Beskrivning

Lådcykel som sticker ut från mängden med sina överlägsna köregenskaper

Den multifunktionella Centurion Challenger E Street är en robust trehjuliga lastcykel med smidig manöverförmåga som täcker dina vardagliga behov av både stora och små frakter. En välutrustad och komfortabel lastcykel med extremt smidig eldrift som ser till att du med gott samvete kan lämna bilen hemma även när du vill kunna få med rejält med packning. Den här komfortinriktade lådcykeln har förträffliga köregenskaper kommer bli en pålitlig stämningshöjare för hela familjen, och till allas förtjusning har den utrymme för två barn och ser samtidigt till att ni får plats med er stora mängder last. Att trampa till förskolan blir ett vardagligt äventyr, shoppingen inför långhelgerna blir till en ren barnlek och drömmen om familjeutflykten till badplatsen kan fullbordas redan imorgon. Men det kanske bästa av allt är ändå själva upplevelsen, du kan skingra stressiga tankar och fokusera på att uppleva världen omkring dig, samtidigt som du friktionsfritt glider fram med proppfulla matkassar... utan att bli det minsta svettig eller andfådd. 

Nyckeln till framgång!

 • Robust aluminiumchassi med stabil helhetskänsla och smidig manöverförmåga
 • Bekväm, stabil, säker och lätthanterlig 3-hjulig lådcykel som enkelt löser familjen alla transportbehov
 • Generöst främre lastutrymme (80cm bred) gott om plats för både barn och annan last
 • Kraftfull drivlina med mittmotor från Danska Promovec och hela 100Nm i vridmoment 
 • Batteri är integrerat i lådan och ger högvis av miljövänlig kraft ( Wh) med en räckvidd på upp till 100 km
 • Drivpaketets centralt placerade tyngdpunkt som ger dessutom föredömligt välbalanserad cykling
 • Högklassig steglös drivlina från Enviolo (SP) otroligt bekvämt, enkelt och nästan helt underhållsfritt
 • Med funktionella Promovec Graphic Slim display har du alla viktiga funktioner nära till hands
 • Kraftfulla hydrauliska skivbromsar med smidig hantering och pålitlig funktion året runt
 • Robust hjulset med greppsäkra däck från Mitas (Flash V66 Stop Thorn) 1x26x1,75" och 2x20x1,75"
 • Robusta stänkskärmar som ser till att du kan cykla oavsett väderlek
 • Kvalitativ LED-belysning som problemfritt lyser upp gatan och gör dig väl synlig i trafiken

Robusta aluminiumchassi och gott om plats för både barn och lite annan last

Det robusta aluminiumchassit har en utformning där samtliga komponenter har hittat sin naturliga plats, vilket skapar en imponerande harmonisk helhetskänsla. Som väntat har ramen har en elegant skandinavisk design och det handlar såklart om en gedigen konstruktion med trygg stabilitet som samtidigt har tillräckligt med flexibilitet för att kunna garantera en bekväm åktur på lite sämre underlag. Dess välbalanserad geometri ger dig en komfortabelt upprätt körställning som ser till att du har bra uppsikt på allt som händer runt omkring dig i trafiken. I den stora lådan har du gott om plats för både barn och lite annan last. I lådan hittar du en bekväm bänk med plats för två barn samt ett ISOFIX-fäste för montering av barnstol. Under bänken finns ett smart förvaringsfack med inbyggt USB-uttag, där du kan ladda din smartphone eller surfplatta när du är på språng. Man har dessutom integrerat hjulen i lådan, vilket gör cykeln extremt kompakt (under 80cm bred), vilket i praktiken gör det enkelt att ha en fullständig överblick över cykelns placering på cykelbanan. Samtidigt har Challenger E Street en central tyngdpunkt, vilket gör att den ligger bra på vägen och i kurvor – oavsett väder och belastning. 

