Beskrivning

Hövding - airbaghjälm

 • Small rekommenderas för halsmått mindre än 36 cm.
 • Medium rekommenderas för halsmått mellan 34-42 cm.
 • Large rekommenderas för halsmått mellan 38-45 cm.

Hövding 2.0 är cykelhjälmen med extremt bra stötupptagningsförmåga. Hjälmen består av två delar, en krage och ett skal. Kragen omsluter airbagsystemet och är tillverkat i ett vattentätt och smutsavvisande funktionstyg, kragen sitter bekvämt runt din hals och är mycket enkel att både ta av och på. Du placerar den bara runt halsen och drar upp dragkedjan under hakan. Dragkedjan måste vara uppdragen hela vägen för att din Hövding 2.0 ska fungera korrekt. Du aktiverar din Hövding när de är dags att börja cykla enkelt genom att knäppa fast dragkedjans kläpp på kragens högra sida. Du deaktiverar din Hövding lika enkelt genom att knäppa upp knappen,.

Hjälmen fungerar genom en avancerad sensorteknik som känner av cyklistens rörelsemönster och reagerar så fort olyckan är framme. Den unika airbagen blåser då upp till en huva som fixerar din nacke och ger dig världens bästa stötupptagningsförmåga.

Airbagen är utformad som en huva och tillverkad i slitstarkt nylon som tål att skrapas mot asfalt. Hövding skyddar mycket stora delar av huvudet, men lämnar samtidigt synfältet fritt. Trycket i airbagen hålls konstant i flera sekunder och klarar därför flera slag mot huvudet under samma olycka. Därefter börjar airbagen långsamt tömmas på gas.

Hövding slås på med hjälp av en on/off-knapp. En ljud- och ljussignal bekräftar att Hövding är påslagen. När du startar din hövding kommer den att registrera dina rörelser 200 gånger i sekunden. Vid onormala rörelser, dvs om en olycka skulle inträffa som en krock eller att du ramlar av cykeln kommer airbagen att blåsas upp.

Hövding innehåller ett uppladdningsbart batteri som laddas via vägguttaget med hjälp av usb. Batterinivån visas med hjälp av lysdioder framtill på kragen. En fulladdad Hövding håller för cirka 9 timmars cykling.

Hövding 2.0 är CE märkt. CE märkning innebär att den är godkänd av Sveriges Tekniska forskningsinstitut efter att ha genomgått flertalet omfattande tuffa tester och processer. CE-märkningen intygar att Hövding 2.0 uppfyller de krav som EU-direktivet ställer på personlig skyddsutrustning.

Trygghetspaket

Trygghetspaketet ingår alltid när du köper en Hövding av Cykelkraft. Garantin gäller om din Hövding löst ut utan att du varit med om en olycka, så länge du har använt produkten på rätt sätt. Rätt sätt definieras i den medföljande manualen. Om din Hövding har löst ut när du använt den utan att en olycka uppstått ersätter Hövding helt enkelt dig med en ny hjälm. Du meddelar detta enkelt genom att skicka in en kort beskrivning på vad som hänt, tillsammans med en bild på den uppblåsta hövdingen med serienumret synligt till support@cykelkraft.se. Trygghetspaketet gäller i 3 år från inköpsdatum.

Trygghetspaket+

Trygghetspaket+ erbjuds unikt av Cykelkraft. I korta ordalag ersätter vi dig med en ny hjälm om du är med om en olycka och hjälmen löser ut sig eller går sönder på annat vis. Gäller endast den första hjälmen, inte ersättningshjälmen. Vid olycka - peppar peppar - skickar du enkelt in den utlösta/trasiga hjälmen samt en kort händelsebeskrivning till oss så skickar vi ut en ny Hövding till dig. Kontakta oss för returfraktsedlar.

Trygghetspaket+ kostar 249:- och gäller i 12 månader från det datum du hämtat ut paketet hos PostNord.

