Filter
Sortera
Visar 5 produkter

Cykelrulle

Är du trött på att dåligt väder och halt underlag sätter stopp för din cykelträning? Det finns en superenkel lösning – cykla inomhus. Det finns två alternativ till inomhuscykling, det ena är cykeltrainer och det andra är roller. På denna sida finner du enbart rollers men du finner såklart även cykeltrainers hos oss. Rollers brukar även kallas för cykelrulle eller roller trainer och används för att cykla inomhus. Cykelrullen består av tre cylindrar upphängda i en ram som gör att de kan rulla fritt. Två cylindrar ligger tätt intill varandra och där placerar du din cykels bakhjul och på den främre cylindern placerar du din cykels framhjul. Denna typ av inomhuscykling kräver balans och kan till en början vara svår att bemästra. Men efter lite övning kommer du kunna cykla på din cykelrulle utan problem. Det är nämligen detta balansmoment som är en av de bästa egenskaperna hos rollers.

Fördelar med cykelrulle

Cykelrulle

En av det största fördelarna med cykelrulle är att du övar upp en bra pedalteknik. Om du inte får till tekniken blir det nämligen svårt att balansera på rullen och ju mer du övar desto smidigare och effektivare blir din pedalteknik. Genom att öva upp pedaltekniken så över du även upp din balansförmåga vilket är en annan av de stora fördelarna med rollers. På köpet får du dessutom en fantastisk bålträning eftersom du måste balanserna med hjälp av din kropp och dina höfter för att kunna cykla på cykelrullen.

Köp roller trainer online

Här på Cykelkraft hittar du ett stort utbud av rollers till riktigt bra priser från de ledande tillverkarna Elite, Tacx och Kinetic till riktigt bra priser. För att hitta rätt cykelrulle för dig kan du ta hjälp av våra smarta filter. Där kan du filtrera på saker som ANT, Bluetooth, kadensmätning också vidare för att hitta en passande cykelrulle. Ifall du skulle ha några frågor gällande rollers så kan du alltid vända dig till våra cykelexperter. De hjälper dig mer än gärna att besvara dina frågor.