Kraftfull eldrift i samarbete med en helt steglös drivlina från Enviolo

Kraften levereras av danska Promovec och består av en centralt placerad mittmotor samt ett kraftfullt batteripack som är smart placerat under själva lastutrymmet. Batteriet levererar mängder av miljövänlig kraft som ser till att du får massor av extra krut i både ben och lungor i upp till hastigheter av maximalt 25 km/h. Det potenta elsystemet har riktigt bra stuns, men minst lika imponerande är elmotorns tysta gång och dynamisk känsla som ser till att hela drivlinan reagerar så beundransvärt följsamt på trampornas instruktioner. Det beror till stor del på de högklassiga kraftsensorna och i praktiken innebär det att när du trampar lugnt och varsamt så får du en mjuka och lugn assistans. Trampar du istället snabbare, och framförallt hårdare, så får du en betydligt mer kraftfull assistans (dock max upp till 25 km/h). Med mittmotor uppnås dessutom bästa tänkbara balans vilket ytterligare bidrar till att skapa en naturlig cykelkänsla.

Den kraftfulla elmotorn och samarbetar med ett innovativt steglöst växelsystem designat speciellt för lastcyklar från Enviolo som ser till att du alltid hittar en passande utväxling. E Street klarar tunga belastningar utan att tappa prestanda eller överbelasta cykeln – detta bl.a. tack vare Heavy Duty-växelsystemet som är skapat för ändamålet. Samtidigt är det otroligt bekvämt, enkelt och underhållsfritt. Det fungerar nästan som automatlådan på bilen och är extremt användarvänligt, men till skillnad från traditionella växlar kan du helt steglöst ändra utväxlingen och dessutom även under hård belastning. Och visst, allt sker med sömlös harmoni och precis så där underbart tyst som man skulle önska att det gjorde.

Lätthanterliga teknologier som ger en skön känsla av nästan gränslös kraft

Trots all den moderna teknologin så är cykeln föredömligt lätthanterlig, du väljer helt enkelt en av de fem assistansnivåerna och sedan är det bara att trampa på… eftersom det intelligenta systemet sköter resten på egen hand. E Street är utrustad med tydliga Promovec Graphic Slim display, som är både minimalistisk, smart och den visar inte mer än du behöver veta för stunden. Med funktionella Graphic Slim har du alla viktiga funktioner nära till hands. Men du kan även ansluta systemet till din smartphone (via bluetooth) och få tillgång till betydligt mer innehåll och funktioner via appen Promovec Connect + (finns att ladda ner för både Android och iOS).

Kraftfulla hydrauliska skivbromsar och ett robust hjulset som klarar tung last 

En trehjulig lådcykel är ju avsedd för att kunna hantera tunga laster och därför har hjulen kraftiga aluminiumfälgar. Man har även valt att använda sig av 44mm breda däck, framtill sitter två 20-tummare och baktill hittar du en 26-tummare. En högklassiga kombination som ger pålitlig stabilitet och ser till att den tar sig fram över både ojämnheter och gropar med bibehållet hög komfort och de levererar samtidigt pålitlig stabilitet i lite högre farter. En värdefull last kräver såklart pålitliga bromsar, och därför har dess hydrauliska skivbromsar vilket både ger jämn och kraftfull bromsförmåga samt ser till att ekipaget får pålitligt kort stoppsträcka. Du har även tillgång till en parkeringsbroms, perfekt när cykeln behöver stå tryggt parkerad.

Högklassig extrautrustning som gör livet betydligt mycket enklare att leva

Den övriga utrustningsnivån är generös, eller vad sägs robusta stänkskärmar som ser till att du kan cykla oavsett väderlek, en underbart bekväm komfortsadel samt en kvalitativ LED-belysning som problemfritt lyser upp gatan och gör dig väl synlig i trafiken. De två LED-framlamporna är integrerade i lådan, och LED-bakljuset är monterat på bakskärmen. Belysningen tänds och släcks via displayen på styret och är smart sammankopplad med cykelns stora batteri, vilket ser till att du slipper byta en massa batterier stup i kvarten och därmed höjer säkerheten. 

