Beskrivning

Atletisk trailhoj med glupskt terrängslukande aptit och kraftfull tysk eldrift

Högklassiga Scott Contessa Patron eRIDE 910 är en underhållande trailhoj med potent eldrift, djärva attityd och en glupskt terrängslukande aptit som ser till att du kan testa gränserna på en rad olika typer av underlag, allt från tekniska utmanande skogsstigar till mer flödande spår i ren fjällmiljö. Den ger dig allt det du redan älskar med mountainbiking, men med lite mer av allt de där goda. Mera kraft, högre hastigheter, längre räckvidd, generösa slaglängder och mera mångsidighet. Tack vare slaglängder på 160 mm (både fram och bak) så påminner den om en endurocykel, MEN den besitter trampeffektiviteten hos en XC tack vare det smarta TwinLoc 2 systemet. En elcykel med terränganpassade extrakraft för seriösa stigfantomer med gott om slaglängd och högklassiga teknologier som hjälper till i de tuffaste partierna och fördjupar din relation till terrängen.

Nyckeln till framgång!

 • Högteknologisk stomme med kvalitativ aluminium (eRIDE Alloy Frame) i både huvudtriangeln samt i baksvingen 
 • Potent geometri och smart 4-länks design och kinematik i toppklass som anpassad för stökig cykling
 • Högklassiga dämpare med 160/160mm slaglängd och en rad olika möjligheter för personlig anpassning
 • Den bakre fjädringen är helt integrerad i ramen vilket ger en rad olika fördelar
 • Easy Shock Axess - Enkel och smidig åtkomst till den integrerade stötdämparen för justering av rebound, lufttryck etc
 • TwinLoc 2 Technology - Du styr båda dämparna och en höj-/sänkbara sadelstolpen via ett lätthanterligt reglage på styret 
 • Kraftfull elmotor från Bosch (Performance CX) med upp till hela 85Nm och en unik placering
 • Elegant integrerat och avtagbart batteri på 750Wh som ger en räckvidd på upp till 100 km eller 2000 meters höjd
 • Extremt slagkraftig 1x-drivlina med 12 växlar från Shimano (XT) mer ett imponerande brett register
 • Kraftfulla skivbromsar med 4-kolvsok från Shimano (MT520) som fungerar under alla väderförhållanden
 • Hjulset från Syncros (MD30) med 30mm breda aluminiumfälgar som givetvis är Tubeless Ready
 • Greppsäkra kvalitetsgummin från Maxxis (Dissector - 29x2.6") som ger högklassig framkomlighet
 • Cockpit från Syncros (Hixon 2.0 + AM2.0) - Undviker böjningar eller veck av kablarna och ger en minimalistisk front
 • Höj/sänkbar sadelstolpe från Syncros (Duncan Dropper Post 2.5) som ger ökad rörelsefrihet i sadeln

Högteknologisk ram i aluminium som levererar makalös manöverförmåga

Utan att bli det minsta stöddig lutar den sig självsäkert mot en ram i högkvalitativ aluminium både i huvudtriangel och i baksvingen. En ytterst potent geometri kombineras med en smart 4-länks design med flexibel kinematik som leverera flexibilitet, hög respons och generös slaglängd hela dagen lång. Och den är såklart konstruerad för breda hjulaxlar och vevparti med modern BOOST-standard. Patron är en hoj som prioriterar både manöverförmåga samt balans och den trivs lika ypperligt i tekniskt utmanande terräng som på snabba skogsstigar. Vad blir då resultatet i praktiken? Du får makalös manöverförmåga och frikostiga slaglängder på en extremt välbalanserad trailhoj som älskar lite tuffare terräng, dessutom oavsett om det går uppför eller nedför. 

Vassa dämpare med slaglängder som dramatiskt ökar användningsområdet

Slaglängder på 160/160mm levereras av RockShox och FOX, framtill sitter en Domain Air och baktill en Float EVOL eRIDE Trunnion. Båda dämparna har justerbar rebound, lockout och 2/3-fasta lägen som smidigt regleras från styret via ett lätthanterligt reglage (TwinLoc Suspension System), vilket både ökar användningsområdet och ger dig möjligheten att kunna köra riktigt fort på alla typer av underlag och samtidigt hålla båda händerna på styre.