Specifikation
Artikelnummer CK10626774_H
Varumärke Hövding
Grönt spänne Nej
Vikt (enligt tillverkaren) 670 g
Färg Svart
Hemsida tillverkare http://www.hovding.se/
Recensioner36
Hjälm Hövding 2.0

Inget integralskydd
5 5
Star

Jag krockade och hövdingen löste ut. Tyvärr landade jag på ansiktet och krossade tänder m m. Så tänk på att hövding inte är en integralhjälm och alltså inte ger skydd för haka, näsa och mun.

Hjälm Hövding 2.0

Tänk på detta...
4 5
Star

Jätte bra produkt och är nöjd. Dock en sak man ska tänka på är vilken position man har när man cyklar. Har du en väldigt framåtlutad position så upplever jag det väldigt svårt att "få upp blicken" framåt då hövdingen tar emot i nacken.

Hjälm Hövding 2.0

Hövding fungerar
5 5
Star

Javisst, den small. Skyddade mitt huvud och nacke direkt. Jag var inte med om en olycka men nu fick jag bekräftat att min Hövding 3+ år fortfarande fungerar enligt specifikation. Dags att beställa en ny.

Hjälm Hövding 2.0

Bästa hjälmen nånsin
5 5
Star

Utmärkt hjälm som knappt märks, smidig att använda. Är ungefär samma känsla som när man går från en klassisk flytväst till de flexibla uppblåsbara varianterna.

Hjälm Hövding 2.0

Nöjd
4 5
Star

Varm nu när värmen börjar komma, så ett extra skal kan rekommenderas att byta med vid tvätt. För övrigt jättenöjd med den

Hjälm Hövding 2.0

Hövding
5 5
Star

Mycket bra och smidig. Lätt att använda. Priset kanske lite högt men man har bara ett huvud. Snabb leverans.

Hjälm Hövding 2.0

Överlag Kanon!
4 5
Star

+Bekväm att ha på sig, blir inte för varm att ha på sig. Enkel att förstå sig på.
- Svårt att cykla med en ryggsäck samtidigt som har på sig den.

Hjälm Hövding 2.0

Överlag Kanon!
4 5
Star

+Bekväm att ha på sig, blir inte för varm att ha på sig. Enkel att förstå sig på.
- Svårt att cykla med en ryggsäck samtidigt som har på sig den.

Hjälm Hövding 2.0

Bekväm och troligen bättre än min vanliga hjälm
5 5
Star

Har sneglat på Hövding länge och bestämde mig nu för att testa efter att en kollega haft en "positiv" upplevelse med Hövding vid en bilkrock. Gillar att slippa ha en vanlig hjälm, sitter bekvämt och jag hoppas att den är såpass bra och säker som folk säger :)

Hjälm Hövding 2.0

Ta en större storlek
5 5
Star

Säger halsmåttet small så välj en medium för bäst komfort. Trygghetspaket rekommenderas!

Hjälm Hövding 2.0

Bäst till vardags
5 5
Star

Hövding är den perfekta hjälmen till de spontana cykelturerna jag ofta tar till vardags - hämta barn på skola, till postombudet, lokala mataffären, restauranger för avhämtning mm. Jag använder en konventionell hjälm när jag cyklar MTB i skog eller trail, men till vardags och oavsett cykel, känns Hövding så mycket bekvämare och mer praktisk.

Hjälm Hövding 2.0

Skyddet av huvudet viktigast
4 5
Star

Överlägset bästa skyddet om det händer något. Priset är högt, men dumt att vara småsnål då det gäller att skydda huvudet. Frihetskänslan är också viktig. Enkel att hantera. Kan upplevas lite klumpig att ha runt halsen en varm sommardag när man ska till stranden, då kanske MIPS-hjälmen kommer fram.

Hjälm Hövding 2.0

Smidighet och trygghet
5 5
Star

Riktigt bra produkt! Känslan man fylls av med Hövding 2.0 runt halsen är trygghet och frihet. Vetskapen om att Hövding 2.0 skyddar mig bättre än alla andra hjälmar marknaden och att cykla UTAN en grej på huvudet som man omöjligt är snygg i, bidrar till fantastiska cykelupplevelser. Bra service från Cykelkraft.se också :)

Hjälm Hövding 2.0

Thanks cykelcraft
5 5
Star

Great Job. Many Thanks

Hjälm Hövding 2.0

Super Helmet to Super Price
5 5
Star

Jätte nöjd. Tack!