Mer om Centurion´s eldrivna Låd-/Lastcyklar

En elassisterad last-/lådcykel Centurion är ett av det smartaste transportmedlet du kan äga, speciellt om du jobbpendlar eller kör lite varierande sträckor och vill kunna lasta en hel del. Du avverkar enkelt en mil på runt 25 minuter och du betalar kolossalt mycket mindre än om du sätter dig bakom ratten på en smutsig miljöbov. Du slipper trista tullavgifter, du parkerar nästan vart som helst (och dessutom helt gratis!), och du slipper trista fakturor från bilverkstaden samtidigt som du värnar om miljön. Men det kanske bästa av allt är förstås upplevelsen, att du med alla dina sinnen hinner uppleva världen omkring dig, samtidigt som du nästan friktionsfritt snabbt glider fram utan att du blir det minsta svettig, och som en extra bonus så "flyter det alltid på" när du kvickt måste ta dig fram mitt i rusningstrafiken.

Det här är verkligen det optimalt fordonet för dig som vill ha extra hjälp i uppförsbackarna (perfekt när flåset börjar tryta, men viljan finns kvar) eller för dig som effektiv och snabbt vill kunna ta dig till jobbet utan att du ens behöver packa ner ombyte i väskan. Ett miljövänligt, lätthanterligt, rappt, bekvämt och gediget transportmedel som tack vare modern teknik förflyttar dig dit du vill på ett effektivt sätt... vilket du tydligt kommer märka när du flyger fram på raksträckorna eller hastar iväg vid rödlysena. Klickar du hem en så är vi övertygade du enkelt kan förändra invanda gamla resemönster och låta bilen få stå kvar där nere i garaget, ditt liv kommer bli roligare i sadeln på en Centurion och dessutom alla dagar i veckan.

Se alla produkter inom Centurion eldrivna Last-/Lådcyklar
Specifikation
 • Försäkring Ingår

Allmänt

 • Varumärke Centurion
 • Serie Centurion eldrivna Last-/Lådcyklar
 • Årsmodell 2022
 • Artikelnummer G-5712703001707
 • Färg Svart
 • Tillverkarens färg Mattsvart
 • Bakväxelserie Enviolo SP
 • Antal växlar Steglös justering (navväxel)
 • Bromstyp Hydraulisk skivbroms
 • Elsystem Promovec
 • Medföljer batteri? yes

Ramset

 • Bakgaffeltyp Stel

Drivlina

 • Växelreglage Enviolo Cargo Steglös
 • Bakväxel Enviolo Cargo Steglös

Komponenter

 • Handtag/Styrlinda Svart
 • Styre Aluminium svart
 • Styrstam Aluminium svart
 • Sadel Centurion svart
 • Pedaler Standardpedaler

Motor

 • Motor Promovec Mittplacerad motor 250W
 • Motorplacering Bakhjul
 • Motoreffekt 250 W
 • Sensorer Hastighet, Kadens, Vridmoment
 • Maximal assistanshastighet 25 km/h

Batteri

 • Batteriplacering Pakethållare
 • Avtagbart batteri Ja

Display

 • Display/knappsats Promovec M100 m. Connect + (Bluetooth)

Utrustning

 • Belysning LED-framlampa och diodbaklampa
 • Skärmar Aluminium svart
 • Stöd Aluminium svart
Recensioner
Frågor & Svar 1
181

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås). Vi monterar inte tillbehör som kan skadas under transporten (t.ex. belysning) eller som är så pass stora att de inte får plats i vår cykellåda (t.ex. barnsits).

  Precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna samt korgen om en sådan medföljer - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret, skruva på pedalerna och montera på korgen tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Lådcykel Centurion Challenger E-Street matt svart

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Lådcykel som sticker ut från mängden med sina överlägsna köregenskaper

Den multifunktionella Centurion Challenger E Street är en robust trehjuliga lastcykel med smidig manöverförmåga som täcker dina vardagliga behov av både stora och små frakter. En välutrustad och komfortabel lastcykel med extremt smidig eldrift som ser till att du med gott samvete kan lämna bilen hemma även när du vill kunna få med rejält med packning. Den här komfortinriktade lådcykeln har förträffliga köregenskaper kommer bli en pålitlig stämningshöjare för hela familjen, och till allas förtjusning har den utrymme för två barn och ser samtidigt till att ni får plats med er stora mängder last. Att trampa till förskolan blir ett vardagligt äventyr, shoppingen inför långhelgerna blir till en ren barnlek och drömmen om familjeutflykten till badplatsen kan fullbordas redan imorgon. Men det kanske bästa av allt är ändå själva upplevelsen, du kan skingra stressiga tankar och fokusera på att uppleva världen omkring dig, samtidigt som du friktionsfritt glider fram med proppfulla matkassar... utan att bli det minsta svettig eller andfådd. 

Nyckeln till framgång!

 • Robust aluminiumchassi med stabil helhetskänsla och smidig manöverförmåga
 • Bekväm, stabil, säker och lätthanterlig 3-hjulig lådcykel som enkelt löser familjen alla transportbehov
 • Generöst främre lastutrymme (80cm bred) gott om plats för både barn och annan last
 • Kraftfull drivlina med mittmotor från Danska Promovec och hela 100Nm i vridmoment 
 • Batteri är integrerat i lådan och ger högvis av miljövänlig kraft ( Wh) med en räckvidd på upp till 100 km
 • Drivpaketets centralt placerade tyngdpunkt som ger dessutom föredömligt välbalanserad cykling
 • Högklassig steglös drivlina från Enviolo (SP) otroligt bekvämt, enkelt och nästan helt underhållsfritt
 • Med funktionella Promovec Graphic Slim display har du alla viktiga funktioner nära till hands
 • Kraftfulla hydrauliska skivbromsar med smidig hantering och pålitlig funktion året runt
 • Robust hjulset med greppsäkra däck från Mitas (Flash V66 Stop Thorn) 1x26x1,75" och 2x20x1,75"
 • Robusta stänkskärmar som ser till att du kan cykla oavsett väderlek
 • Kvalitativ LED-belysning som problemfritt lyser upp gatan och gör dig väl synlig i trafiken

Robusta aluminiumchassi och gott om plats för både barn och lite annan last

Det robusta aluminiumchassit har en utformning där samtliga komponenter har hittat sin naturliga plats, vilket skapar en imponerande harmonisk helhetskänsla. Som väntat har ramen har en elegant skandinavisk design och det handlar såklart om en gedigen konstruktion med trygg stabilitet som samtidigt har tillräckligt med flexibilitet för att kunna garantera en bekväm åktur på lite sämre underlag. Dess välbalanserad geometri ger dig en komfortabelt upprätt körställning som ser till att du har bra uppsikt på allt som händer runt omkring dig i trafiken. I den stora lådan har du gott om plats för både barn och lite annan last. I lådan hittar du en bekväm bänk med plats för två barn samt ett ISOFIX-fäste för montering av barnstol. Under bänken finns ett smart förvaringsfack med inbyggt USB-uttag, där du kan ladda din smartphone eller surfplatta när du är på språng. Man har dessutom integrerat hjulen i lådan, vilket gör cykeln extremt kompakt (under 80cm bred), vilket i praktiken gör det enkelt att ha en fullständig överblick över cykelns placering på cykelbanan. Samtidigt har Challenger E Street en central tyngdpunkt, vilket gör att den ligger bra på vägen och i kurvor – oavsett väder och belastning. 