TwinLoc ser t ex till att du blixtsnabbt kan låsa dämparna under en förflyttning. Hur fungerar det?​ TwinLoc 2 Suspension System fungerar genom att ansluta stötdämparna, gaffeln och i slutändan även ramen via ett och samma reglage. Du kan har möjlighet att välja mellan tre olika körlägen, Descend, Traction Control och Lockout, vilket effektivt ändrar cyklarnas geometri, dämpning och fjäderkurva samtidigt.

När det blir riktigt stökigt i branterna är en reglerbar sadelstolpe nästan obligatoriskt, så givetvis är även den här modellen utrustad med en Dropper Post från Syncros (Duncan Dropper Post 2.5) som har en slaglängd på 100-170mm beroende på vilken ramstorlek du väljer och som styrs via samma reglage som dämparna. 

Helt integrerad bakre dämpare som ger dig massor av praktiska fördelar

Den bakre dämparen är helt integrerad i ramen, det ger såklart en otroligt clean design men det skapar även låg tyngdpunkt och det ser dessutom till dämparen i princip aldrig behöver bli smutsig. Integreringen medger även att cykelns vevpartiet kan göras betydligt styvare och därmed ge effektivare kraftöverföring. Och att Scott lyckats göra det med bibehållet enkel åtkomst till dämparen (så att du enkelt kan justera både lufttryck, retur, kompression) tycker vi är en ganska hyfsad bonus. Den helt unika konstruktionen medger att du kan låsa upphängningen direkt från styret vilket skapar trampeffektivitet och trygg balans samt ser till att du har fullt självförtroende när du flyger fram ute i spåren.

Kraftfull tysk eldrift och en driftsäker japansk 1x-drivlina med hög prestanda

Motorn levereras av tyska Bosch, den kraftfulla Performance CX (Gen 4) som ger upp till 85 Newtonmeter av kraft vilket kombinerat med ett elegant integrerat batteri på hela 750Wh levererar en räckvidd på upp till 100 km eller 2000 meters höjd. Vill du köra snabbare? Med Turbo-läge kan du det... men det kommer givetvis att minska din totala räckvidd. Elsystemet består av en kompakt, effektiv och väl skyddad elmotor med låg ljudnivå och massor av pålitlig kraft fördelat över 4 olika driftslägen (Off, Eco, Tour, eMTB, Turbo). Elmotorn är både lågt och vertikalt placerad samt stöds naturligt underifrån av ramkonstruktionen. Dess övre del är helt fri och får därmed effektiv kylning, vilket förstärks när du cyklar tack vare det strategiskt placerade hålen på den övre motorkåpan.

Systemet levererar galet bra stuns, men minst lika imponerande är motorns beundransvärt följsamma känsla som skapar en dynamisk känsla i varje tramptag. Det beror till stor del på de högklassiga kraftsensorerna och i praktiken innebär det att när du trampar lugnt och varsamt så får du en mjuka och lugn assistans. Men trampar du istället snabbare, och framförallt hårdare, så får du en betydligt mer kraftfull assistans. Motorn tar dig effektivt och snabbt dit du vill utan att du behöver göra hela jobbet själv, men du väljer såklart helt själv vilken assistansnivå du vill ha för stunden.

Anslutning, flexibilitet och tydlig visibilitet är nyckelorden för Kiox 300 och LED-fjärrkontrollen. Kiox är en 2-tums färgskärm som är integrerad med en central placering på styret. Den visar all nödvändig information inklusive hastighet, kadens, GPS och en Bluetooth-anslutning till eBike Flow-appen. Vill du slippa ha en skärm på styret? Du kan ta av den och styra allt från LED-fjärrkontrollen eller från din smarta telefon. Den slimmade LED-fjärrkontrollen visar aktuell laddningsstatus och gör det enkelt att byta från ett läge till ett annat.

Utöver den imponerande elmotorn så är den utrustad med en slagkraftig drivlina med 12 växlar från Shimano (XT) som levererar pålitlig prestanda och en modern utväxling (34Tx10-51T). Motor och växel samarbetar i en nästan sömlös harmoni och allt sker effektivt och ger dig dessutom en imponerande räckvidd.