Hjälm Hövding 2.0

Great
5 5
Star

Super Hjälm. Tack för snabb leverans.

Hjälm Hövding 2.0

Great
5 5
Star

Great

Hjälm Hövding 2.0

Mycket nöjd!
4 5
Star

Var lite styv i tyget i början när man använde den, dock mycket bättre nu så det tar tid innan den blir bekväm. Batteriet håller bra laddat en gång på 3v, cyckar 30-45 min per/dag. Har vant mig snabbt vid att använd hövding känns tryckt och bra då den ger så bra skydd.

Hjälm Hövding 2.0

Nöjd
5 5
Star

Super , Tack så mycket.

Hjälm Hövding 2.0

Grym hjälm
5 5
Star

+ Skyddar (bäst i test)
+ Förstör inte frisyren som andra hjälmar kan göra
+ Vill man ha mössa på vintern fungerar det (vilket kanske inte går under en vanlig hjälm)
+ Syns knappt att man har på sig den
- Dyr (fast att skydda huvudet vid en smäll är ovärderligt)
- Kan ej lämnas i cykelkorgen pga stöldrisk

Hjälm Hövding 2.0

Frihet!
5 5
Star

Så skönt att slippa hjälm och veta att jag ändå har bättre skydd. Gäller att komma ihåg att stänga flärpen bara så den är påslagen.

Hjälm Hövding 2.0

Mycket nöjd
5 5
Star

Har haft min Hövding i en vecka nu och jag konstatera att den är väldigt smidig att använda OCH den är snygg (speciellt med schysst skal). Går att enkelt vika ihop och lägga i ryggsäcken eller i väskan.

Hjälm Hövding 2.0

Great!
5 5
Star

It's the best helmet I got.

Hjälm Hövding 2.0

Den funkar!
5 5
Star

Hade en incident med en bil... krockade aldrig men var cm från att gå i backen. Hövding löste ut som den skulle! Supernöjd!!

Hjälm Hövding 2.0

Jätte nöjd!
4 5
Star

Jag är jätte nöjd med min hövding. Smidig att använda. Slipper en varm hjälm, dessutom är jag skyddad bättre.

Hjälm Hövding 2.0

Den funkar!
5 5
Star

"tyvärr" måste jag konstatera att Hövding 2.0 fungerar och löser ut som den ska.
Efter en incident med en bil måste jag säga att jag litar till 100% på skyddet!

Hjälm Hövding 2.0

Fula hjälmen bort!
5 5
Star

Skönt att slippa den fula och missklädsamma hjälmen och dessutom få ett bättre skydd vid ev. olycka.

Hjälm Hövding 2.0

Bästa alternativet vid vardagscykling
5 5
Star

Efter att ha varit med om en olycka där hövdingen räddade mig kan jag inte säga annat än att jag är supernöjd. Den sitter skönt och är också betydligt svalare än en vanlig hjälm. Kommer aldrig att använda något annat än hövding när jag cyklar till vardags.

Hjälm Hövding 2.0

Innovativt!
4 5
Star

Har gått ihop i familjen och köpt denna som 60-årspresent. Den var mycket uppskattad och födelsedagsbarnet är supernöjd med den! Den kostar en del såklart, men det är en innovativ och häftig produkt. Svensk dessutom!

Hjälm Hövding 2.0

Surprice
5 5
Star

Väldigt behaglig att ta på och använda,även under de riktigt varma dagarna vi tidigt har erfarit i år.Heja Hövding.

Hjälm Hövding 2.0

En riktig Hövding!
5 5
Star

Tycker hövdingen är riktigt häftig. Sitter bekvämt och stör inte super mycket. Upplevs väldigt trygg. Skönt att slippa vanlig cykelhjälm. Hel nöjd helt enkelt!

Hjälm Hövding 2.0

Pär Andersson
5 5
Star

Mycket bra och nöjd.

Hjälm Hövding 2.0

Räddade hela mig
5 5
Star

Denna fantastiska produkt räddade inte bara mitt huvud utan hela mig. När jag åkte omkull på grund av ishalka kändes det som någon skjutit under en luftmadrass. Hade jag inte haft en hövding hade jag säkert gjort mig illa i både huvud och axel men nu kunde jag resa mig utan en skråma.