Kraftfull eldrift i samarbete med en helt steglös drivlina från Enviolo

Kraften levereras av danska Promovec och består av en centralt placerad mittmotor samt ett kraftfullt batteripack som är smart placerat under själva lastutrymmet. Batteriet levererar mängder av miljövänlig kraft som ser till att du får massor av extra krut i både ben och lungor i upp till hastigheter av maximalt 25 km/h. Det potenta elsystemet har riktigt bra stuns, men minst lika imponerande är elmotorns tysta gång och dynamisk känsla som ser till att hela drivlinan reagerar så beundransvärt följsamt på trampornas instruktioner. Det beror till stor del på de högklassiga kraftsensorna och i praktiken innebär det att när du trampar lugnt och varsamt så får du en mjuka och lugn assistans. Trampar du istället snabbare, och framförallt hårdare, så får du en betydligt mer kraftfull assistans (dock max upp till 25 km/h). Med mittmotor uppnås dessutom bästa tänkbara balans vilket ytterligare bidrar till att skapa en naturlig cykelkänsla.

Den kraftfulla elmotorn och samarbetar med ett innovativt steglöst växelsystem designat speciellt för lastcyklar från Enviolo som ser till att du alltid hittar en passande utväxling. E Street klarar tunga belastningar utan att tappa prestanda eller överbelasta cykeln – detta bl.a. tack vare Heavy Duty-växelsystemet som är skapat för ändamålet. Samtidigt är det otroligt bekvämt, enkelt och underhållsfritt. Det fungerar nästan som automatlådan på bilen och är extremt användarvänligt, men till skillnad från traditionella växlar kan du helt steglöst ändra utväxlingen och dessutom även under hård belastning. Och visst, allt sker med sömlös harmoni och precis så där underbart tyst som man skulle önska att det gjorde.

Lätthanterliga teknologier som ger en skön känsla av nästan gränslös kraft

Trots all den moderna teknologin så är cykeln föredömligt lätthanterlig, du väljer helt enkelt en av de fem assistansnivåerna och sedan är det bara att trampa på… eftersom det intelligenta systemet sköter resten på egen hand. E Street är utrustad med tydliga Promovec Graphic Slim display, som är både minimalistisk, smart och den visar inte mer än du behöver veta för stunden. Med funktionella Graphic Slim har du alla viktiga funktioner nära till hands. Men du kan även ansluta systemet till din smartphone (via bluetooth) och få tillgång till betydligt mer innehåll och funktioner via appen Promovec Connect + (finns att ladda ner för både Android och iOS).

Kraftfulla hydrauliska skivbromsar och ett robust hjulset som klarar tung last 

En trehjulig lådcykel är ju avsedd för att kunna hantera tunga laster och därför har hjulen kraftiga aluminiumfälgar. Man har även valt att använda sig av 44mm breda däck, framtill sitter två 20-tummare och baktill hittar du en 26-tummare. En högklassiga kombination som ger pålitlig stabilitet och ser till att den tar sig fram över både ojämnheter och gropar med bibehållet hög komfort och de levererar samtidigt pålitlig stabilitet i lite högre farter. En värdefull last kräver såklart pålitliga bromsar, och därför har dess hydrauliska skivbromsar vilket både ger jämn och kraftfull bromsförmåga samt ser till att ekipaget får pålitligt kort stoppsträcka. Du har även tillgång till en parkeringsbroms, perfekt när cykeln behöver stå tryggt parkerad.

Högklassig extrautrustning som gör livet betydligt mycket enklare att leva

Den övriga utrustningsnivån är generös, eller vad sägs robusta stänkskärmar som ser till att du kan cykla oavsett väderlek, en underbart bekväm komfortsadel samt en kvalitativ LED-belysning som problemfritt lyser upp gatan och gör dig väl synlig i trafiken. De två LED-framlamporna är integrerade i lådan, och LED-bakljuset är monterat på bakskärmen. Belysningen tänds och släcks via displayen på styret och är smart sammankopplad med cykelns stora batteri, vilket ser till att du slipper byta en massa batterier stup i kvarten och därmed höjer säkerheten. 