Hydrauliska skivbromsar, tempostarka kvalitetsgummin och smarta tillbehör

Hojen rullar på tempostarka kvalitetsgummin från Maxxis (Dissector), dessa raska 29-tummare med 2.6" bredd kännetecknas av sin imponerande greppvillighet och lätthanterliga fartglädje oavsett vilket underlag du kör på för stunden. Extra kraftfulla hydrauliska skivbromsar med 4-kolvsok från Shimano (MT520) sköter om inbromsningen, vilket ser till att du har maximal bromsverkan oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåret. En främre och en bakre skärm levereras med cykeln redan från start, och båda skärmarna är skräddarsydda för Patron. För extra säkerhet har bakskärmen integrerade LED-lampor som drivs av batteriet. En rad Syncros-tillbehör finns tillgängliga för Patron eRIDE, såsom ett stöd, en bakre pakethållare eller ett fäste för actionkameran.

Hur jämför sig då Patron eRIDE med övriga modell-serier från Scott?

När det gäller dämpning så levererar den mer stabilitet än en Genius eRIDE men lite mindre än en Ransom eRIDE... men å andra sidan är den betydligt smidigare än Ransom eRIDE.​ Patron eRIDE levererar massor av stabilitet, självförtroende, flexibilitet och trivs på allt från snabba spår i ren fjällmiljö till mer tekniska utmanande skogsstigar. 

Mer om Scott Contessa serie

Contessa är samlingsbegreppet för Scott´s modeller som är fullt anpassade för kvinnors unika kroppsbyggnad. Det är såklart vassa tvåhjulingar som primärt riktar sig till tjejer men det är inga dramatiska skillnader, generellt sett handlar det oftast om en unik utformning av geometrin (oftast en ram med ett något lägre insteg samt ett kortare avståndet till styret). Många gånger är även både sadel, styre och vevarmar och dämpare speciellt utformade för den kvinnliga anatomin, men i övrigt är det samma kompromisslösa cyklar med samma kvalitativa komponenter och imponerande egenskaper.

Se alla produkter inom Scott Contessa

Information om cykelns specifikation

På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.

Specifikation
 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Alloy Frame & Link Virtual 4 link kinematic VLK 29x2.6 / Boost 148x12mm UDH 160mm travel / Bosch Gen4 / Integr. removable Battery 1.8" Headtube, Central Kickstand Mount Integr. Cable
 • Rammaterial Aluminium
 • Framgaffeltyp Dämpad
 • Framgaffel RockShox Domain Air 15x110mm QR axle / 1.8" Tapered Steerer Reb. Adj. / 2 Modes / Lockout / 160mm travel / E-Bike
 • Framgaffel, typ av fjäder Luftfjäder
 • Slaglängd fram 160 mm
 • Låsbar framgaffel? Via reglage på styret
 • Bakdämpare FOX Float EVOL eRIDE Trunnion 3 modes / Lockout-Trail-Descend DPS / Reb. Adj. Travel 160mm / 205x60mm
 • Slaglängd bak 160 mm

Hjul

 • Hjulstorlek 29"
 • Framnav Formula CL-811 / 15x110mm
 • Baknav Formula ECT-1481 / Boost 148x12mm
 • Ekrar Stainless Black
 • Fälgar Syncros MD30 / 32H / 30mm / Pin Joint Tubeless ready
 • Framdäck Maxxis Dissector 29x2.6", 120TPI Foldable Bead, EXO+ / TR Tubeless ready, 3C Maxx Terra
 • Bakdäck Maxxis Dissector 29x2.6" 120TPI Foldable Bead EXO+ / TR Tubeless ready 3C Maxx Terra

Drivlina

 • Växelreglage Shimano SL-M6100
 • Bakväxel ShimanoT / 12 Speed
 • Vevparti FSA CK-745 165mm / 34T
 • Kedja Shimano CN-M6100
 • Kassett Shimano CS-M6100 / 10-51 T

Komponenter

 • Frambroms Shimano BR-MT520 4 Piston
 • Bromsskiva fram Front: SM-RT64 CL 203mm / Rear: RT-EM600 CL 203mm
 • Handtag/Styrlinda Syncros Women Pro lock-on grips
 • Styre Syncros Hixon 2.0 / Alloy 6061D.B. 12mm rise / 9° / 760mm Syncros Women Pro lock-on grips
 • Styrstam Syncros AM2.0 / 6061 Alloy 31.8mm / 4° / 1 1/8"
 • Styrlager Acros / 1.8" ZS66 OD74 / integr. Cable
 • Sadelstolpe Syncros Duncan Dropper Post 2.5 31.6mm / S size 125mm / M & L size 150mm
 • Sadel Syncros Savona 2.0 V-Concept