Hjälm Hövding 2.0

Skönt luftig
5 5
Star

Skönt att slippa cykelhjälmen och samtidigt få ett bättre skydd ifall man kör omkull.

Hjälm Hövding 2.0

NÖJD
5 5
Star

HÖVDING 2.0, JAG ÄR JÄTTENÖJD.. HÖRT MYCKET GOTT OM HJÄLMEN PÅ ÅLDERNS HÖST BLIR MAN OROLIG

Hjälm Hövding 2.0

ÖVERLÄGSEN SKYDD
4 5
Star

Hövding skyddar överlägset jämfört med traditionella hjälmar, och det ingår självriskeliminering första året. Jag är nöjd med min, batteriet håller dessutom längre. Rekommenderas varmt!

Skriv en recension OM Hjälm Hövding 2.0
Frågor & Svar 3
34

Fråga

Vad är trygghetspaket+? Vad får jag för de 199 kronorna?

2017-05-31 från Micke
 • SVAR

  Trygghetspaket+ erbjuds unikt av Cykelkraft. I korta ordalag ersätter vi dig med en ny hjälm om du är med om en olycka och hjälmen löser ut sig eller går sönder på annat vis.

  Mer information finns längst ned i produktbeskriven för Hövding.

  Lycka till med cyklingen och din Hövding!

  från Cykelkraft (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
-2

Fråga

Blir inte klok på om det ingår ett skäl till Hövdingen eller inte?

2016-08-12 från Jimmy
 • SVAR

  Hövding 2.0 kommer med ett helsvart skal normalt, däremot vill man ändra utseendet så finns det andra skal med mönster att köpa till om man vill göra sin Hövding mer personlig.

  från Toni Larsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
-3

Fråga

Vad är vikten på hjälmen hövding?

2018-10-17 från Lennart Sevborn
 • SVAR

  Hej Lennart,

  Den väger ca 670 gram.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  från Christoffer, Produktexpert (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Hjälm Hövding 2.0

Hövding - airbaghjälm

 • Small rekommenderas för halsmått mindre än 36 cm.
 • Medium rekommenderas för halsmått mellan 34-42 cm.
 • Large rekommenderas för halsmått mellan 38-45 cm.

Hövding 2.0 är cykelhjälmen med extremt bra stötupptagningsförmåga. Hjälmen består av två delar, en krage och ett skal. Kragen omsluter airbagsystemet och är tillverkat i ett vattentätt och smutsavvisande funktionstyg, kragen sitter bekvämt runt din hals och är mycket enkel att både ta av och på. Du placerar den bara runt halsen och drar upp dragkedjan under hakan. Dragkedjan måste vara uppdragen hela vägen för att din Hövding 2.0 ska fungera korrekt. Du aktiverar din Hövding när de är dags att börja cykla enkelt genom att knäppa fast dragkedjans kläpp på kragens högra sida. Du deaktiverar din Hövding lika enkelt genom att knäppa upp knappen,.

Hjälmen fungerar genom en avancerad sensorteknik som känner av cyklistens rörelsemönster och reagerar så fort olyckan är framme. Den unika airbagen blåser då upp till en huva som fixerar din nacke och ger dig världens bästa stötupptagningsförmåga.

Airbagen är utformad som en huva och tillverkad i slitstarkt nylon som tål att skrapas mot asfalt. Hövding skyddar mycket stora delar av huvudet, men lämnar samtidigt synfältet fritt. Trycket i airbagen hålls konstant i flera sekunder och klarar därför flera slag mot huvudet under samma olycka. Därefter börjar airbagen långsamt tömmas på gas.

Hövding slås på med hjälp av en on/off-knapp. En ljud- och ljussignal bekräftar att Hövding är påslagen. När du startar din hövding kommer den att registrera dina rörelser 200 gånger i sekunden. Vid onormala rörelser, dvs om en olycka skulle inträffa som en krock eller att du ramlar av cykeln kommer airbagen att blåsas upp.

