Det finns inga produkter som matchar urvalet

whyte cyklar – performance by design

Historien om whyte bikes

1994 skapade designteamet på Whyte bikes sin första heldämpade mountainbike, den cykeln var den enda de hade under viss tid. Det Whyte vann på var att den mountainbiken var laddad med mer innovation än majoriteten av alla andra märkens sortiment. Därför blev en Whyte cykel också den första heldämpade cykeln att vinna ett professionellt cross-country race. Framgången kring deras första cyklar förändrade hur mountainbikes kom att se ut framöver och hur märket skapade sin designstrategi. Whyte bikes har sedan dess alltid fokuserat på att ge sina designers full frihet till att skapa cyklar som fortsätter att flytta gränserna för vad som är möjligt på en cykelWhyte sortimentet

Hos oss på Cykelkraft.se hittar du Whyte’s grundpelare – mountainbikes i deras Trail - T och Enduro - G serier. Vi har Whyte cyklar med både aluminium och kolfiber ramar. I trail serien får du oavsett vad du väljer en spänstig och accelerationsnabb stigcykel som trivs precis lika bra på dom stökigaste stigarna som på hårda grusvägar. Enduro serien ger dig en kompromisslös cykel med mäktigt grepp på nästan alla typer av underlag.

Whyte-cyklarna som du hittar hos oss finns i orange, rosa, svart och gul. Antalet växlar är mellan 11 och 12 och bakväxelserierna som finns är Shimano SLX och XT samt SRAM GX och XX1 Eagle.

Vi är stolta över att vara återförsäljare över ett så fint varumärke som Whyte och vi är dessutom en av få i Sverige om att ha detta märke.