Motor

 • Motor Bosch Performance CX
 • Motorplacering Vevparti
 • Sensorer Hastighet, Kadens, Vridmoment
 • Maximal assistanshastighet 25 km/h

Batteri

 • Batteri PowerTube 750Wh
 • Batterityp Litium-jon
 • Batteriplacering Invändigt
 • Batterikapacitet (Wh) 750 Wh
 • Kan laddas på cykeln Ja
 • Batteriladdare Bosch Standard Charger 4A

Display

 • Display/knappsats Bosch LED Remote with Kiox 300 display
 • Gåassistans Ja (upp till 6 km/h)

Utrustning

 • Belysning Bosch Light Cable pre-installed F&R /
 • Skärmar Rock Shox Fork Fender, Syncros eRIDE integrated light fender
 • Övrigt Rock Shox Fork Fender Syncros eRIDE integrated light fender /
Recensioner
Frågor & Svar 1
181

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås). Vi monterar inte tillbehör som kan skadas under transporten (t.ex. belysning) eller som är så pass stora att de inte får plats i vår cykellåda (t.ex. barnsits).

  Precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna samt korgen om en sådan medföljer - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret, skruva på pedalerna och montera på korgen tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om El MTB Scott Contessa Patron eRIDE 910 rosa

Välj rätt cykel för dig i rätt storlek

Vi monterar, justerar & prövar cykeln

Gratis försäkring ingår alltid

Snabba leveranser hem till dörren

Atletisk trailhoj med glupskt terrängslukande aptit och kraftfull tysk eldrift

Högklassiga Scott Contessa Patron eRIDE 910 är en underhållande trailhoj med potent eldrift, djärva attityd och en glupskt terrängslukande aptit som ser till att du kan testa gränserna på en rad olika typer av underlag, allt från tekniska utmanande skogsstigar till mer flödande spår i ren fjällmiljö. Den ger dig allt det du redan älskar med mountainbiking, men med lite mer av allt de där goda. Mera kraft, högre hastigheter, längre räckvidd, generösa slaglängder och mera mångsidighet. Tack vare slaglängder på 160 mm (både fram och bak) så påminner den om en endurocykel, MEN den besitter trampeffektiviteten hos en XC tack vare det smarta TwinLoc 2 systemet. En elcykel med terränganpassade extrakraft för seriösa stigfantomer med gott om slaglängd och högklassiga teknologier som hjälper till i de tuffaste partierna och fördjupar din relation till terrängen.

Nyckeln till framgång!

 • Högteknologisk stomme med kvalitativ aluminium (eRIDE Alloy Frame) i både huvudtriangeln samt i baksvingen 
 • Potent geometri och smart 4-länks design och kinematik i toppklass som anpassad för stökig cykling
 • Högklassiga dämpare med 160/160mm slaglängd och en rad olika möjligheter för personlig anpassning
 • Den bakre fjädringen är helt integrerad i ramen vilket ger en rad olika fördelar
 • Easy Shock Axess - Enkel och smidig åtkomst till den integrerade stötdämparen för justering av rebound, lufttryck etc
 • TwinLoc 2 Technology - Du styr båda dämparna och en höj-/sänkbara sadelstolpen via ett lätthanterligt reglage på styret 
 • Kraftfull elmotor från Bosch (Performance CX) med upp till hela 85Nm och en unik placering
 • Elegant integrerat och avtagbart batteri på 750Wh som ger en räckvidd på upp till 100 km eller 2000 meters höjd
 • Extremt slagkraftig 1x-drivlina med 12 växlar från Shimano (XT) mer ett imponerande brett register
 • Kraftfulla skivbromsar med 4-kolvsok från Shimano (MT520) som fungerar under alla väderförhållanden
 • Hjulset från Syncros (MD30) med 30mm breda aluminiumfälgar som givetvis är Tubeless Ready
 • Greppsäkra kvalitetsgummin från Maxxis (Dissector - 29x2.6") som ger högklassig framkomlighet
 • Cockpit från Syncros (Hixon 2.0 + AM2.0) - Undviker böjningar eller veck av kablarna och ger en minimalistisk front
 • Höj/sänkbar sadelstolpe från Syncros (Duncan Dropper Post 2.5) som ger ökad rörelsefrihet i sadeln