Hövding innehåller ett uppladdningsbart batteri som laddas via vägguttaget med hjälp av usb. Batterinivån visas med hjälp av lysdioder framtill på kragen. En fulladdad Hövding håller för cirka 9 timmars cykling.

Hövding 2.0 är CE märkt. CE märkning innebär att den är godkänd av Sveriges Tekniska forskningsinstitut efter att ha genomgått flertalet omfattande tuffa tester och processer. CE-märkningen intygar att Hövding 2.0 uppfyller de krav som EU-direktivet ställer på personlig skyddsutrustning.

Trygghetspaket

Trygghetspaketet ingår alltid när du köper en Hövding av Cykelkraft. Garantin gäller om din Hövding löst ut utan att du varit med om en olycka, så länge du har använt produkten på rätt sätt. Rätt sätt definieras i den medföljande manualen. Om din Hövding har löst ut när du använt den utan att en olycka uppstått ersätter Hövding helt enkelt dig med en ny hjälm. Du meddelar detta enkelt genom att skicka in en kort beskrivning på vad som hänt, tillsammans med en bild på den uppblåsta hövdingen med serienumret synligt till support@cykelkraft.se. Trygghetspaketet gäller i 3 år från inköpsdatum.

Trygghetspaket+

Trygghetspaket+ erbjuds unikt av Cykelkraft. I korta ordalag ersätter vi dig med en ny hjälm om du är med om en olycka och hjälmen löser ut sig eller går sönder på annat vis. Gäller endast den första hjälmen, inte ersättningshjälmen. Vid olycka - peppar peppar - skickar du enkelt in den utlösta/trasiga hjälmen samt en kort händelsebeskrivning till oss så skickar vi ut en ny Hövding till dig. Kontakta oss för returfraktsedlar.

Trygghetspaket+ kostar 249:- och gäller i 12 månader från det datum du hämtat ut paketet hos PostNord.

Artikelnummer CK10626774_H
Varumärke Hövding
Grönt spänne Nej
Vikt (enligt tillverkaren) 670 g
Färg Svart
Hemsida tillverkare http://www.hovding.se/
Hjälm Hövding 2.0

Inget integralskydd
5 5
Star

Jag krockade och hövdingen löste ut. Tyvärr landade jag på ansiktet och krossade tänder m m. Så tänk på att hövding inte är en integralhjälm och alltså inte ger skydd för haka, näsa och mun.

Hjälm Hövding 2.0

Tänk på detta...
4 5
Star

Jätte bra produkt och är nöjd. Dock en sak man ska tänka på är vilken position man har när man cyklar. Har du en väldigt framåtlutad position så upplever jag det väldigt svårt att "få upp blicken" framåt då hövdingen tar emot i nacken.

Hjälm Hövding 2.0

Hövding fungerar
5 5
Star

Javisst, den small. Skyddade mitt huvud och nacke direkt. Jag var inte med om en olycka men nu fick jag bekräftat att min Hövding 3+ år fortfarande fungerar enligt specifikation. Dags att beställa en ny.

Hjälm Hövding 2.0

Bästa hjälmen nånsin
5 5
Star

Utmärkt hjälm som knappt märks, smidig att använda. Är ungefär samma känsla som när man går från en klassisk flytväst till de flexibla uppblåsbara varianterna.

Hjälm Hövding 2.0

Nöjd
4 5
Star

Varm nu när värmen börjar komma, så ett extra skal kan rekommenderas att byta med vid tvätt. För övrigt jättenöjd med den

Hjälm Hövding 2.0

Hövding
5 5
Star

Mycket bra och smidig. Lätt att använda. Priset kanske lite högt men man har bara ett huvud. Snabb leverans.

Hjälm Hövding 2.0

Överlag Kanon!
4 5
Star

+Bekväm att ha på sig, blir inte för varm att ha på sig. Enkel att förstå sig på.
- Svårt att cykla med en ryggsäck samtidigt som har på sig den.

Hjälm Hövding 2.0

Överlag Kanon!
4 5
Star

+Bekväm att ha på sig, blir inte för varm att ha på sig. Enkel att förstå sig på.
- Svårt att cykla med en ryggsäck samtidigt som har på sig den.

