Filter
Sortera
Visar 26 produkter

Här hittar du pedalbaserade effektmätare som tar din träning och statistikföring till en helt ny nivå. Mät hur hårt du trampar i pedalerna och hur mycket effekt du genererar när du cyklar!

Effektmätare i pedalerna

En effektmätare på din cykel är det ultimata redskapet för att ta din träning och statistikföring till en ny nivå. En effektmätare låter dig se hur hårt tryck du har på pedalerna, helt enkelt hur mycket kraft du producerar. Det fina med att just använda sig av wattmätning är att det är ett konstant värde, oavsett vilken typ av underlag du cyklar på. Effektmätaren låter dig komma fram till din FTP (Functional Threshold Power), som i princip innebär vilken maximal effekt du kan ligga och cykla på utan att bli slutkörd.

Fördelen med att ha effektmätaren i pedalerna är att en sådan effektmätare också låter dig få ut andra data, till exempel om klossarnas position och huruvida du trampar lika kraftfullt på bägge sidorna. Det sistnämnda kräver dock att du väljer en effektmätare som mäter på båda pedalerna. Garmins Vector S effektmätare mäter bara på ena sidan, och ger dig sedan ett snittvärde. Detta blir förvisso också väldigt exakt, men du kan inte få ut de ökade funktionerna med klossplacering med denna typen av effektmätare.

Pedal effektmätarna paras enkelt ihop med ant+ eller bluetooth till din cykeldator på samma sätt som du kopplar ett pulsband, en kadensmätare eller en extra hastighetsmätare till cykeldatorn.