Högteknologisk ram i aluminium som levererar makalös manöverförmåga

Utan att bli det minsta stöddig lutar den sig självsäkert mot en ram i högkvalitativ aluminium både i huvudtriangel och i baksvingen. En ytterst potent geometri kombineras med en smart 4-länks design med flexibel kinematik som leverera flexibilitet, hög respons och generös slaglängd hela dagen lång. Och den är såklart konstruerad för breda hjulaxlar och vevparti med modern BOOST-standard. Patron är en hoj som prioriterar både manöverförmåga samt balans och den trivs lika ypperligt i tekniskt utmanande terräng som på snabba skogsstigar. Vad blir då resultatet i praktiken? Du får makalös manöverförmåga och frikostiga slaglängder på en extremt välbalanserad trailhoj som älskar lite tuffare terräng, dessutom oavsett om det går uppför eller nedför. 

Vassa dämpare med slaglängder som dramatiskt ökar användningsområdet

Slaglängder på 160/160mm levereras av RockShox och FOX, framtill sitter en Domain Air och baktill en Float EVOL eRIDE Trunnion. Båda dämparna har justerbar rebound, lockout och 2/3-fasta lägen som smidigt regleras från styret via ett lätthanterligt reglage (TwinLoc Suspension System), vilket både ökar användningsområdet och ger dig möjligheten att kunna köra riktigt fort på alla typer av underlag och samtidigt hålla båda händerna på styre.

TwinLoc ser t ex till att du blixtsnabbt kan låsa dämparna under en förflyttning. Hur fungerar det?​ TwinLoc 2 Suspension System fungerar genom att ansluta stötdämparna, gaffeln och i slutändan även ramen via ett och samma reglage. Du kan har möjlighet att välja mellan tre olika körlägen, Descend, Traction Control och Lockout, vilket effektivt ändrar cyklarnas geometri, dämpning och fjäderkurva samtidigt.

När det blir riktigt stökigt i branterna är en reglerbar sadelstolpe nästan obligatoriskt, så givetvis är även den här modellen utrustad med en Dropper Post från Syncros (Duncan Dropper Post 2.5) som har en slaglängd på 100-170mm beroende på vilken ramstorlek du väljer och som styrs via samma reglage som dämparna. 

Helt integrerad bakre dämpare som ger dig massor av praktiska fördelar

Den bakre dämparen är helt integrerad i ramen, det ger såklart en otroligt clean design men det skapar även låg tyngdpunkt och det ser dessutom till dämparen i princip aldrig behöver bli smutsig. Integreringen medger även att cykelns vevpartiet kan göras betydligt styvare och därmed ge effektivare kraftöverföring. Och att Scott lyckats göra det med bibehållet enkel åtkomst till dämparen (så att du enkelt kan justera både lufttryck, retur, kompression) tycker vi är en ganska hyfsad bonus. Den helt unika konstruktionen medger att du kan låsa upphängningen direkt från styret vilket skapar trampeffektivitet och trygg balans samt ser till att du har fullt självförtroende när du flyger fram ute i spåren.

Kraftfull tysk eldrift och en driftsäker japansk 1x-drivlina med hög prestanda

Motorn levereras av tyska Bosch, den kraftfulla Performance CX (Gen 4) som ger upp till 85 Newtonmeter av kraft vilket kombinerat med ett elegant integrerat batteri på hela 750Wh levererar en räckvidd på upp till 100 km eller 2000 meters höjd. Vill du köra snabbare? Med Turbo-läge kan du det... men det kommer givetvis att minska din totala räckvidd. Elsystemet består av en kompakt, effektiv och väl skyddad elmotor med låg ljudnivå och massor av pålitlig kraft fördelat över 4 olika driftslägen (Off, Eco, Tour, eMTB, Turbo). Elmotorn är både lågt och vertikalt placerad samt stöds naturligt underifrån av ramkonstruktionen. Dess övre del är helt fri och får därmed effektiv kylning, vilket förstärks när du cyklar tack vare det strategiskt placerade hålen på den övre motorkåpan.

