Filter
Sortera
Visar 28 produkter

Bromsskivor är en effektiv och vädertålig broms. Att använda bromsskivor till cyklar har blivit allt vanligare, antingen har men en skivbroms som är mekanisk eller hydraulisk. Oavsett vad du väljer så kommer du få en otroligt effektiv broms.

Bromsskiva till cykel

Bromsskivor till cykel är den moderna varianten på de klassiska fälgbromsarna. Här är det en bromsskiva som sitter nere vid navet på cykeln som tillsammans med ett bromsok får stopp på hjulen. Dessa cykelbromsar har blivit allt mer vanliga då de är vädertåliga och mer effektiva i de flesta fall.

Det finns både mekaniska och hydrauliska modeller. För de mekaniska bromsarna så styrs bromsoket av en vajer som går från reglaget uppe från styret. Har du istället hydrauliska cykelbromsar så är det ett slutet system med olja som trycker på från reglaget och ned genom en slang och trycker ihop kolvarna på oket.

Bromsskivor kommer i olika storlekar och med olika infästningar. De kan även skilja sig i material och utformning för att skapa en bättre kyleffekt. De vanligaste storlekarna är:

bromsskivor
  • 140mm
  • 160mm
  • 180mm
  • 203mm

Oavsett vilken cykeltyp du har så kan vi erbjuda bromsskivor till konkurrenskraftiga priser från något av våra varumärken: Hope, SRAM, Shimano och BBB, för att nämna några. Titta runt i vårt sortiment och handla sedan enkelt här online.

Har du frågor kring bromsskivor?

Med vår filtreringsfunktion kan du bryta ner det i flera olika nivåer och på så sätt hitta det du behöver. Du är även välkommen att höra av dig till våra cykelexperter på Kundservice. De kan allt om bromsskivor och hjälper dig med vilken som passar din cykel. Vill du prata med dem direkt? Hör av dig på 010 - 101 40 00.