Filter
Sortera
Visar 26 produkter

Har hittar du överkroppsskydd. Det är inte bara downhillcyklister som behöver skydd, även du som "bara" cyklar mountainbike med kompisarna minskar risken för onödiga skador om du satsar på skydd. Dagens skydd är både lätta och smidiga så de kommer inte vara ett hinder för dig.

Överkroppsskydd som skyddar rygg och bröst

Är du rädd om rygg och bröst så är ett överkroppsskydd din räddning. För ett överkroppsskydd fungerar både som ryggskydd och bröstskydd.

Om du är en tuff cyklist, dam, herr eller junior och är rädd om överkroppen så hittar du ett överkroppsskydd här som passar dig. Idag är skydden så välgjorda, smidiga och lätta så att tumma på säkerheten är bara dumdristigt. Skulle man råka ut för en ryggskada kommer det påverka en resten av livet. Om man tycker om att utmana sig själv så gör man smart i (både för sin egen skull och ens näras skull) att bära ett överkroppsskydd.

Många av våra överkroppsskydd har material som andas och t o m material som gör att bakterier och lukt inte bildas. De är ergonomiskt formade för att sitta så bekvämt och kroppsnära som möjligt.

Överkroppsskydd mtb

Även om ärr och skrapsår är ett bra sätt att imponera på dina vänner och du ser cool ut i en t-shirt på kullen, måste några av oss dyka upp till skolan eller kontoret på måndag hel. Överkroppsskydd är det bästa sätt att förebygga åtgärder mot överkroppsskada. Moderna skydd är lätta, andningsbara, ger bra skydd, men viktigast av allt är att de är bekväma. Om du tycker det är viktigt att skydda din kropp är det bra att ha överkroppsskydd, ett par knä- och armbågsskydd.

Olika överkroppsskydd

Det finns fyra olika typer av överkroppsskydd beroende på hur mycket skydd de erbjuder: ryggskydd, överkroppsskydd utan arm, överkroppsskydd samt axlar och ner till armbågen och full överkroppsskydd. Ryggskydd är populära bland erfarna cyklister som känner till fördelarna med ryggradssäkerhet vid större kraschar, men föredrar att kunna röra sina armar utan begränsning. Överkroppsskydd utan armar kombinerar ryggradsskydd med ett lager av vaddering på bröstet. Överkroppsskydd med korta ärmar lägger till axelskydd och skydd på överarmarna. Slutligen full överkroppsskydd, skyddar även armen fulla längd. Alla fyra typer är tillgängliga med varierande grad av skydd, från tunn skum till hårdplast.

Överkroppsskydd

Vi har överkroppsskydd från välkända varumärken som:

  • Poc
  • Alpinestar
  • Evoc
  • Leatt

Köp överkroppsskydd för cykel på Cykelkraft.se

Är du osäker på vilket typ av överkroppsskydd du behöver? Hör av dig till våra cykelexperter på Kundservice, de kan allt om överkroppsskydd och hjälper dig gärna. Du kan även testa vår filtreringsfunktion för att hitta det du söker.