Systemet levererar galet bra stuns, men minst lika imponerande är motorns beundransvärt följsamma känsla som skapar en dynamisk känsla i varje tramptag. Det beror till stor del på de högklassiga kraftsensorerna och i praktiken innebär det att när du trampar lugnt och varsamt så får du en mjuka och lugn assistans. Men trampar du istället snabbare, och framförallt hårdare, så får du en betydligt mer kraftfull assistans. Motorn tar dig effektivt och snabbt dit du vill utan att du behöver göra hela jobbet själv, men du väljer såklart helt själv vilken assistansnivå du vill ha för stunden.

Anslutning, flexibilitet och tydlig visibilitet är nyckelorden för Kiox 300 och LED-fjärrkontrollen. Kiox är en 2-tums färgskärm som är integrerad med en central placering på styret. Den visar all nödvändig information inklusive hastighet, kadens, GPS och en Bluetooth-anslutning till eBike Flow-appen. Vill du slippa ha en skärm på styret? Du kan ta av den och styra allt från LED-fjärrkontrollen eller från din smarta telefon. Den slimmade LED-fjärrkontrollen visar aktuell laddningsstatus och gör det enkelt att byta från ett läge till ett annat.

Utöver den imponerande elmotorn så är den utrustad med en slagkraftig drivlina med 12 växlar från Shimano (XT) som levererar pålitlig prestanda och en modern utväxling (34Tx10-51T). Motor och växel samarbetar i en nästan sömlös harmoni och allt sker effektivt och ger dig dessutom en imponerande räckvidd.

Hydrauliska skivbromsar, tempostarka kvalitetsgummin och smarta tillbehör

Hojen rullar på tempostarka kvalitetsgummin från Maxxis (Dissector), dessa raska 29-tummare med 2.6" bredd kännetecknas av sin imponerande greppvillighet och lätthanterliga fartglädje oavsett vilket underlag du kör på för stunden. Extra kraftfulla hydrauliska skivbromsar med 4-kolvsok från Shimano (MT520) sköter om inbromsningen, vilket ser till att du har maximal bromsverkan oavsett om det är lerigt, regnigt eller slaskigt i spåret. En främre och en bakre skärm levereras med cykeln redan från start, och båda skärmarna är skräddarsydda för Patron. För extra säkerhet har bakskärmen integrerade LED-lampor som drivs av batteriet. En rad Syncros-tillbehör finns tillgängliga för Patron eRIDE, såsom ett stöd, en bakre pakethållare eller ett fäste för actionkameran.

Hur jämför sig då Patron eRIDE med övriga modell-serier från Scott?

När det gäller dämpning så levererar den mer stabilitet än en Genius eRIDE men lite mindre än en Ransom eRIDE... men å andra sidan är den betydligt smidigare än Ransom eRIDE.​ Patron eRIDE levererar massor av stabilitet, självförtroende, flexibilitet och trivs på allt från snabba spår i ren fjällmiljö till mer tekniska utmanande skogsstigar. 

Mer om Scott Contessa serie

Contessa är samlingsbegreppet för Scott´s modeller som är fullt anpassade för kvinnors unika kroppsbyggnad. Det är såklart vassa tvåhjulingar som primärt riktar sig till tjejer men det är inga dramatiska skillnader, generellt sett handlar det oftast om en unik utformning av geometrin (oftast en ram med ett något lägre insteg samt ett kortare avståndet till styret). Många gånger är även både sadel, styre och vevarmar och dämpare speciellt utformade för den kvinnliga anatomin, men i övrigt är det samma kompromisslösa cyklar med samma kvalitativa komponenter och imponerande egenskaper.

Se alla produkter inom Scott Contessa

Information om cykelns specifikation

På grund av rådande världsläge kan vissa av cykelns komponenter skilja sig mot vad som anges i specifikationen och vad som syns på bilderna. Tillverkaren kan utan förvarning ersätta komponenterna i ordinarie specifikation till likvärdiga komponenter.