Mer om Centurion´s eldrivna Låd-/Lastcyklar

En elassisterad last-/lådcykel Centurion är ett av det smartaste transportmedlet du kan äga, speciellt om du jobbpendlar eller kör lite varierande sträckor och vill kunna lasta en hel del. Du avverkar enkelt en mil på runt 25 minuter och du betalar kolossalt mycket mindre än om du sätter dig bakom ratten på en smutsig miljöbov. Du slipper trista tullavgifter, du parkerar nästan vart som helst (och dessutom helt gratis!), och du slipper trista fakturor från bilverkstaden samtidigt som du värnar om miljön. Men det kanske bästa av allt är förstås upplevelsen, att du med alla dina sinnen hinner uppleva världen omkring dig, samtidigt som du nästan friktionsfritt snabbt glider fram utan att du blir det minsta svettig, och som en extra bonus så "flyter det alltid på" när du kvickt måste ta dig fram mitt i rusningstrafiken.

Det här är verkligen det optimalt fordonet för dig som vill ha extra hjälp i uppförsbackarna (perfekt när flåset börjar tryta, men viljan finns kvar) eller för dig som effektiv och snabbt vill kunna ta dig till jobbet utan att du ens behöver packa ner ombyte i väskan. Ett miljövänligt, lätthanterligt, rappt, bekvämt och gediget transportmedel som tack vare modern teknik förflyttar dig dit du vill på ett effektivt sätt... vilket du tydligt kommer märka när du flyger fram på raksträckorna eller hastar iväg vid rödlysena. Klickar du hem en så är vi övertygade du enkelt kan förändra invanda gamla resemönster och låta bilen få stå kvar där nere i garaget, ditt liv kommer bli roligare i sadeln på en Centurion och dessutom alla dagar i veckan.

Se alla produkter inom Centurion eldrivna Last-/Lådcyklar
 • Försäkring Ingår

Allmänt

 • Varumärke Centurion
 • Serie Centurion eldrivna Last-/Lådcyklar
 • Årsmodell 2022
 • Artikelnummer G-5712703001707
 • Färg Svart
 • Tillverkarens färg Mattsvart
 • Bakväxelserie Enviolo SP
 • Antal växlar Steglös justering (navväxel)
 • Bromstyp Hydraulisk skivbroms
 • Elsystem Promovec
 • Medföljer batteri? yes

Ramset

 • Bakgaffeltyp Stel

Drivlina

 • Växelreglage Enviolo Cargo Steglös
 • Bakväxel Enviolo Cargo Steglös

Komponenter

 • Handtag/Styrlinda Svart
 • Styre Aluminium svart
 • Styrstam Aluminium svart
 • Sadel Centurion svart
 • Pedaler Standardpedaler

Motor

 • Motor Promovec Mittplacerad motor 250W
 • Motorplacering Bakhjul
 • Motoreffekt 250 W
 • Sensorer Hastighet, Kadens, Vridmoment
 • Maximal assistanshastighet 25 km/h

Batteri

 • Batteriplacering Pakethållare
 • Avtagbart batteri Ja

Display

 • Display/knappsats Promovec M100 m. Connect + (Bluetooth)

Utrustning

 • Belysning LED-framlampa och diodbaklampa
 • Skärmar Aluminium svart
 • Stöd Aluminium svart
Reviews
181

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås). Vi monterar inte tillbehör som kan skadas under transporten (t.ex. belysning) eller som är så pass stora att de inte får plats i vår cykellåda (t.ex. barnsits).

  Precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna samt korgen om en sådan medföljer - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret, skruva på pedalerna och montera på korgen tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Lådcykel Centurion Challenger E-Street matt svart