Filter
Sortera
Visar 6 produkter

Komplimentera din cykeloutfit med en matchande keps! Här på cykelkraft finner du cykelkepsar i en mängd olika snygga färger och härliga mönster. Spana in våra vind- och vattentäta cykelkepsar om du vill ha en kepa som passar både när solen skiner och när vädret sviker.

Cykelkepsar

När solens strålar skiner starkt ute kan det vara bra att ha en cykelkeps. En cykelkeps är inte enbart ett snyggt cykelplagg utan även ett funktionellt plagg. Den skyddar dig både från att bli bränd av solens strålar samtidigt som den hjälper dig att se bättre tack vare att skärmen hindrar solen från att komma in i ögonen och störa synfältet. En vanlig keps uppfyller såklart även dessa funktioner men en cykelkeps sitter mycket skönare och bättre under hjälmen. Cykelkepsar är dessutom i de allra flesta fall tillverkade i funktionsmaterial som absorberar svett och hindrar den från att rinna in i ögonen.

Cykelkepsen fyller flera olika funktioner

En keps är som bekant en huvudbonad som skyddar mot solens strålar och förhindrar att direkt solljus stör ditt synfält. Men det finns fler saker cykelkepsen är bra till beroende på vilken modell du väljer. Några av dessa funktioner är bland annat:

  • Solavskärmning
  • Regnskydd
  • Vindskydd
  • Svettabsorbering

En cykelkeps kan du nämligen lika väl ta på dig när det blåser mycket ute för att förhindra att ditt huvud blir kallt av vinddraget eller att du ska utsöndra värme från hjässan. Men om det är riktigt kallt ute bör du såklart välja en hjälmmössa istället. En vattentät cykelkeps hindrar dessutom ditt huvud från att bli blött när det regnar ute samtidigt som den ser till så att vattnet inte rinner in i ögonen.

cykelkeps

Förutom alla dessa smarta funktioner så är ju även cykelkepsen grädden på moset till din cykeloutfit. Ingen sommarlook är helt komplett utan att pryda hjässan med en snygg keps. Därför finner du hos oss cykelkepsar i en mängd olika utföranden, färger, mönster och modeller för att du ska ha möjlighet att komplettera din look på bästa sätt.

Cykelkepsen - cyklingens ikon

Cykelkepsen såg ljuset redan på 1800 talet men var på den tiden inte lika välanpassad för cykelsporten som den är idag. Varken formen eller materialet var särskilt genomtänkt men den tjänade förvisso sitt syfte, att skydda cyklisterna från vädrets makter. Redan på 1950-talet började däremot dagens cykelkeps ta form och det var snarare en regel än ett undantag att tävlingscyklister bar keps märkt med en sponsorlogga under sina lopp. Idag är cykelkepsen nästan ikonisk och alla som rör sig inom cykelvärlden förstår dess storhet.

Köp cykelkeps online

Oavsett om du letar en cykelkeps för att sätta pricken över i:et på din cykeloutfit eller en keps som hindrar svett från att rinna ner i dina ögon så hittar du det här hos oss till riktigt bra priser. Vi säljer cykelkepsar från de kända varumärkena Bontrager, Endura, GripGrab, POC, Shimano med flera.