 • Försäkring Ingår

Allmänt

Ramset

 • Ram Alloy Frame & Link Virtual 4 link kinematic VLK 29x2.6 / Boost 148x12mm UDH 160mm travel / Bosch Gen4 / Integr. removable Battery 1.8" Headtube, Central Kickstand Mount Integr. Cable
 • Rammaterial Aluminium
 • Framgaffeltyp Dämpad
 • Framgaffel RockShox Domain Air 15x110mm QR axle / 1.8" Tapered Steerer Reb. Adj. / 2 Modes / Lockout / 160mm travel / E-Bike
 • Framgaffel, typ av fjäder Luftfjäder
 • Slaglängd fram 160 mm
 • Låsbar framgaffel? Via reglage på styret
 • Bakdämpare FOX Float EVOL eRIDE Trunnion 3 modes / Lockout-Trail-Descend DPS / Reb. Adj. Travel 160mm / 205x60mm
 • Slaglängd bak 160 mm

Hjul

 • Hjulstorlek 29"
 • Framnav Formula CL-811 / 15x110mm
 • Baknav Formula ECT-1481 / Boost 148x12mm
 • Ekrar Stainless Black
 • Fälgar Syncros MD30 / 32H / 30mm / Pin Joint Tubeless ready
 • Framdäck Maxxis Dissector 29x2.6", 120TPI Foldable Bead, EXO+ / TR Tubeless ready, 3C Maxx Terra
 • Bakdäck Maxxis Dissector 29x2.6" 120TPI Foldable Bead EXO+ / TR Tubeless ready 3C Maxx Terra

Drivlina

 • Växelreglage Shimano SL-M6100
 • Bakväxel ShimanoT / 12 Speed
 • Vevparti FSA CK-745 165mm / 34T
 • Kedja Shimano CN-M6100
 • Kassett Shimano CS-M6100 / 10-51 T

Komponenter

 • Frambroms Shimano BR-MT520 4 Piston
 • Bromsskiva fram Front: SM-RT64 CL 203mm / Rear: RT-EM600 CL 203mm
 • Handtag/Styrlinda Syncros Women Pro lock-on grips
 • Styre Syncros Hixon 2.0 / Alloy 6061D.B. 12mm rise / 9° / 760mm Syncros Women Pro lock-on grips
 • Styrstam Syncros AM2.0 / 6061 Alloy 31.8mm / 4° / 1 1/8"
 • Styrlager Acros / 1.8" ZS66 OD74 / integr. Cable
 • Sadelstolpe Syncros Duncan Dropper Post 2.5 31.6mm / S size 125mm / M & L size 150mm
 • Sadel Syncros Savona 2.0 V-Concept

Motor

 • Motor Bosch Performance CX
 • Motorplacering Vevparti
 • Sensorer Hastighet, Kadens, Vridmoment
 • Maximal assistanshastighet 25 km/h

Batteri

 • Batteri PowerTube 750Wh
 • Batterityp Litium-jon
 • Batteriplacering Invändigt
 • Batterikapacitet (Wh) 750 Wh
 • Kan laddas på cykeln Ja
 • Batteriladdare Bosch Standard Charger 4A

Display

 • Display/knappsats Bosch LED Remote with Kiox 300 display
 • Gåassistans Ja (upp till 6 km/h)

Utrustning

 • Belysning Bosch Light Cable pre-installed F&R /
 • Skärmar Rock Shox Fork Fender, Syncros eRIDE integrated light fender
 • Övrigt Rock Shox Fork Fender Syncros eRIDE integrated light fender /
Reviews
181

Fråga

Hej!

Får man cykeln monterad och klar?

2016-08-24 från Marcus
 • SVAR

  Hej,

  Ja - när vi säljer cyklar på nätet monterar, justerar och provcyklar vi dem innan leverans. Vi monterar även på eventuella tillbehör som lagts i samma order (t.ex. skärmar, pakethållare, stöd, lås). Vi monterar inte tillbehör som kan skadas under transporten (t.ex. belysning) eller som är så pass stora att de inte får plats i vår cykellåda (t.ex. barnsits).

  Precis innan vi skickar iväg cykeln så måste vi vrida styret och skruva av pedalerna samt korgen om en sådan medföljer - annars får cykeln inte plats i kartongen. Att vrida styret, skruva på pedalerna och montera på korgen tar cirka 5 minuter.

  Vid köp av en barncykel 12, 14, 16 och vissa 20" storlekar så kommer cykeln levererad i fabrikskartong. I dessa fall är det några fler steg för dig att montera själv.

  Lycka till med cyklingen!

  från Jonas Karlsson (Cykelkraft)
 • Jag vill svara på denna fråga
Ställ en fråga om El MTB Scott Contessa Patron eRIDE 910 rosa