Hjälm Hövding 2.0

Bekväm och troligen bättre än min vanliga hjälm
5 5
Star

Har sneglat på Hövding länge och bestämde mig nu för att testa efter att en kollega haft en "positiv" upplevelse med Hövding vid en bilkrock. Gillar att slippa ha en vanlig hjälm, sitter bekvämt och jag hoppas att den är såpass bra och säker som folk säger :)

Hjälm Hövding 2.0

Ta en större storlek
5 5
Star

Säger halsmåttet small så välj en medium för bäst komfort. Trygghetspaket rekommenderas!

Hjälm Hövding 2.0

Bäst till vardags
5 5
Star

Hövding är den perfekta hjälmen till de spontana cykelturerna jag ofta tar till vardags - hämta barn på skola, till postombudet, lokala mataffären, restauranger för avhämtning mm. Jag använder en konventionell hjälm när jag cyklar MTB i skog eller trail, men till vardags och oavsett cykel, känns Hövding så mycket bekvämare och mer praktisk.

Hjälm Hövding 2.0

Skyddet av huvudet viktigast
4 5
Star

Överlägset bästa skyddet om det händer något. Priset är högt, men dumt att vara småsnål då det gäller att skydda huvudet. Frihetskänslan är också viktig. Enkel att hantera. Kan upplevas lite klumpig att ha runt halsen en varm sommardag när man ska till stranden, då kanske MIPS-hjälmen kommer fram.

Hjälm Hövding 2.0

Smidighet och trygghet
5 5
Star

Riktigt bra produkt! Känslan man fylls av med Hövding 2.0 runt halsen är trygghet och frihet. Vetskapen om att Hövding 2.0 skyddar mig bättre än alla andra hjälmar marknaden och att cykla UTAN en grej på huvudet som man omöjligt är snygg i, bidrar till fantastiska cykelupplevelser. Bra service från Cykelkraft.se också :)

Hjälm Hövding 2.0

Thanks cykelcraft
5 5
Star

Great Job. Many Thanks

Hjälm Hövding 2.0

Super Helmet to Super Price
5 5
Star

Jätte nöjd. Tack!

Hjälm Hövding 2.0

Great
5 5
Star

Super Hjälm. Tack för snabb leverans.

Hjälm Hövding 2.0

Great
5 5
Star

Great

Hjälm Hövding 2.0

Mycket nöjd!
4 5
Star

Var lite styv i tyget i början när man använde den, dock mycket bättre nu så det tar tid innan den blir bekväm. Batteriet håller bra laddat en gång på 3v, cyckar 30-45 min per/dag. Har vant mig snabbt vid att använd hövding känns tryckt och bra då den ger så bra skydd.

Hjälm Hövding 2.0

Nöjd
5 5
Star

Super , Tack så mycket.

Hjälm Hövding 2.0

Grym hjälm
5 5
Star

+ Skyddar (bäst i test)
+ Förstör inte frisyren som andra hjälmar kan göra
+ Vill man ha mössa på vintern fungerar det (vilket kanske inte går under en vanlig hjälm)
+ Syns knappt att man har på sig den
- Dyr (fast att skydda huvudet vid en smäll är ovärderligt)
- Kan ej lämnas i cykelkorgen pga stöldrisk

Hjälm Hövding 2.0

Frihet!
5 5
Star

Så skönt att slippa hjälm och veta att jag ändå har bättre skydd. Gäller att komma ihåg att stänga flärpen bara så den är påslagen.

Hjälm Hövding 2.0

Mycket nöjd
5 5
Star

Har haft min Hövding i en vecka nu och jag konstatera att den är väldigt smidig att använda OCH den är snygg (speciellt med schysst skal). Går att enkelt vika ihop och lägga i ryggsäcken eller i väskan.

Hjälm Hövding 2.0

Great!
5 5
Star

It's the best helmet I got.

Hjälm Hövding 2.0

Den funkar!
5 5
Star

Hade en incident med en bil... krockade aldrig men var cm från att gå i backen. Hövding löste ut som den skulle! Supernöjd!!

Hjälm Hövding 2.0

Jätte nöjd!
4 5
Star

Jag är jätte nöjd med min hövding. Smidig att använda. Slipper en varm hjälm, dessutom är jag skyddad bättre.

