Filter
Sortera
Visar 13 produkter

Hos oss på Cykelkraft.se hittar du cykelhjälmar till alla typer av cyklister oavsett om du är barn, pendlarcyklist, cykelmotionär eller tävlingscyklist. En bra cykelhjälm som sitter rätt på huvudet är ett måste och en billig livförsäkring.

Det är superenkelt att hitta en cykelhjälm som passar dig. I filtret huvudomkrets nedan väljer du ditt huvuds omkrets (i centimeter), när du gör detta visas endast de cykelhjälmar som passar dig, sen är det är bara att välja ut en som du tycker är snygg, enkelt va?!

Till dig som inte vill förstöra frisyren eller som tycker att du ser löjlig ut i en cykelhjälm har vi på Cykelkraft.se två lösningar.

1. Köp en Hövding, airbag för cyklister, testvinnare och ett riktigt bra skydd.

2. Ta bussen, självklart tycker vi att cykling är det överlägset bästa färdsättet men cykling utan hjälm är inget vi på Cykelkraft rekommenderar.

Cykelhjälmar

Här hittar du både ett stort och ett brett utbud av cykelhjälmar. När det kommer till cykelhjälmar är det absolut viktigaste att man har den på sig, så välj ut en cykelhjälm du trivs med. Tester gjorda av de stora försäkringsbolagen har visat att bärandet av cykelhjälm förhindrar 60 % av alla svåra skallskador och samtidigt förhindrar även hjälmen ansiktsskador som kan uppstå vid ett fall. Det finns med andra ord bara dåliga ursäkter till att inte bära cykelhjälm. Som tur är säger lagen att alla barn upp till 15 år måste bära cykelhjälm, detta gäller oavsett om barnet cyklar själv eller om du skjutsar ett barn på cykeln.

Vi har cykelhjälmar till både vuxna, dam och junior. Många cykelhjälmar görs idag i stora omfång storleksmässigt, vilket beror på att de allra flesta är ställbara i storleken.

Hos oss hittar du bara godkända cykelhjälmar från de största tillverkarna. Vi säljer cykelhjälmar från välkända varumärken som Bell, Giro, Bontrager, Scott, Mavic, Abus, Rudy Project, Endura, Lazer och många fler.

Godkänd cykelhjälm

Alla Cykelhjälmar du hittar hos oss är godkända, så du kan vara säker på att oavsett vilken hjälm du väljer så kommer den att skydda dig och ditt huvud. Med godkänd hjälm menas att den täcker panna, huvud och hjässa och att den uppfyller den lagstadgade standarden för cykelhjälmar SS-EN 1078. Alla våra godkända cykelhjälmar har därför standardmärkningen CE EN 1078 som brukar återfinnas inuti hjälmen. Även om alla våra cykelhjälmar är godkända och håller en högstandard så finns det hjälmar som lyckats ta säkerheten till en ny nivå och det är så kallade MIPS-hjälmar. MIPS tillåter nämligen att hjälmen kan rotera i förhållande till huvudet vilket gör att MIPS-hjälmar ger ett bättre skydd mot rotationsvåld.

När det kommer till cykelhjälmar för barn finns det andra säkerhetsaspekter man bör ta hänsyn till. Barn är lekfulla, impulsiva och har inte färdigutvecklat sitt konsekventtänk. Detta kan innebära att om något roligt dyker upp längs deras cykeltur kan det instinktivt hoppa av cykeln och behålla hjälmen på. En cykelhjälm är en cykelhjälm och ingen lekhjälm och barnet måste ta av sig hjälmen så fort hen lämnar cykeln. Risken kan finnas att det fastnar i ett klätterträd eller liknande. Med detta i beaktning så rekommenderar NTF att alla barn upp till 7 år använder en småbarnshjälm med grönt spänne. Ett grönt spänne öppnas om barnet skulle fastna till skillnad från ett vanligt spänne som inte öppnas.

Det finns delade meningar mellan vilken av dessa cykelhjälmar som ger bäst skydd för huvudet. NTF menar att en cykelhjälm med grönt spänne ger lika bra skydd som en vanlig cykelhjälm medan flera hjälmtillverkare hävdar att en vanlig hjälm är säkraren än en hjälm med grönt spänne när den används för cykling. Därför kan vi tyvärr inte rekommendera dig vilken hjälm du ska välja till ditt barn utan du måste fundera vilken hjälm baserat på ditt barn och hens personlighet som kommer vara bäst. Vad vi däremot bestämt kan säga är att barn alltid skall ha cykelhjälm när det cyklar och det gäller även dig. Du känner väl till ordspråket ”barn gör inte som vuxna säger barn gör som vuxna gör”.

MTB-hjälmar

Även om man alltid ska ha cykelhjälm när man cyklar så är det nog allra viktigast att ha hjälm när man cyklar mountainbike. Det finns MTB-hjälmar för när du cyklar i skogen och när du är en våghals som cyklar down hill och andra extrema stilar. MTB-hjälmar har vanligtvis en liten skärm framtill för att undvika att smuts och annat hamnar i ögonen. Såklart funkar vilken hjälm som helst när du cyklar mountainbike, men då uppmanar vi dig åtminstone att ha en cykelkeps under som kan verka som skärm. Det finns dessutom många MTB-hjälmar med skärmar som går att plocka bort ifall du vill skippa den när du till exempel vardagscyklar. Om du tillhör en av dem som gillar mer extremsport och att pusha gränserna så är det en fullface MTB-hjälm som gäller. Den skyddar nämligen inte bara ditt huvud utan hela ansiktet, allt från skalpen till hakan. Den här typen av MTB-hjälm skyddar även dina tänder, på så sätt slipper du dyra tandläkarräkningar när du tagit din MTB-cykling lite för långt.

Välj rätt storlek på din cykelhjälm

När du köper cykelhjälm hos oss på Cykelkraft.se kan du enkelt filtrera fram en hjälm som passar dig. I filtret kan du ange ditt huvuds omkrets (i centimeter). När du gör detta visas endast de cykelhjälmar som passar dig, så det är bara att välja ut en som du tycker är snygg. Alla våra cykelhjälmar har reglerbart spänne och så länge du valt en hjälm som passar ditt huvud så kommer du med hjälp av det reglerbara spännet justera så den sitter åt som den ska.

Cykelhjälm

Köp cykelhjälm online

Att köpa cykelhjälm på nätet är inte svårt hos Cykelkraft. Vi anger alla storlekar i centimetermått som avser ditt huvuds omkrets, så det är väldigt svårt att inte välja rätt storlek. Du hittar cykelhjälmar för herr, dam, junior och barn. Vi erbjuder ett brett sortiment och billiga priser, så vi vågar nästan påstå att det hos oss finns en cykelhjälm som garanterat passar just dig.