byta ut sadeln mot en bredare, men den är verkligen superbekväm!
Däremot var kjolskyddet av plast, och buckligt på ett sätt som inte verkar gå att justera, vilket känns trist på en helt ny produkt.

Skriven av 2017-12-12 av Lovisa

Helnöjd
Star

Beställde och några dagar senare kom den ihopskruvad (några delar kvar) hem till dörren. En fantastisk fin cykel som är lite ljusare i färgen än på bilden, vilket inte är negativt för den är mycket finare live.
En bastant och bra cykel!

Skriven av 2018-04-11 av Linda
Skriv en recension OM MADE Linde 3-växlad blanksvart
41

Fråga

Om jag köper denna cykel och beställer stänkskydd eller något annat tillbehör samtidigt, monterar ni de då på cykeln innan den levereras?

2016-05-09 från Samuel
 • SVAR

  Hej,

  Ja, samtliga tillbehör som ligger i samma order som en cykel monteras på cykeln innan vi levererar den till dig.

  från Markus (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
20

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås, belysning osv).

  Men, precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret och skruva på pedalerna tar cirka 5 minuter, och vi har producerat några filmer som hjälper dig. Du hittar dessa här: http://www.cykelkraft.se/monteringsguide

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om MADE Linde 3-växlad blanksvart