Hjälm Hövding 2.0

Den funkar!
5 5
Star

"tyvärr" måste jag konstatera att Hövding 2.0 fungerar och löser ut som den ska.
Efter en incident med en bil måste jag säga att jag litar till 100% på skyddet!

Hjälm Hövding 2.0

Fula hjälmen bort!
5 5
Star

Skönt att slippa den fula och missklädsamma hjälmen och dessutom få ett bättre skydd vid ev. olycka.

Hjälm Hövding 2.0

Bästa alternativet vid vardagscykling
5 5
Star

Efter att ha varit med om en olycka där hövdingen räddade mig kan jag inte säga annat än att jag är supernöjd. Den sitter skönt och är också betydligt svalare än en vanlig hjälm. Kommer aldrig att använda något annat än hövding när jag cyklar till vardags.

Hjälm Hövding 2.0

Innovativt!
4 5
Star

Har gått ihop i familjen och köpt denna som 60-årspresent. Den var mycket uppskattad och födelsedagsbarnet är supernöjd med den! Den kostar en del såklart, men det är en innovativ och häftig produkt. Svensk dessutom!

Hjälm Hövding 2.0

Surprice
5 5
Star

Väldigt behaglig att ta på och använda,även under de riktigt varma dagarna vi tidigt har erfarit i år.Heja Hövding.

Hjälm Hövding 2.0

En riktig Hövding!
5 5
Star

Tycker hövdingen är riktigt häftig. Sitter bekvämt och stör inte super mycket. Upplevs väldigt trygg. Skönt att slippa vanlig cykelhjälm. Hel nöjd helt enkelt!

Hjälm Hövding 2.0

Pär Andersson
5 5
Star

Mycket bra och nöjd.

Hjälm Hövding 2.0

Räddade hela mig
5 5
Star

Denna fantastiska produkt räddade inte bara mitt huvud utan hela mig. När jag åkte omkull på grund av ishalka kändes det som någon skjutit under en luftmadrass. Hade jag inte haft en hövding hade jag säkert gjort mig illa i både huvud och axel men nu kunde jag resa mig utan en skråma.

Hjälm Hövding 2.0

Skönt luftig
5 5
Star

Skönt att slippa cykelhjälmen och samtidigt få ett bättre skydd ifall man kör omkull.

Hjälm Hövding 2.0

NÖJD
5 5
Star

HÖVDING 2.0, JAG ÄR JÄTTENÖJD.. HÖRT MYCKET GOTT OM HJÄLMEN PÅ ÅLDERNS HÖST BLIR MAN OROLIG

Hjälm Hövding 2.0

ÖVERLÄGSEN SKYDD
4 5
Star

Hövding skyddar överlägset jämfört med traditionella hjälmar, och det ingår självriskeliminering första året. Jag är nöjd med min, batteriet håller dessutom längre. Rekommenderas varmt!

Skriv en recension OM Hjälm Hövding 2.0
34

Fråga

Vad är trygghetspaket+? Vad får jag för de 199 kronorna?

2017-05-31 från Micke
 • SVAR

  Trygghetspaket+ erbjuds unikt av Cykelkraft. I korta ordalag ersätter vi dig med en ny hjälm om du är med om en olycka och hjälmen löser ut sig eller går sönder på annat vis.

  Mer information finns längst ned i produktbeskriven för Hövding.

  Lycka till med cyklingen och din Hövding!

  från Cykelkraft (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
-2

Fråga

Blir inte klok på om det ingår ett skäl till Hövdingen eller inte?

2016-08-12 från Jimmy
 • SVAR

  Hövding 2.0 kommer med ett helsvart skal normalt, däremot vill man ändra utseendet så finns det andra skal med mönster att köpa till om man vill göra sin Hövding mer personlig.

  från Toni Larsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
-3

Fråga

Vad är vikten på hjälmen hövding?

2018-10-17 från Lennart Sevborn
 • SVAR

  Hej Lennart,

  Den väger ca 670 gram.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  från Christoffer, Produktexpert (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om Hjälm Hövding 2.0

Produkter som passar Hjälm Hövding 2.0